Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-27@03:09:46 GMT

نسخه ای طبیعی برای تسکین خارش نیش پشه

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۶۹۹۱۸

نسخه ای طبیعی برای تسکین خارش نیش پشه

هر ساله افراد بسیاری توسط پشه ها نیش زده می شوند، اما نیش پشه می تواند اثر متفاوتی بر هر فرد داشته باشد.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ریدرز دایجست"، زمانی که پشه نیش می زند، خون میزبان را می مکد، در شرایطی که مقداری از بزاق خود را به بدن وی تزریق می کند. بزاق پشه حاوی یک ضد انعقاد و برخی پروتئین ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروتئین ها مواد خارجی هستند که واکنش سیستم ایمنی را موجب می شوند. سیستم ایمنی بدن برای مقابله با این پروتئین ها هیستامین ترشح می کند که این ترکیب به گلبول های سفید خون در دسترسی به محل تحت تاثیر قرار گرفته کمک می کند. هیستامین همان چیزیست که موجب خارش، التهاب و تورم در محل نیش پشه می شود.

خارش ناشی از نیش پشه آزاردهنده است و از این رو آشنایی با روش هایی که می توانند با آن مقابله کنند می تواند مفید باشد.

لیمو

لیمو از ویژگی های ضد التهاب، ضد باکتری، و بی حس کنندگی برخوردار است که آن را به یک درمان طبیعی مفید برای نیش پشه تبدیل می کنند. تنها یک لیمو را برش زده و قسمت داخلی این میوه را روی محل نیش پشه بمالید تا تسکین فوری را تجربه کنید. استفاده از آبلیمو تازه نیز در کاهش احتمال ابتلا به عفونت نقش دارد. البته از لیمو به عنوان اقدامی پیشگیرانه پیش از ترک خانه و رفتن به فضای آزاد استفاده نکنید. این کار نه تنها ناکارآمد است، بلکه قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید می تواند موجب ظهور تاول نیز بشود.

آلوئه ورا

آلوئه ورا حاوی بیش از 130 ترکیب فعال و 30 اسید آمینه مفید برای پوست است. همچنین، آلوئه ورا یک عامل بی حس کننده طبیعی است و بر همین اساس در تسکین خارش و تورم ناشی از نیش پشه موثر عمل می کند. این گیاه به کاهش درد، خارش، و تورم کمک می کند و روند بهبودی را تسریع می کند. ژل درون برگ آلوئه ورا را می توانید به صورت مستقیم روی محل نیش پشه بمالید.

جوش شیرین

جوش شیرین حاوی ترکیبات قلیایی ملایم است که به خنثی کردن تعادل pH پوست کمک کرده و این ماده را به یک درمان طبیعی عالی برای نیش پشه تبدیل می کند. جوش شیرین التهاب اطراف محل نیش پشه را کاهش می دهد که به تسکین درد و خارش منتج می شود. یک قاشق غذاخوری جوش شیرین را با مقدار کافی آب ترکیب کنید تا ترکیبی خمیر مانند شکل بگیرد. این خمیر را روی محل نیش پشه قرار داده و اجازه دهید 10 دقیقه به همین شکل باقی بماند و سپس موضع را با آب شستشو دهید.

عسل

مطالعات بسیاری ارزش پزشکی عسل خام را نشان داده اند. عسل از ویژگی های ضد باکتری و ضد التهاب سود می برد که آن را به گزینه محبوب برای بسیاری از درمان های خانگی تبدیل می کنند. زمانی که موضوع تسکین خارش نیش مطرح می شود، عسل گزینه ای عالی محسوب می شود. یک قطره عسل را روی محل نیش پشه ریخته تا تسکین تقریبا فوری را تجربه کنید. تا زمانی که خارش و تورم از بین برود می توانید این کار را انجام دهید.

سیر

سیر یک درمان طبیعی برای نیش پشه محسوب می شود که به کاهش تورم و خارش کمک می کند و از نیش خوردن نیز پیشگیری می کند. پشه ها و بسیاری حشرات دیگر نمی توانند بوی سیر را تحمل کنند. مصرف یک وعده غذایی حاوی سیر پیش از رفتن به فضای آزاد نیز می تواند در دفع پشه ها مفید باشد. اگر پشه شما را نیش زده است، می توانید سیر له شده را به صورت مستقیم روی محل نیش قرار دهید. اجازه دهید چند دقیقه به همان حالت باقی بماند و سپس موضع را با آب شستشو دهید.

یخ

یخ یکی از روش های ساده اما موثر برای تسکین نیش پشه است. سرما درمانی اعصابی که خارش و درد را تحریک می کنند، بی حس می کند، از این رو دیگر آنها را احساس نخواهید کرد. دماهای سرد میزان مواد التهابی در محل نیش خوردگی را نیز محدود می کنند که تورم کمتر و تسکین فوری را به همراه دارد.

سرکه سیب

سرکه سیب یک درمان طبیعی معمول برای بسیاری مشکلات سلامت، از جمله تسکین نیش حشرات است. این ماده از ویژگی های ضد التهاب و ضد باکتری برخوردار است که آن را به راه حلی عالی برای ضد عفونی کردن و تسکین نیش پشه تبدیل می کنند. اگر پشه ها نقاط مختلف بدن شما نیش زده اند می تواند دو تا سه فنجان سرکه سیب را درون یک وان آب گرم ریخته و حداقل 10 تا 15 دقیقه در آن قرار بگیرید. اگر تعداد نیش پشه ها محدود است، مقداری پنبه را در سرکه سیب خیس کرده و محل نیش را به سرکه آغشته کنید.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: نیش پشه خارش سرکه سیب عسل جوش شیرین سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۶۹۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، خطرات و تهدیدات مصرف خودسرانه داروهایی که بدون نسخه هم بفروش می‌رسند (داروهای OTC) را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر راضیه کشاورز ملکی با اشاره به هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه فضای مجازی، عدم‌اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی را از دلایل موثر در مصرف بالای داروهایی دانست که بدون نسخه هم بفروش می‌رسند.

به گفته وی، این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده، تاثیر بیشتر و بهبودی سریعتر است، یک باور غلط می باشد و هیچوقت نباید داروهای OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوزهای بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده، استفاده کرد. اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد و اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه داروهای OTC ادامه پیدا کند، حتما عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

این کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سلامت غذا و دارو همچنین توجه به فرهنگ‌سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه‌ شده، طولانی‌تر از زمان توصیه‌شده و بدون توجه به هشدارها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این داروها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این‌باره آموزش‌های دقیق و فرهنگسازی داشته باشیم.

وی تاکید کرد: مردم نباید تصور کنند که این داروها خطرات و عوارض کمی دارند. مهم نحوه مصرف آنهاست که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز ملکی خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو براساس دستورالعمل‌های روی برچسب، طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروسازی که در داروخانه حضور دارد، می باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش تولید «پایتخت ۷» آغاز شد
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • باانگیزه‌ترین نسخه ملی‌پوش ۳۵ ساله تقدیم پائز
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • بعد از ورزش بدن‌درد دارید؟ برای تسکین، این روش‌ها را امتحان کنید
  • دسترسی به ۲۵۰ هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت (ع) آستان قدس رضوی
  • اتصال نسخه الکترونیک به بیمه‌های تکمیلی تا یک ماه دیگر
  • سوسک سیاه که در ایران هم حسابی محبوب بود! (+عکس)
  • قیمت گوشی امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک