Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@17:20:15 GMT

نگاهی به خودروی جک جی 5 و مشخصات فنی آن

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۴۲۸۷۱۰

نگاهی به خودروی جک جی 5 و مشخصات فنی آن

خودروی جک جی 5 اکنون حدود شش سال است که توسط شرکت چینی جک موتورز تولید و در بازار عرضه شده است. البته این خودرو در خانه بیشتر با نام هیو شاخته می‌شود و گاه از آن تحت عنوان بی 15 نیز نام برده می‌شود. با این حال خودروی سواری شرکت جک موتورز در ایران به جک جی 5 مشهور است و اکنون مدتی است که شاهد مونتاژ و عرضه‌ی آن در بازار ایران توسط شرکت کرمان موتور هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



خودروی جک جی 5 در ابتدای کار و در آغاز راه، در قالب نسخه‌ی مبتنی بر دنده‌ی دستی که از موتوری با گنجایش 1499 سی‌سی بهره می‌برد در بازار ایران حضور یافت. اما چندی بعد خودرو دوستان موفق به ملاقات با نسخه‌ی جدید این خودرو شدند. محصولی با بهره‌مندی از گنجایش موتور بیشتر نسبت به نسخه‌ی قبل که به دنده‌ی اتوماتیک مجهز است. در واقع این نسخه‌ی جدید از وجود یک موتور 1834 سی‌سی بهره می‌برد. همچنین از لحاظ شکل ظاهری و برخورداری از امکانات و قابلیت‌های مختلف نیز بهبودهایی را نسبت به مدل پیشین و دستی خود تجربه کرده است.

از آن جایی که در حال حاضر مدل اتوماتیک این خودرو در بازار ایران دست بالا را دارد و دیگر به آن صورت شاهد حضور مدل‌های صفر کیلومتر مربوط به نسخه‌ی دستی این محصول در بازار خودرو نیستیم، تمرکز اصلی ما هم در این مطلب روی خودروی جک جی 5 اتوماتیک قرار خواهد داشت. در واقع طی مطلب پیش رو تنها به توصیف خصوصیات مدل اتوماتیک و 1.8 لیتری این خودرو خواهیم پرداخت. البته در جدول مربوط به مشخصات فنی این خودرو، به مشخصات فنی مدل دنده‌ای و 1.5 لیتری آن نیز اشاره خواهیم کرد تا مقایسه‌ی این دو محصول با یکدیگر ساده شود.



مشخصات فنی مدل اتوماتیک خودروی جک جی 5

همان گونه که به آن اشاره شد، مدل اتوماتیک این خودرو از وجود موتوری با گنجایش 1834 سی‌سی‌ بهره می‌برد. یک موتور بنزین سوز مدل 4G93D که از سیستم پاشش چند نقطه‌ای MPI برخوردار است. موتوری مجهز به 4 سیلندر و 16 سوپاپ که از دو سوپاپ ورودی و دو سوپاپ خروجی به ازای هر سیلندر برخوردار بوده و در کنار آن دو میل سوپاپ در سر سیلندر DOHC با قابلیت تغییر زمان‌بندی سوپاپ‌ها نیز وجود آنها را تکمیل می‌کند. شاید بتوان یکی از نکات مثبت این موتور را طراحی آن توسط شرکت ژاپنی میتسوبیشی قلمداد کرد.

به هر حال مدل اتوماتیک خودروی جک جی 5 به کمک موتور مذکور قادر است حداکثر توانی در حدود 140.7 اسب بخار (با احتساب 6500 دور در دقیقه) ایجاد کرده و حداکثر گشتاوری معادل با 165 نیوتن‌متر (با احتساب 5000 دور در دقیقه) را از خود به نمایش بگذارد.



همان گونه که به آن اشاره شد، مدل 1.8 لیتری خودروی جک جی 5 از وجود جعبه دنده‌ی اتوماتیک بهره می‌برد. یک جعبه دنده‌ی چهار سرعته‌ی تیپ‌ترونیک که جایگزین مدل دستی موجود در نسخه‌ی 1.5 لیتری این خودرو شده است.

به موجب برخورداری از مشخصات فنی یاد شده، شتاب صفر تا صد خودروی جک جی 5 اتوماتیک رقمی مابین 15 تا 16 ثانیه برآورد می‌شود و این خودرو قادر است امکان دست‌یابی به حداکثر سرعتی معادل 175 کیلومتر در ساعت را در اختیار رانندگان خود قرار دهد. در واقع این خودرو محصول چندان چالاک و پرشتابی به شمار نمی‌رود و در مجموع از شتاب اولیه کندی بهره می‌برد. با این حال در قیاس با محصولات مشابه و هم رده نمی‌توان ایراد چندانی را از لحاظ فنی به این خودروی اتوماتیک گرفت. چرا که رقیبان این خودرو نیز کم و بیش از ویژگی‌های مشابهی بهره می‌برند و گاه حتی در جایگاه پایین‌تری نسبت به آن قرار دارند.


با وجود نمایش نه چندان موفق خودروی جک جی 5 اتوماتیک در بحث شتاب، سیستم تعلیق این خودرو جبران مافات می‌کند و برای محصولی در این رده نمایش مناسبی را در بحث غلبه بر دست‌اندازها از خود ارائه می‌دهد. به طور کل سیستم تعلیق جلوی خودروی جک جی 5 اتوماتیک در قالب فنر حلقوی با ستون مک فرسون طراحی شده است و در بخش عقب نیز شاهد وجود فنر حلقوی و اتصال جناقی دوبل مستقل هستیم.

در مجموع اگرچه مشخصات فنی خودروی جک جی 5 اتوماتیک در نگاه نخست چندان خارق‌العاده جلوه نمی‌کند، اما برای یک خودروی سواری معمولی شهری کاملا مناسب به نظر می‌رسد و حتی در سفرهای خانوادگی نیز پاسخگوی نیازهای مرسوم خانواده‌ها خواهد بود.

مشخصات فنی دو مدل دستی و اتوماتیک خودروی جک جی 5
مدل خودرو جک جی 5 اتوماتیک جک جی 5 دستی
طول خودرو 4590 میلی متر 4590 مبلی متر
عرض خودرو 1765 میلی متر 1765 میلی متر
ارتفاع خودرو 1465 میلی متر 1465 میلی متر
وزن خالص خودرو 1355 کیلوگرم 1315 کیلوگرم
مدل موتور 4G93D HFC4GB2.3C
نوع موتور بنزین سوز مبتنی بر سیستم پاشش چند نقطه‌ای MPI بنزین سوز مجهز به قابلیت هوشمند آوانس کردن میل سوپاپ ورودی یا سیستم VVT
گنجایش موتور 1834 سی سی 1499 سی سی
استاندارد آلایندگی یورو 4 یورو 4
تعداد سیلندر 4 سیلندر خطی 4 سیلندر خطی
تعداد سوپاپ‌ 16سوپاپ 16سوپاپ
نوع آرایش میل سوپاپ 2 سوپاپ ورودی و 2 سوپاپ خروجی به ازای هر سیلندر 2 سوپاپ ورودی و 2 سوپاپ خروجی به ازای هر سیلندر
حداکثر توان موتور 140.7 اسب بخار در دور موتور 6500 111 اسب بخار در دور موتور 5500
حداکثر گشتاور 165 نیوتن متر در دور موتور 5000 146 نیوتن متر در دور موتور 4000
نوع جعبه دنده چهار سرعته‌ی تیپ ‌ترونیک پنج سرعته دستی
نوع سیستم فرمان چرخ دنده شانه‌ای به همراه کمک هیدرولیکی چرخ دنده شانه‌ای به همراه کمک هیدرولیکی
نوع سیستم ترمز جلو دیسکی دو جداره خنک شونده با قابلیت تهویه دیسکی دو جداره خنک شونده با قابلیت تهویه
نوع سیستم ترمز عقب دیسکی دیسکی
نوع سیستم تعلیق جلو فنری حلقوی با ستون مک فرسون فنری حلقوی با ستون مک فرسون
نوع سیستم تعلیق عقب فنری حلقوی با اتصال جناقی دو گانه‌ی مستقل فنری حلقوی با اتصال جناقی دو گانه‌ی مستقل
گنجایش مخزن سوخت 55 لیتر 55 لیتر
حداکثر سرعت خودرو 175 کیلومتر در ساعت 175 کیلومتر در ساعت
نوع و اندازه لاستیک‌ها رادیال 16 - 55/205 رادیال 16 - 55/205



امکانات و قابلیت‌های مدل اتوماتیک خودروی جک جی 5

یکی از نکات و دلایل مهمی که موجب استقبال قابل توجه خودرو دوستان ایرانی از خودروی چینی جک جی 5 اتوماتیک شده است، بهره‌مندی این محصول از امکانات و قابلیت‌های گوناگون و متعدد است. قابلیت‌هایی که برای خودرویی در رده‌ی قیمتی یا سطح فنی با این خودرو، کاملا مناسب و وسوسه کننده جلوه می‌کند.

در بحث ایمنی و ثبات شاهد مجهز بودن این خودرو به سیستم ترمز ضد قفل ABS چهار کاناله هستیم. سیستمی که تمام چرخ‌های جک جی 5 را تحت پوشش خود قرار می‌دهد. افزون بر آن قابلیت توزیع هوشمند نیروی ترمز بر حسب وزن و بار یا سیستم EBD نیز از جمله قابلیت‌های مهم و آشنایی است که در خودروی جک جی 5 مشاهده می‌شود.

در کنار موارد یاد شده می‌توان به سیستم کنترل باد لاستیک‌ها یا TPMS نیز اشاره کرد که مجموعه‌ی امکانات تثبیت کننده‌ی این محصول را تکمیل می‌کند. همچنین در مدل اتوماتیک موجود از خودروی جک جی 5 در ایران شاهد وجود دو کیسه هوای ایمنی هستیم که کیسه هوای ایمنی راننده و سرنشین جلو را شامل می‌شود.

البته امکانات و قابلیت‌های موجود در خودروی جک جی 5 اتوماتیک تنها به همین چند مورد خلاصه نمی‌شود. در صورت تمایل به آشنایی بیشتر با امکانات و قابلیت‌های مهم به کار رفته در مدل اتوماتیک خودروی جک جی 5 می‌توانید در ادامه‌ی این متن لیست آنها را به صورت فهرست‌وار مشاهده کنید.


بهره‌مندی از صندلی جلو که به قابلیت تنظیم در هشت جهت مختلف مجهز است
امکان تنظیم پشت سری به شکل دستی
برخورداری از سیستم تهویه مطبوع خودکار
مجهز به قابلیت گرم‌کن برای شیشه عقب
بهره‌مندی از سنسور دنده عقب
مجهز به رینگ اسپورت آلومینیومی
وجود چراغ مه شکن در بخش جلو و عقب خودرو
مجهز به چراغ خطر لای در برای هر چهار در خودرو
وجود چراغ جلو و عقب هالوژن
برخورداری از شیشه بالابرهای برقی در بخش جلو و عقب
وجود آینه جانبی برقی و پوشش چرم برای صندلی و روکش فرمان
امکان کنترل کردن سیستم پخش از طریق غربیلک فرمان
برخورداری از سیستم خنک کننده اتوماتیک روغن گیربکس
بهره‌مندی از کمربند ایمنی سرنشینان جلو با خصلت پیش کشنده
مجهز به کمربند ایمنی سرنشینان عقب و برخورداری کمربند ایمنی از قابلیت تنظیم ارتفاع
بهره‌مندی از فرمان هیدرولیک با قابلیت تنظیم ارتفاع
مجهز به سیستم ضد سرقت و قفل ایمنی کودک
برخورداری از سیستم رادیو پخش چهار بانده که علاوه بر پخش سی‌دی و فرمت ام پی تری از درگاه یو اس بی نیز پشتیبانی می‌کند
بهره‌مندی از قابلیت تنظیم نور صفحه کیلومتر شمار
برخورداری از صندلی جلو با قابلیت تنظیم هر چهار طرف
مجهز به آنتن شیشه‌ای
وجود آینه جانبی مجهز به گرم‌کن
امکان تنظیم ارتفاع نور چراغ جلو



مشخصات ظاهری مدل اتوماتیک خودروی جک جی 5

با وجود آن که طراحی شکل ظاهری مدل اتوماتیک خودروی جک جی 5 به دست شرکت ایتالیایی پینیفارینا صورت گرفته است، می‌توان ادعا کرد که این خودرو از ظاهر نسبتا ساده‌ای بهره می‌برد.

شاید این سادگی را بتوان بیش از هر چیز در نمای عقب این خودرو مشاهده کرد. اگر شکل جالب طراحی چراغ‌های عقب در کنار نوار کرومی که این دو چراغ را به یکدیگر متصل کرده است نادیده بگیریم، این خودرو جزییات چندان چشمگیری را در نمای عقب خود به بیننده ارائه نمی‌کند. در واقع اگر جزییات یاد شده وجود نمی‌داشت، با منظره‌ا‌ی بسیار ساده و یکنواخت در نمای عقب این خودرو مواجه بودیم که حرف چندانی برای گفتن نداشت.


با این حال می‌توان گفت که نمای جلوی این خودرو تا حد فراوانی جبران مافات نموده و به طور کل مخاطب پسند از کار در آمده است. از آن جا که ملاک بسیاری از خودرو دوستان از زیبایی یک خودرو، جذاب بودن نمای جلوی آن است، مدل اتوماتیک خودروی جک جی 5 توانسته در این زمینه نسبتا موفق عمل کند و تا حد قابل توجهی گلیم خود را از آب بیرون بکشد.

شکل شیب‌دار و رو به پایین چراغ‌های جلو در کنار وجود جلو پنجره‌ای نه چندان بزرگ و پهن و همچنین نوع طراحی بخش وسط سپر جلو، حالتی موذی و در عین حال جذاب به چهره‌ی این مدل از خودروی جک اتوماتیک بخشیده است.


طراحی نمای کنار این خودرو نیز حالتی بینابینی دارد. به این معنی که نه مانند نمای عقب بسیار ساده و کم جزییات طراحی شده است و نه آن هوشمندی خاص به کار رفته در طراحی نمای جلوی این خودرو را بازتاب می‌دهد. اما آن چه بیش از همه در این نما به چشم می‌آید، استفاده‌ی مناسب از خطوط حجم دهنده‌ی نه چندان پر شمار در بخش کنار این خودرو است.

در مجموع می‌توان گفت که مدل اتوماتیک خودروی جک جی 5 به نسبت رده و قیمت خود از مشخصات ظاهری مناسبی بهره می‌برد. به گونه‌ای که در قیاس با خودروهای ساخت داخل به خوبی از پس تاثیر گذاشتن بر مشتریان بالقوه‌ی خود بر می‌آید. منبع: ستاره

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسینه خودرو جک جی 5

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۲۸۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه گران مقابله با پهپادهای ایران روی دست آمریکا | تصویر و مشخصات سلاح های موشکی و لیزری

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: پس از ماه‌ها سرنگونی هواپیماهای بدون سرنشین بر فراز خاورمیانه، هزینه این رهگیری‌ها در حال افزایش است. به گفته رئیس تدارکات تسلیحات پنتاگون اقدامات برای از بین بردن سامانه‌های هوایی بدون خدمه اکنون بیش از ۱۰۰ هزار دلار برای هر شلیک هزینه دارد.

ویلیام لاپلانت معاون یکی از معاونان وزارت دفاع آمریکا این اظهارات را اوائل هفته جاری (میلادی) در کنفرانسی به میزبانی مرکز مطلعات استراتژیک و بین‌المللی مطرح کرد. او گفته تلاش‌های کنونی برای متوقف کردن پهپادهای شلیک شده از سوی شبه‌نظامیان حوثی در یمن بر موشک‌های پرهزینه ناوشکن‌های نیروی دریایی یا جت‌های جنگی متکی است. برچسب قیمتی فعلی خیلی گران تمام می‌شود.

از ماه اکتبر (مهرماه ۱۴۰۲)، نیروهای آمریکایی در دریای سرخ و خلیج عدن، پهپادها و موشک‌های تهاجمی یک طرفه حوثی‌ها را که از یمن شلیک می‌شوند سرنگون می‌کنند. تا اواسط دسامبر ۲۰۲۳ (آذرماه ۱۴۰۲)، بیش از سه دوجین (بیش از ۳۶ فروند) شلیک به سمت پهپادها انجام شد. در بهار امسال بیش از ۱۳۰ مورد شلیک صورت گرفته است.

ارتش ایالات متحده همه جزئیات مربوط به سلاح‌های مورد استفاده در این عملیات را به اشتراک نگذاشته است، اما موشک استاندارد ۲ (Standard Missile ۲) که یک موشک زمین به هوا با برد متوسط است به ازای هر شلیک ۲.۱ میلیون دلار هزینه دارد.

موشک‌های ۲.۱ میلیون دلاری استاندارد آمریکا برای مقابله با اهداف هوایی

بعد از ماه‌ها سرنگونی سیستم‌های کنترل هواپیماهای بدون سرنشین، این صورت حساب احتمالا بالاست و به تکاپوی پنتاگون برای پیدا کردن جایگزین‌های ارزان‌تر و کم‌هزینه‌تر کمک می‌کند.

یک موشک زمین به هوا با برد متوسط می تواند ۲.۱ میلیون دلار برای هر هزینه داشته باشد. شلیک کرد. پس از چندین ماه سرنگونی UAS، این صورتحساب احتمالاً بالاست و به تلاش‌های پنتاگون برای یافتن جایگزین‌های ارزان‌تر و کم‌هزینه کمک می‌کند.

سرنگونی هواپیماهای بدون سرنشین در حال افزایش است. دو هفته پیش، نیروهای ایالات متحده به اسرائیل و دیگر شرکای خود پیوستند و به سرنگونی حدود ۳۰۰ پهپاد و موشک تهاجمی یک طرفه شلیک شده توسط ایران و شرکای آن به سمت اسرائیل کمک کردند. اگرچه هیچ کشته‌ای در جریان این حمله گزارش نشد، اما آمریکا و متحدانش به جای فناوری یا سیستم‌های ارزان ضد پهپاد که لاپلانت امیدوار است به آن دست پیدا کند، چندین جت جنگنده اف ۱۵ ای، سیستم‌های موشکی پاتریوت و ابزارهای دیگر را به کار گرفتند.

ارتش آمریکا در مورد اینکه چه مهمات و چه تعداد هواپیما برای رهگیری حمله ایران استفاده کرده است، از جمله اینکه آیا خلبانی به فشار خون دچار شده است یا نه – صحبتی نکرده است، اما با توجه به انواع هواپیماها و کشتی‌های درگیر، احتمالاً موشک‌های متداول و رایج مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

لاپلانت می‌گوید هدف پنتاگون این است که هزینه‌های رهگیری پهپاد را به کسری از آنچه که تاکنون وجود دارد کاهش دهد. به گفته او وزارت دفاع به جایگزین‌هایی نیاز دارد که برای هر شلیک فقط ده‌ها هزار دلار یا تنها ۱۰ هزار دلار هزینه کند.

این اولین باری نیست که لاپلانت نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر و توسعه تسلیحات برای مقابله با سیستم‌های هوایی بدون سرنشین را مطرح می‌کند. در ماه‌های اخیر، او بارها در مورد نیاز به ساخت این سلاح‌ها «در مقیاس متناسب» با تمرکز بر یافتن سامانه‌های تسلیحاتی ارزان‌تر برای پاسخگویی به تعداد بالای رهگیری‌هایی که در خاورمیانه اتفاق می‌افتد، صحبت کرده است.

براساس گزارش یک نشریه دفاعی آمریکا (Taskandpurpose)، در حالی که برخی پهپادهای تجاری کوچک‌تر که به سلاح‌های جنگی تبدیل می‌شوند را می‌توان با سلاح‌های کوچک متداول منهدم کرد - مانند سلاح کوچک به‌ کار گرفته شده در اوکراین که ساخته شده از ۶ شش قبضه کلاشینکف است – پهپادهای بزرگ‌تر مانند پهپادهای شلیک شده از سوی ایران و حوثی‌ها به سلاح‌های گران‌تر و پیچیده‌تر نیاز دارند. نیاز به روش‌های گسترده‌تر و ارزان‌تر به‌عنوان توانمندی‌های تسلیحاتی بدون سرنشین و انبار این تسلیحات برای مقابله با چنین پهپادهایی به احتمال در آینده افزایش پیدا می‌کند.

اوکراینی‌ها از ۶ قبضه کلاشینکف برای منهدم کردن پهپادهای ساده‌تر استفاده می‌کنند

ایالات متحده روش‌های دیگری را امتحان می‌کند. در ماه فوریه (بهمن ۱۴۰۲)، ارتش ایالات متحده صدها هواپیمای کایوت سی دو سفارش داد که یک مهمات پرسه‌زن برای از بین بردن پهپادهای دشمن محسوب می‌شود. در همین حال ارتش آمریکا دومین سیستم لیزری پرقدرت سکو متحرک یا سیستم پی اچ ای ال را برای اهداف مقابله با سیستم‌های کنترل هواپیمای بدون سرنشین (UAS) در خارج از کشور مستقر کرده است. این تصمیم پس از آن صورت گرفت که ارتش ایالات متحده در چند ماه گذشته انواع مختلفی از سلاح‌های لیزری را که برای رهگیری در نظر گرفته بود، آزمایش کرد.

پهپاد پرسه زن کایوت آمریکا برای مقابله با پهپادها تجهیزات پدافند لیزری آمریکا موسوم به HEL کد خبر 848178 برچسب‌ها ایران و آمریکا هواپیما - پهپاد خبر ویژه دفاع - موشک جنگنده یمن

دیگر خبرها

  • جت جنگنده ام جی در نمایشگاه خودروی پکن+عکس
  • خودروسازان به ازای هر ۱ میلیون دلار ارز تخصیصی، چه تعداد خودروی نو تولید کردند؟
  • ویژگی‌ بهترین ردیاب‌های خودروی ایرانی که باید بدانید
  • آیا می توان گیاهان را به صورت خودکار آبیاری کرد؟
  • سریع‌ترین خودروهای رکوردشکن تاریخ، هواپیماهای بدون بال با سرعت 1000 کیلومتر (+عکس)
  • هزینه گران مقابله با پهپادهای ایران روی دست آمریکا | تصویر و مشخصات سلاح های موشکی و لیزری
  • (تصاویر) این ۲ خودروی جدید امسال وارد بازار ایران می‌شوند
  • هم زمان با حضور شرکت جک در نمایشگاه خودرو پکن: 2 خودرو جدید کرمان موتور که امسال وارد بازار ایران می شوند مشخص شدند (+عکس ،اسامی و مشخصات)
  • مشخصات خودروی برقی مناسب ناوگان تاکسیرانی اعلام شد
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول