Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، «عبدالباری عطوان»نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب در سرمقاله روزنامه رأی الیوم به جدیدترین تحولات خاورمیانه پرداخت و نوشت:«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا چهارم ماه نوامبر آینده را به عنوان زمانی برای آغاز تحمیل تحریم های اقتصادی شدید علیه ایران معین کرد که بارزترین این تحریم ها ممنوعیت واردات نفت از این کشور است لیکن تعداد اندکی از کشورهای اروپایی و آسیایی به چنین ممنوعیتی پایبند می شوند این در حالی است که اکثریت قاطع که در رأس آنها کشورهایی مانند چین، هند و روسیه هستند،با آن مخالف هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سریع ترین تمرد عیله این تحریم ها را مسئولان دولت ترکیه دو روز پیش اعلام کردند و «ابراهیم کالین» سخنگوی «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه تأکید کرد که کشورش به تهدیدهای آمریکا تن نمی دهد و از قرارداد خرید سامانه موشکی«اس400» روسیه که سال آینده تحویلش می دهد عقب نشینی نمی کند و به تحریم های آمریکا که باعث ممنوعیت وارد کردن نفت از ایران می شود،پایبند نمی شود و بر اساس منافع اقتصادی اش عمل می کند زیرا ایران کشوری همسایه و شریک اقتصادی مهم است.

بعید نیست که شماری از کشورهای آسیاسی و اروپایی جا پای ترکیه بگذارند و به وارد کردن نفت از ایران ادامه دهند که در رأس این کشورها چین است که در صدر وارد کنندگان نفت ایران با روزانه 600هزار بشکه قرار دارد و پس از آن هند با 450 هزار بشکه در روز، کره جنوبی با 250 هزار بشکه در روز وارد می کنند اما ترکیه رتبه چهارم را در اختیار دارد و حجم وارداتش از نفت ایران روزانه 200هزار بشکه است.

جالب این جاست که چهار کشور اروپایی هستند که از ایران نفت وارد می کنند که عبارتند از ایتالیا با 180 هزار بشکه در روز،فرانسه 110 هزار بشکه، یونان 100هزار بشکه و اسپانیا 70 هزار بشکه. این در حالی است که امارات متحده عربی به رغم آن که خودش صادر کننده نفت است و روزانه سه میلیون بشکه تقریبا تولید می کند اما روزانه 100هزار بشکه از ایران نفت وارد می کند.

دولت چین نگرانی خود را از این تهدیدهای آمریکایی بیان زیرا این کشور بیشترین نفت ایران را وارد می کند ولی هنوز مشخص نیست که این کشور به مانند موضع گیری ترکیه موضع گیری چالشی اتخاذ می کند و با تصمیم آمریکا مخالفت می کند یا به تهدیدهای آمریکا به منظور حفظ روابط تجاری گسترده میان دو کشور، تن می دهد؟ هنوز زود است که پاسخ قاطعی در این زمینه داد.

ایالات متحده آمریکا برگه برنده همپیمانان عرب خود و به طور خاص عربستان سعودی را برای جبران هر گونه نقصی در واردات نفت ایران بازی می کند و آقای« خالد الفالح» وزیر انرژی عربستان از آمادگی کشور در این زمینه به دلیل توان بالای صادرات نفت خبر داد همانطور که قبلا کمبود صادارت نفت عراق را طی محاصره تحمیلی آمریکا علیه بغداد پس از جنگ کویت را جبران کرد و حجم این سهم از صادرات به چهار میلیون بشکه در روز می رسد.

روابط ترکیه و آمریکا به سمت تنش قطعی بیشتر می رود نه فقط به دلیل مخالفت رجب طیب اردوغان و دولتش با تهدیدهای آمریکا در صورت تکمیل قرارداد خرید موشک های اس400 روسی توسط دولتش یا ادامه واردات نفت از ایران بلکه همچنین به دلیل حمایت آمریکا از نیروهای حمایت مردمی کرد و حزب اتحادیه دموکراتیک،شاخه سیاسی کردها در سوریه و حمایت آمریکا از «فتح الله گولن» روحانی ترک مقیم در اراضی اش و مخالفتش با تحویل وی به آنکارا.

ترکیه دیگر زیاد به روابطش با آمریکا و پیمان ناتو تکیه ندارد و به سمت شمال یعنی به سمت روسیه و به سمت شرق یعنی به سمت ایران ، عراق ، چین و هند روی آورده است.ایران شریک تجاری بزرگ برای ترکیه است و حجم تبادل تجاری میان دو کشور  نزدیک به 11 میلیارد دلار در سال است و تهران و آنکارا بر سر افزایش این حجم به 35 میلیارد دلار طی چهار سال آینده توافق کردند و چه بسا این همان چیزی بود که کالین در سخنانش درباره اینکه ایران شریک تجاری مهم کشورش است، می خواست بگوید.

کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه، ایتالیا و آلمان تعهد کردند که به توافقنامه هسته ای با ایران به رغم خروج آمریکا از آن، پایبند می مانند و واردات نفت از ایران را نیز ادامه می دهند و از واحد پولی شان یعنی«یورو» به عنوان جایگزین دلار استفاده می کنند تا بهای نفت وارداتی از ایران را بپردازند لیکن شرکت های غول پیکری نفتی مانند«توتال»فرانسه و خودروسازی«پژو»ی فرانسه برای اجتناب از تحریم های آمریکا اقدام های خروج از بازارهای ایران را آغاز کردند.

ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ایجاد دشمنان و بی ثباتی همه جهان مهارت دارد و تحریم هایش علیه ایران دلیل دیگری برای اثبات این واقعیت است لیکن پاسخ مثبت به این گروکشی هرگز تضمین شده نیست و چه بسا نتایج کاملا برعکسی بدهد و ترکیه اردوغان  در نشان دادن کارت قرمز به آمریکا و رهبری مسیر تمرد علیه واشنگتن پیشتاز  شده است..و خدا عالم تر است.

 

 

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 رجب طیب اردوغان آمریکا دونالد ترامپ تحریم اقتصادی ایران جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۳۶۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غزه چگونه جهان را ضد استکبار و اشغالگری متحد کرد؟

درحالی که رژیم اشغالگر و حامیان جنایتکار آن می‌خواستند با جنگ وحشیانه در غزه، آرمان فلسطین و هویت مردم آن را از بین ببرند اما تحولات و خیزش بزرگی که امروز در جهان ضد صهیونیست‌ها می‌بینیم، نشان می‌دهد که چگونه غزه همه دنیا را علیه استکبار متحد کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در ادامه تحلیل‌های رسانه‌ها و کارشناسان منطقه از جنبش عظیم دانشجویی که در همبستگی با مردم فلسطین و در اعتراض به جنایت‌های رژیم اشغالگر علیه نوار غزه در دانشگاه‌های آمریکا به راه افتاده و به دانشگاه‌های سراسر جهان کشیده شد، عربی پست در یادداشتی به قلم «زین الناجی» نویسنده مشهور عربی به بررسی بیداری افکار عمومی جهان بعد از جنگ غزه پرداخته و نوشت، وضعیت کنونی غزه آینه‌ای از وضعیت همه ملت‌های عربی است که طی سالیان دراز از جنگ‌های داخلی و استبداد و فاشیسم رنج برده‌اند.

امروز غزه توانست همه نقشه‌های جدیدی را که برای تغییر شکل منطقه عربی طراحی شده بود و به دنبال پاک کردن نام فلسطین از نقشه عربی و نابودی حقوق مردم آن بود از بین ببرد و این توطئه‌ها در زیر آوار جنایت‌هایی که جهان از زمان جنگ جهانی دوم و دوره نازی‌ها تاکنون هرگز شاهد آن نبوده است دفن شد و اینجا اشغالگران اسرائیلی و رهبران غربی و حتی عربی را می‌بینیم که می‌توان آنها را نئونازی توصیف کرد.

جنگ غزه یک جنگ نسل کشی علیه مادران و کودکان است؛ جایی که درصد بالایی از شهدای غزه یعنی 70 درصد آنها زنان و کودکان هستند. رژیم اشغالگر عامدانه نوزادان و کودکان فلسطین را هدف قرار می‌دهد تا آنها در آینده نتوانند قادر به مقاومت برای بازپس‌گیری سرزمین خود باشند و اتفاقی که امروز در غزه رخ می‌دهد یک جنایت خبیثانه و وحشیانه برای نابودی آینده غزه است.

بیداری جهان بعد از دیدن فاشیسم صهیونیستی

این نسل کشی فجیعی که امروز در غزه رخ می‌دهد ملت‌های غربی را به شکل بی سابقه‌ای بیدار کرد تا صحنه‌ای شگفت انگیز در حمایت از آرمان فلسطین و علیه اشغالگری رقم بزنند. امروز همه می‌بینند که غزه چگونه نسل جدید از دانشجویان و جوانان غربی را بیدار کرد تا برای حمایت از آرمان فلسطین به میدان بیایند و این در حالی است که غربی‌ها و به طور خاص نسل جدید آمریکا و کشورهای اروپایی قبل از جنگ غزه چیزی درباره آرمان فلسطین و رنج‌هایی که مردم آن می‌کشند نمی‌دانستند.

غزه چگونه تبدیل به گور جنایتکاران شد؟

مستکبران و جنایتکاران می‌خواستند که غزه را به یک گور دسته جمعی بزرگ تبدیل کنند تا آرمان فلسطین برای همیشه در آن دفن شود اما همه دیدند که غزه برای این جنایتکاران تبدیل به گور شده و آتش جنگ غزه به خانه‌های همه کسانی که در پی نابودی آرمان فلسطین بودند رسیده است؛ جایی که در دانشگاه‌های آمریکا شاهد حماسه‌ای بزرگ در دفاع از فلسطین و مقابله با نفوذ لابی صهیونیسم هستیم.

بیداری جهانی و باتلاقی که اسرائیل برای آمریکا ساختبیداری نسل جدید آمریکا و تأثیر آن بر آینده روابط با اسرائیل

امروز همه چهره واقعی آمریکا که به دنبال سرکوب معترضان و خاموش کردن صدای حقیقت و آزادی است را می‌بینند. امروز میلیون‌ها دانشجو در دانشگاه‌های آمریکا و جهان که وجدان آنها بیدار شده است برای حمایت از غزه برخواسته‌اند و این جنبش بزرگ همچون یک گلوله برفی بزرگ و بزرگتر می‌شود و به سایر کشورهای غربی می‌رسد؛ جایی که می‌بینیم علاوه بر آمریکا دانشگاه‌های کانادا، آلمان، فرانسه، ایتالیا، انگلیس و استرالیا نیز برای دفاع از حق برخواسته‌اند و همبستگی خود را با مردم غزه و مخالفتشان را با ظلم و بی‌عدالتی و اشغالگری اعلام کردند.

امروز غزه تبدیل به گورستانی شده که تاج و تخت نتانیاهو را که در آستانه سقوط است تهدید می‌کند. این سقوط نتانیاهو از داخل جامعه صهیونیستی آغاز شده است؛ جایی که علاوه بر پرونده‌های مختلف فساد و شکست بزرگی که وی در عملیات طوفان الاقصی متحمل شد خانواده‌های اسرای صهیونیست به همراه جناح‌های مخالف او به دنبال برکناری و محاکمه وی هستند.

از طرف دیگر دولت آمریکا و مقامات این کشور به عنوان بزرگترین حامی رژیم اشغالگر و جنایت‌های وحشیانه آن با آینده‌ای مبهم مواجه هستند. در این میان «جو بایدن» رئیس جمهوری ایالات متحده که تمام قد از جنایت‌های شنیع اشغالگران علیه غیرنظامیان فلسطینی حمایت کرده است تحت فشار شدید افکار عمومی آمریکا قرار دارد و همین مسئله او را در انتخابات آینده این کشور شدیداً به چالش می‌کشد.

امروز نسل جدید آمریکا نماد رهایی و آزادی در این کشور هستند و از طرف دیگر امروز صحنه‌ای شکست خورده از نتانیاهو را می‌بینیم که نقشه او برای خاورمیانه جدید و گسترش توافق‌های عادی سازی همگی نابود شد و از بین رفت. صهیونیست‌ها در کنار حامیان جنایتکار خود در جهان می‌خواستند غزه و آرمان فلسطین را نابود کنند اما امروز می‌بینیم که غزه همه جهان را علیه آنها متحد کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چاپلوسی فرانسه برای تل آویو: به دنبال تحریم‌های جدید علیه ایران هستیم
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • تاکید وزیر صمت بر کیفیت تراکتور ایرانی
  • غزه چگونه جهان را ضد استکبار و اشغالگری متحد کرد؟
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • تیم دانش‌آموزی ایران ۵ طلا در رویداد ایده و فناوری ترکیه کسب کرد
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»