Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از گاردین، دو گزارش که اخیرا بوسیله نهاد اطلاعاتی پارلمان انگلیس و کمیته امنیتی این کشور منتشر شده است از نقش سازمان های اطلاعاتی انگلیس در بازداشت و شکنجه مظنونین تروریستی بعد از حادثه 11 سپتامبر پرده برمی‌دارد.

برخی از مهم ترین جزییات این گزارش به شرح زیر است:

در 232 مورد بین سال های 2001 تا 2010، افسران اطلاعاتی انگلیس علیرغم این که می‌دانستند مظنونان مورد شکنجه و بدرفتاری قرار می گیرند از نهادهای خارجی در این باره استعلام گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در 198 مورد افسران اطلاعاتی انگلیس درباره زندانیانی که می دانستند تحت شکنجه قرار دارند اطلاعات دریافت کردند. در 128 مورد دیگر نهادهای اطلاعاتی خارجی به نهادهای اطلاعاتی انگلیس گزارش داده بودند که زندانیان مورد بدرفتاری قرار می گیرند.

MI5 و MI6 (سرویس‌های اطلاعات و جاسوسی انگلیس) برای انجام دست کم سه عملیات انتقال مظنونین تروریستی به زندان پیشنهاد کمک مالی داده اند. این دو نهاد در طراحی  28 مورد دیگر از این عملیات ها دست داشته یا با آن موافقت کرده اند. آن‌ها همچنین در 22 عملیات مشابه دیگر مشارکت داشته اند.

دو افسر MI6 به دیگران اجازه بدرفتاری با زندانیان را داده اند که فقط یک مورد از آن مورد تحقیق پلیس قرار گرفته است. در 13 مورد، افسران اطلاعاتی انگلیس شاهد شکنجه و بدرفتاری با زندانیان بوده اند. MI5 ، MI6 و ارتش انگلیس بیش از 3 هزار مصاحبه با زندانیان گوانتانامو انجام داده اند.

هیچ تلاشی برای این که مشخص شود آیا راهبردهای ارائه شده بوسیله دولت ائتلافی در سال 2010 به جلوگیری از ادامه دخالت نهادهای اطلاعاتی انگلیس در موارد نقض حقوق بشر کمک کرده اند، صورت نپذیرفته است. انگلیس تعهد خود به توافق بین المللی ممانعت از شکنجه و رفتار تحقیرآمیز، غیرانسانی و بی رحمانه را نقض کرده است. حداقل در دو مورد وزرای مربوطه انگلیسی تصمیمات نامناسب گرفته اند. جک استراو، وزیر خارجه سابق انگلیس، در اکتبر سال 2004 دستور پرداخت "بخش عمده هزینه های" انتقال دو زندانی را صادر کرد.

انتهای پیام/

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انگلیس تروریسم حمله تروریستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۱۶۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش در اروپا به گنجاندن سپاه در لیست تروریست‌ها

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، پیتر استانو روز جمعه در نشست با خبرنگاران در بروکسل گفت: من فقط می‌توانم آنچه را که بارها اعلام کرده‌ایم تکرار کنم. سپاه پاسداران و اعضای آن تمام توسط اتحادیه اروپا تحریم شده و نماینده عالی (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) نیز درباره (موانع) شناسایی این سازمان به‌عنوان نهاد تروریستی توضیح داده است.

وی عنوان کرد که نام سپاه پاسداران زمانی ممکن است در فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی اضافه شود که یک دادگاه اروپایی تصمیم مرتبطی را در این زمینه اتخاذ کند. اتفاقی که به گفته این مقام اروپایی تاکنون رخ نداده است.

بحث افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد رسمی نظامی ایران، به فهرست سازمان‌های تروریستی، در مقطعی از ناآرامی‌های آذر ۱۴۰۱، به سوژه رسانه‌های غربی تبدیل شد. این طرح غیرقانونی به‌واسطه تحرکات گروه‌های ضد انقلاب و حمایت لابی رژیم صهیونیستی به محافل سیاسی هم راه‌پیدا کرد اما با شکست مواجه شد.

در انگلیس مقام‌های این کشور اعلام کردند که چنین اقدامی به مصلحت روابط دیپلماتیک دو کشور نیست و تمایلی به تشدید روابط با ایران ندارند. بر اساس گزارش‌ها دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس هم به تازگی در سفر به سرزمین‌های اشغالی آب پاکی را روی دست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی ریخت و اعلام کرد که دولت لندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را به‌عنوان سازمان به اصطلاح تروریستی شناسایی نخواهد کرد.

در اروپا هم مسئول سیاست خارجی اتحادیه اعلام کرده است که چنین اقدامی بدون حکم دادگاه امکان پذیر نیست. جوسپ بورل هفته پیش در نشست با خبرنگاران گفت: ما به حکمی نیاز داریم که نشان دهد سپاه ایران در یک پرونده تروریستی دخیل بوده است. در شرایط کنونی چنین پرونده‌ای موجود نیست و من به همکارانم گفتم که پاسخ همانی که است چند ماه پیش اعلام شد.

دیگر خبرها

  • واکنش در اروپا به گنجاندن سپاه در لیست تروریست‌ها
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • اجساد فلسطینیان شواهدی از اعدام و شکنجه را نشان می‌دهد
  • حمله تروریستی به المپیک خنثی شد
  • کشف ۲۵۶ کیسه آرد خارج از شبکه در نهاوند
  • بازداشت یک نوجوان به ظن تدارک حمله تروریستی در المپیک
  • افشای فساد جنسی یک سیاستمدار دیگر در انگلیس
  • پوتین: تروریسم همچنان بزرگترین خطر قرن بیست و یکم است