Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله مکارم شیرازی در پاسخ به نامه جمعی از اساتید درباره FATF نوشت: ناگفته پیداست که چنین قراردادی یک قرارداد استعماری است و هدف تنظیم کنندگان، سلطه بر امضا کنندگان این قرارداد و نفوذ در امور اقتصادی آنهاست و در تضادّ با قوانین اسلامی و مخالف منافع مسلم ماست.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، جمعی از اساتید و پژوهشگران با ارسال نامه‌ای به آیت‌الله مکارم از این مرجع تقلید خواستند تا نظرشان را در خصوص FATF بیان کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین گزارش متن زیر پاسخ آیت‌الله مکارم شیرازی به درخواست این اساتید و پژوهشگران است:

« بسمه تعالی

با توجه به توضیحاتی که داده اید ناگفته پیداست که چنین قراردادی یک قرارداد استعماری است و هدف تنظیم کنندگان، سلطه بر امضا کنندگان این قرارداد و نفوذ در امور اقتصادی آنهاست و در تضادّ با قوانین اسلامی و مخالف منافع مسلم ماست و جای تعجّب است که چگونه بعضی بدون مراجعه به مجلس و تصویب آن و تأیید از طرف شورای نگهبان اقدام به چنین کار خطرناکی کرده اند.»

* متن نامه اساتید به آیت‌الله مکارم شیرازی

متن نامه اساتید و پژوهشگران به شرح زیر است:

محضر مبارک مرجع عظیم الشان شیعیان حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

سلام علیکم

چنانچه مستحضرید دولت جمهوری اسلامی ایران از اواسط سال 1395، اقدام به همکاری گسترده با گروه ویژه اقدام مالی (FATF) کرده که حاصل آن برنامه ­ای 41 بندی شامل مجموعه­ ای از اقدامات اجرایی و تقنینی ازجمله اصلاح برخی از قوانین داخلی در زمینه­ های پول شویی و تأمین مالی تروریسم و پیوستن به برخی از معاهدات بین المللی شده است که وزیر اقتصاد وقت بدون طی تشریفات قانونی مندرج در اصول 77 و 125 قانون اساسی، آن را پذیرفته و در طول بیش از یک سال گذشته نیز بخش­ های مختلف دولت در حال اجرای بندهای این برنامه اقدام بوده­ اند. نکته حائز اهمیت آنکه برنامه مزبور دقیقاً از سوی کارشناسان متخصص این گروه با توجه به قوانین و مقررات داخلی کشور ایران در حوزه مسائل مالی و جرائم این حوزه تدوین شده و این گونه نیست که ایران متعهد به اجرای استانداردهای کلی تدوین­ شده توسط این گروه برای همه کشورها شده باشد؛ بنابراین این گروه با تحمیل برنامه اقدام، به صورت آشکار در سیستم قانون­ گذاری کشور دخالت کرده و خواستار تغییراتی در طیف گسترده ­ای از قوانین به منظور جلوگیری از پول شویی و تأمین مالی تروریسم شده است تا در مقابل جمهوری اسلامی ایران را از لیست کشورهای غیرهمکار و پرخطر که خطر بالای پول شویی و تأمین مالی تروریسم در نظام بانکی آن­ها وجود دارد، خارج کند و حال آن که با توجه به دشمنی آشکار مستکبران جهان با ملت ایران و خروج ایالات متحده امریکا از برجام حتی انجام این اقدامات نیز منتج به برداشته شدن تحریم ­های مالی نخواهد شد و این تحریم ­ها به طریق دیگری دوباره بر کشور تحمیل خواهند شد.

فارغ از سلطه ­ای که اجانب از طریق این تحمیلات بر نظام حقوقی کشور روا داشته ­اند، ازنظر ماهوی نیز با اجرای این برنامه مشکلات متعددی برای کشور ایجاد خواهد شد. از جمله این­که ورود هرگونه استثنا به مفاهیمی همچون تروریسم در معاهدات مربوطه به­ صورت کلی منع شده است؛ لذا با تعریف تروریسم از سوی مجامع بین­ المللی، جمهوری اسلامی ایران اراده ­ای در تعیین مصادیق آن نخواهد داشت و در نتیجه بسیاری از گروه ­های مقاومت و نهادهای انقلابی داخلی، در این تعریف قرار گرفته و ایران نیز ملزم به مقابله قضایی با آن­ ها خواهد بود. علاوه بر این، این تحمیلات منجر به متعهد شدن ایران به ارائه بدون محدودیت اطلاعات مربوط به آنچه «معاملات مشکوک» خوانده شده، به نهادهای خارجی می­ شود و از این طریق تسلط دشمنان بر تبادلات بانکی و نظام مالی کشور را فراهم می ­کند که این امر خدشه جدی بر استقلال اقتصادی و سیاسی کشور وارد خواهد کرد. انجام اقدامات مندرج در این برنامه به غیر از این که منجر به تحریم بسیاری از سازمان ­ها و ارگان­ های داخلی به بهانه حمایت از تروریسم خواهد شد، با توجه به تدوین دقیق این برنامه از سوی دشمنان، در آینده امکان مقابله با تحریم ‌های ظالمانه آنان را نیز بسیار سخت­تر از گذشته خواهد کرد. لطفاً نظر مبارک خود را در این مورد بفرمائید.»

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۸۰۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست

معاون اول رئیس جمهور گفت : ایران آمادگی دارد دستاوردها و پیشرفت های خود را در اختیار دیگر کشورها قرار دهد و در این تعامل بر خلاف غرب و آمریکا که فقط به منافع خود می اندیشند، ایران منافع متقابل دو طرف را به صورت برد- برد مدنظر قرار می‌دهد. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، نخست وزیر بورکینافاسو در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا با معاون اول رییس جمهور کشورمان دیدار و گفتگو کرد.

محمد مخبر عصر امروز(شنبه) در این دیدار که در محل اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، با تاکید بر نگاه ویژه جمهوری اسلامی ایران به توسعه روابط با کشورهای آفریقایی، گفت: تهران در همین راستا علاقه مند است مناسبات خود را به صورت همه جانبه با کشورهای آفریقایی و بویژه بورکینافاسو گسترش دهد.

معاون اول رییس جمهور همچنین با ابراز خرسندی از بازگشایی سفارت بورکینافاسو در تهران در سال 2023 و استقرار سفرای دو کشور با بیان اینکه ظرفیت های خوبی برای ارتقاء مناسبات فی مابین وجود دارد افزود: امضای اسناد همکاری در نخستین اجلاس کمیسیون مشترک، مناسبات تهران – واگادوگو را وارد دوره جدیدی کرده که لازم است دو کشور روند اجرایی کردن این اسناد را تسریع کنند.

مخبر با تاکید بر اینکه قدرت جمهوری اسلامی ایران ناشی از پیشرفت در زمینه علم و تکنولوژی است تصریح کرد: ایران آمادگی دارد دستاوردها و پیشرفت های خود را در اختیار دیگر کشورها قرار دهد و در این تعامل بر خلاف غرب و آمریکا که فقط به منافع خود می اندیشند، ایران منافع متقابل دو طرف را به صورت برد- برد مدنظر قرار میدهد.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه گسترش روابط و مناسبات اقتصادی دو کشور نیازمند توسعه مراودات میان بخش خصوصی دو کشور است اظهار داشت: باید بستر همکاری بخش خصوصی دو کشور را فراهم کنیم که لغو روادید و تسهیل همکاری های بانکی از مهمترین ملزومات در این زمینه است.

نخست وزیر بورکینافاسو نیز در این دیدار با قدردانی از برگزاری موفقیت آمیز اجلاس بین المللی ایران و آفریقا در تهران گفت: روابط دو کشور از سابقه خوبی برخوردار است و بورکینافاسو خواستار استفاده از توانمندیها و تجربیات ایران در عرصه های مختلف صنعتی، بهداشت و درمان و علم و فناوری است.

وی با ابراز خرسندی از پیشرفت ها و دستاوردهای ایران در زمینه های مختلف، بر اراده جدی کشورش برای گسترش روابط دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد
  • موافقت باشگاه‌های لیگ برتر انگلیس با سقف هزینه؛ منچسترسیتی و منچستریونایتد مخالف!
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • خبر مهم وزیر اقتصاد در حاشیه نشست بانک توسعه اسلامی
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • امیرعبدالهیان: روابط ایران با قاره آفریقا مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک است