Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نیرو درباره راه اندازی سد ایلیسو در ترکیه توضیحاتی داد.

رضا اردکانیان وزیر نیرو در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛در مورد اقدامات دولت برای پیشگیری از پیامدهای راه اندازی سد ایلیسو ترکیه و اظهارات سفیر این کشور در عراق مبنی بر مشورت با کشورهای همسایه در خصوص آبگیری این سد گفت: طرح راه اندازی سد ایلیسو سال‌ها پیش آغاز شده و  کانال‌های ارتباطی آن ها با وزارت خارجه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اردکانیان با بیان اینکه اگر مشورتی صورت گرفته باشد در خصوص مراحل اجرایی این سد نیست, افزود: همکاران وزارت امور خارجه پیگیر این موضوع هستند و حتما مطالب لازم را به موقع منتقل کرده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه ما هم در وزارت نیرو به وظایف خود در خصوص پیشگیری از پیامدهای راه اندازی این سد عمل خواهیم کرد, گفت: هر طرحی در حوزه‌های آبریز مشترک, اثر گذار بر همه سکنه‌های آن حوزه است.

وزیر نیرو با بیان اینکه ما حوزه‌های آبریزی داریم که کشورهای متعددی به صورت کامل یا جزئی در آن حوزه قرار می‌گیرند، گفت: امیدواریم همکاری‌ها در حوزه‌های آبریز مشترک سرعت بیشتری بگیرد.

اردکانیان با اشاره به اینکه کشورمان به لحاظ قرار گرفتن در حوزه‌های آبریز مشترک در نقشه جغرافیائی کم نظیر است, گفت: ما با همه همسایگان مسائل آبهای مرزی و مشترک داریم.

وزیر نیرو با بیان اینکه در بخشی از حوزه های آبی  بالادست و در بخش دیگری پایین دست هستیم, افزود: علاوه بر این دارای  رودخانه مرزی و منابع زیرزمینی مشترک نیز هستیم.

اردکانیان خاطرنشان کرد: امیدواریم با همکاری دستگاه دیپلماسی و سایر بخش‌ها در چهارچوب های قانونی با کشورهای همسایه تعامل داشته باشیم.

گفتنی است؛ آبگیری سد ایلیسو ترکیه که با هدف دو منظوره تولید انرژی برق و ذخیره و مدیریت آب بر روی رودخانه دجله در جنوب ترکیه ساخت شده، از اول ماه جاری میلادی(11 خرداد 97) آغاز شده است.

سد ایلیسو به عنوان دومین سد بزرگ ترکیه که بر روی رودخانه دجله و در حد فاصل استان ماردین و شیرناک ساخته شده، از نظر ذخیره آب، دومین و از نظر ظرفیت نیروگاهی چهارمین سد بزرگ ترکیه به شمار می رود.

احداث این سد که از سال 2006 آغاز شده و ظرفیتی معادل 10.6 میلیارد متر مکعب گنجایش (سه برابر بزرگترین سد ایرانی یعنی کرخه) دارد، قرار بود در سال 2019 (یکسال دیگر) به اتمام برسد ولی ساخت این سد پیش از موعد مقرر آن به پایان رسیده است.

 فاتح یلدیز سفیر ترکیه در بغداد همزمان با آبگیری این سد ایلیسو ترکیه اعلام کرد که ترکیه بدون مشورت با کشورهای همسایه در مورد سد ایلیسو اقدامی انجام نمی‌دهد.

برخی کارشناسان معتقدند؛ دولت ترکیه در سال 1992  با افتتاح سد بزرگ آتاتورک بر رود فرات عملاً آغاز شکل‌گیری ریزگردها در غرب ایران و تشدید بیابان‌زایی در عراق را سبب شد.

به گفته آنها احداث سد ایلیسو سبب خواهد شد از ورود همه 56 درصد حجم آبی که از خاک ترکیه به دجله سرازیر می‌شد، جلوگیری شود و فرایندهایی نظیر بیابان‌زایی و خشک‌سالی در عراق شدت یابد و پیامدهای دیگری برای کشورهای منطقه داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سیاسی هیات دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۲۱۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روان‌سازی در مرزها منجر به افزایش صادرات به افغانستان خواهد شد

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن کاظمی قمی ظهر سه شنبه در حاشیه نشست مشترک با استاندار خراسان رضوی، معاونین استانداران خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و دیگر بازیگران مرز که در محل استانداری برگزار شد، اظهار کرد: پیگیری روند فعالیت‌هایی که در حوزه روان‌سازی و تسهیل در مرزهای مشترک با افغانستان صورت می‌گیرد، می‌تواند منجر به توسعه روابط تجاری دو کشور شود.

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان ادامه داد: این نشست‌ها با توجه به اینکه در استان‌های همجوار با مرز افغانستان برگزار می‌شود به همکاری‌های بین استانی کمک می‌کند و هر چقدر این همکاری‌ها افزایش یابد، قاچاق مواد مخدر کاهش، اشتغالزایی و تثبیت مرزنشینان افزایش پیدا خواهد کرد.

وی گفت: اتخاذ رویه‌های یکسان در مرزها روند مثبتی را طی می‌کند و باعث می‌شود همه دستگاه‌هایی که در مرز هستند در یک چهارچوب هم‌افزا و هماهنگ باشند.

کاظمی قمی عنوان کرد: با توجه به همدلی خوبی که بین دستگاه‌های بازیگر مرز به وجود آمده و زمینه‌هایی که فراهم شده فضای خوبی در توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری و سرمایه‌گذاری ایجاد شده است.

کد خبر 6099823

دیگر خبرها

  • روان‌سازی در مرزها منجر به افزایش صادرات به افغانستان خواهد شد
  • رئیس دبیرخانه همکاری‌های مشترک حوزه و دانشگاه آزاد معرفی شد
  • حوزه و دانشگاه دو نهاد فاخر علمی و فرهنگی در عرصه بین‌الملل
  • ۲۸۰۰ نیروگاه کوچک مقیاس در کشور راه اندازی شد
  • آماده همکاری مشترک مطالعاتی با دانشگاه محقق اردبیلی هستیم
  • «اصپاک» در شهر اصفهان ۱۳ هزار مشترک دارد/ بیش از ۱۰ هزار خانه بیمه آتش‌سوزی شد
  • برنامه همکاری طالبان و ترکیه
  • همکاری‌های مشترک محسن تنابنده و احمد مهرانفر؛ زوج همیشه جذاب
  • طالبان به دنبال گسترش همکاری‌های اقتصادی با ترکیه
  • ◄ انتخاب راه مشترک برای موفقیت: همکاری حمل و نقلی ازبکستان و آذربایجان