Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@20:51:03 GMT

حمله به خودروسازان داخلي با اسم رمز فرانسوي

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۴۱۵۱۰۰

بعد از اعلام خبر تعليق فعاليت‌هاي گروه خودروسازي پژو سيتروئن در ايران به‌دليل تحريم‌هاي امريكا، موج جديد حمله به خودروسازان داخلي آغاز شده و تقريباً هر روز شاهد انتقاد از ايران‌خودرو و سايپا به خاطر قبول همكاري دوباره با فرانسوي‌ها هستيم. آفتاب‌‌نیوز : منتقدان، شركت‌هاي ايراني را متهم به سهل‌انگاري و پذيرش ريسك همكاري با فرانسوي‌ها كرده و اعلام مي‌كنند چون در گذشته، اين شركت‌ها در زمان تحريم ايران را ترك كرده بودند، خودروسازان داخلي نبايد براي بار دوم زير بار قرارداد همكاري با خودروسازان بد عهد فرانسوي مي‌رفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خلاصه اين‌كه موضوع تعليق مجدد فعاليت‌هاي پژو سيتروئن در ايران، فرصتي دوباره در اختيار منتقدان قرار داد تا صنعت خودروسازي را آماج حملات خود قرار دهند و اين شركت‌ها را متهم سازند؛ اما واقعيت همه چيزي كه آن‌ها اعلام مي‌كنند نيست.
صنعت خودروسازي ايران براي توسعه و رشد خود نيازمند همكاري با شركت‌هاي خارجي است؛ اين درست است كه اين صنعت توانمندي‌هاي داخلي خود را دارد و بدون همكاري با خارجي‌ها هم مي‌تواند به حيات خود ادامه دهد، اما اصل اساسي ماجرا اين است كه خودروسازان ايراني براي ورود به مسير دستيابي به اهداف كلان كشور در اين حوزه، حتماً بايد بتوانند سرمايه خارجي جذب كنند و با استفاده از متدهاي نوين كه امروز در اختيار خودروسازان مطرح جهاني است، فعاليت خود را توسعه بخشند؛ اما براي همكاري با خارجي‌ها در ايران شرايط و محاسبه‌هايي وجود دارد.
برخي هم در دوره گذشته و هم در دوران بعد از برجام كه قراردادهاي خودروسازي بين ايران و فرانسه منعقد شد، از شخص وزير صنايع تا معاونان و مديران وزارت‌خانه و مديران صنعت خودروسازي را متهم به استفاده از رانت و حتي كسب منافع شخصي از قراردادهاي همكاري با فرانسوي‌ها كردند؛ اما هيچ‌وقت به اين سؤال پاسخ ندادند كه چرا فقط فرانسوي‌ها حاضرند شرايط ايران را بپذيرند و در صنعت داخلي سرمايه‌گذاري كنند.
مديران صنعتي و خودروسازي كشور همواره اعلام كرده‌اند آماده همكاري با هر شركتي هستند كه شروط ايران را بپذيرد، شروطي كه نه توسط مديران صنعت خودرو، بلكه بر مبناي سياست‌هاي كلان دولت و مجلس تدوين شده است؛ شروطي كه در آن، سرمايه‌گذاري خارجي در صنعت قطعه‌سازي و خودروسازي ايران، انتقال دانش فني از خارج به داخل كشور، توليد خودرو با برند مشترك، صادرات خودرو از ايران به بازارهاي خارجي و بسياري مسائل و موضوعات ديگر از جمله مهم‌ترين‌ها است.
اين شرايط به خودي خود زمينه‌اي فراهم مي‌كند تا دايره شركت‌ها و كشورهاي علاقه‌مند به همكاري در صنعت خودروسازي ايران كوچك شود و تنها آن‌هايي حاضر به حضور در صنعت خودروسازي ايران مي‌شوند كه جميع جوانب اين فرصت را در اختيارشان قرار دهد.
اما چرا فرانسوي‌ها؟حضور خودروسازان فرانسوي در صنعت خودروسازي ايران، تنها و تنها به اين دليل است كه اين خودروسازان تقريباً تنها شركت‌هايي هستند كه حاضرند شروط ايران را بپذيرند؛ به عنوان مثال در قراردادهاي جديد، ايران‌خودرو و پژو يك شركت مشترك با يك حساب بانكي مشترك تأسيس كردند و طرف فرانسوي در همان گام اول، پول زيادي را به اين حساب واريز كرد، و يا سيتروئن حدود 300 ميليون يورو در شركت مشتركي كه با سايپا در كاشان ايجاد شد، سرمايه‌گذاري كرد. در گذشته هم رنو تنها شركتي بوده كه هر چند نه به صورت مطلوب اما در كنار قطعه‌سازان ايراني ايستاد.
واقعيت آن است كه فرانسوي‌ها از معدود خودروسازان خارجي هستند كه به‌دليل نداشتن بازار در امريكا و برنامه‌ريزي براي فروش خودرو در خاورميانه و شمال آفريقا، حاضرند مسأله سرمايه‌گذاري در ايران را به شكل فعلي بپذيرند؛ زيرا ساير كشورها تنها آماده فروش خودرو و نه توليد در خاك ايران هستند.
ضمن اين‌كه ترك ايران به‌دليل تحريم‌ها، تنها محدود به خودروسازان فرانسوي نبوده و در سيار صنايع نظير نفت، راه‌سازي، ساختمان و... هم شركت‌هاي ايتاليايي، انگليسي، آلماني، روس و حتي هندي و چيني هم تصميم به ترك ايران گرفته‌اند. 
بنابراين حمله به صنعت خودروسازي ايران به دليل خروج فرانسوي‌ها از كشور، موضوع چندان حرفه‌اي و كارشناسانه‌اي نيست و تنها به‌عنوان يك كليشه به‌شمار مي‌رود، نبايد صنايع داخلي را به‌خاطر منفعت‌طلبي ديگران مورد هجمه بيهوده قرار داد. کد خبر: ۵۳۱۵۳۹ تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۳

منبع: آفتاب

کلیدواژه: خودروسازان سایپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۱۵۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، امین‌رضا خالقیان دبیر نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۳ درباره جزئیات برگزاری این نمایشگاه گفت: نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۳ با رویکرد توجه به شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت، اردیبهشت امسال و با محوریت پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود.

وی افزود: تاکنون بیش از ۶۵۰ شرکت داخلی و خارجی برای حضور در این نمایشگاه ثبت نام کرده اند که رشد حدود ۳۰ درصدی داشته است. برگزاری رویداد‌های جانبی در این نمایشگاه از جمله رونمایی از دستاورد‌های جدید حوزه سلامت و برگزاری جلسات گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی از جمله دلایل اقبال شرکت‌ها برای حضور در این نمایشگاه است.

دبیر نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳ درباره حضور شرکت‌های خارجی در این نمایشگاه هم گفت: تاکنون ۵۰ شرکت خارجی برای حضور در این نمایشگاه اعلام آمادگی کرده اند. همچنین حضور هیات‌های مختلف خارجی علاوه بر آشنایی آنان با دستاورد‌های شرکت‌های ایرانی، تسهیل کننده صادرات تجیهزات پزشکی نیز خواهد بود که این موضوع به ارزآوری این شرکت‌ها کمک خواهد کرد.

خالقیان اشاره کرد: در دو دهه گذشته با فعالیت شرکت‌های دانش بنیان و فناور توانسته ایم از یک کشور واردکننده تجهیزات پزشکی، به صادرکننده این تجهیزات تبدیل شویم، به نحوی که در حال حاضر تجهیزات پزشکی ساخت ایران علاوه بر تأمین نیاز داخلی، به کشور‌های مختلف آسیایی، اروپایی و آمریکای جنوبی صادر می‌شود.

دبیر نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۳ با اشاره به تولید تجیهزات الکترونیک پزشکی، تجیهزات خاص اتاق عمل و وسایل بخش‌های نگهداری ویژه توسط شرکت‌های دانش بنیان گفت: در دوران همه گیری کرونا، تجهیزات پزشکی مورد نیاز از جمله ضدعفونی کننده‌ها و دستگاه‌های تنفسی مانند ونتیلاتور توسط فناوران ایرانی ساخته شد و نیاز داخل کشور را تأمین کرد.

وی افرود: تجهیزات پزشکی ارتباط مستقیمی با سلامت مردم دارند و تجهیزات پزشکی ایرانی با کیفیت بالایی تولید می‌شوند. این موضوع، ایجاد بازار‌های صادراتی را تسهیل کرده است؛ به گونه‌ای که بخش قابل توجهی از بیمارستان‌های ترکیه با تجیهزات ایرانی تجهیز شده است.

خالقیان در خصوص چالش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه سلامت گفت: جهت دهی حمایت‌های دولتی خصوصاً در موضوع ارز برای واردات مواد اولیه، تعدد تشکل‌های حوزه سلامت و مشکلات تعرفه گذاری از جمله چالش‌های حوزه سلامت است که باید با همکاری دولت و بخش خصوصی، این چالش‌ها مرتفع شود.

وی در پایان افزود: بخش قابل توجهی از شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس در حوزه سلامت اعم از دارو و تجهیزات پزشکی فعالیت دارند و بر همین اساس، محوریت برگزاری نمایشگاه ایران هلث از سال ۱۴۰۳ به مدت سه دوره به پارک فناوری پردیس به عنوان بزرگترین مرکز تجمع شرکت‌های حوزه سلامت اعطاء شده است.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی (ایران هلث ۱۴۰۳) ۲۹ اردیبهشت تا ۱ خرداد ماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خودرو‌های سایپا، چشم «کره شمالی» را گرفت
  • قطار ارتباط دانشگاه با صنعت به سرعت پیش می‌رود
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • زورآزمایی جی ای سی (JAC) با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن 2024
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • استقبال تجار خارجی از محصولات کرمان در نمایشگاه ایران اکسپو ٢٠٢۴
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳