Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@13:48:29 GMT

کمک آتریپلکس ها به اصلاح شورای خاک تالاب میقان

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۴۳۴۴۱۱

کمک آتریپلکس ها به اصلاح شورای خاک تالاب میقان

معاون اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اراک از کاشت 500 هکتار آتریپلکس و قره‌داغ در قسمت جنوبی تالاب میقان در حدفاصل تالاب و فرودگاه اراک خبر داد.

آتنا فرجی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: این اقدام که در سال جاری انجام خواهد شد، در اصلاح شوری خاک منطقه بسیار اثربخش است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بخش‌هایی از شمال، شمال‌غرب و غرب تالاب به کشت آتریپلکس اختصاص دارد، گفت: در بخش‌هایی از جنوب نیز به صورت تلفیقی کاشت آتریپلکس و قره‌داغ انجام گرفته است، اما به دلیل اینکه اتریپلکس شرایط خاصی برای رشد نیاز دارد در بخش‌های دیگر تالاب کشت نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرجی افزود: گونه کوچکی از آتریپلکس به نام آتریپلکس تاتاریکا گیاه بومی منطقه تالاب میقان است که به دلیل خوش‌خوراک بودن و شورمزه بودن مورد تمایل دام‌هاست و در دهه‌های اخیر به دلیل چرای بی‌رویه دام در منطقه از بین رفت. به همین دلیل آتریپلکس کانیسنس که گیاهی غیرایرانی و غیربومی منطقه است به دلیل شاخصه‌های مختلف و مناسب برای منطقه مورد کشت قرار گرفت.

وی با اشاره به پیش‌رونده بودن آتریپلکس کانیسنس بیان کرد: این گیاه در نوع خاصی از خاک رشد می‌کند. با توجه به اینکه در این منطقه با شرایط خاصی همچون وجود املاح و سولفات سدیم و سطوح مختلف آب های زیرزمینی مواجه هستیم باید گونه خاصی از این گیاه در این منطقه کشت می شد که آتریپلکس کانیسنس به عنوان بهترین گزینه تاکنون با شرایط کاملا همساز بوده است.

معاون منابع طبیعی شهرستان اراک در خصوص کشت دیگر گونه‌ها در منطقه گفت: به عنوان مثال گونه تاغ یک گونه بسیار ارزشمند است اما به شرایط خاصی درخصوص سطح آب‌های زیرزمینی نیاز دارد و بهتر است که آتریپلکس در منطقه کشت شود.   

وی اضافه کرد: این گیاه در خاک رسی با بافت سنگین به خوبی رشد می کند و با توجه به کارکرد مناسب در اصلاح شوری خاک به احیا و رشد گیاهان بومی منطقه کمک می‌کند. از طرفی با قرق انجام شده در دهه 60 و 70 در منطقه و جلوگیری از چرای بی‌رویه دام شرایط رشد گونه‌های گیاهای منطقه رو به بهبود است.

فرجی با اشاره به توقف کامل چرا در منطقه که مانع آسیب پذیری خاک شده است، بیان کرد: اطراف تالاب میقان اراک مملو از روستاهای دارای سکنه است که هرکدام دارای تعدادی دام هستند ولی به هیج عنوان امکان آزاد شدن منطقه برای چرای دام ندارد و قطعا انجام این آزادسازی نیازمند فرهنگ سازی عمیقی است و با توجه به اینکه تالاب منشاء تولید ریزگرد است به هیج عنوان نمی‌توان ریسک آزادسازی منطقه برای چرای دام را پذیرفت و حتی اجازه تولید علوفه داد.

معاون منابع طبیعی شهرستان اراک با بیان اینکه منطقه کویر و تالاب میقان اراک ظرفیت بالایی در حوزه گردشگری دارد افزود: 80 درصد مراتع در حال حاضر دارای کارکرد زیست محیطی و گردشگری هستند. این مناطق ‌نباید زیرکشت علوفه بروند و  باید ابعاد گردشگری و زیست‌محیطی آنها مورد توجه قرار گیرد.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام آتریپلکس تالاب ميقان منطقه مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۳۴۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه ویژه سلفچگان با تکمیل فرودگاه قم توسعه می‌يابد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، در جلسه امروز شورای برنامه ریزی و توسعه استان و با رأی موافق اعضا، طرح توسعه منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان با هدف ساخت و تکمیل طرح فرودگاه قم در زمین‌های طرلاب به تصویب رسید.

با این مصوبه ۲۶۵۰ هکتار زمین به منطقه ویژه سلفچگان الحاق خواهد شد.

استاندار هم در این جلسه از اقدامات عملی برای به سرانجام رساندن طرح ساخت فرودگاه قم خبر داد و گفت: در حال تعیین مشاور طرح و مذاکره با سرمایه گذاران برای از سر گیری ساخت فرودگاه قم هستیم.

آقایان ذوالنور و امیر آبادی نمایندگان مردم قم در مجلس شورای اسلامی هم از مصوبه مجلس برای تخصیص اعتبار به زیرساخت‌های فرودگاه قم در بودجه سال ۱۴۰۳ خبر دادند و با تأکید بر تعیین سرمایه گذار دارای اهلیت گفتند در خصوص این طرح و در قالب وظایف نمایندگی پیگیر به سرانجام رسیدن این طرح خواهیم بود.

الحاق ۳۳۸ هکتار زمین برای ساخت مسکن ملی در شهر قوات دیگر مصوبه جلسه شورای توسعه و برنامه ریزی امروز بود.

دیگر خبرها

  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • حاجی‌بگلو: قانون شوراها باید اصلاح شود
  • مطالبات پارلمان کودک مورد پیگیری قرار می گیرد
  • منطقه ویژه سلفچگان با تکمیل فرودگاه قم توسعه می‌يابد
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • صعود تیم والیبال دانشجویان واحد کاشان به نیمه‌نهایی مسابقات دانشگاه آزاد
  • طرح محله‌محوری مسجد بنیان در ۵۵ محله در دستور کار قرار دارد
  • ۵۰ سازه ناایمن در اراک شناسایی شده است
  • اقدامات دوره ششم مدیریت شهری اراک در راستای توسعه شهری است
  • اختصاص ۱۲۲ میلیارد تومان بودجه برای تجهیز ناوگان شهرداری