Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت گفت: باتوجه به بالا فتن ارز قیمت سفر حج نیز بالا رفت از این رو طی مذاکرات با رییس جمهور و رییس بانک مرکزی تمهیداتی ایجاد شد تا حجاج از ارز مبادله ای ۳۵۰۰ تومان استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر نماینده ولی فقیه در سازمان حج و‌زیارت صبح امروز جمعه(۸تیرماه) در همایش آموزشی توجیهی ۱۰هزار نفر از حجاج که در مجموعه ۱۲هزار نفری ورزشگاه آزادی برگزار شد با خطاب به حجاج حاضر اظها داشت: شما باید خوشحال باشید که در میان صدها هزار نفری که ثبت نام کرده بودند نام شما در آمده است و این جای شکرگزاری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: هدف ما از تشکیل این جلسه این است که در آستانه سفر آخرین اطلاعاتی که زائرین باید بدانند به اطلاع آنها برسانیم، زیرا در سفر ممکن است سوالاتی پیش بیاید که در آنجا پاسخ آن را پیدا نمی کنید.

 

نماینده ولی فقیه در سازمان حج تاکید کرد: باتوجه به فضا مسمومی که در سال های گذشته به وجود آمد و شیطنت های رسانه ای ایجاد شد و عده ای از سفر حج سربازدند ما نیاز داریم از این فضا دور شویم، اما بازهم ما شاهد حضور حجاج عزیز خود در سال گذشته بودیم و دشمن و کسانی که به دنبال خراب کردن وجه حجاج ما بودن تیرشان به سنگ خورد و حج ما با امنیت کامل و منظم برپا شد.

 

قاضی عسکر یادآور شد: امسال هم شرایط به همان گونه است و امید است بتوانیم شرایط بهتری را برای حجاج خود فراهم کنیم، همه آنچه در مقررات بین طرفین مصوب شده؛ برقرار است و امتیازات امسال ما بیشتر هم بوده است، از آنجایی که ما روابط سیاسی نداریم و خواستار بودیم که سفر حج از روابط سیاسی جدا شود طرف مقابل نیز پذیرفته و از این منظر سفر حج مشکلی ندارد، از این رو از تبلیغات سو دشمن نهراسید و به آن توجه نکنید.

 

وی افزود: از آنجایی که حج ما سال پیش خوب برگزار شد از کشور عربستان خواستیم که اولین بازدید از بعثه های ایران‌ شود و‌ عربستان هم‌ پذیرفت، در حال حاضر شرایط عربستان حساس است و آنها به خاطر مشکلات مالی در برخی شهرها همچون مدینه هتل هایی را تخریب کردند اما هنوز آغاز به ساخت نکردند، به همین منظور ما همچون سنوات گذشته که حجاج ما ۸شب در مدینه می ماندند این امکان را نداریم، ما باید ۸۵هزار زائر به حج ببریم به همین خاطر چون ظرفیت کم است سعی کردیم برای بردن همین میزان ظرفیت به حج حضور زائرین در مدینه را به شش روز تقلیل بدهیم و بقیه ایام در مکه خواهیم بود.

 

نماینده ولی فقیه در سازمان حج خطاب به حجاج ابراز داشت: تلاش ما براین است که بهترین مکان ها را برای شما فراهم کنیم ولی بدانید که همه ساختمان ها به یک اندازه کیفیت ندارند از این منظر تنها در بعد مسکن و‌ برخی پرواز ما کمی اختلاف قیمت داریم اما در بخش حمل و نقل هوایی، زمینی، بین شهری، به اشت و بخش غذایی همه چیز برای حجاج یکسان است.

 

قاضی عسکر در خصوص تفاوت قیمت بازار ارز بیان کرد: براساس مشکلاتی که در بازار ارز به وجود آمد ما تلاش کردیم آسیب کمتری به زائران ما برسد، زیرا در تفاوت قیمت ارز؛ مابه تفاوت هایی در قیمت حج به وجود آمد، از چندسال پیش تا به حال ما قیمت حج‌ را بالا نبردیم و تفاوت قیمت امروز به خاطر بالا رفتن بازار ارز است و این افزایش از این رو حاصل شده است، با این وجود در تمام جاهایی که امکان صرفه جویی وجود داشت انجام دادیم.

 

وی ادامه داد: براین اساس ما به دکتر روحانی رییس جمهور نامه نوشتیم و با رییس بانک‌ مرکزی مذاکره کردیم و با وجود آنکه ارز مبادله ای حذف شده است دولت لطف کرد و امسال هم حج را با ارز ۳۵۰۰ به حجاج اختصاص داد، این ارز مبادله ای اتفاق خوبی بود که از تنش ها جلوگیری کرد و باید از دولت محترم هم تشکر کرد، امید است دولت در مورد ارز همراه حجاج هم‌ بتواند تمهیداتی بیاندیشند تا ما دیگر دغدغه ای نداشته باشیم.

 

نماینده ولی فقیه در سازمان حج در توصیه به حجاج برای خرید بازار خاطرنشان کرد: باوجود این افزایش قیمت به هیچ وجه صلاح نیست زائر ما پول ایرانی با خود به بازار برای خرید برود و از این رو پول ملی ما را تحقیر کند، در مورد سوغات ما امر و نهی نمی کنیم اما پیشنهاد می کنیم باتوجه به شعار سال و سخن مقام معظم رهبری و حمایت از کالا ایرانی سوغات خود را از بازار داخلی بخرید و از این رو در سفر هم بیشتر به مسائل معنوی بپردازید، با این نرخ ارز خرید در کشور هدف خوب نیست.

 

قاضی عسکر در مورد سوغات تصریح کرد: برخی از شبکه های مجازی امروز سوغات زائران را با قیمت های خوب و ۵۰درصد تخفیف به فروش می رسانند و ما هم از طریق سازمان حج این شبکه های مجازی را معرفی می کنیم تا حجاج ما بتوانند کالاهایی را با سود کمتر خریداری کنند، ضمنا ما در شهری همچون مدینه فقط شش روز حضور داریم و حیف است که این فضا به رفتن بازار صرف شود زیرا فرصت برای امور معنوی کم است.

 

وی اضافه کرد: فرصت های موجود در این سفر غنمیت است و امروز مردم ما ۱۵سال در نوبت هستند و‌ ممکن است دیگر این سفر برای کسی محیا نشود، ما در کاروان حج انس با قرآن و دعا را فراهم‌کردیم، دعا عرفه خود یک مجموعه عرفانی بالا است که باید تدریس شود، همچنین فرصت بودن در کنار امت اسلامی و نشان دادن وحدت اسلامی یک‌ فرصت طلایی است که نباید از دست داد.

 

قاضی عسکر با اشاره به شعار امسال حج «حج‌ تحول روحی و اخلاقی، سبک ‌زندگی دینی و عزت و‌ کرامت اسلامی» گفت: ما هدفمان این است که هرکسی به حج رفت این شعار را محقق کند و بعد از بازگشت از این سفر یک‌ الگو ایرانی‌ اسلامی را به نمایش بگذارند، براین اساس باید برای خواب و غذا برنامه ریزی کنید و امور بهداشتی را به خاطر هوا گرم رعایت کنید، با این وجود استرسی نداشته باشید زیرا عوامل بعثه، روحانیون و صاحبین کاروان ها همیشه در کنار شما خواهند بود.

 

نماینده ولی فقیه در سازمان حج در خصوص‌ روابط بین دو‌کشور توضیح داد: در هیچ وقت و زمانی روابط بین ما عربستان تا این میزان سیاه نبوده است ولی ما خواستار بودیم که این مسائل در حج دخیل نباشد، بنابراین ما نباید یکسری اتفاقات را در آنجا رقم بزنیم، برای نمونه جنگ شیعه و سنی را نباید در آنجا به راه انداخت و نباید به تبلیغات شیعه و سنی بپردازیم، امام راحل در این ‌راستا فتواهای زیادی را ارائه کردند و تحت هر شرایطی وحدت را در قالب فتواهای خود اعلام داشته است.

 

قاضی عسکر تاکید کرد: حج بیرق اسلام است که باید آن را برافراشته بداریم و ایران هم نماینده بزرگی در این راستا است، بنابراین وارد مسائل اختلافی نشویم و با افراد کنار خود به این موضوعات نپردازیم، تبلیغات سو سال پیش بسیار زیاد بود، خیلی ها سال پیش اعلام کرده بودند ایرانی ها اربعین به سفر کربلا می روند و دیگر حج نمی روند، پس ما نباید کاری کنیم که دشمنی چون اسرائیل و وهابیت کار ما را خدشه دار کند.

 

وی افزود: مامورین عربستانی برای نظم تلاش می کنند اما وهابیت در کنار بقیع به همگان توهین می کردند و این یعنی که ما باید صبر پیشه کنیم، به گفته امام صادق(ع) می فرمایند «مسلمان باید عاملی برای زینت ما باشد و نه ننگ ما»، پس هنگام اذان زودتر در صف نماز باشیم و به قرآن خوانی برویم.

 

نماینده ولی فقیه در سازمان حج عنوان کرد: از حجاج عزیز خواستاریم تبلیغات سو را چنانچه دیدند به سازمان حج اعلام ‌کنند و ما خودمان پیگیری می کنیم تا اتفاقات بدی نیافتد.

 

قاضی عسکر در مورد اعمال منا نیز گفت: فضایی که به ما در عرفات دادند کم است و این فضا برای اختصاص ما نیست و سایر کشورها هم همین شرایط را‌ دارند، ما نیازمند برنامه ریزی هستیم تا برخی نیمه اول و دوم به منا بروند یا برخی شب یا روز در منا بخشی از اعمال خود را انجام دهند، متاسفانه برخی سال پیش برای مسائل بهداشتی به سمت سرویس بهداشتی می رفتند و ساعت ها در آنجا اسکان پیدا می کردند و این زیبنده ما نیست در حالی که با یک‌ کیسه کوچک‌ همراه می توان کارهای بهداشتی را انجام داد و موها را کوتاه کرد و تیغ را در داخل کیسه ها انداخت.

 

وی در مورد اشاعه مسائل فرهنگی از سوی سازمان حج نیز یادآور شد: در بخش محصولات فرهنگی ما به دنبال سودجویی نیستیم، چند کتاب نیاز حجاج است که در بسته های فرهنگی توزیع می شود که ما با قیمت تمام شده یا ۵۰درصد تخفیف خریداری کردیم و در اختیار زائرین قرار می دهیم، ما بسیاری از مواردی که برای فرهنگ حجاج نیاز است در قالب ۲۵کتاب حج با عنوان «کتابخوان حج» ارائه می کنیم.

 

نماینده ولی فقیه در سازمان حج خاطرنشان کرد: برای گوشی های هوشمند نیز یک نرم افزار  قرار دادیم و زائران به صورت نرم افزار از سایت سازمان حجمی توانند دانلود کنند و از آن بهره ببرند، همچنین همراه زائر با ۸۰ عنوان کتاب اسلامی را نیز داریم، همچنین کتابخانه حج هم به صورت سی دی در سایت ما هست و‌ حجاج می توان به راحتی تهیه و در منزل آن‌ را استفاده کنند.

 

 

قاضی عسکر بیان کرد: آموزش مجازی ما هم‌ فعال شده است و کسانی که عازم‌ حج هستند می توانند با آموزش حج مجازی با استفاده از اساتید زبده به راحتی آموزش های لازم‌ را ببینند، پس باید از فرصت نهایت بهره را برد. 

 

وی در پایان گفت: حرکت بعثه انتفاعی نیست و ما در تلاش هستیم قیمت ها متعادل باشد و ما صرفه جویی می کنیم، پس این سفر به راحتی تکرار نمی شود و بهره های این سفر را غافل نشوید و در هیچ سفر دینی این بهره معنوی را نمی بینید.

پایان پیام/523

منبع: شبستان

کلیدواژه: مجلس اقتصاد اوقات فراغت دولت جام جهانی روسیه ارزانی تیم ملی ایران روزنامه های ورزشی شیراز حج ۹۷ آموزش حج حجاج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۲۲۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی آمریکا با کارت «صلح ابراهیم»

  در این راستا، توماس فریدمن، تحلیلگر و یادداشت‌نویس نیویورک‌تایمز چندی پیش نوشته بود، اسرائیل ناگزیر است بین رفح و ریاض یکی را برگزیند. به این معنی که یا باید به رفح حمله کند و از امتیازات صلح ابراهیم صرف‌نظر کند و در افکار جهانی منزوی‌تر شود، یا این‌که با خروج از غزه و سپردن آن به یک نیروی بین‌المللی، روند عادی‌سازی با ریاض و سایر ملت‌های عرب را در پیش گیرد. البته بلینکن توافق عربستان و اسرائیل را منوط به مقدماتی از جمله پایان‌یافتن جنگ غزه و روند تشکیل کشور مستقل فلسطینی دانسته است اما به نظر می‌رسد اعلام این موضوع در بحبوحه جنگ غزه و ناکامی تلاش‌ها برای ایجاد آتش‌بس متضمن پیام‌های خاصی به اطراف مختلف است.
اما چرا آمریکا در شرایط کنونی و در بحبوحه جنگ غزه طرح صلح ابراهیم را مطرح کرده است؟
آنچه مربوط به اسرائیل می‌شود، ظاهرا واشنگتن قصد دارد با نوعی تهدید و تطمیع، اسرائیل را از ادامه نبرد غزه و حمله به رفح بازدارد. این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که اختلاف بین جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره جنگ غزه تشدید شده و به رغم آن‌که بایدن در جریان گفت‌وگوی خود با نتانیاهو بر تعهد آهنین آمریکا نسبت به اسرائیل تاکید کرده اما همچنین گفته است در جریان حمله به رفح از این رژیم حمایت نخواهد کرد. 
افزایش اعتراضات داخلی آمریکا علیه جنگ غزه به‌ویژه از سوی دانشجویان که از دانشگاه کلمبیای نیویورک آغاز شده و به سایر دانشگاه‌های این کشور و جهان در حال سرایت است، از جمله عواملی است که دولت آمریکا را در ادامه حمایت از اسرائیل در تنگنا قرار داده است. در هر حال روند عادی‌سازی برای رژیم صهیونیستی همچنان دارای موضوعیت و جذابیت است و حتی دولت نتانیاهو به‌عنوان افراطی‌ترین دولت تاریخ این رژیم از ابتدا اعلام کرده بود که یکی از اولویت‌های سیاست خارجه‌اش در سطح منطقه عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی است. عادی‌سازی روابط خصوصا با عربستان برای اسرائیل مزایای زیادی دارد که شاید مهم‌ترین آن منزوی‌شدن جمهوری اسلامی ایران و جریان مقاومت در منطقه محسوب می‌شود. در واقع اسرائیل با هدایت و اشراف آمریکا قصد دارد از طریق پیوستن عربستان سعودی به روند سازش، به اختلاف بین محور مقاومت و جریان‌سازی در منطقه دامن زده و به زعم خود امنیت و مشروعیت خود را تثبیت کند.

 انتظارات آمریکا از عربستان
اما درباره عربستان باید گفت آمریکا قصد دارد از طریق ارائه امتیازاتی مانند پیمان دفاعی بین واشنگتن ـــ ریاض، این کشور را به سمت عادی‌سازی با تل‌آویو سوق دهد و در مقابل از این کشور انتظار دارد در مهار جریان مقاومت و از جمله حماس سهیم بوده و از طریق دیپلماسی با سایر کشور‌های میانجی مانند مصر در متقاعد کردن حماس نسبت به شرایط آتش‌بس تلاش کند. پیام این امر به سایر اطراف خصوصا محور مقاومت نیز این است که روند سازش در منطقه یک روند جدی است و حتی می‌توان آن را در شرایط جنگ و بحران مطرح کرد؛ سرانجام با پیوستن عربستان سعودی به‌عنوان قطب جهان عرب به قطار صلح، گروه‌های مقاومت تضعیف شده و همانند گذشته قادر به مقابله و نبرد با رژیم صهیونیستی نخواهند بود.
محافل آمریکایی بر این باورند که پیشرفت در میانجیگری برای توافق سازش میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی یکی از انگیزه‌های حملات غافلگیرکننده حماس در هفتم اکتبر سال گذشته علیه رژیم صهیونیستی بوده و به همین دلیل باید این روند را دوباره فعال کرد. البته این‌که آیا در کوتاه‌مدت پیمان سازش بین عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی امضا خواهد شد؟ جای تردید وجود دارد؛ به‌ویژه آن‌که مقدمات یا پیش‌شرط‌های آمریکا از جمله تشکیل دولت مستقل فلسطین و نیز آتش‌بس جنگ غزه در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. در واقع دولت کنونی اسرائیل اساسا دولت مستقل فلسطین را در اراضی ۱۹۶۷ به رسمیت نمی‌شناسد و از طرفی نتانیاهو نسبت به ادامه جنگ و حمله به رفح اصرار زیادی نشان می‌دهد. در مجموع باید گفت آمریکا با توجه به حساسیت شرایط داخلی شامل اعتراضات گسترده و نیز نزدیکی به موعد انتخابات ریاست‌جمهوری، سعی دارد به هر نحوی به جنگ غزه پایان دهد و به همین دلیل با دولت نتانیاهو دچار تنش شده است. طرح مجدد صلح ابراهیم در شرایط کنونی حاکی از تلاش وزارت خارجه آمریکا در منطقه به مثابه انداختن تیر در تاریکی است تا حداقل وجهه این ابرقدرت جهانی را نزد افکار عمومی و در مدیریت بحران تا حدی ترمیم کند.

دیگر خبرها

  • جدیدترین موضع گیری حماس درباره مذاکرات آتش بس غزه
  • پیشرفت‌ چشمگیر در روند مذاکرات مربوط به آتش بس در غزه
  • رجز خوانی رژیم صهیونیستی در آستانه نشست قاهره
  • علت افزایش قیمت ریالی حج بالارفتن نرخ ارز در کشور است
  • کارفرمایان از هرگونه تکبر در برابر کارگران خودداری و دوری کنند
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۴ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ / سکه لب مرز حساس ایستاد
  • قیمت دلار، سکه، طلا و یورو پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت دلار امروز ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت
  • بازی آمریکا با کارت «صلح ابراهیم»