Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، اکبر ترکان در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین تصمیمات درباره حمایت از توسعه‌گران در بافت فرسوده اظهار داشت: مهمترین دستاورد مصوبه اخیر هیئت وزیران برای چگونگی حمایت از توسعه‌گران بوده است، در طرح نوسازی بافت فرسوده قرار نیست دولت طرف قرارداد باشد و از بخش خصوصی برای اجرای این طرح ملی استفاده خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: قرار بر این است که توسعه‌گران با صاحبان ملک در بافت فرسوده همکاری داشته باشند و اماکن آنها را بازسازی و نوسازی کرده و به آنها پس بدهند بنابراین این قرارداد بین توسعه‌گر و ساکنان آن محله است.

ترکان با اشاره به دستورالعمل هیئت وزیران درباره چگونگی حمایت از توسعه‌گران ادامه داد: باید هم طرف تقاضا و هم طرف عرضه مورد حمایت قرار بگیرند و  تسهیلات به هر دو طرف ارائه شود.

وی با بیان اینکه سه نوع تسهیلات در اجرای طرح ملی بازآفرینی شهری ارائه می‌شود، اظهار داشت: یک نوع تسهیلات تحت عنوان ودیعه مسکن است که قرض الحسنه است و تا سقف 20 میلیون تومان به ساکنان داده می‌شود تا توان رهن مسکن را داشته باشند.

ترکان ادامه داد: نوع دیگر تسهیلات ارائه وام به توسعه‌گران بخش خصوصی است که اصل سود این تسهیلات 18 درصد است اما دولت به آن یارانه ارائه می‌دهد و سود برای توسعه‌گران نصف و به 9 درصد می‌رسد.

مشاور رئیس جمهوری گفت: نوع دیگر تسهیلات به خریداران این واحدهای مسکونی در بافت فرسوده است که از محل صندوق پس انداز یکم با سود شش درصدی در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

ترکان همچنین درباره وضعیت بازار ارزی و ریشه این نوسانات در بازار گفت: یک سلیقه اقتصادی همیشه در ایران وجود دارد که سعی می‌کند قیمت ارز را پایین نگه دارد و همیشه هم این سلیقه اقتصادی شکست خورده چه زمانی که قیمت دلار 7 ریال بود چه زمانی که به 7 هزار تومان رسید.

وی تاکید کرد: ارزان نگه داشتن قیمت ارز با فشار سیاسی غیرممکن است چرا که وقتی سطح قیمت‌ها افزایش بیاید اگر ارز را ارزان نگه داریم واردات ارزان می‌شود و تولید داخل، گران. بنابراین موجب شکست تولید داخل خواهد شد.

ترکان با بیان اینکه افزایش قیمت ارز در مقاطع مختلف رخ داده و در این دولت هم شاهد نوسانات بازار بوده‌ایم، گفت: هر چند تجربه این افزایش ناگهانی قیمت ارز را در دولت‌های گذشته داشتیم اما دوباره بانک مرکزی با سیستم کنترل ارز قیمت‌ها را سرکوب کرد و آنقدر قیمت را پایین نگه داشتند که این فشار متراکم شد تا جایی که دیگر امکان نگهداری از آن وجود نداشت بنابراین ضامن در رفت و قیمت‌ها پرید.

مشاور رئیس جمهوری با بیان اینکه باید بپذیریم ارز هم یک کالا است، گفت: وقتی قیمت‌ها افزایش می‌یابد با توجه به قیمت تورم داخلی و خارجی قیمت ارز هم باید با شیب ملایمی افزایش یابد.

ترکان با اشاره به تک‌نرخی کردن قیمت ارز گفت: تک نرخی کردن ارز باید در سال 93 انجام می‌شد و معتقدم بانک مرکزی در اجرای آن تاخیر کرد و همین عامل بروز این نوسانات در بازار شده است.

وی ادامه داد:‌ اخیرا شاهد ورود تقاضای جدید ارزی در بازار بودیم که 2 عامل در افزایش تقاضا در بازار موثر بوده عامل اول تقاضا برای انتقال سرمایه و عامل دوم پس انداز ارزی و ارز خانگی بوده است.

وی افزود: برای مثال شاهد آ‌ن بودیم اخیرا گرایش مردم برای خرید خانه در کشورهای همسایه از جمله گرجستان، ارمنستان و ترکیه افزایش یافت بنابراین تقاضا برای خروج ارز از کشور بالا رفت. از سوی دیگر عده‌ای که از آینده اقتصادی کشور هراس داشتند تمایل به پس انداز ارزی پیدا کردند حال اینکه دولت باید از این تقاضاها حمایت کند؟

ترکان تاکید کرد: بنابراین دولت تصمیم گرفت ارز 4200 تومانی را تعریف کند و تنها ارز با این نرخ را در اختیار واردات نه انتقال سرمایه و نه پس انداز ارزی قرار دهد و دولت تلاش می‌کند ارز 4200 را به تقاضایی ارائه دهد که در مقابل آن کالا یا خدماتی بیاید که البته در این موضوع هم حقه‌بازی‌هایی به وجود آمده و عده‌ای ارز دولتی می‌گیرند کالا وارد می‌کنند اما کالا را با قیمت 8000 تومان ارز آزاد به مردم می‌فروشند.

وی با بیان اینکه شرایطی پیش آمده که عده‌ای کلاهبرداری کرده و جیب خودشان را پر کنند، گفت: دولت باید بدون گذشت با این افراد برخورد کند و سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده نظارت قاطع بر بازار داشته باشد.

مشاور رئیس جمهوری با اشاره به واردات موبایل گفت: اخیرا برای واردات موبایل ارز 4200 تومانی دریافت کرده‌اند اما نمی‌دانیم موبایل‌های وارد شده کجاست و بسیاری از آنها با قیمت ارز آزاد به مردم فروخته شده است.

ترکان با اشاره به احتمال افزایش نرخ سود بانکی گفت:‌ اصل موضوع از یک بیماری به نام افزایش نقدینگی شروع شده است. بانک‌ها به سپرده‌های مردم سود 20 درصدی می‌دهند ولی سود تولید شده آنها 7 درصد است بنابراین باقی این پول‌ها و مابه‌التفاوت این سود موهوم است.

وی ادامه داد: بانک‌ها بخش کوچکی از سپرده‌های مردم را تسهیلات می‌دهند و بخش دیگر آنها وارد سایر بازارها می‌شوند بنابراین حالا یک افزایش نقدینگی مهار نشده به وجود می‌آید که راهکار آن عرضه ارز و سکه نیست.

ترکان با بیان اینکه هر چه سود بانکی افزایش یابد ضد تولید است،گفت: با سود بانکی 28 درصد هیچ تولیدی به جز کسب و کار نامشروع سود نمی‌دهد و فقط کلاهبرداری و دلالی است که منفعت خواهد داشت در این شرایط تولید به انزوا می‌رود و نزول‌خوری افزایش می‌یابد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ارز بازی بانک مرکزی گرجستان سیاست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۳۳۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت دلار با همان شدتی که رشد کرد، بزودی سقوط می‌کند

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با تأکید براینکه روند افزایش نرخ ارز قطعاً در میان مدت متوقف خواهد شد؛ گفت: با هر شدتی که هیجانات موجب شده نرخ ارز افزایش یابد، با همان شدت هم تخلیه خواهد شد و نرخ ارز به قیمت‌های قبلی بازمی‌گردد. - اخبار اقتصادی -

جهانبخش سنجابی شیرازی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم درباره نوسانات اخیر بازار ارز گفت: نوسانات نرخ ارز تابع دو روند است که اولی انتظارات تورمی و دومی منطق اقتصادی است. منطق اقتصادی تابع قابل پیش بینی است و سازکارهای مشخص خود را دارد، بنابراین در عمل نرخ ارز در بلندمدت را منطق اقتصادی مشخص خواهد کرد که باید این نرخ را پذیرفت.

هشدار عرضه دلار تقلبی در بازار آزاد

 

وی در مورد تاثیر انتظارات تورمی بر بازار ارز گفت: هر گونه تغییر و تحول فضای سیاسی، اجتماعی، احساس ناامنی، بروز هیجانات، شروع کاری در سال جدید و... بر انتظارات تورمی تاثیر گذار است و این روزها شاهد هستیم که هیجانات لحظه‌ای در نوسانات نرخ ارز با شتاب فزاینده اثر خود را می‌گذارد.

این فعال اقتصادی ابراز کرد: هیجانات شتاب‌زده فاقد منطق اقتصادی است، چرا که در دوهفته یا یک ماه گذشته اتفاق محسوسی در اقتصاد و تجارت کشور روی نداده است تا بخواهد نرخ ارز را بنیادی افزایش دهد.

سنجابی با بیان اینکه تغییرات نرخ ارز در هفته‌های اخیر نشان می‌دهد که انتظارات تورمی بر مردم چیره شده است، تاکید کرد: انتظارات تورمی به دلیل تنش‌های سیاسی منطقه‌ای موجب شده است تا نرخ ارز در بازار غیررسمی افزایش یابد.

 این فعال اقتصادی تصریح کرد: این موضوع شرایطی را فراهم کرده تا برخی سفته بازها بیشترین استفاده را از این تنش‌ها ببرند، چون آنها بهتر از مردم عادی می‌دانند که افزایش نرخ ارز نمی‌تواند به صورت طولانی مدت ادامه داشته باشد، بنابراین تلاش می‌کنند در کمترین زمان ممکن بیشترین بهره را از تنش‌های سیاسی ببرند و یا حتی به این تنش‌ها دامن بزنند.

 دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اظهار کرد: به نظر بنده، در کوتاه مدت باید نرخ ارز را به شکل‌های مختلف حفظ کرد، یکی از این اقدامات آگاه کردن مردم است، به عنوان نمونه، ترسیم چشم انداز مشخص و اطمینان بخشی از اینکه روند نا امن کننده در ابعاد اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی در کشور وجود ندارد، راهگشاست.

 وی بیان داشت: اقدام دیگری که می‌توان برای آرام کردن انتظارات مردم انجام داد این است که واقعیت‌های اقتصادی توسط بانک مرکزی و دولت تبیین شود؛ مثلا اینکه آیا این نوسان نرخ ارز بر اساس منطق و متغیرهای اقتصادی نیست. 

 سنجابی اضافه کرد:  بهتر است که این آمار توسط افراد غیررسمی‌تر و محبوب‌تر و افرادی که سودی در ارائه واقعیت‌ها بدست نمی‌آورند مطرح شود تا آرامش به فضای سیاسی، رسانه ای و روانی جامعه تزریق شود تا حداقل در کوتاه مدت روند شتابان افزایش نرخ ارز کند و کنترل شود.

* روند افزایش نرخ ارز متوقف خواهد شد

 این تحلیلگر اقتصادی ادامه داد: روند افزایش نرخ ارز قطعاً در میان مدت متوقف خواهد شد و با هر شدتی که هیجانات موجب شده نرخ ارز افزایش یابد، با همان شدت هم تخلیه خواهد شد و نرخ ارز به قیمت‌های قبلی بازمی‌گردد.

 وی گفت: بنده به عنوان یک کارشناس مستقل عنوان می‌کنم که قطعاً به دلیل تورم بالا در کشور نرخ ارز در طول امسال درصدی افزایش می‌یافت. همان طور که در سال گذشته افزایش حدود 20درصدی نرخ ارز به دلیل تورم بالا در کشور را تجربه کردیم.

 سنجابی در پایان تاکید کرد: به طور قطع نوسانات چند هفته اخیر بازار ارز بیش از این که ریشه اقتصادی داشته باشد، ریشه سیاسی - امنیتی دارد و با همان شدتی که رشد کرده با همان شدت نیز سقوط خواهد کرد. بنابراین مردم باید دقت کنند که حتی برای کسب سود در دام سفته بازها نیافتند تا آسیبی متوجه سرمایه‌هایشان نشود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مرغ چند نرخی شد/ اعلام تازه‌ترین قیمت مرغ در مغازه‌ها
  • پافشاری بانک مرکزی بر اجرای سیاست‌های غلط/ صندوق تثبیت ارزی با دلار ۳ نرخی کارایی ندارد
  • قیمت مسکن در تهران کاملاً تحت کنترل است
  • واکنش بانک مرکزی به چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی/ مدیرعامل اسبق بانک صادرات: ارز باید تک نرخی شود/ معاون رئیس جمهور: تلاش دولت این است که شاهد کاهش بیشتر در نرخ تورم باشیم
  • کاهش کلاهبرداری و ارتقای امنیت با اجرای طرح پرداخت با گوشی به جای کارت بانکی
  • چرا حقوق و مالیات‌ها متناسب نیست؟
  • چرا حقوق و مالیات‌ها در کشور متناسب نیست؟
  • تخلیه التهاب بازار ارز و طلا و تداوم کاهش قیمت‌ها
  • اجرای طرح «کاسبان امین» و «ناظران افتخاری»برای کنترل قیمت‌ها درقم
  • قیمت دلار با همان شدتی که رشد کرد، بزودی سقوط می‌کند