Web Analytics Made Easy - Statcounter

خارج از اوپک، فقط روسیه است که می‌تواند به‌سرعت تولیدش را افزایش دهد. در میان کشور‌های تولیدکننده‌ی نفت، همین‌ها هستند که می‌توانند نفت اضافی مورد نیاز را به‌راحتی تولید کنند؛ و هیچ شکی نیست که آن‌ها این کار را خواهند کرد. این یعنی که سهم بازار به شکل موثری بازتوزیع می‌شود.

سرویس ترجمه فردا؛ طاها ربانی: اوپک تصمیم گرفت جهت انطباق صددرصدی با میزان توافق‌شده‌ی تولید نفت «تلاش» کند؛ این یعنی در هفته‌های آینده نفت بیشتری به بازار سرازیر خواهد شد؛ و بخش زیادی از این نفت را عربستان، به قیمت خروج ایران و ونزوئلا، عرضه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این پیروزی بزرگی برای دونالد ترامپ و ولیعهد عربستان، محمد‌بن‌سلمان، است.
همان‌طور که اوایل همین هفته هم نوشتم، اوپک، برای دستیابی به مصالحه در این اجلاس، مجبور است از خیر سهمیه‌ی هر کشور بگذرد و ایران بازار خود را به عربستان سعودی واگذار کند. این دقیقاً همان اتفاقی است که افتاد، حتی اگر هیچ‌کدام از وزرای نفت اوپک حاضر نباشند این مطلب را تایید کنند.
نکته‌ی مهم این است که پایبندی صددرصدی برای کل گروه است و نه برای تک‌تک اعضا. تنها راه برای اینکه اوپک، درمجموع، بتواند با توافق نوامبر ۲۰۱۶ انطباق صددرصدی پیدا کند (طبق آماروارقام خود اوپک، در ماه می، پایبندی اعضا ۱۶۴درصد بوده) این است که کشور‌هایی که ظرفیت تولید اضافه دارند نفت بیشتری تولید کنند. کشور‌هایی که چنین ظرفیتی دارند عبارت‌اند از عربستان سعودی، امارات، و کویت.
خارج از اوپک، فقط روسیه است که می‌تواند به‌سرعت تولیدش را افزایش دهد. در میان کشور‌های تولیدکننده‌ی نفت، همین‌ها هستند که می‌توانند نفت اضافی مورد نیاز را به‌راحتی تولید کنند؛ و هیچ شکی نیست که آن‌ها این کار را خواهند کرد. این یعنی که سهم بازار به شکل موثری بازتوزیع می‌شود.
فعلاً، در میان اعضای اوپک، تولید نفت ونزوئلا خیلی پایین‌تر از میزان مُجازی است که در ۲۰۱۶ بر سر آن توافق شد. ونزوئلا، در ماه می، روزانه ۱.۴۳ میلیون بشکه تولید کرد. این آمار از منابع ثانویه‌ای به دست آمده که اوپک برای نظارت بر پایبندی اعضا استفاده می‌کند. طبق توافق‌نامه، این کشور باید روزانه ۱.۹۷ میلیون بشکه تولید می‌کرد.
در ماه‌های پیش رو، تحریم‌های ترامپ اثر خود را خواهد گذاشت و، در نتیجه، تولید نفت ایران نیز سقوط خواهد کرد؛ احتمالاً حتی بیشتر از ونزوئلا. طبق گفته‌ی مطلعین از قضیه، مقامات آمریکایی از ژاپن خواسته‌اند تا واردات نفت از ایران را به‌کلی متوقف کند. این درخواست فراتر از درخواست دولت اوباما برای کاهش واردات نفت از ایران، به میزان ۲۰درصد در هر شش ماه، است.
مدت‌ها است به این عقیده رسیده‌ام که کاهش عرضه‌ی نفت ایران خیلی بیشتر از ۲۰۰۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰۰ بشکه‌ای است که بسیاری از تحلیل‌گران پیش‌بینی می‌کنند. با توجه به اینکه فشار‌ها بر خریداران اروپایی و آسیایی نفت ایران احتمالاً افزایش می‌یابد، تولید نفت ایران به‌راحتی می‌تواند تا پایان سال کاهش یک میلیون بشکه‌ای در هر روز پیدا کند. تحریم‌های رئیس‌جمهور ترامپ بر شرکت روسی تولیدکننده‌ی آلومینیوم، روسال، هشداری است به خریداران نفت ایران. رهبر فعلی آمریکا اهمیتی نمی‌دهد که این تحریم‌ها چه آشفتگی‌ای هم برای دوستان و هم برای دشمنانش ایجاد می‌کند.
برگردیم سراغ توافق روز جمعه. اطلاعیه‌ی رسمی اوپک طبق شیوه‌ی کلاسیک این سازمان بود: آماروارقام زیادی ارائه نمی‌داد و همه می‌توانستند ادعا کنند که پیروز شده‌اند.
نحوه‌ی عملکرد وزیر نفت امارات متحده‌ی عربی و رئیس سازمان اوپک، سهیل مزروعی، کلاس درسی است برای کسانی که می‌خواهند به سوالی جواب ندهند. از او مرتب سوال می‌پرسیدند که آیا کشور‌هایی که ظرفیت افزایش تولید دارند (مشخصاً عربستان) اجازه دارند سهمیه‌ی کسانی را که نمی‌توانند تولید کنند جبران کنند؟ و او مرتب از دادن یک جواب درست شانه خالی می‌کرد.
این باعث شد که وزیر نفت ایران بتواند از جلسه با این ادعا خارج شود که دقیقاً همان چیزی را که می‌خواسته به‌دست آورده است: صددرصد پایبندی به توافق موجود. او برای راحتی خودش فراموش کرد که خواسته‌ی صریخ او پایبندی ۱۰۰درصدی به سهمیه‌ی هر عضو بوده، نه بازتوزیع سهمیه‌ها.
اما نتیجه آشکار است. سهم بازار میان اعضای اوپک بازتوزیع می‌شود. تا پایان سال، خواهیم دید که ۱.۵ میلیون بشکه نفت از دو دشمن آمریکا، ایران و ونزوئلا، گرفته می‌شود و به دست دوست آمریکا، عربستان سعودی، سپرده خواهد شد.   منبع: بلومبرگ لینک کوتاه خبر: farda.fr/003VfA

منبع: فردا

کلیدواژه: ترامپ برندگان توافق اوپک عربستان سعودی بازار ونزوئلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۹۳۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر اقتصاد راهی عربستان می‌شود

وزیر اقتصاد برای شرکت در چهل و نهمین اجلاس سالانه ۲۰۲۴ گروه بانک توسعه اسلامی به عربستان سفر می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، چهل و نهمین اجلاس سالانه ۲۰۲۴ گروه بانک توسعه اسلامی از امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ مصادف با ۱۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی و به مدت دو روز در ریاض عربستان سعودی برگزار می‌شود.

وزیر اقتصاد پس از ورود به ریاض، جلسات دوجانبه‌ای با نمایندگان کشورهای مختلف عضو برگزار می‌کند و سپس در جشن طلایی سالگرد تأسیس بانک در سطح وزرای اقتصاد کشورهای عضو حضور خواهد یافت.

سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان سپس روز دوشنبه در جلسه مجمع عمومی (اعضای هیأت عامل) شرکت خواهد کرد که در این جلسه علی فکری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران نیز وی را همراهی خواهند کرد.

وزیر اقتصاد سپس با همراهان خود در جلسه دوجانبه با فیصل ابراهیم وزیر اقتصاد عربستان حضور می‌یابد.

این نشست همچنین با حضور رحمت اله اکرمی خزانه دار کل کشور در جلسه شتابدهی در تأمین مالی اقلیمی از طریق صکوک سبز و پایداری (شامل ارائه راهنمایی در خصوص صکوک پایدار) ادامه می‌یابد و سپس نشست میزگرد اعضای هیأت عامل (جلسه غیرعلنی) با حضور وزیر امور اقتصادی ایران و علی فکری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران برگزار خواهد شد.

در نهایت عصر روز دوم و پایانی این اجلاس، کنفرانس مطبوعاتی اجلاس سالانه با حضور سید احسان خاندوزی وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی برگزار خواهد شد.

منبع: ایرنا

کد خبر 748626

دیگر خبرها

  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • حراج نفت ایران به قیمت مال‌دزدی است؟
  • ترامپ خطاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا: اعتراضات را متوقف کنید، همین الان!
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • برج آزادی رنگ و بوی خلیج فارسی گرفت (عکس)
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • واکنش دوستان بازیگر زن سریال نون خ به چهره و ظاهرش (فیلم)
  • رونمایی از جوان ایرانی در لیگ روسیه
  • وزیر اقتصاد راهی عربستان می‌شود