Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر اسبق صنعت گفت: ۱۵ کشور همسایه ۲۳۰۰ میلیارد دلار مبادلات تجاری دارند و اگر هدف‌گذاری کنیم که تنها ۱۰ درصد از این میزان مبادلات را به خود اختصاص دهیم، می‌توانیم ۲۳۰ میلیارد دلار مبادلات مالی با کشورهای همسایه داشته باشیم.

به گزارش قدس آنلاین،محسن شاطرزاده در نشست هم‌اندیشی بن بست نیست، اظهارداشت: در حوزه تجارت در یک شرایط استثنایی هستیم چرا که با ۱۵ کشور همسایه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این ۱۵ کشور ۲۳۰۰ میلیارد دلار مبادلات تجاری دارند و اتفاقا اقتصاد این کشور مکمل اقتصاد ایران است؛ اگر هدف‌گذاری کنیم که تنها ۱۰ درصد از این میزان مبادلات را به خود اختصاص دهیم، می‌توانیم ۲۳۰ میلیارد دلار مبادلات مالی با کشورهای همسایه داشته باشیم.

معاون وزیر اسبق صنعت گفت: موضوع آب یکی از چالش‌های کشور است و در این شرایط ما نباید متکی به آب و خاک ایران باشیم و باید با خریداری زمین‌های حاصل‌خیز در کشورهایی که امکان خرید زمین در آنجا وجود دارد، در بخش کشت فراسرزمینی سرمایه‌گذاری کنیم. 

وی ادامه داد: در برخی مناطق جهان، مناطقی هستند که میانگین بارش در آنجا ۳ هزار میلی‌متر در سال است. ما در سال ۲.۵ میلیارد دلار از برزیل سویا، ذرت، روغن و شکر وارد می‌کنیم و می‌توانیم در آن کشور با خرید زمین، این نیاز را خودمان تولید و تامین کنیم.

به گفته وی با این اقدام نیازی به استفاده از آب و خاک کشور برای تولید این محصولات نیست و از طرف دیگر خودمان نیاز کشور را تامین کرده‌ایم.

شاطرزاده با بیان اینکه متاسفانه کشور درگیر آفت راحت‌طلبی است، گفت: از دولت گرفته تا مردم درگیر دچار این آفت هستند به طوری که صاحبان سرمایه هم‌اکنون به دنبال سپرده‌گذاری در بانک و گرفتن سود ۲۰ درصد هستند و در این شرایط حاضر به انجام چنین کارهایی نیستند. 

وی با تاکید بر اینکه باید تولید ثروت را به یک فرهنگ فراگیر تبدیل کنیم، تصریح کرد: چینی‌ها هفت روز هفته و ۳۶۵ روز سال کار می‌کنند و اگر ما می‌خواهیم حرکت پیشرفت را سرعت دهیم باید فرهنگ کار را جا بی‌اندازیم.

معاون وزیر اسبق صنعت اظهارداشت: باید قبول کنیم در یک جنگ اقتصادی هستیم و مقابله با این جنگ با آرایش جنگی کلاسیک به نتیجه‌ای نخواهد رسید. تصویب و اجرای FATF دقیقا مسیری است که راه‌های گریز از تحریم‌ها شناسایی و جلوی آن را ببندد.

وی با بیان اینکه با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر درون‌زا بودن اقتصاد، گفت: با تیم اقتصادی لیبرال نمی‌توان اقتصاد مقاومتی را پیش برد و صحبت‌هایی اخیر رئیس جمهور نشان می‌دهد وی همچنان تصور می‌کند اقتصاد در شرایط مناسبی است.

شاطرزاده یکی از روش‌های افزایش تجارت خارجی معاملات تهاتر کالا دانست و گفت: برزیل بارها به ما درخواست رسمی داده که حاضر است با ایران تجارت به شیوه تهاتر کالا را دنبال کند؛ سفیر برزیل در ایران بارها به صورت مکتوب درخواست داده اما نامه سفیر در دستگاه‌های دولتی و وزارت کشور گم شد و شخص سفیر به دنبال نتیجه نامه‌اش رفت که به نتیجه نرسید.

وی تاکید کرد: تجارت با کشورهای همسایه بسیار مهم است و باید برای آن برنامه‌ریزی کرد. در دنیا بانک‌های کوچکی وجود دارند که می‌توان سهام آنها را خریداری کرد و از طریق آنها بخشی از موانع مبادلات مالی را برطرف کرد.

معاون وزیر اسبق صنعت با بیان اینکه معتقدم کشورها به سمت پیمان‌های پولی می‌روند، افزود: کشورهای متعددی از دلار ضربه خورده‌اند و به دنبال توسعه پیمان‌های پولی هستند. بنابراین پیمان پولی می‌تواند یک راهکار مهم برای کم‌اثر کردن تحریم‌ها باشد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد برزیل سازمان صنعت معدن و تجارت قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۹۰۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت است نه سامانه مودیان

به گزارش تابناک اقتصادی؛ قانون سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی با هدف ساماندهی مالیات ستانی در کشور به اجرا گذاشته شد. بر اساس این قانون، تمامی کسب و کار‌ها باید به این سامانه بپیوندند و تراکنش هایشان شفاف سازی شود.

به اذعان کارشناسان، این سامانه مزیت‌های بسیاری برای کشور دارد. مهم‌ترین مزیتش این است که شفاف سازی درآمد‌ها صورت می‌گیرد و امکان فرار مالیاتی از بین می‌رود. به نظر می‌رسد، این سامانه به نفع کسانی است که می‌خواهند در فضای شفاف، سالم و قانونی کار کنند.

دومین مزیت سامانه مودیان این است که امکان مقابله با فعالیت زیرزمینی و مخرب به وجود می‌آید. زیرا دولت به اطلاعاتی دسترسی دارد که می‌تواند از آن‌ها در راستای نظارت بر فعالیت‌های اقتصادی کشور بهره ببرد.

برخی مقاومت‌ها در ابتدا در برابر سامانه مودیان وجود داشت. اما اصناف و اتحادیه در ادامه متوجه مزیت‌های این سامانه شدند. به طور مثال، صنف طلافروشان در حال حاضر به این سامانه اعتراضی ندارند و نسبت به سامانه تجارت معترض هستند.

واقعیت این است که روند گذار از سنت به مدرنیته و به کارگیری سامانه‌های نوین مشکلات خاص خودش را دارد. اما در نهایت این روند‌ها به نفع اقتصاد و کشور هستند. نظرات رحمان سعادت، استاد اقتصاد دانشگاه را در خصوص سامانه مودیان و مزیت هایش و اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت در ادامه می‌خوانید.

سعادت در گفتگو با تابناک اقتصادی در خصوص اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت تصریح کرد: آن طور که از شواهد بر می‌آید طلافروشان نسبت به سامانه مودیان اعتراضی ندارند و اعتراض آن‌ها به سامانه تجارت است.

وی ادامه داد: دولت طی سال‌های اخیر اقداماتی را در زمینه ساماندهی امور مالیاتی کشور و قاعده‌مند کردن آن‌ها انجام داده است. سامانه مودیان یکی از ابزار‌های الکترونیک است که دولت در راستای ساماندهی مالیات ستانی در کشور از آن بهره برده است.

استاد اقتصاد دانشگاه سمنان خاطرنشان کرد: سامانه مودیان مزیت‌های زیادی در شناسایی بخش زیرزمینی و غیررسمی اقتصاد دارد. طلافروشان نیز با این موضوع که شفافیت تراکنش‌ها و صدور فاکتور الکترونیک اتفاق بیافتد، مخالفتی نخواهند داشت و اعتراض اصلی آن‌ها به سامانه تجارت است. این صنف به سامانه تجارت که قرار است میزان دارایی و موجودی انبار طلافروشان را شفاف سازی کند، معترض هستند و مشکل اصلی خود را این سامانه معرفی کردند

وی ادامه داد: سامانه مودیان بستری برای شفاف سازی تراکنش‌ها و میزان درآمد اصناف و کسب و کار‌ها به وجود می‌آورد. به طور مثال، در صنف طلافروشان مشخص می‌شود که هر فعال اقتصادی چقدر درآمد داشته است و چقدر باید مالیات بپردازد. با این اوصاف، این سامانه به نفع طلافروشانی است که در بستر قانونی و سالم فعالیت می‌کنند.

استاد اقتصاد دانشگاه سمنان خاطرنشان کرد: اطلاعاتی که در سامانه مودیان در دسترس قرار می‌گیرد، زمینه‌ای برای مقابله با قاچاق و کار‌های زیرزمینی به وجود می‌آورد و این به نفع صنف طلافروشان است.

سعادت گفت: مردم نیز از شفاف سازی صورت گرفته در سامانه مودیان سود می‌برند. به طور کلی، سامانه‌ها که به شفاف سازی منجر می‌شوند، به نفع کشور هستند.

وی تأیید کرد: با توجه به اینکه تمامی اصناف به سامانه مودیان پیوسته اند و باید تراکنش‌ها شفاف سازی شوند و با توجه به مزیت‌هایی که این سامانه دارد، طلافروشان به آن اعتراضی ندارند. اعتراض آنان به سامانه تجارت است که در واقع دارایی هایشان را شفاف سازی می‌کند.

این استاد اقتصاد دانشگاه تأکید کرد: به طور کلی، رفتن به سمت شفاف سازی امور و ساماندهی مالیات ستانی در کشور امری منطقی است. این روند باید به سرانجام برسد و از یک سیستم عادلانه، دقیق و هوشمند در حوزه مالیات ستانی بهره‌مند شویم. سامانه مودیان در عمل یک سری کاستی‌ها دارد و مراجعان با مشکلاتی مواجه هستند که باید در اسرع وقت رفع شود.

 

دیگر خبرها

  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد
  • اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت است نه سامانه مودیان
  • دنبال رونق تجارت خارجی در مازندران هستیم
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • موتور محرک اقتصاد در کشور مشارکت مردم است
  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین
  • سفیر ازبکستان: از داروسازان ایرانی استقبال می‌کنیم