Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - وزیر نیرو گفت: یک هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیصی دولت صرف تامین پروژه های اضطراری تامین آب شرب، بهبود کیفیت آب، آبرسانی سیار به روستاها و تکمیل برخی پروژه ها می شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، رضا اردکانیان روز سه شنبه در نشست خبری مشترک با سخنگوی دولت و وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: ما در 6 ماهه اول سال آبی 97-96 که از مهرماه گذشته شروع شد دچار کم بارشی شدید بودیم به طوری که تا پایان اسفند فقط 100 میلی متر بارندگی داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: خوشبختانه در فصل بهار به میزان قابل توجهی این کاهش جبران شد و امروز نسبت به مدت مشابه سال گذشته 26 درصد کم بارشی داریم.
وزیر نیرو اضافه کرد: البته در برخی استان ها میزان کم بارشی به مراتب بیشتر است به طوری که هرمزگان 70 درصد، کرمان 58 درصد، سیستان و بلوچستان 73 درصد و فارس 56 درصد کاهش بارندگی داشته اند.
وی با بیان اینکه ما یک جامعه بدمصرف در منابع زیست محیطی هستیم، اظهار داشت: امروز شرایط بحرانی است، با این حال نباید نقش رفتار مصرفی را در ایجاد بحران نادیده بگیریم.
ارکانیان در عین حال گفت: نگاهم به کم بارشی این است که با وجود مشکلاتی که ایجاد می شود، یک فرصت هم وجود دارد و ما را موظف می کند که نگاهی به شیوه های مصرف داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر تنها 10 درصد بهره وری آب در بخش کشاورزی را بهبود بخشیم، مشکلی در تامین آب مورد نیاز نخواهیم داشت اما سخت ترین کار این است که به صرافت بیفتیم که به این مسئله بپردازیم.
وزیر نیرو با اشاره به تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کم آبی اظهار داشت: با این کار دیگر با خشکسالی مقابله نمی کنیم بلکه با کم آبی سازگار می شویم؛ یعنی می پذیریم که آب موضوع واحدی است و راه حل جمعی دارد.
وی یادآور شد: در این راه همه باید مشارکت کنند بخصوص دستگاه هایی که ماهیت میان بخشی دارند؛ اگر روزی وزارت نیرو به اشتباه فکر کرده که به تنهایی متولی آب است، امروز هم باید هزینه آن را بدهد.
اردکانیان ادامه داد: چه در کشورهای پرآب و چه کم آب این عرصه، عرصه چند انضباطه بوده و دارای وجوه فنی، اقتصادی، اجتماعی، تاریخی، فرهنگی و سیاسی است و اگر بی توجهی شود وجه امنیتی هم خواهد داشت.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: امسال سال ویژه ای است به طوری که کاهش بارش ها روی تولید برق هم اثر گذار است. سال گذشته 9 هزار و 300 مگاوات تولید برق آبی داشتیم، امسال حدود نزدیک به 4 هزار و 500 مگاوات کاهش تولید برق آبی خواهیم داشت.
وزیر نیرو افزود: اگر رشد معقول مصرف و برخی محدودیت ها از نظر فرسودگی تجهیزات را مدنظر داشته باشیم، رقمی معادل پنج هزار مگاوات کمبود تولید خواهیم داشت و اگر همین روابط مصرف را ادامه دهیم، یعنی شروع خاموشی در کشور.
وی گفت: ما این توان را داریم که از این مشکل عبور کنیم و تن به خاموشی ندهیم و برای آن هم برنامه ریزی کرده ایم.

**آخرین وضعیت تامین آب شرب
ارکانیان با بیان اینکه خط قرمز وزارت نیرو تامین آب شرب مورد نیاز برای همه شهروندان است، اظهار داشت: وقتی در منطقه ای میزان آب شرب موجود با آب شرب مورد نیاز برابری کند، می گوییم در سطح تنش است. اگر مصرف و تقاضا تا 10 درصد اضافه بر منابع آب موجود باشد منطقه را زرد رنگ می دانیم.
به گفته وی، اگر این رقم 10 تا 20 درصد باشد آن منطقه نارنجی است و در صورتی که تقاضا بیش از 20 درصد باشد، قرمز رنگ خواهد بود.
وزیر نیرو گفت: بر اساس گزارشی که اول سال جاری ارائه شد از 1157 شهر و جمعیت 62 میلیون نفر، 334 شهر با جمعیت 34 میلیون نفر در منطقه قرمز رنگ هستند و در واقع از 34 میلیون نفر، 17 میلیون نفر در وضعیت قرمز و نیمی هم در دو حال دیگر هستند.
وی یادآور شد: در جلسه هفته گذشته هیات وزیران یک هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح های اضطراری برای کاهش تنش آب شرب تصویب شد و این رقم صرف چهار برنامه می شود.
اردکانیان گفت: نخستین برنامه 101 پروژه در 164 شهر است که 432 میلیارد تومان برای اجرای پروژه های اضطراری تامین آب شرب اختصاص می یابد.
وی خرید چاه کشاورزی، اجرای خطوط انتقال در کرمان، احداث مخازن آب اضطراری در اصفهان، ارتقای تسویه خانه مشهد، تکمیل انتقال از آب شرین کن 100 هزار متر مکعبی بندر عباس، تسویه خانه میناب و بازسازی و بهبود تسویه آب بوشهر و آبرسانی در زاهدان و سیستان و بلوچستان را از جمله این طرح ها عنوان کرد.
وزیر نیرو ادامه داد: بهبود کیفیت آب شرب شامل 54 پروژه در 57 شهر به ارزش 80 میلیارد تومان برنامه دوم در این زمینه است.
وی افزود: علاوه بر این برنامه سوم آبرسانی روستایی سیار است که 5 تا 6 هزار روستا را با اعتباری 200 میلیارد تومانی تحت پوشش قرار می دهد.
اردکانیان گفت: برنامه چهارم تسریع در تکمیل برخی پروژه های آبرسانی در دست اجراست و شامل 40 پروژه در 59 شهر و به ارزش 288 میلیارد تومان می شود.
به گفته وی در مجموع 195 پروژه در 280 شهر و آبرسانی به 5 تا 6 هزار روستا با رقم یک هزار میلیارد تومان گام موثری برای مقابله با کم آبی در کشور است.
ادامه دارد....
سیام**9314**2021**2025

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي اردكانيان آب شرب بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۷۵۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت صعودی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، پس از افزایش قیمت رسمی فروش نفت خام عربستان سعودی برای عرضه به مشتریانش در ماه ژوئن و کاهش امیدواری به برقراری آتش‌بس در غزه و درنتیجه بالاگرفتن تنش‌ها در منطقه نفت‌خیز خاورمیانه، قیمت معامله‌های آتی نفت خام روز دوشنبه (۱۷ اردیبهشت‌) افزایش یافت.

قیمت معامله‌های آینده نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز دوشنبه تا ساعت ۸ و ۵۹ دقیقه به وقت گرینویچ با ۷۳ سنت یا ۰.۹ درصد افزایش به ۸۳ دلار و ۶۹ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال، نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) روز دوشنبه با ۸۴ سنت یا ۱.۱ درصد افزایش، با قیمت ۷۸ دلار و ۹۵ سنت برای هر بشکه معامله شد.

معامله‌های آینده هر دو نوع نفت خام شاخص هفته گذشته بیشترین کاهش را در سه ماه اخیر ثبت کرد. پس از آنکه سرمایه‌گذاران داده‌های ضعیف مربوط به اشتغال در ایالات‌متحده و زمان‌بندی احتمالی کاهش نرخ بهره بانکی بانک فدرال رزرو آمریکا را ارزیابی کردند، قیمت نفت خام برنت بیش از ۷ درصد و نفت خام آمریکا ۶.۸ درصد کاهش یافت.

صرف ریسک ژئوپلیتیکی در قیمت‌های نفت هم با آغاز مذاکرات برای برقراری آتش‌بس در غزه کاهش یافت.

تونی سایکامور، تحلیلگر بازار در مؤسسه آی‌جی، گفت: اخبار مربوط به تصمیم رژیم صهیونیستی به گسترش عملیات در رفح، احتمال توافق آتش‌بس را از مسیر خود خارج و تنش‌های ژئوپلیتیکی خاورمیانه را دوباره شعله‌ور می‌کند. همچنین، هم‌زمان با بالارفتن قیمت‌های نفت، عربستان سعودی هم قیمت‌های رسمی فروش نفت خام خود را به مشتریان آسیایی، اروپای شمال غربی و مدیترانه در ماه ژوئن افزایش داد که این اقدام نشان‌دهنده پیش‌بینی رشد تقاضا در فصل تابستان است.

وارن پترسون، رئیس بخش تحقیقات کالای مؤسسه آی‌ان‌جی، در یادداشتی بیان کر: پس از افت بیش از ۷.۳ درصدی قیمت‌های نفت در معامله‌های هفته گذشته به‌دلیل کاهش تنش‌های ژئوپلیتیکی، نفت خام شاخص برنت هفته معاملاتی جدید را با شرایط بهتری آغاز کرد و با افزایش قیمت همراه شد.

وی افزود: این رویداد پس از آن صورت می‌گیرد که هم‌زمان با کاهش عرضه نفت در سه ماهه دوم سال جاری میلادی، عربستان سعودی قیمت‌های رسمی فروش نفت خام را برای عرضه به بیشتر مشتریان خود در ماه ژوئن افزایش داد.

کد خبر 6098449 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • اختصاص ۸۲ میلیاردتومان اعتبار برای ساخت پروژه دفاع مقدس در گلستان
  • قیمت نفت صعودی شد
  • مصوبات سفر نخست رئیس‌جمهور به قم اجرایی نشده است
  • نیویورک میزبان جزیره آزمایشگاهی اقلیمی
  • نرخ رشد پول به ۱۶ درصد رسید
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • اختصاص هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به پروژه‌های تحقیق و توسعه
  • آب‌رسانی به ۶۰۰ روستای کم‌برخوردار با اختصاص اعتبار هزار میلیاردتومانی
  • مسیرگشایی در بافت فرسوده خوی با اعتباری بالغ بر ۳۹۰ میلیاردتومان
  • ریسک سرمایه‌گذاری در دریا باید کاهش یابد