Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- معاون سابق اجرای دستورات کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با اشاره به ریشه‌یابی هجمه به قوه قضاییه در فضای مجازی گفت: خیلی عجیب نیست اگر می‌بینیم حساب‌های جعلی منافقین حذف نمی‌شود و از آن‌ها محافظت می‌شود، ولی حساب‌های واقعی جریان انقلاب اسلامی تا به نقطه اثرگذاری می‌رسد، بلافاصله توسط دشمن حذف می‌شود و این مسیر مدام در حال تکرار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روح‌الله مؤمن‌نسب کارشناس فضای مجازی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، با اشاره به ریشه‌یابی هجمه به قوه قضاییه در فضای مجازی اظهار کرد: از آنجایی که نرم‌افزار‌های غربی مثل توییتر، فیس‌بوک، واتس‌اپ و امثال این‌ها اهداف و جهت سیاسی و مدیریت‌شان با منافقین در یک مسیر تعریف می‌شود، در نتیجه فضا را مهیا می‌کنند تا منافقین بتوانند از این فضا علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده کنند.

این کارشناس فضای مجازی گفت: خیلی عجیب نیست اگر می‌بینیم حساب‌های جعلی منافقین حذف نمی‌شود و از آن‌ها محافظت می‌شود، ولی حساب‌های واقعی جریان انقلاب اسلامی تا به نقطه اثرگذاری می‌رسد، بلافاصله توسط دشمن حذف می‌شود و این مسیر مدام در حال تکرار است.

مومن نسب افزود: البته این امر پوشیده‌ای نیست و قبل از این اسنادی توسط آسانژ در ویکی‌لیکس و اسنودن منتشر شد که نشان می‌دهد مدیریت این نرم‌افزار‌ها از طریق حساب‌های جعلی توانستند دنبال کننده‌های صفحه‌ای متعلق به رئیس جمهوری آمریکا را به‌شدت افزایش دهند و صفحاتی که در جهت اهداف ایالت متحده آمریکا تعریف می‌شود و فعالیت می‌کنند را بالا ببرند و صفحاتی که خلاف جهت تفکرات آن‌ها است را حذف یا به همین شیوه فضا را به ضرر آن‌ها شکل دهند و این فضا را توسعه دادند به شکلی که متناسب با سیاستگذاری‌های آمریکا پیش برود؛ پس این خیلی تعجب ندارد و آمریکایی‌ها بار‌ها از طریق محیط نرم‌افزار‌هایی مثل توییتر و امثال این‌ها اقدام به این کار کرده‌اند.

وی گفت: از این طریق در انتخابات‌ها و فضای ویژه آن کشور نیز اثر ویژه‌ای داشته‌اند. زمانی که یک خبر کذب تبدیل به یک شایعه می‌شود و سریع توسعه پیدا می‌کند، نشان می‌دهد بستر آن نرم افزار مهیا و مستعد ترویج آن ویروس یا خبر دروغ بوده است.

رئیس مرکز آموزش سواد فضای مجازی توضیح داد: در بستر نرم‌افزار‌های قانونی، قانون‌شکنی نمی‌تواند به صورت سازمان یافته اتفاق بیفتد.

مؤمن‌نسب ادامه داد: فضای قانون‌مند قالباً مستعد دروغ‌پردازی و اخبار کذب نیستند، ولی در نرم‌افزار‌های خارجی غیرقانونی، طبیعتاً این فضا مهیای نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی است؛ ضمن این‌که در نرم‌افزار‌های داخلی صفحات و کانال‌های تایید شده وجود دارد که این کانال‌ها به‌خاطر این‌که هویت مدیران آن‌ها مجهول و مجعول نیست، طبیعتاً نسبت به محتوای خود پاسخگو هستند و دشمن نمی‌تواند از آن‌ها سوءاستفاده کند و شایعات و دروغ را توسعه دهد.

معاون اسبق مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد گفت: از آن‌جاکه نرم‌افزار‌های خارجی به جهت این که قانون‌مند نیست و همچنین قوانین ما را به رسمیت نمی‌شناسند و در کشور ما به ثبت نرسیدند در نتیجه فضای بسیار مستعدی هستند برای انتشار اخبار دروغ و کذب که یک نمونه آن اتفاقات اخیری است که علیه قوه قضاییه به سادگی شکل گرفته یا موارد متعدد دیگری که نمونه‌های آن در فضای مجازی به تعدد دیده می‌شود.

معاون سابق اجرای دستورات کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اظهار کرد: توییتر به دشمنان ملت ما در سال ۱۳۸۸ این امکان را داد تا ناآرامی‌های زیادی را در کشور شکل بدهند و هماهنگی ویژه‌ای بین عناصر منافقین به وجود آورده و آن‌ها را به هم‌فکرانشان متصل کرد و بستری برای انتشار اخبار کذب و تاثیرگذاری بر افکار و تشویش اذهان عمومی بود.

مومن‌نسب تاکید کرد: البته این اتفاق فقط در ایران نیفتاد و وزیر خارجه وقت آمریکا خانم کلینتون در کتاب خاطرات خود و مصاحبه تلویزیونی اقرار کرد که از طریق توییتر اغتشاشات ایران را مدیریت می‌کرده‌اند و مدعی است مدیر توییتر از بغداد اغتشاشات ایران را کنترل می‌کرده است و برای این‌که از مسائل ایران مطلع شود به بغداد رفته و با مدیر توییتر گفت‌وگو کرده است.

مؤمن‌نسب گفت: نباید به این فضا به‌عنوان تابلوی اعلانات و اتوماسیون اداری بها داده شود، زیرا در شرایط خیلی خاص از این فضا بار‌ها و بار‌ها علیه امنیت ملی ما استفاده شده و در حال حاضر نیز کسانی با اکانت جعلی یا مجهول به راحتی در اتهام‌پراکنی می‌کنند و اجازه می‌دهند دشمن امنیت و انسجام ملی را از طریق توییتر مورد هدف قرار دهد... که باید جلوی آن‌ها گرفته شود.

تلگرام ابزار عمومی و برای کنترل افکار عمومی و دیپلماسی است

دبیرکل جبههٔ انقلاب اسلامی در فضای مجازی با اشاره به کارکرد تلگرام ادامه داد: تلگرام یک ابزار نفوذ اطلاعاتی به کشور است و به عنوان یک اسمارت اپلیشکین می‌تواند در شرایط مختلف افکار عمومی را به‌صورتی‌که می‌خواهد حتی با استفاده از امکانات نرم‌افزاری تغییر دهد. می‌توان این‌گونه گفت که تلگرام ابزار عمومی برای کنترل افکار عمومی و دیپلماسی است که از آن استفاده کردند.

مومن نسب با بیان اینکه تلگرام و توییتر هر دو با جامعهٔ هدف مختلف، ولی خطرناک هستند، متذکر شد: تلگرام می‌تواند گسل‌های اجتماعی را علیه کشور تحریک کند و با تأثیر اصناف مختلف، برای به هم زدن امنیت کشور کمک بگیرد و بر احساسات و عواطف مردم سوار شده در شرایط مختلف مثل انتخابات بر روی این لایه یعنی کف جامعه و توده‌ها، اثرگذاری داشته باشد و توییتر نیز با اثر بر روی نخبگان، آن‌ها را به جهتی که می‌خواهد سوق می‌دهد و آن‌ها را محدود و از هم جدا می‌کند و به این شکل، رأس که نخبگان هستند را از بدنه جدا می‌کند که این هدف را خیلی دقیق دشمن دارد دنبال می‌کند .

این کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه باید در زمینی مثل تویتتر، تلگرام، فیس بوک، واتس اپ و ... عملیات کرد، ادامه داد: البته دستگاه‌های مسئول کشور نباید این زمین‌ها را رها کنند و برنامه داشته باشند.

وی ادامه داد: از تاریخ فیلترینگ تلگرام تا امروز، تارنماهای نمایش رتبه و ارزیابی اعتبار پیوسته سقوط بی‌وقفه تمام دامنه‌های تلگرام را در ایران و جهان نشان می‌دهد، به نحوی که میلیارد‌ها دلار کاهش اعتبار و حتی ورشکستگی تلگرام بر مبنای این آمار محرز است؛ اما یک پایگاه دیگر ارزیابی جایگاه پایگاه‌های اینترنتی (quantcast) نشان می‌دهد که بالاخره تلاش برخی مسئولان دولتی در احیای تلگرام نتیجه‌بخش بوده هم است.

این کارشناس فضای مجاری با بیان اینکه جلوگیری از سقوط تلگرام به جهت عدم جلوگیری از فعالیت فیلترشکن‌هایی مانند طلگرام (تلگرام طلایی) بوده است خاطرنشان کرد: به نحوی که تمام نسخه‌های رسمی و غیررسمی تلگرام اکنون از اپ‌استور‌های داخلی حذف شده و فضا به‌صورت انحصاری در اختیار شرکت توسعهٔ راهکار‌های سرزمین هوشمند قرار گرفته است تا با توسعه فیلترشکن‌های داخلی، کمپانی صهیونیستی تلگرام را از نابودی قطعی نجات دهد و به گمانه‌زنی‌ها مبنی‌بر تعلق این شرکت به برخی مسئولان داخلی دامن بزند.

وی ادامه داد: ناگفته پیداست تلاش‌ها برای بازگرداندن تلگرام، هم‌زمان با هدف یا نتیجهٔ از بین رفتن استارتاپ‌های داخلی مانند سروش، گپ، بله، بیسفون و ایتا انجام می‌شود که باعث از بین رفتن هزاران فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم برای جوانان نخبهٔ ایرانی و در نتیجه افزایش بزه‌کاری و فرار مغز‌ها خواهد شد.

دبیرکل جبههٔ انقلاب اسلامی در فضای مجازی خاطرنشان کرد: اگر تنفس مصنوعی و کمک‌های داخلی نبود، یقیناً در همین مدت کوتاهِ پسافیلترینگ، هیچ‌اثری از تلگرام باقی نمانده بود و اگر نبود این قانون‌شکنی‌ها، آثار تحریم تلگرام توسط ایران می‌توانست باعث ترسِ باقی قانون‌شکنان از تنبیه شدن توسط ایران شده و به قانون‌پذیر شدن نرم‌افزار‌های خارجی کمک کند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: توییتر تلگرام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۹۸۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به سینمای کارگری ایران به مناسبت روز کارگر

گرچه سینمای کارگری در ایران به‌دنبال سینمای نئورئالیسم ایتالیا پیش از وقوع انقلاب اسلامی کلید خورد، اما دیری نپایید که با گذشت سال‌های نه چندان طولانی از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، سینمای کارگری رنگ بیشتری به خود گرفت؛ سینمایی که گذشته از سهراب شهیدثالث و کامران شیردل تا پیش از نیمه دوم دهه ۵۰، خسرو سینایی، عباس کیارستمی، رخشان بنی‌اعتماد، کیانوش عیاری، ابوالفضل جلیلی، اصغر فرهادی و سعید روستایی را در دایره مهم‌ترین فیلمسازان خود از بعد از وقوع انقلاب می‌بیند.

در کنار فیلم‌هایی، چون «نگهبان شب» و «جنگ جهانی سوم» از رضا میرکریمی و هومن سیدی که مهم‌ترین نماینده‌های آثار کارگری اخیر سینمای ایران شمرده می‌شوند، از «به‌آهستگی» مازیار میری، «چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت» وحید جلیلوند، «خداحافظی طولانی» فرزاد موتمن، «شیفت شب» نیکی کریمی، «پنج ستاره» مهشید افشارزاده و «ساعت ۵ عصر» مهران مدیری می‌توان از دیگر آثار عرصه یادشده یاد کرد.

همچنین مجید مجیدی با «آواز گنجشک‌ها»، علی رفیعی با «آقا یوسف»، بهرام توکلی با «اینجا بدون من»، جمشید محمودی با «چند متر مکعب عشق»، احمدرضا معتمدی به واسطه «آلزایمر» و منوچهر هادی به‌واسطه «کارگر ساده نیازمندیم»، از جمله دیگر کارگردانانی هستند که با ساخت فیلم‌های یادشده در تولید آثار سینمای کارگری دستی بر آتش داشته‌اند.

البته پیداست که در برخی از آنها نظیر «جدایی نادر از سیمین»، نقش کار و کارگر، محوری و موضوع اصلی نیست، اما به نوبه خود بر آن بودند تا ادای دینی به این صنف آسیب‌پذیر جامعه داشته باشند.

به هر روی سینمای ایران به واسطه دغدغه و ذوق سینماگرانش همواره بر آن بوده تا در کنار سایر متعلقات آثار اجتماعی، موضوعات کار و کارگری را نیز به کانونی از تصاویر قصه‌گو بدل کند؛ که در این زمینه گام‌های خوبی نیز برداشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • از جوابیه جواد هاشمی به ماجرای رپ خوانی تا حاشیه ای برای «نون.خ»
  • نگاهی به سینمای کارگری ایران به مناسبت روز کارگر
  • پشت پرده مسمومیت الکلی پزشکان در شیراز
  • پشت‌پرده عکس‌ جعلی ترانه علیدوستی و پدرش
  • جرم انتشار عکس جعلی وایرال شده از ترانه علیدوستی و پدرش چیست؟
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • اخبار جعلی از سر و کول هنرمندان بالا می‌رود
  • اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!
  • تصاویر واقعی است؛ خبری از کپسول آتش نشانی نیست!+ عکس
  • فیلم | ماجرای کم شدن لول های تریاک در سریال آینه عبرت | مواد مخدر مصرفی آتقی واقعی بود!