Web Analytics Made Easy - Statcounter

تصور می‌کنید دوره‌ی کمک‌های اولیه را به طور کامل آموخته‌اید؟ مجددا فکر کنید. اغلب آنچه اکثر مردم درمورد کمک‌های اولیه می‌دانند از شیوه‌های منسوخ شده، افسانه‌های زنان پیر است و یا طی نسل‌های در خانواده چرخیده تا اینکه به یک واقعیت تبدیل شده.

اگر مادر مادر مادربزرگ شما گفته بود که باید روی زانوی خراشیده هیدروژن پر اکسید بریزید، شما باور می‌کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمان آن رسیده که دست از اعتماد به مادر مادر مادربزرگتان بردارید و به کارشناسان کمک‌های اولیه مانند دکتر نیکی سینگلتاری، عضوشورای مشورتی علمی صلیب سرخ امریکا اعتماد کنید. او ۶ اشتباه شرم‌آور که مردم همیشه مرتکب می‌شوند و آنچه که باید به جای آن انجام داد را برایمان بازگو می‌کند.

اشتباه: تراشه چوب را بیرون نمی‌آورید

برخلاف باور عموم، بدن شما خودش تراشه‌ی چوب را بیرون نمی‌دهد. هرچه دیرتر آن را خارج کنید، سخت‌تر بیرون خواهد آمد. سینگلتاری می‌گوید، اگر منتظرید خودش راه خروج را پیدا کند، در اشتباه هستید زیرا تراشه چوب تنها با رطوبت بدن خیس، نرم‌تر و بیرون آوردن آن سخت‌تر می‌شود. ایده‌ی بیرون آوردن با جوش شیرین نیز غلط است. به گفته‌ی سینگلتاری، همه این‌ها رطوبت اضافی به پوست می‌دهند و وضعیت تراشه‌ی چوب را بدتر می‌کند.

بهترین روش برای بیرون آوردن تراشه‌ی چوب از زیر پوست، گرفتن آن با موچین و خارج کردن آن است. سینگلتاری هشدار می‌دهد، که اگر تراشه از جنس شیشه و یا فلز و یا یک تکه بزرگ از چوب که به طور عمیق در پوست گیر کرده، است به مراقبت‌های پزشکی نیاز دارد.

اشتباه: برای توقف خونریزی بینی سر را به عقب کج می‌کنید

به‌گفته‌ی سینگلتاری، اگرچه بالا بردن در برخی از صدمات (مانند مچ پا متورم) بهتر است، اما بالا بردن بینی خونی اشتباه بزرگی است. وقتی سر را به عقب کج می‌کنید، همه‌ی خون وارد گلوی شما می‌شود. آن را می‌بلعید که معده‌ را می‌سوزاند و بعد بالا می‌آورید. سینگلتاری می‌گوید، زمانی که بالا می‌آورید، آنچه بیرون می‌آید خون است. همین امر موجب ترس افراد می‌شود و تصور می‌کنند عارضه‌ایی جدی وجود دارد. اما حتی اگر با معلق شدن در کاسه توالت نیز خونریزی تمام نشود، کج کردن سر عواقب خودش را دارد.

وقتی خون وارد گلو شود، از بینی خارج نمی‌شود، باعث می‌شود فکر کنید خون‌ریزی متوقف شده است درحالی که واقعا این‌طور نیست. به‌جای آن، به‌آرامی به سمت جلو خم شوید و سوراخ‌های بینی خود را بگیرید. برای ۵ تا ۱۰ دقیقه فشار دهید و بعد چک کنید که خون‌ریزی متوقف شده است.

سینگلتاری هشدار می‌دهد که افرادی که رقیق‌کننده‌ی خون مصرف می‌کنند باید درمورد نوع خون‌ریزی احتیاط کنند، ممکن است لازم باشد به پزشک مراجعه کنند، به‌ویژه اگر خون‌ریزی پس از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه متوقف نشود.

اشتباه: از مالیدن الکل برای کاهش تب استفاده می‌کنید

اگرچه رایج نیست، اما سینگلتاری هشدار می‌دهد که این افسانه‌ای اشتباه و البته ‌خطرناک است. سینگلتاری می‌گوید، زیرا الکل سمی است و گزارش‌ها بسیاری وجود دارد که کودکان با این سم به کما رفته‌اند. البته الکل فقط برای کودکان مشکل‌ساز نیست، بلکه می‌تواند برای بزرگسالان نیز سمی باشد. به‌گفته‌ی سینگلتاری، الکل به‌سرعت تبخیر می‌شود و تبخیر باعث می‌شود که بدنتان احساس سردی کند.

به همین دلیل این شیوه محبوب شده است. اما الکل تاثیری روی حرارت اصلی بدن ندارد و تب را کم نمی‌کند. در عوض، به پوست شما تراوش می‌کند و موجب مسمومیت می‌شود. سینگلتاری استراحت کردن، مصرف مایعات و داروهای ضد درد را پیشنهاد می‌کند و می‌گوید می‌توانید هر سه ساعت به طور متناوب ایبوپروفن و استامینوفن مصرف کنید.

اشتباه: هیدروژن پراکسی را روی زخم باز می‌پاشید

اکثر ما، هنگامی که با بریدگی یا زانوی خراشیده مواجه می‌شویم، اولین کاری که می‌کنیم برداشتن بطری هیدروژین پراکسی است. به محض اینکه مایع را روی زخم بریزد حباب‌های سفید کوچک تشکیل می‌شود، که دال بر خشک شدن میکروب‌هاست، درست است؟ خیر اشتباه است. سینگلتاری می‌گوید، بله، آن هیدروژن پراکسید است که به بافت‌های شما آسیب می‌رساند.

هیدروژن پراکسید دیواره‌های سلولی را می‌شکند. بنابراین درحین از بین بردن باکتری‌ها، تمامی سلول‌های سالم اطراف بریدگی را نیز از بین می‌برد، فرآیند بهبودی را کند می‌کند و احتمالا جای زخم را بدتر می‌کند. به‌جای ‌آن، زخم را با آب و صابون بشوئید و زیر شیر آب بگیرید. فشار آب به از بین بردن چرک و کثیفی کمک می‌کند، در عین حال صابون زخم را ضدعفونی می‌کند.

اشتباه: مالیدن روغن روی سوختگی

بله، می‌دانیم که بیشتر شما احتمالا متوجه هستید که کره پوست شما را خنک نمی‌کند. اما این نکته درباره‌ی انواع دیگر روغن‌ها نیز صحت دارد، از جمله وازلین و پماد آنتی‌بیوتیک. روغن‌ها پوست را می‌پوشانند و درحقیقت آزاد شدن گرما را کند می‌کنند، موجب آسیب بیشتر می‌شوند، درعین اینکه سوختگی در زیر آنها ادامه دارد.

بهترین راه برای درمان سوختگی قرار دادن آن زیر آب سرد است، اما نه فقط برای ۳۰ ثانیه. برای درمان درست سوختگی، باید پوست را تا ۲۰ دقیقه زیر آب نگه دارید، بله، واقعا، بعد آن ناحیه را خشک کنید. یعنی هیچ پماد یا بانداژی نیاز نیست. درعوض، سینگلتاری پیشنهاد می‌کند که ناحیه‌ی سوخته را با پوشش پلاستیکی بپوشانید، که نفوذپذیر و استریل است. پوشش پلاستیکی اجازه می‌دهد سوختگی درمحیطی خشک التیام یابد و همچنین دربرابر میکروب‌هایی که ممکن است زخم را آلوده کند از آن محافظت می‌کند.

اشتباه: از انگشتان خود برای خارج کردن چیزی از چشم‌ها استفاده می‌کنید

باد حشره‌های کوچک کثیف را وارد چشمتان می‌کند. اولین غریزه چیست؟ مالیدن آن، بله. اما در حال حاضر اکثر مردم می‌دانند که مالیدن چشم‌ها اشتباه است. آن‌ها فقط آلودگی را پخش می‌کنند و روی سطح چشم را خراش می‌هند. اما فرو بردن انگشتانتان در چشم و بیرون آوردن مژه یا ذرات خاک به همان اندازه بد است. دستان شما آلوده‌ترین بخش بدن شماست و می‌تواند به‌آسانی باکتری‌های عفونت‌زا را وارد چشم کند.

در عوض، چشمانتان را با آب یا محلول سالین (پاک کننده لنز تماسی)، تا زمانی که بهتر شوند، شستشو دهید. تصادفا پاک‌کننده‌ی شیمیایی را در چشمانتان اسپری کردید؟ خب، احتمالا می‌خواهید حداقل ۱۵ دقیقه با سری که به یک طرف کج شده چشمتان را بشوئید، درنتیجه مواد شیمیایی را به سمت چشم دیگر می‌برید. سینگلتاری پیشنهاد می‌کند که با مرکز کنترل سم تماس بگیرید تا آنچه به چشمانتان اسپری کردید را بشناسید و یا برای درمان به مرکز درمانی پزشکی مراجعه کنید.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: زنان خانواده صلیب سرخ پوست پوست چک پزشک الکل کودکان الکل کودکان شیر درمان درمان پوشش پوشش خاک مواد شیمیایی خانواده صلیب سرخ کودکان مشکلات مواد شیمیایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۸۶۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهقانی: ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ارز ترجیحی به محصول دانش‌بنیان دادن، تجهیز پزشکی دادن و به واردکننده دادن قطعاً و قطعاً اشتباه است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری سالیانه دکتر روح‌الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری در محل معاونت علمی برگزار شد.

دهقانی در این نشست به سوال خبرنگار تسنیم پاسخ داد. سوال اینگونه مطرح شد: یک گزارشی اخیراً در خبرگزاری تسنیم منتشر شد که در گزارش آمده است که یک شرکت در حوزه واردات تجهیزات پزشکی سالانه به صورت میانگین 4.2 همت ارز سوبسیددار دریافت کرده است و این درحالی است که کل بودجه معاونت علمی 3.7 همت است! از طرفی بودجه بنیاد ملی نخبگان در مصاحبه‌ای که با معاون توسعه بنیاد نخبگان داشتیم فقط 28 درصد محقق شد و اخباری وجود دارد مبنی براینکه بودجه ستاد نانو نیز به صورت کامل تحقق پیدا نکرده است.  نظر خود را درباره دریافت ارز سوبسیدار و جزئیات بودجه معاونت علمی بفرمایید؟

دهقانی فیروزآبادی در پاسخ به سوال تسنیم گفت: درباره تجهیزات پزشکی گزارشات مختلفی وجود دارد که 40 درصد از تجهیزات پزشکی کشور داخلی است و 60 درصد وارداتی است. اگر از نظر ارزش صحبت کنیم حرف درستی است و از نظر ریالی 40 درصد تجهیزات داخلی است و 60درصد تجهیزات خارجی است.

وی خاطرنشان کرد: اگر در رابطه با تعداد صحبت کنیم بالغ بر 80 درصد تجهیزات پزشکی ما ایرانی است. اما مشکل کجاست؟ مشکل اینجاست که شرکت دانش‌بنیان عموماً‌ با ارز بازار ارز آزاد و در بهترین حالت با ارز نیمایی و ارز 43 هزار تومان کالا تولید می‌کند. واردکننده با ارز 28500 و بلکه با ارز 4200 کالا وارد می‌کند! نتیجه کار این است که حجم ارزبری و پولی آن بالا است اما از نظر تعداد و حجم کالا به نسبت داخلی 30 درصد کم نیست.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ما تأکید داریم که حمایت از واردکننده کالا با ارز سوبسیدی قطعاً‌ یک اشتباه راهبردی است و ارز بایستی برای همه کالاها آزاد شود که شامل واردکننده و تولیدکننده می‌شود. مصرف‌کننده نهایی باید سوبسید بگیرد.

وی گفت: یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی استاندارد اروپا در محصول پروتز گرفته است و همه پزشکان نیز کیفیت آن را تأیید کردند و در بازار 60 میلیون تومان آن را می فروشد و نمونه خارجی همان پروتز به قیمت 50 میلیون تومان به بازار می آید. مصرف‌کننده کدام را خریداری می‌کند؟ قطعاً نمونه اروپایی را خریداری می‌کند.

دهقانی تأکید کرد:‌ اگر به همان واردکننده، همان ارزی بدهند که تولیدکننده دانش‌بنیان با کیفیت استفاده کرده است پروتز آمریکایی در ایران 100 میلیون خواهد شد. حالا فرض کنید که پروتز آمریکایی در بازار  100 میلیون تومان، پروتز ایرانی 60 میلیون تومان و 50 میلیون آن را به کسی که از آن استفاده کند سوبسید می‌دهم.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ارز ترجیحی به محصول دانش‌بنیان دادن، تجهیز پزشکی دادن و به واردکننده دادن قطعاً و قطعاً اشتباه است.

رانت ارزی سوپرنجومی و ضدتولید تجهیزات پزشکی را دریابیم!

وی گفت: سال گذشته معاونت علمی از محل بودجه‌های عمومی نزدیک به 90 درصد تخصیص داشت اما در بودجه بند ز تبصره 6 که ویژه عوارض ناشی از قانون جهش تولید دانش‌بنیان بود تخصیص بسیار پایین و در حد 40 درصد بود.

دهقانی با بیان اینکه قانونگذار امسال نکات خوبی را دیده است گفت: در 7 همتی که برای پروژه‌های پیشران درنظر گرفته شده است حکم شورای سران این بوده است که این مبلغ بایستی 100 درصد تخصیص پیدا کند. دوم اینکه بند ژ که بندز تبصره 6 سال گذشته است حکم قانون این است که ماه به ماه تسویه شود.

معاون علمی رئیس جمهور تصریح کرد: پیش‌بینی این است که باتوجه به ارتقای خوب بودجه‌های معاونت علمی در سال جدید، منابع پروژه‌های پیشران، منابع اعتبار مالیاتی، امسال بتوانیم سرمایه‌گذاری‌های بهتری در حوزه دانش‌بنیان داشته باشیم.

وی با اشاره به گزارش تسنیم درباره واردات تجهیزات پزشکی و ارز سوبسیدی تصریح کرد: من بسیار زیاد از این پروژه استفاده کردم و رسانه قطعاً یکی از ابزارهای پیشرو و پیکان مطالبه‌گری پیشرفت کشور است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعتراف کمیته داوران لالیگا به اشتباهات داوری
  • اپل کاربران را از اپل آی دی بیرون می اندازد
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • تعویض‌های اوسمار اشتباه هم نبود!
  • مزایای بیمارستان سیار در موقعیت های بحرانی و اضطراری
  • ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • دهقانی: ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • نیویورک‌تایمز: سیستم پزشکی غزه در آستانه فروپاشی است
  • درخواست غزه از گوترش برای تشکیل کمیته تحقیق بین‌المللی درباره کشتار بیمارستان ناصر