Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-07@04:29:18 GMT

دست «اون» دوباره روی دکمه هسته‌ای

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۴۱۰۲۴۴

دست «اون» دوباره روی دکمه هسته‌ای

نشنال اینترست: آمریکا با حفظ موجودیت کره‌شمالی هسته‌ای به دنبال مهار چین است

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، با وجود این که ترامپ پس از دیدار با کیم جونگ اون در سنگاپور بارها از توافق با رهبر کره شمالی مبنی بر خلع تسلیحات هسته‌ای در این کشور خبر داده بود، تصاویر ماهواره‌ای اخیر نشان می‌دهد که این کشور در حال به‌روزرسانی تنها راکتور هسته‌ای خود که از آن برای تولید پلوتونیم و استفاده در سلاح هسته‌ای استفاده می‌کند، است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته نشریه کنگره آمریکا موسوم به "هیل"و روزنامه "گاردین" وب سایت «شمال 38» که بر فعالیت‌های هسته‌ای کره شمالی نظارت می‌کند با انتشار تصاویر ماهواره‌ای 21 ژوئن اعلام کرد: توسعه زیرساخت‌های سایت هسته‌ای یونگ بیون با سرعت زیادی در حال انجام است.به نظر می‌رسد سیستم خنک‌کننده راکتور تولیدکننده پلوتونیم به‌روزرسانی شده است و دو ساختمان جدید که غیرصنعتی هستند احتمالا برای بازدید مقامات در سایت یونگ بیون ساخته شده‌اند. همچنین یک ساختمان مهندسی تکمیل شده است.این در حالی است که اون در دیدار با دونالد ترامپ و مون جائه این، رئیس ‌جمهور کره جنوبی متعهد به خلع تسلیحات کامل شبه جزیره کره شدوقبل از آن نیز تنها سایت آزمایش هسته‌ای خود را تعطیل کرده بود اما روزنامه مونهوا ایلبو کره جنوبی به تازگی گزارش داد که کره شمالی دارای نزدیک به ۳۰۰۰ سایت مرتبط با برنامه موشکی و هسته‌ای است که نشان می‌دهد انجام بازرسی‌ها و مذاکرات برای خلع تسلیحات هسته‌ای و پیونگ یانگ زمان قابل توجهی را نیاز دارد.به هر روی،ظاهرا بی اعتمادی آمریکا و کره شمالی به یکدیگر سبب شده است صاحب نظران و سیاستمداران آمریکایی به «کره شمالی برخوردار از سلاح هسته ای اما در چار چوب منافع آمریکا» بیندیشند.

نشنال اینترست با بیان این که آمریکا برای مهار چین به کره شمالی مجهز به سلاح هسته‌ای نیاز دارد، نوشت: "بسیاری امیدواربودند نشست دوازدهم ژوئن دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در سنگاپور بتواند به خلع سلاح هسته ای و برقراری صلح در شبه جزیره کره بینجامد اما سابقه تاریخی چنین نشست ها و تحولاتی باعث می شود چنین امیدهایی بیش از حد خوشبینانه به نظر بیایند". نشنال اینترست به همین علت نیز این پرسش را مطرح می کند که "آیا ممکن است اجازه دادن به کره شمالی برای حفظ زرادخانه هسته ای خود بتواند هم به برقراری صلح در شبه جزیره کره کمک کند و هم این که منافع امنیتی بلندمدت آمریکا را در این منطقه تضمین کند؟"بر اساس این گزارش "دو دلیل عمده برای طرح چنین سؤالی وجود دارد. نخست، برخورداری از سلاح هسته ای بهترین راه برای آرام کردن کره شمالی و محدود کردن تجاوزطلبی های آن است. دوم، وجود یک کره شمالی امن و مستقل (بدون حضور نیروهای آمریکایی یا چینی) می تواند یک حایل در برابر تنش های قدرت های بزرگ ایجاد کند.

هدف بلندمدت راهبرد آمریکا در آسیای شرقی باید مهار یک چین در حال ظهور باشد. آمریکا به منظور دست یابی به چنین هدفی باید نفوذ و تاثیرگذاری چین را در کشورهایی که در همسایگی آن قرار دارند – صرف نظر از این که این کشورها متحد آمریکا هستند یا خیر – به حداقل برساند. برخورداری کره شمالی از یک زرادخانه محدود هسته ای بهترین شیوه برای اطمینان از محقق شدن چنین هدفی است. در نتیجه آمریکا باید روابط دیپلماتیک خود با کره شمالی را گسترش دهد و حتی برخی تحریم ها را علیه پیونگ یانگ با هدف تضمین ثبات بلندمدت آن بردارد. برخلاف تصور و خرد عمومی، وجود یک کره شمالی هسته ای و برقراری موازنه در شبه جزیره کره می تواند به بهترین خروجی برای این منطقه و همه جهان منتهی شود."شاید توافق کره شمالی و آمریکا پیش از نشست سنگاپور در این زمینه سبب شد رهبر کره شمالی این گونه از خلع سلاح شبه جزیره کره حمایت کند و با دیدار با ترامپ موافقت کند.

نباید از یاد ببریم که توسعه فعالیت ها و آزمایش های هسته ای کره شمالی پیش از این یکی از مهم ترین چالش ها برای عزم ترامپ برای فروپاشی برجام بود و پس از همگرایی های اخیر بین واشنگتن و پیونگ یانگ - در پی تشدید فشار آمریکا - این گمانه تقویت شد که می توان با تقویت اهرم های فشار تهران را نیز وادار به عقب نشینی کرد. اما خبر «گاردین» و«هیل» نشان می دهد بر خلاف ادعای ترامپ مناقشه هسته ای مربوط به کره شمالی همچنان به صورت جدی ادامه دارد. مطلب مهم تر این که آمریکایی ها می دانند که اگر چه امیدی برای مصالحه ایدئولوژیک بین واشنگتن با پیونگ یانگ و بهره برداری از «کره شمالی برخوردار از توانایی هسته ای» برای تامین منافع آمریکا در شرق آسیا وجود دارد ولی امکان چنین مصالحه ای با تهران به هیچ وجه وجود ندارد.

منبع: خراسان

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۱۰۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار روسیه به آمریکا درباره «نتایج رویارویی دو قدرت اتمی»

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانوستی، آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن امروز دوشنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد: درخواست ها از کنگره آمریکا برای افزایش تدارکات تسلیحاتی برای اوکراین چیزی را عوض نمی کند.

بر اساس اعلام این خبرگزاری، سفیر روسیه در واشنگتن در این باره ادامه داد: اعزام نیروهای آمریکایی به اوکراین هم وضعیت را در میدان نبرد تغییر نمی دهد.

آناتولی آنتونوف در ادامه افزود: آمریکا باید در لفاظی های تهاجمی خود نسبت به روسیه تجدید نظر کند. رویارویی دو قدرت هسته ای به نتایج غیرقابل پیش بینی منجر خواهد شد و ما این موضوع را پیشتر هم اعلام کرده بودیم.

این در حالیست که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور پس از آنچه تهدیدهای تحریک‌آمیز برخی مقامات غربی خوانده شده، دستور آغاز رزمایش‌های نظامی استفاده از تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی را صادر کرد.

بنا بر اعلام وزارت دفاع روسیه، مطابق با دستور پوتین، در این رزمایش آمادگی نیروهای هسته‌ای غیر راهبردی مسکو به منظور انجام عملیات‌های جنگی به بوته آزمایش گذاشته خواهد شد.

همچنین، در این رزمایش‌های نظامی تمرین آماده‌سازی و استقرار تسلیحات هسته‌ای غیر راهبردی نیز گنجانده خواهد شد. به گفته وزارت دفاع روسیه، آرایش‌های موشکی در منطقه نظامی جنوبی و نیروهای دریایی در این رزمایش مشارکت خواهند داشت.

کد خبر 6098607

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره «نتایج رویارویی دو قدرت اتمی»
  • پوتین دستور آغاز رزمایش هسته‌ای را صادر کرد
  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران
  • از بتن‌ریزی در اراک تا بتن‌ریزی برای ساخت جزیره هسته‌ای
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • کره‌شمالی: گروه‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها شکست خواهند خورد
  • طرح آیفون ۱۶ فاش شد + تصاویر