Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، مرکز چهارمحال و بختیاری ؛ مدیر امور اقتصادی استانداری گفت: محققان دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد این طرح را به روش "استنتینگ " اجرا کرده اند که پیش از این در انحصار کشورهای هلند و فرانسه بود .
آقای قربان پور افزود: با ابداع شیوه تولید نور مصنوعی و مدیریت عوامل محیطی در گلخانه هوشمند زمان رشد پایه های گل رز هلندی در ایران کوتاهتر می شود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مجری تولید پایه های گل رز خارجی هم گفت: در این طرح که از سال 1391 آغاز شده است پایه های گل رز هلندی همزمان روی ساقه گل نسترن قلمه و پیوند زده می شود و بعد با تاباندن شدت و طول موج های مختلف نور مصنوعی نیاز گیاه پیوندی، برای رشد و نمو تامین می شود تا گیرایی پیوند و پایه افزایش یابد.
سعید ریزی افزود: با ابداع روش تابش نور مصنوعی در گلخانه هوشمند دانشگاه شهرکرد امکان تولید پایه های گل رز هلندی هر زمان از سال در ایران فراهم شد بطوریکه در شرایط آزمایشی و تحقیقاتی ماهانه 25 هزار بوته آماده عرضه به بازار گل شد.
سالانه 800 هزار تا یک میلیون پایه گل رز هلندی با هزینه دو و نیم یورو به ازای هر بوته وارد کشور می شود که با اجرای این طرح تحقیقاتی و تولید 25 هزار بوته پیوندی از خروج سالانه 750 هزار یورو از کشور جلوگیری شده است .
گل رز بعنوان ملکه گلها از خانواده "سرخیان است " و هلند، ایالات متحده آمریکا ، انگلستان ، فرانسه ، کلمبیا ،اکوادور ، کنیا ،آفریقای جنوبی و هندوستان از مهمترین صادر کنندگان پایه های گل رز هستند که سالانه گردش مالی آن به بیش از میلیون ها یورو در جهان می رسد.
گل رز گیاهی است با 120گونه در رنگهای مختلف که حالا کشاورزان ایران با اجرای این طرح در دانشگاه شهرکرد دیگر نیازی به واردات ندارند و مشکلات ثبت سفارش، احتمال ورود آفات و بیماری ها با واردات به کشور و زمان بر بودن دریافت پایه های گل پیوندی در ایران حل شد.
دکتر برزگر از دیگر مجریان این طرح تحقیقاتی گفت: هرپایه پیوندی گل رز در شهرکرد به روش "استنتینگ " با قیمت شش هزار تومان تولید می شود که این مبلغ یک پنجم واردات نمونه خارجی است .
سعید ریزی شکست انحصار ، دستیابی به پایه های گل رز در هر زمان و مکان، امکان تولید بیشتر و با کیفیت تر و جلوگیری از خروج ارز را از دلایل ابداع روش تابش نور مصنوعی در گلخانه و قلمه –پیوند همزمان پایه گل رز به نسترن اعلام کرد و افزود: این طرح به صورت مستقیم زمینه اشتغال 10 دانش آموخته کشاورزی را کرده است .
تولید آزمایشی پایه گل رز با ابداع روش نور مصنوعی در گلخانه 900 متر مربعی دانشگاه شهرکرد با حمایت های پارک علم و فناوری از سال 91 شروع شده است و حالا نتایج آن موفقیت آمیز است .
پایه های پیوندی رز ایرانی عاری از آفات و بیماری است و تا هشت سال متوالی قالبیت گلدهی دارد در حالیکه نمونه های خارجی کمتر از این زمان گل می دهد .
قربان پور مدیر امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: طرح تحقیقاتی تولید پایه های گل رز خارجی با فناوری ایرانی در شهرکرد با دو میلیارد و 500میلیون ریال تسهیلات پارک علم و فناوری و آورده دانشگاه شهرکرد اجرایی شده است و با ادامه حمایت های دولت از این طرح تا دو سال آینده کشور از واردات پایه های گل پیوندی بطور کامل بی نیاز می شود .

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی دانلود  

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: کشاورزی گلخانه گل رز دانشگاه شهرکرد بومی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۹۲۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش بین‌المللی فرصت‌های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه به‌ویژه ازبکستان به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و همکاری اتاق بازرگانی ایران و ازبکستان، امروز در سالن جابرحیان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

امید رضایی‌فر، مدیرکل سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و توسعه فناوری وزارت علوم درباره ظرفیت های نظام دانشگاهی کشور در حوزه فناوری گفت: نظام دانشگاهی ایران به‌عنوان یک حلقه متصل به حوزه صنعت و فناوری، موفق به تربیت نیروی انسانی متخصص بسیاری در جهان فناوری شده است.

وی ادامه داد: اکنون حدود بیش از ۳ میلیون دانشجو، در‌حوزه‌های مختلف درحال تحصیل هستند. از این میان حدود ۱۰۰ هزار نفر دانشجوی خارجی از کشورهای مختلف جهان در‌ ایران تحصیل می‌کنند.

رضایی‌فر به اهمیت پارک‌های علم و فناوری در کشور اشاره کرد ‌و گفت: حدود ۶۰ پارک علم و فناوری در کشور درحال فعالیت هستند که در این پارک‌ها، ۱۲ هزار شرکت فناور در این فضا مستقر شده شده‌اند.

وی درباره گام‌های توسعه‌ای اکوسیستم فناوری در ایران توضیح داد: اکنون به دنبال آن هستیم که بتوانیم تاثیرگذاری دانش در اقتصاد را در فضاهای فناورانه ایران توسعه بدهیم.

رضایی‌فر ادامه داد: منظور از توسعه دانش در حوزه اقتصادی، اتصال هرچه بیشتر شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان ایرانی به بازار و اقتصاد داخلی و بین‌المللی است.

وی اضافه کرد: به‌طور حتم، حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در کشورهای مختلف با اهداف مشترک بسیار مثمرثمر خواهد بود.

رضایی‌فر گفت: اکنون به‌دنبال تشکیل اتاق مشترک بازرگانی و دبیرخانه‌ای برای اتصال هرچه بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی به بازار کشور های آسیای میانه از جمله کشور ازبکستان هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تیم دانش‌آموزی ایران ۵ طلا در رویداد ایده و فناوری ترکیه کسب کرد
  • انحصار فروش بلیت های قطار در اختیار ۳ اپلیکیشن؛ تمام آژانس های مسافرتی بیکار می شوند؟
  • اتصال جزایر سه‌گانه ایرانی خلیج فارس به سرزمین اصلی
  • فیلتر شکست خورد / حضور بیش از 40 میلیون ایرانی در اینستاگرام
  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • توسعه حمل و نقل بر پایه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کارخانه نوآوری آزادی
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • گوشت دوباره گران می‌‌شود؟