Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از مشهد، در این جلسه آخرین روند اجرایی طرح نوسازی بافت پیرامون حرم مطهر امام رضا (ره)، ارایه شد. سپس هوشنگ عشایری، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران پیشنهاد داد بافت اطراف حرم پایلوت  بخش فرهنگی، اجتماعی برنامه بازآفرینی شهری سراسر کشور انتخاب شود که این پیشنهاد مورد استقبال و موافقت تقی‌زاده خامسی، شهردار مشهد و بختیاری، قائم مقام آستان قدس رضوی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع این اولین بار است که استانی به عنوان پایلوت در بخش های اجتماعی و فرهنگی توسعه شهری در کشور تعیین می شود.

طرح نوسازی بافت پیرامونی حرم مطهر امام رضا (ع) در ۳۶۰ هکتار، از اوایل دهه ۷۰ آغاز شده که به گفته مدیران طرح تا سال ۷۸ پیشرفت فیزیکی چندانی نداشته است. با امضای توافقنامه شهرداری مشهد و شرکت عمران و بهسازی شهری ایران سابق و شرکت بازآفرینی شهری ایران فعلی، روند اجرای این طرح تسریع شده به طوری که هم اکنون به بیش از ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.

دولت‌ها در گذشته فقط به نوسازی و بهسازی فیزیکی بافت‌های ناکارآمد و فرسوده توجه می‌کردند اما این رویکرد در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تغییر کرد. یعنی علاوه بر بهسازی و نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده ابعاد اجتماعی و فرهنگی این بافت‌ها هم مورد توجه قرار می‌گیرد.

به گفته دبیر ستاد بازآفرینی شهری، با توجه به تجربه‌های ناموفق گذشته بهسازی و نوسازی بافت فرسوده، مسکن مهر و ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی، برنامه دولت در این بافت‌ها تحت عنوان "برنامه جامع اقدام مشترک" باز آفرینی شهری شامل ۳ رکن کالبدی و ۶ رکن توان‌زایی ساکنان محلات است .

 ارکان نه گانه برنامه ملی بازآفرینی شهری ایران

سه رکن کالبدی شامل، بهسازی، نوسازی و مقاوم سازی مسکن، توسعه و تجهیز خدمات روبنایی مانند احداث فرهنگسرا، سالن های ورزشی، درمانگاه، کتابخانه، اورژانس، آتش نشانی و ... و بهسازی و ارتقای خدمات زیربنایی و فضاهای عمومی شامل خطوط آبرسانی و فاضلاب، شبکه برق، گاز، مخابرات و ... است.

شش رکن غیرکالبدی بر توانمندی اجتماعی، اقتصادی و نهادی افراد متمرکز است. با اجرای آن قدرت و توانایی افراد برای کنترل و هدایت زندگیشان افزایش می یابد.

اول: نهادسازی، با هدف توسعه جوامع محلی، جلب مشارکت  مردمی و ارتقای سهم و نقش اعضای جوامع محلی در شکل دادن به شهرها انجام می شود.

دوم: ظرفیت سازی به این منظور که با ایجاد فرصت های آموزش برای مردم، آگاهی، دانش و مهارت آنها افزایش یافته و منجر به توسعه همه جانبه کیفیت زندگی آنان شود

سوم: ابزارسازی، یعنی ایجاد ابزارهای مالی و حقوقی برای تسهیل و تقویت جریان بازآفرینی شهری. برای تحقق این هدف، تعریف و اصلاح آیین نامه ها، قوانین و دستورالعمل های لازم، ارایه بسته های تشویقی، معافیت ها و تسهیلات  می تواند راهگشا باشد.

چهارم، نهادینه سازی. هدف از نهادینه سازی پایدارسازی برنامه ها و اقدامات به صورت هم افزا و یکپارچه است.

پنجم، شبکه سازی که هدف از آن ایجاد هم افزایی و پرهیز از موازی کاری است. ایجاد گروه ها و شبکه های همیاری، فراهم کردن ساز و کارهای نهادی و حقوقی برای همکاری افقی و عمومی و به کار بردن طیف متنوعی از ابزارهای مشارکت جویی میان تمامی کنشگران می تواند در این زمینه راهگشا باشد.

ششم و آخرین رکن غیرکالبدی، جریان سازی است. هدف از جریان سازی ایجاد مطالعه و جریان عمومی و فراگیر میان شهروندان از طریق شیوه هایی مانند ترویج و اطلاع رسانی در سطوح مختلف کنشگران، برگزای دوره های آموزشی و ... است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آستان قدس رضوی ایران حرم امام رضا حرم مطهر امام رضا مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۳۷۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود

به گزارش خبرنگار مهر، عباسعلی وفایی نژاد بعدازظهر دوشنبه در نشست هم اندیشی بررسی راهکارهای تحقق شعار سال در صنعت آردسازی تصریح کرد: نگاه ویژه نظام به بخش اقتصاد، نشانگر این است که اقتصاد جز مباحث پردغدغه و پرچالش ماست و سعی بر این خواهد بود با استفاده از تمام ابزارهای موجود به سمتی حرکت کنیم که خودباوری و خوداتکایی را به عرصه ظهور برسانیم.

وی همچنین اظهار داشت: در هر زمینه‌ای که دولت با اراده قوی و متعهدانه حضور داشته باشد، بخش خصوصی نیز همراهی و حضوری موفق خواهد داشت.
وفایی نژاد افزود: دولت صرف نظر از همه کاستی‌ها و فشار تحریم‌ها همه تلاش و همیت خود را در جهت پویایی اقتصاد کشور انجام می‌دهد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با بیان اینکه بخشی از کار ما حمایت و پشتیبانی از تولید محصولات کشاورزان است، اظهار داشت: در سال گذشته با همراهی کارخانجات آرد استان بیش از ۱۱۸ هزار تن گندم از کشاورزان مناطق دشت و بالادست استان با شرایط خاص حمایتی خریداری شد، به نحوی که با تدابیر صورت گرفته حمایت مناسب کشاورزان را در بر داشته و با مدیریت صحیح و همراهی کارخانجات آرد استان، کیفیت آرد نیز تضمین شود.

وی افزود: در استان مازندران ۲۱ کارخانه آرد داریم که با بهسازی و نوسازی و توسعه انبارها، سیلو و تجهیزات آزمایشگاهی، تحول و به روزرسانی مناسبی را داشته و برای ارتقای کیفیت تولید آرد سرمایه گذاری می‌کند.

وفایی نژاد تصریح کرد: شیوه نامه درجه بندی کارخانجات در شرف نهایی شدن در کارگروه استان و رفع نواقص و چالش‌ها است و بزودی عملیاتی خواهد شد.
وی تصریح کرد: با راه اندازی سامانه درجه بندی، کارخانجات آرد با ارتقای تجهیزات و بروزرسانی امکانات، امتیاز و رتبه آنها افزایش خواهد یافت.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ تلاش کردیم از انحصار واردات از طریق بنادر جنوبی کاسته شود و فعالیت‌های تجاری به سمت بنادر شمالی سوق داده شود، اظهار داشت: طی سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ کالاهای اساسی گندم و روغن را از طریق بنادر استان مازندران وارد کشور کردیم اما در سال ۱۴۰۲ به دلیل کاهش ضرورت تأمین و دیگر موارد، تأمین کالاهای اساسی از طریق بنادر شمالی کشور متوقف شد.

وی با بیان این مطلب افزود: تمام تلاش دولت در حمایت از تولید کالاهای اساسی و خودکفایی در آن انجام خواهد شد اما به منظور تأمین ذخیره استراتژیک و حفظ امنیت غذایی در کشور، رایزنی‌های لازم انجام شد تا در سال جدید فاز اول گندم خریداری شده از کشورهای حاشیه دریای خزر بزودی از طریق بنادر مازندران وارد کشور شود

کد خبر 6092230

دیگر خبرها

  • آغاز طرح بازآفرینی شهری محله جامی اصفهان
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • ۵۹ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان تهران ساخته شد
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • آغاز ساخت ۳۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن پلاک‌های فرسوده تهران
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • تحقق ۱۰۰ درصدی نوسازی پلاک‌های بافت فرسوده در شرق تهران