Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کمک و خدمت به مردم همیشه باعث رضایت من از شغل قضاوت بوده است و زمانی که گره‌ای از مشکل مردم باز می‌کنم احساس رضایت دارم.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، محمدحسین رحیمی زاده معاون قضایی و اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد در حالی به عنوان قاضی نمونه سال ۹۶ در این استان انتخاب شده است که با ۲۰ سال سابقه قضاوت ریاست دادگستری شهرستان طبس را نیز در کارنامه کاری خود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قاضی نمونه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان در رابطه با نحوه قضاوت گفت: همیشه در عرصه قضاوت سعی کردم در پرونده‌هایی که به من واگذار می‌شد دقت نظر بیشتر و مشورت داشته باشیم و از اطلاعات به روز برای قضاوت استفاده می‌کنم.

وی درباره مهمترین پرونده‌های سال‌های قضاوت خود بیان کرد: مدتی با حفظ سمت رئیس دادگستری ابلاغ دادگاه انقلاب را نیز بر عهده داشتم که در این حوزه بیشتر پرونده‌های کلان مواد مخدر را قضاوت می‌کردم چرا که شهرستان طبس جزو محدوده‌ای است که ورود مواد مخدر به مرکز کشور از این مسیر ترانزیت می‌شود، 

معاون قضایی و اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد در پاسخ به اینکه آیا در صدور رای از مجازات جایگزین حبس نیز استفاده می‌کنید؟ اظهار کرد: قانون مجازات اسلامی جدید که مجازات حبس در نظر گرفته از سال ۹۲ تصویب شده است، اما قبل از این معمولا مجازات‌های جایگزین بیشتر جزای نقدی بود و موارد حاد و عمدی را رای حبس می‌دادیم و در موارد غیر عمد سعی کردیم تعلیق کنیم یا جزای نقدی صادر کردیم و کسی را به حبس محکوم نکنیم.

رحیمی زاده با اشاره به تعداد پرونده‌های رسیدگی شده طی دوران قضاوت خود گفت:  در دورانی که در شعبه اول دادگستری بودم معمولا در طوی یک ماه ورودی پرونده‌ها بین ۱۱۰ تا ۱۲۰ بود که سعی می‌کردیم علاوه بر صدور رای از میزان آن‌ها نیز بکاهیم.

 

باز شدن گره مشکلات مردم باعث احساس رضایت از شغل قضاوت می‌شود

وی در پاسخ به اینکه انگیزه شما از انتخاب شغل قضاوت چه بوده است؟ بیان کرد: کمک و خدمت به مردم همیشه باعث رضایت من از شغل قضاوت بوده است و زمانی که می‌بینیم گره‌ای از مشکل مردم باز می‌کنم احساس رضایت می‌کنم.

 

این قاضی نمونه در پاسخ به اینکه معیار شما برای اجرای عدالت چیست؟ اجرای عدالت کار سختی است، اما بر حسب وظیفه خود در دادگستری باید قانون‌مند و قانون مدار باشیم چرا که ضابطه و خط کش ما اجرای قانون است و اگر درست اجرا شود به تحقق و اجرای عدالت کمک خواهد کرد.

رحیمی زاده گفت: یک قاضی باید در کنار رعایت قانون واقعه نگر و به جامعه و مشکلات مردم نیز توجه داشته باشد، او باید یک جامعه شناس و روانشناس نیز باشد چرا که در تصمیم گیری او موثر است.

معاون قضایی و اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد با اشاره به اینکه آیا در طول قضاوت تهدید شده‌اید؟ بیان کرد: عمده تهدید‌ها در پرونده‌های سنگین مواد مخدر بوده که گاهی در زندان توسط متهم تهدید لسانی شدیم البته این گونه موارد در پرونده‌های سنگین امری عادی است و هراسی از آن نداشته و با قاطعیت رای را صادر کرده ایم.

احقاق حقوق شاکی معلول از شیرین‌ترین خاطرات قاضی نمونه استان یزد

رحیمی زاده با بیان شیرین‌ترین و تلخ‌ترین خاطره خاطرات دوره قضاوت خود بیان کرد: از خاطرات شیرین این که در یک پرونده‌ای حق شاکی که از معلولیت جسمی رنج می‌برد و هیچ منبع درآمدی نداشت ضایع شده بود و طرف او به هیچ طریقی راضی نمی‌شد حقوق او را پرداخت کند در حالیکه ما مدت‌ها بعد از صدور رای تلاش می‌کردیم حق او را باز پس بگیریم که نهایتا طرف او دستگیر و طی مراحل قانونی این فرد معلول به حقوق خود رسید و آن زمان که بنده این خبر را شنیدم یکی از شیرین‌ترین خاطرات دوران قضاوتم بود.

وی گفت: گاهی فقر فرهنگی به عنوان منشا تشکیل پرونده‌ها به شدت احساس می‌شود، مواردی است که به دلیل نداشتن آگاهی و عصبانیت آنی شخص قتلی مرتکب و بعد از آن پشیمان می‌شود که این مسائل جز تلخ ترین خاطره هایم است.

قضات جوان مشورت با اساتید باتجربه را سرلوحه تصمیم گیری‌های خود قرار دهند

این قاضی نمونه در پایان ضمن تشکر از اصحاب رسانه تاکید کرد: قوه قضاییه مظلوم است و چه شاکی و متهم ممکن است ناراضی باشند از سویی به همکاران جوانی که وارد دستگاه می‌شوند توصیه می‌کنم نسبت به افزایش اطلاعات و مطالعه تلاش بیشتری داشته باشند حتما در پرونده‌ها ضمن حفظ استقلال با قضات باسابقه و اساتید دانشگاه مشورت کند تا تصمیمی بگیرند که کمترین عوارض را داشته باشد چرا که هیچ وقت انسان از مشورت بی‌نیاز نیست.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: قاضی نمونه استان یزد معلول حقوق عامه قضات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۲۰۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۵ قاضی و ۲۴ کارمند در دادگستری فلاورجان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس کل دادگستری استان اصفهان در بازدید از حوزه قضایی شهرستان فلاورجان گفت: تا پایان سال گذشته به منظور تامین نیروی انسانی و تقویت حوزه قضایی شهرستان فلاورجان، ۵ قاضی و ۲۴ کارمند جذب شدند.
حجت‌الاسلام اسداله جعفری همچنین آمار صلح و سازش در پرونده‌های شورای حل اختلاف فلاورجان را ۲۷ درصد دانست و افزود: این آمار با توجه به فرهنگ مهرورزی و نوع دوستی مردم منطقه رضایت بخش نیست و باید با برنامه ریزی و تقویت اعضای شورا‌های حل اختلاف این حوزه بهبود یابد.
وی ادامه داد: در بازدید از حوزه‌های قضایی شهرستان‌ها روند ارائه خدمت به مراجعان، با حضور معاونان و مسئولان استانی به طور دقیق بررسی و سپس در جهت رفع مشکلات تصمیم‌گیری می‌شود.

دیگر خبرها

  • نکو به دنبال تجدید یک خاطره شیرین!
  • کارخانجات و واحد‌های تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل شناسایی شود
  • مرگ مشکوک قاضی دادگستری در آمل
  • جذب ۵ قاضی و ۲۴ کارمند در دادگستری فلاورجان
  • قاضی‌القضات جدید قزوین منصوب شد
  • ضرورت شفافیت عملکرد قضات
  • لزوم تعیین تکلیف پرونده‌های محکومین به قصاص در کردستان
  • ضرورت تعیین تکلیف پرونده‌های محکومان به قصاص در کردستان
  • جذب نزدیک به ۴۰ قاضی برای تقویت کادر قضایی آذربایجان غربی
  • اساتید دانشگاه‌ها همواره دغدغه حل مسائل کشور و ملت را سرلوحه کار خود قرار داده اند.