Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وب‌سایت تی آر تی ورلد، چند تن از سران کشورهای اروپایی در نشستی که برگزار شد از پیشنهاد ایجاد مراکز بررسی وضعیت پناهجویان در شمال آفریقا و منطقه بالتیک استقبال کردند. این نشست در حالی برگزار شده است که تنش‌ها بر سر یافتن راهی مناسب برای بررسی وضعیت هزاران پناهجو که اکنون اتحادیه اروپا را تهدید می‌کند، تشدید شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نشست اضطراری 16 کشور عضو اتحادیه اروپا در بروکسل، درباره مسئولیت ایتالیا، یونان و اسپانیا در پذیرفتن مهاجران و پناهجویان و همچنین این که این کشورها تا چه هنگام باید از مهاجران حمایت کنند و دیگر کشورهای اروپایی چگونه می‌توانند به آن‌ها کمک کنند، بحث‌ و جدل‌هایی رخ داد.

ناتوانی از حصول توافقی درباره حل و فصل بحران پناهجویان می‌تواند قانون مسافرت آزاد در مرزهای کشورهای اتحادیه اروپا را تهدید کند. این قانون، یکی از بزرگترین دستاوردهای این اتحادیه در تاریخ 60 ساله آن به شمار می‌رود.

با این‌که آمار منتشر شده از سوی نهاد مهاجرتی سازمان ملل متحد نشان می‌دهد شمار مهاجران به اروپا در سال جاری میلادی کاهش چشمگیری یافته است، تنش‌های سیاسی درباره این مسئله بالا گرفته است. سازمان ملل متحد اعلام کرده است در صورتی که روند کنونی ادامه یابد، تا پایان سال جاری میلادی، 80 هزار مهاجر وارد اتحادیه اروپا خواهند شد.

در این میان، احزاب ضدمهاجرت و دولت‌های مجارستان و ایتالیا، احساس ترس از پناهجویان را در میان اتباع خود گسترش داده اند و از حمایت مردمی نیز برخوردار شده اند.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، در این‌باره گفت: «روشی که می‌خواهیم اتخاذ کنیم شامل همکاری متقابل با کشورهای گذرگاه و کشورهای مبدا در خارج از اتحادیه اروپا خواهد بود.» وی در سخنان خود به ایجاد مراکز بررسی وضعیت مهاجران در لیبی و چند کشور واقع در آفریقا و منطقه بالکان اشاره کرد.

با این حال، سازمان بین‌المللی مهاجرت و کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان درباره ایجاد مراکز بررسی وضعیت پناهجویان در خارج از مرزهای اروپا ابراز نگرانی می‌کنند. تاکنون هیچ کشوری با ایجاد این مراکز موافقت نکرده است.

همچنین، تاکنون مشخص نیست این تصمیم چه هزینه‌ای برای اتحادیه اروپا به همراه خواهد داشت. توافق کنترل مهاجران میان ترکیه و اتحادیه اروپا، 3.5 میلیارد دلار هزینه داشته است.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، که با بحران سیاسی داخلی با اعضای ائتلاف خود مواجه شده است، گفت احتمال حصول توافق در نشست سران اتحادیه اروپا در روز پنجشنبه، دور از ذهن خواهد بود.

وی گفت در مقابل، آلمان قصد دارد با کشورهای اتحادیه اروپا به توافق‌های دو جانبه و چند جانبه مختلف بر سر بحران پناهجویان دست یابد. مرکل گفت کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید دریابند «تا چه حد می‌توانیم بدون منتظر ماندن برای کسب توافق تمامی 28 کشور اروپایی، با در نظر گرفتن مسائل مهم برای هر کشور، به یکدیگر کمک کنیم.»

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بحران پناهجویان اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۷۰۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد امیرعبداللهیان به ایرانیان خارج از کشور

امیرعبداللهیان با بیان این که رفع مشکلات و پیگیری حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت و تاکیدات مستمر رئیس جمهور است، بر اهمیت برقراری ارتباط دوسویه با ایرانیان خارج از کشور از جمله از طریق رسانه دیجیتال تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، نشست شورای هماهنگی روسای کارگروه‌های تخصصی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور به ریاست امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و جانشین رییس جمهور در شورایعالی ایرانیان و با حضور دبیران کارگروه‌ها و نمایندگان وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های ذیربط و همچنین رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی عصر امروز چهارشنبه در محل وزارت امور خارجه برگزار شد.

در ابتدای این نشست دبیران کارگروه‌های تخصصی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور گزارش اقدامات و پیگیری‌های خود برای اجرای مصوبات قبلی و اهداف و برنامه‌های آتی را ارائه کردند.

امیرعبداللهیان ضمن پاسداشت یاد و خاطره استاد شهید مطهری و گرامیداشت روز معلم، از تلاش‌های وحید جلال زاده و مجلس شورای اسلامی برای نهایی کردن لایحه قانون حمایت از ایرانیان خارج از کشور و آماده‌سازی آن برای طرح در صحن مجلس قدردانی کرد.

امیرعبداللهیان با بیان این که رفع مشکلات و پیگیری حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت و تاکیدات مستمر رئیس جمهور است، بر اهمیت برقراری ارتباط دوسویه با ایرانیان خارج از کشور از جمله از طریق رسانه دیجیتال تاکید کرد.

جانشین رییس جمهور در شورای عالی ایرانیان در بخش دیگری از این نشست با تاکید بر درایت و تصمیم اقتدارآمیز مقام معظم رهبری در تامین حداکثری امنیت ملی گفت: "عملیات غرور آفرین وعده صادق که در چارچوب دفاع مشروع انجام شد، موجب احساس غرور و همبستگی هموطنان ایرانی و ایرانیان خارج از کشور شد و فرصت مطلوبی برای همدلی آحاد ایرانیان در اقصی نقاط جهان فراهم آورده است.

وزیر امور خارجه کشورمان استقبال گسترده هموطنان در تردد وسیع ایرانیان به کشور را نتیجه هماهنگی خوب اعضای شورایعالی ایرانیان و دستگاه‌های مرتبط خواند.

وزیر امور خارجه گفت: ایرانیان معدودی که احیانا تحت تاثیر فضاسازی رسانه‌های معاند نگران تردد خود به ایران هستند، می‌توانند با مراجعه به سامانه پرسمان تردد وزارت خارجه از سفر بدون مشکل خود به کشور مطمئن شوند.

وزیر خارجه کشورمان با تشکر از توجه رییس مجلس، نمایندگان، کمیسیون امنیت ملی و فراکسیون ایرانیان خارج از کشور، تصویب قانون جامع حمایت از ایرانیان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی را اقدامی راهبردی، مهم و قریب الوقوع دانست.

وحید جلال زاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز ضمن تقدیر از جدیت وزارت امور خارجه در رسیدگی به امور ایرانیان خارج از کشور، اظهار داشت مجلس شورای اسلامی در حمایت از ایرانیان خارج از کشور مصمم است.

دبیران کارگروه‌های شورایعالی امور ایرانیان نیز گزارش اقدامات و برنامه پیش روی خود را تشریح کردند.

بیگدلی معاون امور مجلس، ایرانیان و کنسولی وزارت خارجه و سهرابی دبیر شورای عالی ایرانیان خارج از کشور هدف این نشست را تعیین محورهای نشست آتی شورایعالی ایرانیان خارج کشور به ریاست رئیس جمهور عنوان کردند.

دیگر خبرها

  • بورل: موجودیت اوکراین به غرب وابسته است
  • بورل: هیچ همبستگی میان اروپا درباره روسیه وجود ندارد
  • قرارداد میلیاردی اتحادیه اروپا با لبنان برای مهار مهاجران
  • اختصاص کمک یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به لبنان برای مهار موج مهاجران
  • چالش سخت آرسنال برای حفظ یکی از بهترین استعدادهای آکادمی‌اش
  • پیشنهاد امیرعبداللهیان به ایرانیان خارج از کشور
  • بسته یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا برای حمایت از لبنان
  • دریسن: امیدواریم توماس توخل بایرن مونیخ را با جام اروپایی ترک کند
  • برچیدن کمپ‌های پناهجویان در آستانه بازی‌های المپیک پاریس
  • مجارستان جلوی کمک نظامی اتحادیه اروپا به ارمنستان را گرفته است