Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-06@03:49:25 GMT

نگاهی به فیلم لاتاری؛ غرور و تعصب

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۴۴۵۳۲۶

حالا دیگر می‌توان با قطعیت گفت که موفقیت‌های محمد حسین مهدویان حاصل تصادف و اتفاق و این دسته دلایل من درآوردی نیست و او به خوبی می‌داند از سینما چه می‌خواهد و به خوبی بلد است آنچه در سر می‌پروراند را به تصویر و سینما بدل کند. لاتاری در عین بی‌ربطی به 2 اثر پیشین مهدویان حائز ویژگی‌های مشترک بسیاری با «ایستاده در غبار» و «ماجرای نیمروز» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی‌ربط است چون در زمان حال به داستانی از جنس احساس می‌پردازد و مرتبط است چرا که سبک کارگردانی و شیوه نگاه به سوژه در امتداد همان مسیری است که در 2 اثر پیشین او شاهدش بوده‌ایم. حالا دیگر باید بپذیریم که فاصله دوربین از سوژه و حرکات زیاد دوربین و حتی انتخاب قاب‌های نه‌چندان متعارف در سینمای مهدویان به سبکی هدفمند و نه صرفا شیک و جذاب بدل شده که دست‌کم 2 ویژگی را باعث می‌شود، یکی ایجاد اضطراب و تعلیق و دیگری ایجاد فضایی به‌شدت واقع‌نما که نتیجه آن میل به همراهی و کنجکاوی بیشتر و البته درک و همدلی افزون‌تر مخاطب با سوژه و رخدادهای داستانی است.

مهدویان در لاتاری سراغ موضوعی مبتلابه جامعه امروز ایران رفته و خودش را به آزمونی دعوت کرده که بسیار دشوار‌تر از گذشته است و به خوبی از پس آن برآمده است؛ موضوع دردآور قاچاق دختران ایرانی به کشورهای عربی. 

سراغ گرفتن از رخدادهای تاریخی و پرداختن به داستانی که ریشه در گذشته‌ها دارد در عین اینکه دشواری‌های اجرایی و بصری را به همراه دارد، از منظر محتوایی و متنی به نوعی کار ساده‌تری است چون مخاطب حال حاضر اثر که چندان تسلطی به رخدادهای در حال روایت در فیلم ندارد، کمتر می‌تواند سراغی از انطباق موقعیت‌‌ها و جزئیات داستانی و اجرایی فیلم با زندگی حال و حاضر و جاری و ساری‌اش بگیرد و طبیعتا احتمال همراه شدن و پذیرش دنیای اثر برای او سهل‌تر است. لاتاری اما سراغ سوژه‌ای متعلق به سال96 رفته و با تکیه بر نگاه ملی- میهنی از جنس حاتمی کیا که اوج آن را در «آژانس شیشه‌ای» دیده‌ایم و رگه‌های اخلاقی و نگاه جزئی‌نگر اصغر فرهادی که از «رقص در غبار» تا «فروشنده» تجربه کرده‌ایم، یک درام اجتماعی قهرمان محور ساخته است.

لاتاری عاشقانه‌ای قابل باور و البته اثری دغدغه‌مند و قهرمان‌محور است. مهدویان چه در ایستاده در غبار چه ماجرای نیمروز و حالا لاتاری دست‌کم 2 ویژگی فراموش‌شده را به سینمای ایران یادآوری کرده و آن را بازآفریده است؛ یکی قهرمان محوری در دل داستان و ترسیم قهرمان سمپات که همراهی کردنش در مخاطب حس غرور ایجاد می‌کند و دیگری گرفتن بازی‌های متفاوت و خوب از بازیگرانی که تا پیش از این شمایلی متفاوت را به عادت پی می‌گرفته‌اند. هادی حجازی‌فر همانطور که در اثر قبلی در نقش قهرمان دوست داشتنی آثار مهدویان ظاهر شده بود این بار هم ادامه‌ای داده بر شمایل حضورش در ماجرای نیمروز و حال در میانسالی و پیری به شکلی دیگر همان آرمان‌‌ها و رفتارهای قهرمانانه توأم با عصبیت‌‌های دلنشین را پی گرفته است. 

دانلود فیلم لاتاری

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: تصادف دوربین جامعه ایران قاچاق اصغر فرهادی سینمای ایران مهدویان لاتاری غرور و تعصب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۴۵۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این پهپاد نظامی سوژه شبکه های اجتماعی شد |‌ عکس

به گزارش همشهری آنلاین، تصویری از ظاهر عجیب و غریب این پهپاد نظامی ساخت هندوستان را مشاهده کنید.

منبع: بیسیمچی

کد خبر 849304 برچسب‌ها هواپیما - پهپاد هند خبر ویژه

دیگر خبرها

  • نتایج لاتاری ۲۰۲۵ اعلام شد
  • پرفروش‌های داستانی حوزه مقاومت در نمایشگاه
  • ببینید | نگاه زاکانی رو به دوربین صداوسیما در هنگام سخنرانی رئیسی سوژه شد!
  • این پهپاد نظامی سوژه شبکه های اجتماعی شد |‌ عکس
  • نگاه خلاقانه در ساخت مستند رادیویی تاثیرگذار است
  • مردان بایرن نگاه کنند: اینطوری قهرمان می‌شوند
  • ضربه به غرور و حیثیت کاتالونیایی بارسا
  • فیلم کوتاه «چوپان» در جشنواره شورت شورتز ژاپن/ رونمایی از پوستر فیلم
  • تفال به حافظ شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ المنه لله که در میکده باز است....
  • نگاهی به مجموعه «حشاشین»