Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-وزیر خارجه پیشین آمریکا در توصیف ترامپ گفت: اینجا مردی را داریم که توافق هسته‌ای ایران را که سطح بالایی از دسترسی و بازرسی را به ما داده بود، مورد نقد قرار می‌دهد و در عین حال می‌رود و به رهبر کره شمالی چیزی را می‌دهد که پدر و جد و پدر جد او بیش از هر چیزی می‌خواستند و آن دیدار با رییس جمهور آمریکا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«جان کری» وزیر خارجه دولت اوباما، در مصاحبه‌ای با شبکه «ان بی سی»، توافق هسته‌ای ایران را قوی‌ترین توافق عدم اشاعه سلاح روی زمین تا زمانی که آمریکا از آن خارج شد خواند و گفت: ما با وزیر خارجه ایران نشستیم و مذاکره کردیم. هیچ کس تا آن زمان به هیچ یک از وزرای خارجه ایران برای چهل سال مذاکره نکرده بود.

وی مدعی شد: در آن زمان ایران ۱۲ هزار اورانیوم غنی شده داشت که برای ده تا ۱۲ بمب هسته‌ای کافی بود. آنها چرخه سوخت هسته‌ای‌شان را کامل کرده بودند. آنها رآکتور پلوتونیوم داشتند، که می‌توانست پلوتونیوم لازم برای ساخت دو بمب در سال را تولید کند. آنها با درصد بالایی غنی‌سازی می‌کردند و ۲۷ هزار سانتریفیوژ داشتند. 

وزیر خارجه دولت اوباما افزود: با وجود اینکه امروز آمریکا از این توافق خارج شده و البته ایران هنوز از این توافق خارج نشده است؛ ایرانی‌ها کمتر از ۵ هزار سانتریفیوژ دارند و آنها به ۳.۶۷ % غنی‌سازی محدود شدند که نمی‌تواند در این سطح به بمب تبدیل شود. آنها به ۳۰۰ کیلوگرم اروانیوم غنی شده در انبارهایشان برای ۱۵ سال محدود شدند و تا ابد به پروتکل الحاقی که به ما قابلیت بازرسی از هر تاسیساتی که به آن مشکوک هستیم را می‌دهد، متعهد شده‌اند.  این چیزی است که دونالد ترامپ از آن خارج شده است.

«کری» با بیان اینکه ترامپ با خروج از برجام همه این‌ها را پشت گوش انداخته است، گفت: ما دیگر بر سرنوشت امنیتی‌مان مدیریت نداریم. 

وزیر خارجه سابق آمریکا در خصوص نشست مشترک کیم جونگ اون رهبر کره شمالی با ترامپ گفت: در اصل شما می‌خواهید با هرکسی دیدار داشته باشید، اما یک دلیل وجود دارد که بوش و اوباما و ریگان و بوش پدر هیچ کدام این راه را نرفتند؛ چون آنها می‌دانستند هیچ تضمینی در مورد کاری که کره شمالی خواهد کرد، وجود ندارد و کره شمالی هم قبلا توافقی که در دولت کلینتون بسته شده بود را نقض کرده بود.

وی در توصیف ترامپ گفت: اینجا مردی را داریم که توافق هسته‌ای ایران را که سطح بالایی از دسترسی و بازرسی را به ما داده بود، مورد نقد قرار می‌دهد و در عین حال می‌رود و به رهبر کره شمالی چیزی را می‌دهد که پدر و جد و پدر جد او بیش از هر چیزی می‌خواستند و آن دیدار با رییس‌جمهور آمریکا بود.

کری افزود: او(ترامپ) نه تنها این امتیاز را به آنها می‌دهد، بلکه به هیچ توافقی هم در مورد بازرسی‌ها و نظارت‌های آژانس انرژی اتمی نمی‌رسد. این بزرگترین توافق جهان از نظر آنهاست.

ایلنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۳۲۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان

ایروان اعلام کرد: ارمنستان رویکرد مثبتی به تلاش‌های میانجی‌گری برای تحدید حدود مرزها بر اساس دستیابی به صلح واقعی پایدار در قفقاز جنوبی و همچنین به رسمیت شناختن متقابل تمامیت ارضی ارمنستان و جمهوری آذربایجان دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های جمهوری آذربایجان، آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان، پیشنهاد قزاقستان برای میزبانی مذاکرات صلح جمهوری آذربایجان و ارمنستان را پذیرفته است.

قاسم جومارت توکایف رئیس‌جمهور قزاقستان در سفر هفته گذشته خود به ایروان گفت که می‌تواند پلتفرمی را برای چنین دیداری فراهم کند.

الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان بعداً تصریح کرد که آستانه پیشنهادی برای دیدار وزرای خارجه آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان ارائه کرده است.

او گفت که باکو از این طرح حمایت می‌کند.

وزارت امور خارجه ارمنستان در 26 آوریل اعلام کرد که آرارات میرزویان آماده دیدار با جیحون بایراموف همتای آذربایجانی خود در قزاقستان است. اما وزارت امور خارجه ارمنستان اعلام کرد که هنوز تاریخ دقیق این دیدار مشخص نیست.

در بیانیه وزارت امور خارجه ارمنستان آمده است: ارمنستان رویکرد مثبتی به تلاش‌های میانجی‌گری برای تحدید حدود مرزها بر اساس دستیابی به صلح واقعی پایدار در قفقاز جنوبی و همچنین به رسمیت شناختن متقابل تمامیت ارضی ارمنستان و آذربایجان دارد و از تلاش‌های میانجی‌گری و پلتفرم‌های مذاکره پیشنهادی برای تعیین حدود مرزها بر اساس اسناد مورد توافق دوجانبه، از جمله اصول اساسی و اعلامیه آلماتی 1991 استقبال می‌کند.

گفتنی است، آخرین دیدار میرزویان و بایراموف در ماه فوریه در برلین برگزار شد که در آن نشست پیشرفت چشمگیری در راستای دستیابی به توافق صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان حاصل نشد.

آرارات میرزویان بعداً شکایت کرد که باکو از به رسمیت شناختن تمامیت ارضی ارمنستان اجتناب می‌کند و همچنان خواستار افتتاح کریدور زنگزور بین آذربایجان و نخجوان است.

خاطرنشان می‌شود که الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان دو روز پیش خواستار ایجاد یک کریدور شد. وی همچنین تصریح کرد که برای امضای معاهده صلح بین دو کشور، ارمنستان باید قانون اساسی خود را تغییر دهد.

رئیس‌جمهور آذربایجان حتی پس از اینکه دولت نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان را مجبور به بازگرداندن چهار روستای آذربایجان کرد، به طرح این خواسته‌ها ادامه داد.

هفته گذشته، باکو و ایروان اعلام کردند که بر سر تعیین حدود اولیه مرز بین دو کشور در بخش قزاق-تاووش به توافق رسیده‌اند.

پس از آن، گزارش‌هایی مبنی بر شلیک اولین پاسگاه‌های مرزی بین دو کشور منتشر شد. باکو گفت که 10 تا 12 کیلومتر از مرز در حال حاضر مشخص شده است.

مخالفان دولت ارمنستان و دیگر منتقدان دولت پاشینیان از توافق برای بازگرداندن این چهار روستا به جمهوری آذربایجان انتقاد کردند.

اعتراضات علیه تحدید حدود در منطقه تاووش ارمنستان در ایروان پایتخت این کشور از هفته گذشته آغاز شده است.

علی‌اف: آذربایجان هرگز به اوکراین سلاح نمی‌دهدعلی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسید

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه، دست ایران
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • مقام صهیونیست: اگر نتانیاهو نبود ظرف چند روز به توافق می‌رسیدیم
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه،دست ایران