Web Analytics Made Easy - Statcounter

 
که صرفاً باید جهت مصرف نوشیدنی‌های سرد استفاده شوند در غیر این صورت با خطر مهاجرت مواد شیمیایی از محل شکستگی به داخل نوشیدنی و آسیب به سلامتی مصرف کننده مواجه هستیم
 یک کارشناس غذا و دارو گفت: حداقل ۲۰۰ سال طول می‌کشد تا ظروف پلیمری در طبیعت تجزیه شوند، همچنین درباره ظروف و لیوان‌های شفاف و شکننده در صورت خوردن نوشیدنی گرم، خطر مهاجرت مواد شیمیایی از محل شکستگی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت نیوز بخوانید.


منصوره معمارزاده با اشاره به کاربرد انواع پلیمر‌ها در صنایع غذایی اظهار داشت: به دلیل گستردگی استفاده از ظروف پلیمری در جامعه بر لزوم افزایش آگایی مردم در خصوص نحوه استفاده از ظروف پلیمری و باید‌ها و نباید‌های استفاده از آن‌ها تاکید کرد.

وی افزود: آنچه مسلم است همه پلیمر‌های مورد استفاده در صنایع غذایی باید FOOD GRADE باشند به این معنا که استفاده از آن‌ها برای بسته بندی مواد غذایی مجاز باشد و به سلامت مصرف کننده آسیب نرساند.

معمارزاده عنوان کرد: پلیمر‌های مورد استفاده هم به لحاظ ایمنی و هم به لحاظ حفظ کیفیت مواد غذایی باید از انواع پلیمر متناسب با ماده غذایی تهیه شوند چرا که در صورت استفاده از پلیمر‌های نامناسب پدیده مهاجرت آلاینده‌های شیمیایی مانند مونومر‌های مضر، فلزات سنگین، بیس فنل A؛ و ... به داخل ماده غذایی اتفاق خواهد افتاد که خطرات بالقوه‌ای را برای سلامت مصرف کننده ایجاد خواهد کرد، ضمن اینکه باعث ایجاد بو و طعم نامطلوب در ماده غذایی خواهد شد.

معمارزاده تصریح کرد: در کشور ما معمولاً از ظروف پروپیلن و پلی استایرن استفاده می‌شود که ظروف از جنس پلی پروپیلن معمولا مقاوم‌تر هستند و شکنندگی کمتری دارند، اما ظروف پلی استایرن به سه دسته تقسیم می‌شوند:

۱ - ظروف و لیوان‌های شفاف و شکننده:

که صرفاً باید جهت مصرف نوشیدنی‌های سرد استفاده شوند در غیر این صورت با خطر مهاجرت مواد شیمیایی از محل شکستگی به داخل نوشیدنی و آسیب به سلامتی مصرف کننده مواجه هستیم.

۲ - ظروف پلی استایرنی مات:

که از آن‌ها می‌توان برای مصرف نوشیدنی‌های تا دمای زیر ۷۰ درجه سانتیگراداستفاده کرد.

۳ - پلی استایرن‌های فوم:

که به دلیل دمیده شدن گاز هگزان داخل آن‌ها حالت پف کردگی پیدا کردند و خطر مهاجرت گاز هگزان محبوس شده از بسته بندی در مواد غذایی با دمای حدود ۲۰۰ درجه وجود دارد.

معمارزاده همچنین چند نکته را گوشزد کرد:

۱. هرگز از ظروف پلی استایرن شفاف برای نوشیدنی‌ها و غذا‌های داغ استفاده نشود.

۲. ظروف یکبار مصرف کاغذی صرفاً جهت نگهداری و مصرف مواد غذایی داغ در کوتاه مدت مورد استفاده قرار گیرد.

۳. از نگهداری ظروف پلیمری حاوی مواد غذایی چرب به مدت طولانی در معرض نور خورشید و دمای بالا خودداری شود چرا که پدیده مهاجرت مواد شیمیایی به داخل ماده غذایی تسریع می‌شود.

۴. ظروف آب معدنی، نوشابه‌ها از جنس پلی اتیلن ترفتالات هستند که در ساختمان خود استالدئید محبوس دارند و یک بار مصرف هستند و باید پس از استفاده دور انداخته شوند.

۵. حداقل ۲۰۰ سال طول می‌کشد تا ظروف پلیمری در طبیعت تجزیه شوند پس بهتر است جهت حفظ محیط زیست ظروف گیاهی زیست تجزیه پذیر مناسب که در کمتر از ۲ ماه در طبیعت تجزیه می‌شوند جایگزین ظروف پلیمری شوند.

۶. بهترین ظروف برای نگهداری آب داخل یخچال ظروف شیشه‌ای هستند و نباید از ظروف پلاستیکی در این زمینه استفاده کرد.   منبع: سلامت نیوز 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ظروف یکبار مصرف سلامتی ظروف پلاستیکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۰۱۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معدوم‌سازی بیش از ۲۳۰ کیلوگرم انواع مواد غذایی فاسد در لامرد

ایسنا/فارس معاون بهداشت شبکه و رئیس مرکز بهداشت لامرد از کشف و معدوم‌سازی بیش از ۲۳۰ کیلوگرم انواع مواد غذایی فاسد و تاریخ گذشته در این شهرستان، خبر داد.

یعقوب رضایی امروز، ۱۱ اردیبهشت‌ماه با اعلام این مطلب گفت:‌ با هدف تامین امنیت غذایی، بازرسی های متعدد و مستمر در دستور کار کارشناسان شبکه بهداشت و درمان شهرستان قرار دارد که در همین راستا، با بازرسی‌های انجام شده در چند روز گذشته بیش از ۲۳۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد و تاریخ گذشته کشف و معدوم شده است.

وی با اشاره به تشدید نظارت‌های بهداشتی از مرکز بهداشت شهرستان لامرد از تمام اصناف و شهروندان خواست با رعایت بیشتر شیوه‌نامه‌های بهداشتی ضمن حفظ سلامت خود و جامعه، یاریگر کارشناسان بهداشت، در اجرای دستورالعمل های بهداشتی باشند.

رضائی افزود: شهروندان می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تماس بگیرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • معدوم‌سازی بیش از ۲۳۰ کیلوگرم انواع مواد غذایی فاسد در لامرد
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آنها را کند