Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@03:45:26 GMT

در دیدار شمخانی با مقام ازبکستانی چه گذشت؟

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۸۱۶۷۴

 

به گزارش فارس، شمخانی با ابراز نگرانی از عملکرد ناامن کننده ناتو در افغانستان گفت: ایران و ازبکستان می‌توانند با کار مشترک و از طریق افزایش همکاری و پشتیبانی از دولت وحدت ملی به بهبود شرایط امنیتی و اقتصادی در افغانستان کمک کنند.

«ویکتور محمود اف» دبیر شورای امنیت ملی ریاست جمهوری ازبکستان که برای دیدار رسمی به تهران سفر کرده است، بعدازظهر امروز (سه‌شنبه) با دریابان علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان دیدار و گفتگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شمخانی در جریان این دیدار با اشاره به توافقات روسای جمهور دو کشور در سال ۱۳۹۶ امادگی جمهوری اسلامی ایران را برای گسترش همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های سیاسی، امنیتی، نظامی، اقتصادی و فناوری اعلام کرد.
وی با استقبال از سیاست رئیس جمهور ازبکستان در تقویت تعامل سازنده و راهگشا با همسایگان افزود: ایران و ازبکستان می‌توانند در مسیر افزایش همکاری بین کشور‌های آسیای مرکزی شرکای قابل اعتمادی برای یکدیگر باشند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان توسعه بحران‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی در افغانستان و عملکرد ناامن کننده اعضای ناتو در این کشور را بسیار نگران کننده خواند و افزود: ایران و ازبکستان می‌توانند با کار مشترک و از طریق افزایش همکاری و پشتیبانی از دولت وحدت ملی به بهبود شرایط امنیتی و اقتصادی در افغانستان کمک کنند.
وی بر ضرورت مقابله همه جانبه با تروریسم، افراط گرایی و جدایی طلبی به عنوان معضلات مشترک منطقه تاکید و خاطرنشان کرد: وهابیت بستر ایدئولوژیک تروریسم تکفیری بوده و بر اساس آن داعش با طراحی برخی قدرت‌های جهانی و بازیگری تعدادی از کشور‌های نادان و مدعی منطقه ایجاد و پشتیبانی شده است.
شمخانی به اهداف آمریکا برای مدیریت و بهره برداری ابزاری از تروریسم اشاره کرد و با ابراز نگرانی در خصوص انتقال داعش به افغانستان و آسیای مرکزی گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده انتقال تجربیات درخشان و موفق خود در مبارزه با تروریسم به سایر کشور‌های منطقه است.
وی با دعوت از ازبکستان برای مشارکت جدی در طرح ایران برای برگزاری نشست دبیران و مشاوران امنیت ملی کشور‌های منطقه برای مقابله با تروریسم و بررسی ساز و کار‌های مشترک تامین امنیت منطقه‌ای گفت: تجربیات پرهزینه سال‌های گذشته نشان می‌دهد که حضور نیرو‌های فرامنطقه‌ای به بهانه ایجاد امنیت، فرجامی به جز بی ثباتی و توسعه ناامنی نخواهد داشت.
شمخانی همکاری‌های اقتصادی چندجانبه با تمرکز بر ایجاد دسترسی برای ازبکستان به بازار‌های سایر کشور‌ها به ویژه از طریق بندر چابهار را مورد تاکید قرار داد و افزود: تسریع در ایجاد کریدور ازبکستان، ترکمنستان، ایران و عمان می‌تواند جهش قابل ملاحظه‌ای در توسعه مناسبات تجاری و بازرگانی بین کشور‌های عضو کریدور به دنبال داشته باشد.
ویکتور محمود اف دبیر شورای امنیت ملی ازبکستان نیز در این جلسه با ابراز خرسندی از سفر به جمهوری اسلامی ایران و ملاقات با مقامات عالی کشورمان اظهار داشت: راهبرد‌های اعلام شده از سوی جنابعالی در جریان کنفرانس امنیتی روسیه، چشم اندازی بسیار روشن، سازنده و واقعی را برای ایجاد امنیت پایدار و توسعه همه جانبه روابط کشور‌های منطقه ارائه کرد.
وی رخداد‌های خونین و تاسف‌بار در افغانستان را موجب ناخشنودی و رنج همه کشور‌های منطقه عنوان و بر ضرورت تحرک جدی منطقه‌ای برای کمک به دولت این کشور برای مقابله با ناامنی و بی ثباتی تاکید کرد.
محمود اف با اشاره به ظرفیت‌های گسترده قابل مبادله دو کشور در حوزه‌های اقتصادی، ترانزیت، انرژی و همکاری‌های امنیتی اظهار داشت: روابط سازنده دو کشور ضمن این که علیه هیچ کشور دیگری نیست، تحت تاثیر اقدامات طرف‌های ثالث نیز قرار نمی‌گیرد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۸۱۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان خواستار واگذاری جایگاه افغانستان در بهداشت جهانی شد

معاون اداری نخست وزیر حکومت طالبان در دیدار با رئیس منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی خواستار واگذاری جایگاه افغانستان در این سازمان به حکومت کنونی کابل شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «عبدالسلام حنفی» معاون اداری نخست وزیر حکومت طالبان در دیدار با «حنان حسن بلخی» رئیس منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی خواستار واگذاری جایگاه افغانستان در این سازمان به حکومت کنونی کابل شد.

ارگ در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت حنفی خواستار بازگرداندن عضویت افغانستان در نشست‌های منطقه‌ای کمیته اجرایی این سازمان شده است.

ریشه کنی فلج اطفال (پولیو) با همکاری سازمان بهداشت جهانی برای تأمین واکسن و فعال سازی آزمایشگاه‌های تشخیص فلج اطفال از دیگر موارد گفتگوی حنفی و حنان حسن بلخی بوده است.

معاون اداری نخست وزیر طالبان همچنین خواستار ایجاد مرکز درمان سرطان، کلینیک‌های بهداشتی درمانی در مناطق دوردست، همکاری برای پیشگیری از سوءتغذیه کودکان، تامین آب آشامیدنی سالم، تجهیز کلینیک‌ها و درمانگاه‌ها به تجهیزات پزشکی پیشرفته و آموزش متخصصان شدند.

وزیر بهداشت طالبان: افغانستان با کمبود پزشک زن مواجه استطالبان: جامعه جهانی با بخش بهداشت افغانستان برخورد سیاسی نکنددیدبان حقوق بشر: کاهش کمک‌های خارجی نظام بهداشت افغانستان را با بحران مواجه کرده است

عبدالسلام حنفی در این دیدار با اشاره به جاری شدن سیلاب شدید در ولایت‌های مختلف افغانستان بر حمایت و همکاری سازمان‌های بین‌المللی از فراهم‌آوری کشت و معیشت جایگزین برای کشاورزان تأکید کرد.

حنان حسن بلخی با تاکید بر این که موضوع سلامت، غیرسیاسی است، اظهار داشت امیدواریم در زمینه بهتر بهداشت و درمان شرایط آموزشی بهتری برای مردم افغانستان فراهم شود زیرا مردم افغانستان شایستۀ دسترسی به خدمات بهتر در عرصۀ مختلف از جمله بهداشت و درمان می‌باشند.

بلخی همچنین اذعان داشت با همکاری نهادهای بین المللی و اتحادیه اروپا پروژه سه ساله ایجاد مراکز بهداشت و درمان در ولایات مختلف افغانستان در دست اجراست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزئیات دیدار و گفتگوی گروسی با امیرعبداللهیان
  • طالبان خواستار واگذاری جایگاه افغانستان در بهداشت جهانی شد
  • برنامه همکاری طالبان و ترکیه
  • ◄ انتخاب راه مشترک برای موفقیت: همکاری حمل و نقلی ازبکستان و آذربایجان
  • مصر: جنگ طلبی اسرائیل امنیت کل منطقه را تهدید می کند
  • امیرعبداللهیان: نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در بحران غزه در تاریخ ثبت می‌شود
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • متن سخنرانی امیرعبداللهیان در اجلاس گامبیا
  • مقام افغان: یوناما واقعیت‌های افغانستان را به جهان معرفی کند
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است؛ عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن