Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@23:52:06 GMT

آملی لاریجانی: مخالف وجود فساد سیستماتیک هستم

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۷۵۲۴۷

آملی لاریجانی: مخالف وجود فساد سیستماتیک هستم

رئیس قوه قضاییه گفت: ادعای فساد سیستماتیک را برخی مطرح می‌کنند که ۱۰۰ درصد با آن مخالف هستم؛ چرا حرف‌هایی می‌زنیم و در اذهان می‌اندازیم که بعداً نیز نمی‌توانیم پاک کنیم. ۰۵ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۴ اجتماعی حقوقی و قضایی نظرات

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله صادق آملی لاریحانی در همایش سراسری دستگاه قضا به مناسبت هفته قوه قضاییه که با حضور رؤسای قوای مجریه و مقننه و مسئولان کشوری و لشگری در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد به مسئله حقوق عامه اشاره و اظهار کرد: در دستگاه قضایی کارهای خوبی در احیای حقوق عامه می‌شود اما باید بحث حقوق عامه را منقح‌تر و عملیاتی‌تر و موثق‌تر دنبال کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: امروز بسیاری از موارد در کشور با حقوق عامه مرتبط است. همین تلاطم در بازار ارز و طلا یک وجهه حقوق عامه هم دارد زیرا کسانی که این کار را می‌کنند، حق مردم را ضایع می‌کنند.

رئیس قوه قضاییه افزود: روز گذشته فرمانده انتظامی کشور گزارش می‌داد که چندین هزار نقطه خطرناک در کشورهای وجود دارد که باید فکری به حال آن کرد و دادستان‌ها باید هوشیار باشند.

آملی لاریجانی ادامه داد: بحث حقوق عامه نیاز به قانون منقح دارد که از دادستان کل کشور خواستم یک کمیته‌ای برای تدوین یک دستورالعمل یا قانون ایجاد کند تا مسائل مربوط به حقوق عامه نظام پیدا کند زیرا گاهی ممکن است ابهام در فهم حقوق عامه برای دستگاه اجرایی اخلال ایجاد کند و دستگاه قضایی نباید مخل فعالیت دستگاه اجرایی باشد.

رئیس قوه قضاییه به موضوع فضای مجازی اشاره کرد و افزود: گاهی اختلاف نظر و اختلاف سلیقه در بحث فضای مجازی وجود دارد. قوه قضاییه نه مخالف استفاده از فضای مجازی و نه شبکه‌های اجتماعی است و شاید در میان رؤسای قوا بنده بیشتر از فضای مجازی استفاده می‌کنم. بنابراین با استفاده صحیح از فضای مجازی مشکلی نداریم.

وی گفت: بحث سر این است که آیا ما به عنوان حکومت جمهوری اسلامی حق داریم به ادعای وجود فضای مجازی، بستر و شاه راه برای دشمن درست کنیم؟ ما چنین حقی داریم؟ عقل و قانون و شرع به ما اجازه چنین کاری می‌دهد؟ امروز داشتن شبکه‌های اجتماعی که مدیریتش در بیرون است، دادن شاه راه به دست دشمن است. اینکه بخش قابل توجهی از فضای مجازی کشور در اختیار یک پیامرسان به نام تلگرام باشد و او هم هیچ کسی را بنده نباشد و اگر جرمی واقع شد، چه کنیم؟

آملی لاریجانی افزود: هیچ گاه نباید آزادراه را برای یک تصادف بست اما آزادراه را برای هزاران هزار تصادف و هزاران هزار سرقت و راهزنی باید بست. امروز شاهراه شبکه‌های اجتماعی که سرشان در خارج است و فقط در اینجا استفاده می‌شود، مثل جاده‌ای است که هزاران راهزنی در آن صورت می‌گیرد. ما معتقدیم شبکه‌های اجتماعی با توانمندی‌ها بالا باید در کشور وجود داشته باشد و ما هم از حریم خصوصی حمایت و با متعدیان برخورد می‌کنیم. عرض ما این است که یک استدلال منطقی قوی پشت این مطلب خوابیده و تمام کسانی که با شبکه‌های اجتماعی ارتباط دارند، می‌دانند وجود شبکه اجتماعی با 40 میلیون مخاطب با 200 گیگابایت سرعت، برای امنیت کشور مضر است. ما چندین هزار شکایت از این شکایت‌ها داشتیم اما هیچ کدام قابل پیگیری و تعقیب نیست.

رئیس دستگاه قضا به مبارزه با فساد نیز اشاره کرد و ادامه داد: از افراط و تفریط در بحث مبارزه با فساد باید بپرهیزیم. قوه قضاییه و قوه مجریه در این حوزه وظایفی دارد و همه انتظارات را از قوه قضاییه داشتن اشتباه است زیرا دستگاه‌های اجرایی باید سر منشاءهای فساد را ببندند. در جریان فساد کلان سه هزار میلیاردی، می‌دانید چه مقدار هزینه برای قوه قضاییه داشت؟

وی افزود: ادعای فساد سیستماتیک را برخی مطرح می‌کنند که 100 درصد با آن مخالف هستم. گویی سیستم‌های ما به نحو سیستماتیک فساد می‌کنند که غلط است. چرا این حرف را می‌زنیم؟ برخی در درون کشور فساد سیستماتیک را مطرح و این گونه معنا می‌کنند که دستگاهی که باید نظارت و برخورد کند، در خودش فساد است. چه زمانی ما می‌توانیم بگوییم یک دستگاه قضایی 100 درصد پاک شده است؟ چرا حرف‌هایی می‌زنیم و در اذهان می‌اندازیم که بعدا نیز نمی توانیم پاک کنیم. قبول داریم هم دستگاه اجرایی و دستگاه قضایی فساد وجود دارد اما مهم این است که مسئولان قاطعانه برخورد کنند. در دستگاه قضایی مدت زیادی است که مسئولان نظارتی به شدت با فساد برخورد می‌کنند و نظارت‌های پنهان صورت می‌گیرد و با قضات و کارمند متخلف برخورد می‌شود. نباید این طور مسئله‌ای را بزرگنمایی کرده و موجب ناامیدی مردم شویم.

انتهای پیام/

R1332/P34399/S2,20/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۷۵۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود

 علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران در نشست هم اندیشی و تبادل نظر سازمان بازرسی با قضات دادگستری استان تهران که با حضور رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این سازمان برگزار شد با اشاره به اینکه مبارزه با فساد از جمله مطالبات مهم مقام معظم رهبری در تمامی ادوار قوه قضاییه بوده است، گفت: مقوله مبارزه با فساد و برخورد با مفسد به عنوان یکی از برنامه‌های تحولی قوه قضاییه همواره مورد تاکید این قوه است.

وی با تشریح نقش مهم سازمان بازرسی کل کشور در راستای مبارزه با فساد بیان کرد: بدون شک این سازمان به عنوان یک دستگاه نظارتی عام الشمول، با دارا بودن اختیارات وسیع قانونی یک دستگاه تخصصی برای مبارزه با فساد محسوب می‌شود که وظیفه سنگین و دشواری را برعهده دارد.

رئیس کل دادگستری استان تهران ادامه داد: سازمان بازرسی نقش اساسی و کاملی را هم در صیانت و پیشگیری از آسیب دستگاه‌ها و نهاد‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی برعهده دارد و هم اینکه برای آسیب شناسی تخلفات دستگاه‌ها و مسئولان به واسطه امانتی که به آنها سپرده شده، جایگاه حایز اهمیتی دارد.

وی ضمن تقدیر و تشکر از اقدامات سازمان بازرسی کل کشور در راستای مبارزه با فساد در تمامی دوره‌ها به ویژه چند سال اخیر اظهار کرد: گزارش‌های حرفه‌ای ارسالی سازمان بازرسی کل کشور به دادگستری استان تهران حاکی از آن است که امروز این سازمان مهم، به نقش نظارتی خود در راستای صیانت از نظام و عملکرد دستگاه‌ها و نهاد‌ها به طور قابل ملاحظه‌ای جامه عمل پوشانده است.

وی با یادآوری دو وظیفه مهم سازمان بازرسی کل کشور بیان کرد: این سازمان، حسب قانون ماموریت نظارت دارد تا هم قوانین به نحو صحیح در تمامی دستگاه‌ها اجرا شود و هم حسن جریان امور نیز نظارت داشته باشد.

القاصی با تاکید بر اینکه برای تحقق این دو وظیفه مهم قوانین متعددی به عنوان ابزار در اختیار این سازمان قرار دارد، یادآور شد: برای اثربخشی بیشتر گزارشات سازمان بازرسی کل کشور نقش دادسرا و دادگاه بسیار مهم است بر همین اساس گزارشات این سازمان باید در زمان مناسب و کوتاه منتهی به احکام متقن؛ عادلانه و بازدارنده شود چراکه نتیجه آن کارآمدی نظام و صیانت از همه دستگاه‌ها را به همراه دارد.

وی هماهنگی و همکاری بین مجموعه دادگستری استان تهران و سازمان بازرسی را یک تکلیف مهم دانست و ادامه داد: معمولا گزارشات سازمان بازرسی به تمامی شعبه‌های دادگستری ارجاع نمی‌شود و در مجتمع‌های تخصصی توسط قضات توانمند و حساس به مقوله فساد رسیدگی می‌شود و طبیعی است که اگر این تعاملات همه جانبه باشد نتایج بهتری حاصل خواهد شد.

رئیس کل دادگستری استان تهران توصیه‌هایی را نیز برای نیل به اهداف مورد نظر در مقوله مبارزه با فساد و گزارش‌های سازمان بازرسی مطرح کرد و گفت: بخش عمده‌ای از گزارشات سازمان بازرسی مرتبط به مفاسد اقتصادی است که لازم است در این خصوص دو مقوله کارشناسی و حسابرسی مالی اشخاص به طور ویژه‌ای مورد توجه قرار گیرد.

القاصی همچنین توصیه کرد که گزارشات ارسالی از سازمان بازرسی جامع، کامل، مستدل و متقن باشد به گونه‌ای که از حیث دارابودن مستندات و اتقان شبیه کیفرخواست برای دادگستری را داشته باشد.

وی از رئیس سازمان بازرسی کل کشور خواست که نماینده ویژه‌ای را برای پیگیری گزارشات ارسالی این سازمان به دادگستری استان تهران معرفی کند و گفت: به طور حتم مطالبه گری و پیگیری سازمان بازرسی از مجموعه قضایی، کاهش اطاله دادرسی را به همراه دارد.

رئیس کل دادگستری استان تهران همچنین با اشاره به حساسیت مجموعه قضایی استان تهران نسبت به تضییع حقوق بیت المال، برای پیگیری موضوعات و همچنین هماهنگی بیشتر با بازرسی اعلام آمادگی و اظهار کرد: در این راستا باید کارگروه مشترکی بین سازمان بازرسی و دادگستری استان تشکیل تا نتایج مطلوب تری حاصل شود.

القاصی خواستار آسیب شناسی موضوعات در روند رسیدگی به گزارشات ارسالی و همچنین موضوعات مطرح شده سازمان بازرسی از سوی کارگروه مشترک این دو مجموعه شد. 

علی صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران نیز در این نشست به طرح موضوعاتی پرداخت.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • گشت ارشاد مدیران به معنای برکناری و بگیر و ببند نیست
  • اولین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه/ حکم بابک زنجانی چرا نقض شد؟
  • اولین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه/ حکم جدید بابک زنجانی چیست؟
  • حکم اعدام بابک زنجانی نقض شد
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود/ سند تحول قضائیه حلال مشکلات عدلیه
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود
  • عضو شورای شهر باغستان بازداشت شد
  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • استاندار فارس خواستار تسریع نهضت ملی مسکن و حفظ حقوق عامه شد