Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@03:38:46 GMT

تبخیر آب، بحران اصلی کمبود آب

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۸۰۰۲۰

تبخیر آب، بحران اصلی کمبود آب

رئیس مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با بیان اینکه سالیانه حدود ۲۸۰ میلیارد مترمکعب از منابع آبی کشور در اثر تبخیر تلف می‌شود، گفت: مصارف آب مجازی در کشور حدود ۵ میلیارد مترکعب برآورد شده و این رقم درمقابل تلفات آب، عدد قابل ملاحظه نیست.

خبرگزاری فارس: رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با بیان اینکه سالیانه حدود ۲۸۰ میلیارد مترمکعب از منابع آبی کشور در اثر تبخیر تلف می‌شود، گفت: مصارف آب مجازی در کشور حدود ۵ میلیارد مترکعب برآورد شده و این رقم درمقابل تلفات آب، عدد قابل ملاحظه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  درباره مصارف آب مجازی در کشور گفت: صادرات و واردات آب مجازی در کشور بر اساس برآورد‌ها حدود ۵ میلیارد مترکعب برآورد می‌شود، که این عدد با توجه به دیگر تلفات آب در کشور عدد قابل ملاحظه نیست.

وی صادرات آب مجازی در کشور را کمتر از ۳ میلیارد عنوان کرد و اظهار داشت: هر چند این حجم از مصرف آب مجازی برای کشور کم آبی مثل ایران زیاد است، اما اعداد و ارقامی از منابع آبی در کشور داریم که آنچنان مورد توجه قرار نمی‌گیرد در واقع میزان مصرف آب مجازی در بحث بحران آب خیلی تاثیرگذار نیست.

رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با اشاره به اینکه تلفات در مطالعات آکادمیک به دو دسته تلفات مفید و غیرمفید تقسیم می‌شود، گفت: تلفات مفید به تلفاتی گفته می‌شود که وارد سفره آب‌های زیرزمینی می‌شوند و در واقع از این نوع تلفات استفاده مورد استفاده مجدد قرار می‌گیرد، اما تلفات غیرمفید مثل تبخیر است که دیگر قابل استفاده نیست.

وی در ادامه افزود: از حدود ۴۰۰ میلیارد متر مکعب کل منابع آبی در سال، بیش از ۷۰ درصد از طریق تبخیر تلف می‌شود و اگر ۱۰ درصد این تلفات را به روش‌های مختلف کاهش دهیم، حدود ۳۰ میلیارد ذخیره آبی خواهیم داشت و با همین یک صرفه‌جویی مشکل بحران آبی کشور حل می‌شود.

رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی تاکید کرد: در واقع تبخیر مشکل اساسی بحران آب کشور است و این تلفات ۱۰ درصدی که چیزی سالیانه چیزی حدود ۲۸۰ میلیارد متر مکعب از منابع آبی کشورمان را تبخیر و از بین می‌برد کنترل کنیم، بسیاری از دغدغه‌ها حل می‌شود.

در خصوص مصارف آب محصولات کشاورزی گفت: آب مصرفی در وزارت جهاد کشاورزی به دلیل نبود آمار و ارقام به درستی برآورد نمی‌شد، اما با شروع یک پروژه که اندازه حجم آب مصرفی را برای ۳۵ محصول زراعی و باغی را برآورد کرده‌ایم.

وی ادامه داد: محصولات مختلف در کشور ما با توجه به دو پارامتر مصرف آبی متفاوتی دارند. نخست نیاز آبی خالص این محصولات است که بستگی به نوع محصول و اقلیم کشت شده دارد و دومین پارامتر مربوط به سطح زیر کشت آن است.

رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با بیان اینکه کشت هندوانه در کشور ما به دلیل نداشتن سطح زیر کشت قابل توجه آنچنان که گفته می‌شد آب‌بر نیست، اظهار داشت: علاوه بر اینکه سطح زیر کشت هندوانه مصرف آبی بالایی ندارد، بخشی از هندوانه که در کشور ما تولید می‌شود هندوانه دیم است که از آب باران استفاده می‌کنند. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003VWl

منبع: فردا

کلیدواژه: بحران آب کم آبی خشکسالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۸۰۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دغدغه بیماران قلبی؛ کمبود وارفارین داریم؟

روابط عمومی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: طی ۷۵ روز گذشته توزیع وارفارین چند برابر شده و بیماران قلبی اطمینان داشته باشند که این دارو به مقدار بیش از نیاز وارد کشور شده و هیچ نگرانی برای تأمین داروی خود نداشته باشند.

بنابر این گزارش، در روزهای اخیر نیز محموله‌های بزرگ از وارفارین به مراکز توزیع دارو و داروخانه‌ها توزیع شده و موجودی مناسبی از این دارو وجود دارد و با برنامه ریزی معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور در داروخانه‌های منتخب، دپوی مناسبی از این دارو موجود است.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه وارفارین در داروخانه‌های مشخصی عرضه می‌شود، اضافه کرد: مردم می‌توانند از طریق سامانه ۱۹۰، اپلیکیشن تیتک و یا درگاه mobile.ttac.ir با وارد کردن نام دارو، وارفارین را از نزدیک‌ترین داروخانه تهیه کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • حل معضل کمبود پزشک زن در کشور اولویت مسئولان نیست
  • کمبود نیروی انسانی و بودجه پیشگیری در حوزه مدیریت بحران
  • کمبود ۹۰۰۰ ماما در کشور
  • بند قانون جوانی جمعیت به دلیل کمبود ماما اجرا نمی شود
  • ۹۰۰۰ کمبود ماما در مقابل ۳۰۰ مجوز استخدام
  • خسارت سیل به حدود ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی فارس
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی استان فارس
  • دغدغه بیماران قلبی؛ کمبود وارفارین داریم؟
  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور