Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشاورزی شغل بسیاری از مردم کشورمان در نقاط مختلف است که انواع مختلف محصولات را به روش‌های سنتی کشت می‌کنند.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ با توجه به وضعیت کم آبی در کشوراصلاح الگوی مصرف آب در کشاورزی لازم و ضروری است چرا که، کشاورزی با مصرف بیش از ۹۰ درصد آب بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مصرف کننده آب در کشوراست؛ و با وجود کمبود آب باز هم در سطح استان ما گلستان محصول شالی که به آب فراوان نیاز دارد کشت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کشت شالی به صورت غرقابی و مشکلات آن

عباسی معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ گفت: تا کنون در بیش از ۳۷ هزار هکتار از اراضی استان شالی کشت شده که ۷ هزار هکتار آن در اراضی نسق و ۳۰ هزار هکتار غیر نسقی بوده که به روش غرقابی کشت شده اند.  
به سراغ آقای تازیکه، کشاورزی که شالی را به روش غرقابی کشت کرده بود رفتیم.
تازیکه در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ گفت: از زمان کاشت تا برداشت شالی نیاز به آب فراوان بوده و همیشه تامین آب برای گیاه دغدغه کشاورز شالی کار است.  
وی افزود: مصرف زیاد آب، هزینه‌های گزاف برای تامین آن و نیروی انسانی، انواع بیماری ها‌ی پوستی، عفونت‌ها و گزیدگی حشرات از دیگر مشکلات کشت این روش است.  
محمدرضا پور کارشناس مسول دفتر برنج جهاد کشاورزی استان گلستان هم به معایب روش غرقابی اشاره کرد و در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ گفت: در این روش در هر هکتار از زمان آماده سازی و فراهم کردن بستر برای خزانه تا زمان داشت این محصول ۱۵ تا ۱۸ هزار متر مکعب آب مصرف می‌شود.
وی افزود: از دیگر معایب این روش غرق کردن گیاه در آب بسیار زیاد که گا‌ها ارتفاع به ۲۰ سانتی متر می‌رسد در صورتی که میزان آب مورد نیاز در زمان کاشت نشا ۳ تا ۵ سانتی متر است که عدم توجه به این موضوع باعث خفه شدن گیاه در آب می‌شود.  
محمدرضا پور ادامه داد: ماند آبی در روش غرقابی باعث تولید گاز متان و سولفید هیدروژن می‌شود که در نهایت باعث آلودگی آب و مسمومیت گیاه می‌شود.

آبیاری قطره‌ای نواری یا تیپ

عباسی معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ گفت: با توجه به وضعیت استان و کاهش آب‌های سطحی و زیرزمینی و استفاده بی رویه و نبود مدیریت در مصرف آب می‌توان با استفاده از روش‌های نوین آبیاری در مصرف آب صرفه جویی کرد.  
وی افزود: تا کنون در ۲ و نیم هکتار از اراضی استان برای اولین بار از روش آبیاری قطره‌ای نواری یا تیپ برای کشت شالی استفاده شده است.  
عباسی اضافه کرد: در این روش ۴۰ درصد کاهش مصرف آب داریم که بین ۶ تا ۷ هزار متر مکعب در روش‌های نوین کاهش مصرف آب داریم.

سودهی بالا و رضایت کشاورزان پیشرو

مزایای روش قطره‌ای نواری دلیلی شد تا سری به مزرعه آقای کبیری کشاورزی پیشرو که مزرعه‌ای متفاوت ترنسبت به آقای تازیکه دارد، برویم.
کبیری در این خصوص در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ گفت: دو سال به طور آزمایشی روش استفاده آبیاری قطره‌ای نواری در مساحت‌های ۲۰ و هزار متر شالی کشت کردم و براساس تجربیات و رضایت، امسال این مساحت را به ۱ و نیم هکتار افزایش دادم.  
کبیری افزود: از مزایای این روش نداشتن دغدغه آب و میزان مصرف آب کمتر، ازنظر اقتصادی به صرفه‌تر و کیفیت محصول و میزان تولید هم بیشتر است.  
وی افزود: در روش غرقابی در هر هکتار به طور معمول ۳ هزار و ۵۰۰ کیلو گرم برنج طارم هاشمی برداشت می‌شد، اما در روش جدید میزان تولید تا ۲ برابر افزایش می‌یابد.


کشت جایگزین، کمک حال کشاورزان

عباسی معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ گفت: جهاد کشاورزی برای کاهش مصرف آب در استان به کشاورزان توصیه می‌کند علاوه بر روش‌های نوین و علمی می‌توانند از کشت‌های جایگزین هم استفاده کنند.  
وی افزود: سویا، کنجد و آفتاب گردان و ماش محصولاتی با نیاز آبی کمتر هستند که می‌توانند تا ۸۰ درصد از در آمد حاصل از برنج را تامین کنند و ۲۰ درصد باقی مانده می‌تواند از توسعه و پایداری کشت تامین شود و معیشت کشاورز هم با مشکل روبرو نشود.
عباسی اضافه کرد: برای حفظ منابع آبی و تداوم کشاورزی نیازمند اصلاح الگوی مصرف آب هستیم که همه باید با جدیت در این مسیر حرکت کنیم تا بتوانیم از این وضعیت خشکسالی گذر کنیم که کشاورزان نقش کلیدی در این حوزه دارند.

گزارش از گنجا محمودی
انتهای پیام/ق

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهادکشاورزی محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۸۸۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۱۱۰ هکتار در کرج

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن مددی در تشریح اقدامات انجام شده در حوزه قضائی کرج که منجر به ورود به موقع و مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی به وسعت ۱۱۰ هکتار شد، گفت: در پی دریافت گزارش جهاد کشاورزی در خصوص آغاز تغییر کاربری در اراضی کلوان بخش آسارا و منطقه خدایار خان ماهدشت اقدامات قانونی در این خصوص با نظارت دادستانی عمومی و انقلاب مرکز استان اجرایی شد.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز با اعلام اینکه این اقدامات در دو عملیات جداگانه انجام شده است، اضافه کرد: در منطقه «خدایار خان» ماهدشت وسعت ۹۰ هکتاری و در «اراضی کلوان» بخش آسارا وسعت ۲۰ هکتاری در معرض تغییر کاربری بودند که اقدامات مقتضی نسبت به اعمال تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی به اجرا رسید.

وی با اشاره به اینکه ارزش اراضی اعمال قانون شده در دو عملیات ۵ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان است، در خصوص اقدامات قانونی انجام شده است، بیان کرد: در این عملیات تفکیک، ۵۷ مورد قطعه بندی و دیوارکشی، ۱۰ مورد بنا و ویلای غیرمجاز، ۲۶ مورد محوطه سازی، ۱۳ مورد دپوی مصالح و همچنین موارد متعددی از ایجاد راه، گودبرداری و انشعابات غیرمجاز گاز، برق و آب قلع و قمع شد.

مددی ضمن یادآوری دستاوردهای سند تحول و تعالی در پیگیری جهت جلوگیری از تغییر کاربری اراضی و تعدی به منابع طبیعی تصریح کرد: مقابله با تغییر کاربری اراضی کشاورزی در دوره «تحول و تعالی قوه قضائیه» نیز با سیاست‌های دادگستری کل استان البرز ادامه خواهد داشت و قطعاً اجاره تعدی غیرقانونی به اراضی کشاورزی را نخواهیم داد.

کد خبر 6090680

دیگر خبرها

  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۱۱۰ هکتار در کرج
  • نشاء شالی در گلستان
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • ۸۴۲ هکتار از اراضی ملی به شهرک‌های صنعتی و کشاورزی واگذار شد
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • پیشگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ