Web Analytics Made Easy - Statcounter

ولایت به معنای پیوند، ارتباط و اتصال است. آن کسی که منصوب به این مقام است برخلاف حکام و فرمانروایان عالم فقط یک فرمانروا یا یک سلطان و یک حاکم نیست بلکه یک ولی است، به مردم نزدیک است، به آنها پیوسته است و مورد اتکای دل و جان مردم است.

به گزارش گروه مهدویت خبرگزاری شبستان: در کتاب «ما منتظریم، خورشید مهدویت در منظومه فکری حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی» به اهتمام حسن ملایی آمده است:


اگرچه ولایت یک امر سیاسی است، اما همه مضمون ولایت در سیاست خلاصه نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ولایت پرتوی از ولایت ذات مقدس پروردگار است. این ولایت ناشی از حضور ولایت الهی در وجود امیرالمومنین(ع) است، همچنان که در وجود پیامبر مکرم اسلام(ص) بود. این ولایت، فرعی از آن اصل و میوه ای از آن ریشه است لذا از آن به ولایت تعبیر شده است.

 

ولایت در حقیقت به معنای پیوند، ارتباط و اتصال است. آن کسی که منصوب به این مقام است بر خلاف حکام و فرمانروایان عالم فقط یک فرمانروا یا یک سلطان و یک حاکم نیست بلکه یک ولی است، به مردم نزدیک است، به آنها پیوسته است و مورد اتکای دل و جان مردم است. این معنا در امیرالمومنین(ع) و در ائمه معصومین(ع) وجود دارد. بعد از دوران حضور ائمه(ع) هم اگر پرتوهای ضعیفی از این حقیقت در جایی پیدا شود، ولایت در آنجا شکل می گیرد.

 

حقیقت و معنای واقعی امر این است، لذا نبی اکرم(ص) در بیان صفات امیرالمومنین(ع) می فرمایند: «اعدلکم فی الرعیة»، او عادل ترین شما در بین مردم است. هم عدالت درونی، معنوی و فردی امیرالمومنین(ع) مراد است و هم عدالت رفتاری و عدالت اجتماعی او. اینها چیزهایی است که در زبان به آسانی می شود، بیان کرد، اما در تحقق و تبلور در عمل است که انسان به عظمت این حقیقت و کسانی که تجسم این حقیقت بوده اند، پی می برد. عدالت به معنای واقعی کلمه در وجود امیرالمومنین(ع) در رفتار او، در تقوای او و در توجه او حضور دارد. در رفتار بیرونی او هم عدالت تجسم پیدا می کند. امروز بعد از گذشت قرن ها، اگر بخواهیم عدالت را تعریف کنیم و آن را در ضمن مثال و نمونه بیان کنیم، هیچ مثالی رساتر و گویاتر از رفتار امیرالمومنین(ع) نمی توانیم پیدا کنیم. این است که نبی اکرم(ص) او را به امر پروردگار و با نص الهی به مردم معرفی و به مقام ولایت منصوب می کند.(1)

 

زندگی مجموعه ائمه(ع) مانند زندگی یک انسان


زندگی ائمه(ع) در حقیقت مثل زندگی یک انسان است. یعنی شما نمی توانید تفکیک قایل شوید بین زندگی امام ششم و امام دهم و امام سوم علیهم السلام. اینها یک نفرند. شما یک انسانی را فرض کنید که این انسان 250 سال عمر کرده است، ائمه ما همان یک انسانند از سال 10 هجرت یعنی سال وفات پیغمبر(ص) تا سال 260 هجرت یعنی سال غیبت امام زمان(عج) و وفات امام حسن عسگری(ع) می شود 250 سال که تمام مجموعه سالیان زندگی یک انسان است.(2)


ائمه(ع) اگر بعضی شان صلح کردند، بعضی شان جنگ کردند، بعضی شان سکوت کردند، بعضی شان قیام کردند، بعضی شان با خلیفه زمان شان درشت صحبت کردند، بعضی شان نرم صحبت کردند، بعضی شان عبادت کردند، بعضی شان هجرت کردند، بعضی شان زندان رفتند، بعضی شان تبعید شدند، با اینکه حالات و کیفیات زندگی شان مختلف است، در مجموعه یک خط واحدند، یک حرکت واحد را دارند تکمیل می کنند و به وجود می آورند.(3)


ما اظهارات خود ائمه(ع) و روایاتی که صادر از زبان خود ائمه(ع) هست را، بهترین منبع و مدرک برای شناخت زندگی آنها می دانیم، منتهی قبلا هم در یکی از گفتارها اشاره کردیم که ما این بیانات را در صورتی درست درک می کنیم که به جهت حرکت ائمه(ع) و مقصود و مقصد آنها از این مبارزه و تلاش و سیری که می کردند، آشنا باشیم.(4)


پی نوشت ها:
1.بیانات در دیدار مسئولان کشوری و لشکری به مناسبت عید غدیر خم، 1/12/1381
2.قبسات النور، ص19
3.همان
4.همان ص20

 

پایان پیام/248

منبع: شبستان

کلیدواژه: گرانی بازار دولت مقام معظم رهبری اقتصاد مجلس فوتبال مسجد روزنامه های ورزشی جام جهانی روسیه انتظار امامت مقام معظم رهبری مهدویت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۰۹۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی نمایشگاه «در آستان بقیع»/ تصاویری از حرم‌های مطهر ائمه(ع) قبل و بعد از تخریب

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام و المسلمین نواب در ادامه سفر به مشهد به همراه سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و حج زیارت از نمایشگاه در آستان بقیع که در صحن غدیر حرم مطهر رضوی برپاست، بازدید کرد.

بر اساس این گزارش، دراین بازدید مسئولین برگزاری نمایشگاه درباره اهداف برگزاری و ویژگی‌های این نمایشگاه به سرپرست حجاج ایرانی و رئیس سازمان حج و زیارت توضیحاتی ارائه کردند.

گفتنی است در نمایشگاه درآستان بقیع که به همت بعثه مقام معظم رهبری و همکاری آستان قدس رضوی برپا شده و تا پایان ماه شوال ادامه خواهد داشت، ماکت حرم‌های مطهر ائمه (ع) و اصحاب قبل و بعد از تخریب در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • علم‌الهدی: دستاورد‌های دولت برای مردم ملموس نیست / در شرایط فعلی کشور نیازمند بکارگیری قدرت اقناع هستیم تا حقیقت موضوع برای مردم تشریح شود
  • ۱۱ حقیقت سریع در مورد پیامک/ نخستین متن پیامکی تبریک کریسمس بود
  • ۱۱ حقیقت سریع در مورد پیامک/ اولین متن پیامکی تبریک کریسمس بود
  • گردهمایی منطقه ای ائمه جمعه در بهمئی
  • گردهمایی ائمه جمعه استان فارس در سپیدان
  • حمایت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکا
  • حمایتی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکا
  • حال و هوای مسجد کوفه- محراب شهادت مولا امیرالمومنین(ع)
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • برپایی نمایشگاه «در آستان بقیع»/ تصاویری از حرم‌های مطهر ائمه(ع) قبل و بعد از تخریب