Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، روزنامه فرامنطقه‌ای «رأی الیوم» در یادداشتی با عنوان « چرا آمریکا را دوست نداریم» ممانعت از سفر بدون ویزای سولانا به آمریکا به دلیل دیدار از ایران را نمونه پاسخی به این سوال معرفی کرد.

خاویر سولانا، مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا، بدون مجوز ورود به خاک آمریکا (ویزا) نمی‌تواند وارد این کشور شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خاویر سولانا، دبیرکل پیشین ناتو در سال‌های ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۹ و مسئول سیاست خارجی اروپا از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۹ بود.

نویسنده آورده است: در اینجا می‌خواهیم از خاویر سولانا، مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا بگوییم که در صفحات شبکه‌های اجتماعی هیچ گونه افراط گرایی در دیدگاه‌های سیاسی وی دیده نشده اما از اظهارات وی که به تازگی به زبان انگلیسی بیان داشت، شوکه شدیم.

او خبر داد که بدلیل سفر به ایران، مشمول فرمان سختگیرانه دولت دونالد ترامپ در قبال آن دسته از افرادی شده است که به ایران سفر کرده‌اند.

این سیاستمدار اسپانیایی که زمانی وزیر امور خارجه اسپانیا هم بوده است، قرار بود که برای سخنرانی در یک اندیشکده به ایالات متحده آمریکا سفر کند اما به دلیل سفر به ایران، مشمول مقررات سختگیرانه دولت دونالد ترامپ شده است.

خاویر سولانا، در سال ۱۳۹۲، یعنی کمتر از پنج سال پیش، برای شرکت در مراسم تحلیف دور اول ریاست‌جمهوری حسن روحانی به تهران سفر کرده بود.

سولانا در گفت‌وگو با کانال «انتینا 3 » اسپانیا این تصمیم آمریکا را «از سر بخل و نفرت انگیز» توصیف کرد و گفت: «من به عنوان نماینده همه کسانی که درباره توافق هسته‌ای مذاکره کردند به ایران سفر کردم»؛ ما معتقدیم که سولانا در توصیف این رفتار ناشایست و غیرانسانی آمریکا به دبیر کل اسبق ناتو که از مهم‌ترین متحدان نظامی غرب است و وزیر سابق دولت اسپانیا خواسته است، جانب ادب و احترام را رعایت کرده باشد.

این رفتار تحقیرآمیز از دولت فعلی آمریکا که از دست ایران عصبانی است قابل انتظار بود. دولت آمریکا در اقدامی نژادپرستانه مانع سفر شهروندان پنج کشور اسلامی به آمریکا شده است و آنهایی هم که اجازه ورود پیدا می‌کنند به محض اینکه پایشان به فرودگاه‌های آمریکا می‌رسد، در معرض بدترین توهین‌ها قرار می‌گیرند.

عطوان افزود: ما از چگونگی برخورد سولانا با این اقدام توهین آمیز بی‌خبریم اما مطمئنا او برای گرفتن ویزا به سفارت آمریکا در مادرید مراجعه خواهد کرد چون مجبور است برای ادامه فعالیت‌های دانشگاهی خود و سخنرانی در یکی از دانشگاه‌های آمریکا به این کشور سفر کرد اما نتیجه تلاش‌هایش هر چه باشد این لطمه و اهانت به وجهه وی صورت گرفته است.

نویسنده در ادامه پرسید، اصلا آقای سولانا از کشوری که در آن کودکان مهاجر از والدینشان جدا می‌شوند و در کمپ‌هایی جداگانه بی‌رحمانه بازداشت می‌شوند چه انتظاری می‌تواند داشته باشد؟

عطوان در ادامه به قضیه مشابه سولانا که برای خودش اتفاق افتاده بود اشاره کرد و نوشت: سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم هم که چندین بار برای ایراد سخنرانی و به دعوت دانشگاه‌های بزرگی نظیر هاروارد، براون، جرج تاون و کلمبیا به مناسبت انتشار جدیدترین کتابش درباره «دولت اسلامی» به آمریکا دعوت شده بود از این سفر ممنوع شد و دلیلش هم ورود به ایران نبود بلکه آمریکایی‌ها از سوی لابی صهیونیستی تحریک به این کار شده بودند آن هم به دلیل اینکه از مداخلات نظامی آمریکا در عراق، سوریه، لیبی و افغانستان انتقاد کرده بودم چرا که موجب تبدیل آنها به کشورهایی شکست خورده و کشته شدن میلیون‌ها نفر از مردمشان منجر شده است.

رای الیوم در پایان آورده است: آقای سولانا ورود شما را به باشگاه ممنوع الورودها به «بهشت نژادپرستی آمریکایی» که خود را رهبر جهان آزاد و مدافع آزادی و دموکراسی می‌خواند، تبریک می‌گوییم اما امیدواریم که عضویت شما در این گروه موقتی باشد. از ما می‌پرسند چرا آمریکا را دوست نداریم؟

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۹۳۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است

به زعم کارشناسان فروش نفت و گاز در شرایط تحریم اقتضاهای خاص خودش را دارد. البته به طور کلی بازاریابی برای فروش نفت و گاز کشور تخصص خاصی می طلبد، اما این امر در شرایط تحریم اهمیت بیشتری پیدا می کند.

واقعیت این است که طی سال های اخیر صادرات نفت و گاز کشور با محدودیت هایی روبرو شد. دولت سیزدهم و وزارت نفت تلاش خود را در راستای به اجرا گذاشتن یک دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به منظور فروش گاز به همسایگان در دستور کار قرار دادند.

یکی از مهم ترین تلاش های دولت که اخیراً به اجرا گذاشته شده است، تلاش در راستای احیای خط لوله گاز ایران-پاکستان-هند است. اخیراً اخباری مبنی بر از سرگیری ساخت خط لوله در بخش پاکستانی منتشر شد. این خبر بسیار خوش حال کننده است، زیرا موفقیت کشورمان را در این حوزه نشان می دهد. در صورتی که این خط لوله با موفقیت تکمیل شود و بتوانیم اسلام آباد را متقاعد کنیم که از ایران گاز مورد نیاز خود را تأمین کند، اتفاقات خوبی به لحاظ صادرات گاز برای کشورمان رخ می دهد.

 محمدصادق مهرجو، کارشناس ارشد انرژی در ارتباط با دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده در دولت سیزدهم تصریح کرد: از ابتدای شروع به کار این دولت اقدامات خوبی در زمینه روابط ما با کشورهای همسایه در حوزه انرژی اعم از نفت، گاز و فرآورده شروع شد.

وی ادامه داد: در سال 1400 بدهی های کشور به ترکمنستان انجام شد. این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود. طی سال های قبل از آن به بهانه عدم پرداخت بدهی ها، جریان گاز ترکمنستان به کشور ما قطع شد.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: شمال شرق کشور در قسمت انتهایی خطوط لوله گاز در کشور قرار دارند و با افت فشار در این بخش روبرو هستیم. در زمستان 1401 به خاطر برداشت زیاد از خطوط لوله در مسیر گازرسانی و افت فشار در بخش های پایانی، دچار قطع گاز در مناطق شمال شرق کشور شدیم.

مهرجو گفت: در این شرایط، به دلیل سرمای زیاد، جریان گاز ترکمنستان به کشور ما نیز قطع بود و با مشکلات عدیده ای همچون تعطیلی پایتخت و مسائل دیگر روبرو شدیم.

وی ادامه داد: بعد از اتفاقاتی که در سال 1401 رخ داد، دولت به دنبال انعقاد یک قرارداد پایدار انتقال گاز به کشورمان از ترکمنستان برآمد. همچنین قرارداد سوآپ با آذربایجان امضا کردیم. بعد از شیطنت های سیاسی که آذربایجان انجام داد، تحرکات خوبی انجام دادیم. از یک طرف پیام قدرت کشور را به آذربایجان مخابره کردیم و از طرف دیگر توسعه روابط تجاری از طریق مبادلات انرژی را پیگیری کردیم.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: آذربایجان صادرکننده گاز است اما به دلیل قراردادهایی که در زمینه ال ان جی با دیگر کشورها دارد، واردکننده گاز نیز محسوب می شود. وزارت نفت با دیپلماسی فعال انرژی که به اجرا گذاشت، توانست به سوآپ گاز از ترکمنستان به آذربایجان بپردازد. به نحوی که روزانه به واردات 7 میلیون متر مکعب گاز از ترکمنستان پرداختیم و 1 میلیون متر مکعب از آن را به آذربایجان صادر کردیم.

مهرجو خاطرنشان کرد: قرارداد قدیمی ای در زمینه سوآپ گاز و برق با ارمنستان داشتیم. به جمهوری نخجوان هم گاز صادر می کنیم که رقمش بالا نیست و زیر 1 میلیون متر مکعب است. عمده ترین شرکای کشور در زمینه صادرات گاز ترکیه و عراق محسوب می شوند که تعهد صادراتی روزانه بین 70 تا 80 میلیون متر مکعبی گاز با آن ها داریم.

وی ادامه داد: خط لوله صلح مبنی بر صادرات گاز از ایران به پاکستان که تا هندوستان نیز کشیده می شود، در دستور کار قرار گرفت. تحت تأثیر فشارهای سیاسی آمریکا و رقبای ما در منطقه این خط لوله به نتیجه نرسید. اما در جریان قرار گرفته ایم که قرار است با پیگیری های صورت گرفته از طرف کشورمان، پاکستان بخش مربوط به خودش را از این خط لوله تکمیل کند. به این ترتیب، با پیگیری مستمر دیپلماسی فعال منطقه ای در حوزه انرژی توانستیم که به تمدید قرارداد گازی عراق برسیم، سوآپ گاز از ترکمنستان را از سر بگیریم و خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا، در حال ساخته شدن است و با این اقدامات بستری برای تبدیل شدن کشورمان به هاب گازی منطقه فراهم خواهد شد.  

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • آیا در دانشگاه‌های آمریکا شعارهای یهودی ستیزی داده می‌شود؛ دانشجوی یهودی دانشگاه تگزاس به آن پاسخ می‌دهد (فیلم)
  • انصارالله: به هر تجاوزی از خاک مبدا پاسخ می‌دهیم
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران
  • علم‌الهدی: دستاورد‌های دولت برای مردم ملموس نیست / در شرایط فعلی کشور نیازمند بکارگیری قدرت اقناع هستیم تا حقیقت موضوع برای مردم تشریح شود
  • فیلم لحظه حمله و درگیری خونین گردشگر ترکیه‌ای با یک اسرائیلی
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • یورش پلیس به دانشجویان در اروپا و آمریکا محکوم شد
  • «مجلس» یورش پلیس به دانشجویان در اروپا و آمریکا را محکوم کرد
  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها
  • پیام‌ها و پیامدهای عملیات «وعده صادق»/ اسرائیل و آمریکا تحقیر شدند