Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصلاح طلبان که می‌گویند ریاست‌جمهوری روحانی مدیون حمایت آنهاست، بعد از گلایه و انتقاد و تخریب و نامه‌نگاری علیه رئیس‌جمهور، طرح عدم کفایت سیاسی روحانی را نیز امضا کرده‌اند تا زمین بازی ۱۴۰۰ را برای خویش فراهم کنند. ۱۰ تير ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۰ سیاسی سیاست ایران نظرات

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، کسی تردید ندارد که حجت‌الاسلام حسن روحانی بدون حمایت اصلاح‌طلبان و برخی شخصیت‌های مطرح آنان ازجمله مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی که گفته بود رأی روحانی 3 درصد بود و با حمایت او به 50 درصد رسید، نمی‌توانست سال 92 به صندلی رئیس‌جمهور در ساختمان تکیه بزند؛ حمایتی که به‌صورت جریان و تشکیلاتی انجام و نهایت از حسن روحانی به‌عنوان گزینه نهایی حمایت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

اصلاح‌طلبان طرح عدم‌کفایت "حسن روحانی" را کلید زدند + سند و متن طرح

و اما بعد از پیروزی روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری، اصلاح‌طلبان ریاست‌جمهوری روحانی را مدیون او دانسته و تصریح کردند که روحانی با حمایت آنها رئیس‌جمهور شده است و البته بعد از گذشت یک سال از تشکیل دولت، اصلاح‌طلبان و روشن شدن عملکرد دولت در حوزه‌های مختلف ازجمله مباحث اقتصادی، اصلاح‌طلبان از حمایت صددرصدی به‌عقب نشسته و به انتقاد از عملکرد روحانی روی آوردند تا عملکرد دولت به‌پای آنها نوشته نشود و حتی برخی سران اصلاح‌طلب رسماً گفتند که حمایتشان از روحانی از روی اجبار بوده و او گزینه‌ای ایده‌ای برای اصلاح‌طلبان نبوده است.

همین اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری 96، مجدد حمایت از روحانی را ترجیح داده و از وی به عنوان گزینه نهایی خود حمایت کردند؛ بعد از تشکیل دولت دوازدهم انتقادها اصلاح‌طلبان از روحانی شروع شد و بخش قابل‌توجهی از اصلاح‌طلبان، اعضای کابینه روحانی را ناکارآمد توصیف کردند.

انتقاد از روحانی تا جایی علنی شد که مصطفی کواکبیان گفت که خجالت می‌کشد که بگوید در انتخابات از روحانی حمایت کرده است یا محمدعلی ابطحی رئیس دفتر رئیس دولت اصلاحات خطاب به روحانی گفت که دولتش گُنگ، لال و وزرای سوپر محافظه‌کار است؛ برخی اصلاح‌طلبان نیز در نامه‌های پی‌درپی به بهانه‌های مختلف خواستارترمیم کابینه برای بهبود عملکرد اقتصادی دولت روحانی شدند و البته جمعی دیگر در نامه علنی، تصریح کردند که به دلیل عملکرد ضعیف دولت حال حامیان روحانی خوب نیست.

و اما این نگرانی که عملکرد روحانی به پایگاه اجتماعی اصلاح‌طلبان در 1400 ضربه خواهد زد مسئله‌ای بود که موجب نگرانی بخشی از جریان اصلاحات قرار گرفت و از همین رو برخی تئوری پردازان اصلاح‌طلب اعم از عباس عبدی، سعید حجاریان یا محمدرضا تاجیک در سخنرانی‌ها و مصاحبه‌های خود تصریح کردند که مسئولیت دولت روحانی با اصلاح‌طلبان نیست اظهاراتی که با واکنش امثال صادق زیباکلام همراه شد، زیباکلام در پاسخ به کسانی که می‌گویند اصلاح‌طلبان مسئول عملکرد روحانی نیستند، گفت: "برخی اصلاح‌طلبان یک چنین نگاهی دارند به قول تهرانی‌های قدیم «خر را یک وَر سوارند» تا هر جا ببینند به مشکل برمی‌خورند بلافاصله پایین بپرند".

و اما باگذشت زمان و تشدید فشار اقتصادی به مردم، اصلاح‌طلبان در حال علنی‌تر کردن فاصله خود باروحانی هستند و سعی دارند از  مسئولیت حمایت از روحانی شانه خالی کنند و از همین رو، جلال محمود زاده عضو فراکسیون امید از طرح عدم‌کفایت سیاسی حسن روحانی توسط اصلاح‌طلبان خبر داده است؛ طرحی که به گفته سخنگوی فراکسیون امید هنوز در فراکسیون متبوع او بررسی یا تائید نشده اما سند و تصویر طرح عدم‌کفایت سیاسی حسن روحانی توسط اصلاح‌طلبان در رسانه‌ها منتشرشده است و این قابل‌انکار نیست.

حال باید دید که اصلاح‌طلبان با طرح عدم‌کفایت سیاسی حسن روحانی دنبال چه برنامه‌ای هستند؟ می‌خواهند زمین بازی را برای 1400 فراهم کنند؟ با فرار به جلو از حمایت خود عقب‌نشینی کنند و یا اینکه طمع دیگری دارند.

انتهای پیام/

R31462/P1361/S1,1412/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۴۶۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی

به گزارش «تابناک» به نقل از ایلنا، محمد مهاجری فعال سیاسی در گفت‌وگو با ایلنا، در ارزیابی دلایل رد صلاحیت آقای روحانی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری که در جلسه با وزرای دولت خود مطرح کرد، گفت: از آنجایی که نظرات شورای نگهبان درباره صلاحیت افراد مختلف دارای پارامترهای عینی و ملموس برای جامعه نیست، همیشه سوالاتی به وجود می‌آید. این سوالات هم درباره تأیید صلاحیت افراد و هم درباره ردصلاحیت‌ها وجود دارد. مثلا فرض کنید کسی برای ریاست جمهوری تأیید صلاحیت می‌شود که هیچ سابقه کار اجرایی ندارد و حتی مدیر یک مدرسه هم نبوده، از آن طرف صلاحیت کسی برای مجلس خبرگان رد می‌شود که در دوره‌های مختلف مجلس خبرگان عضو بوده، بالاترین مقام اجرایی کشور بوده و در بالاترین مقام اجرایی کشور حکم او توسط رهبر انقلاب دوبار تنفیذ شده، اتهام فساد مالی و اتهام مسائل اخلاقی ندارد. اما به هرحال ردصلاحیت می‌شود. ببینید افراد دیگری که در معرض شائبه چنین اتهاماتی در مورد ایشان وجود دارد، قرار می‌گیرند به راحتی تأیید صلاحیت می‌شوند. دلیل آن این است که شورای نگهبان از خط‌کشی استفاده می‌کند که مردم نمی‌دانند آن خط‌کش چه عملکردی دارد؟

وی افزود: در مورد آقای روحانی بحث‌هایی که مطرح می‌کرد این بود که شورای نگهبان بنا به دیدگاه‌های سیاسی او را ردصلاحیت کرده است. آقای روحانی دوبار در سال‌های ۹۲ و ۹۶ از مردم رأی گرفته است. این رأی گرفتن از مردم براساس یک وعده‌ای بوده که درباره برجام به آنان داده شد. در مورد برجام حرف مردم این بود که بروید برای رفع تحریم‌ها مذاکره کنید. مثلا شورای نگهبان می‌گوید این مذاکره وادادن در مقابل آمریکا است؟ این در حالی است که اصل مذاکرات و اصل برجام مورد تأیید رهبر انقلاب بود. بارها و بارها نظرات‌شان را درباره برجام در قالب تأیید آقای ظریف و تیم مذاکره‌کننده گفته بودند. البته هر عملکردی ممکن است یک نقاط ضعفی هم به دنبال داشته باشد،‌ اما اینکه شما رئیس دولتی را به خاطر عمل وعده‌ای که به مردم داده و براساس آن وعده رأی آورده رد صلاحیت کنید، به طریق اولی الان می‌توانید بگویید آقای رئیسی هم چنین صلاحیتی را ندارد چون آقای رئیسی به مردم وعده داد من تورم را به نصف تبدیل می‌کنم و نکرده یا مثلا یک میلیون مسکن تولید می‌کند و نکرده است. آیا واقعا شورای نگهبان آقای رئیسی را ردصلاحیت خواهد کرد؟ قطعا نه.

مهاجری در پاسخ به این سوال که چقدر این بندهایی که برای رد صلاحیت آقای روحانی عنوان شده را وارد می‌دانید، گفت: تقریبا هیچ. اصلا نمی‌گویم تقریبا، می‌گویم تحقیقا هیچ‌کدام. ببینید شما وقتی می‌خواهید کسی را ردصلاحیت کنید، نمی‌توانید سیاست‌هایی که فرد براساس آن رأی آورده را دستمایه ردصلاحیت قرار دهید. از همان اول سیاست‌ها می‌تواند در کشور مورد قبول واقع نباشد. اما وقتی کسی سیاستی را مطرح می‌کند و براساس آن رأی می‌آورد، شما نمی‌توانید او را به خاطر اتخاذ آن سیاست‌ها رد کنید. ممکن است شورای نگهبان بگوید در عمل چنین و چنان. من می‌گویم آقای روحانی اگر در مقام ریاست جمهوری چنین اقدامات نادرستی داشته، چه ربطی به نمایندگی مجلس خبرگان دارد؟ وظایف مجلس خبرگان اصلا وظایف دیگری دارد. رهبری در سال‌های دور در مورد آقای روحانی گفته بودند که آقای روحانی جزو عقلای کشور است. چطور ممکن است آدم عاقل رد صلاحیت شود؟ اینکه به هرحال سال‌های سال در سمت نماینده رهبری در شورای عالی دفاع، شورای ریاست ملی، نمایندگی مجلس، دو دوره ریاست جمهوری بوده، به نظرم منطقی نیست که ردصلاحیت شده باشد.

این فعال سیاسی درباره اینکه روحانی صحبت از جواب نامه شورای نگهبان کرد پیش بینی شما چیست، گفت: من این موضوع را قبلا گفتم که شورای نگهبان حتی به خدا هم پاسخگو نیست. شما یقین داشته باشید شورای نگهبان به دلیل اشکال بزرگی که در قانون اساسی وجود دارد و این شورا را مطلق العنان می‌کند، خودش را اصلا در مقابل هیچ‌کسی پاسخگو نمی‌داند. ما در قانون اساسی یک ایراد بزرگ داریم که شما رهبری را در مقابل مجلس خبرگان مسئول می‌دانید اما شورای نگهبان را نسبت به هیچ‌چیزی مسئول نمی‌دانید. حتی اگر خودشان هم به گناه و اشتباه خودشان اعتراض کنند، در هیچ محکمه‌ای قابل رسیدگی نیستند. 

مهاجری در پاسخ به این سوال که با توجه به آسیب‌شناسی سطح مشارکت مردم در انتخابات؛ طرح این موضوع و دلایل رد صلاحیت، چقدر می‌تواند در مشارکت انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۴ را تحت تاثیر قرار دهد، گفت: نه اینکه الان رد صلاحیت آقای روحانی در مشارکت تأثیر منفی بگذارد؛ عوامل متعددی در کاهش مشارکت تأثیر گذاشتند که رفتار شورای نگهبان در سال‌های گذشته در صدر عوامل مشارکت‌گریز است. قطعا اگر شورای نگهبان و بقیه دستگاه‌هایی که باید اعتماد مردم را جلب کنند، در جهت کاهش اعتماد مردم قدم بردارند، باید منتظر کاهش مشارکت باشند. 

وی در پاسخ به این سوال که پیش از این رهبری در انتخابات ۱۴۰۰ درباره رد صلاحیت چهره‌ها گفتند که جفایی صورت گرفته و به خاطر همین به مسئولان هشدار دادند و گفتند باید جبران شود. اما به نظر می‌رسد رویه شورای نگهبان تغییر نکرده است. شما این موضوع را چطور تحلیل می‌کنید، گفت: یکی از اعضا یا سخنگوی شورای نگهبان، بگوید ما چرا آن زمان جبران نکردیم. رهبری به هرحال خطاب به آنها صحبت کردند. 

مهاجری در پاسخ این سوال که به نظر شما تنگ‌تر شدن دایره خودی‌‌ها  چه آسیبی به بدنه کارگزاران و مدیران کشور وارد می‌کند، گفت: تأثیر این اتفاق به راحتی در انتخابات اسفند نشان داده شد. وقتی که دایره انتخاب مردم روز به روز کوچکتر می‌شود، مردم با مشارکت کمتر واکنش منفی نشان می‌دهند. یعنی مبارزه منفی مردم با عدم حضور پای صندوق‌های رأی نشان داده می‌شود. از طرفی هم یک جناح سیاسی هم در کشور ما وجود دارد که از این فرآیند به شدت استقبال می‌کند چراکه می‌داند در مشارکت گسترده رأی نمی‌آورد، تمام تلاشش را می‌کند تا مشارکت کم شود و از هر رفتاری که به مشارکت کمتر منجر شودط، استقبال می‌کند. 

این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که آینده سیاسی آقای روحانی را با این اتفاقاتی که رخ داده چطور پیش‌بینی می‌کنید، گفت: آدم‌ها وقتی در یک سمتی حضور داشته باشند، یک سابقه و یک پیشینه‌ای دارند و پیشینه آنها در مواقع و بزنگاه‌های سیاسی می‌تواند در جامعه تأثیرگذار باشد. آقای روحانی می‌تواند در حال‌حاضر یکی از مؤثرترین شخصیت‌های سیاسی کشور باشد که تأثیری در فضای سیاسی کشور داشته باشد و این تاثیرگذاری به مراتب بیشتر از آقای رئیسی، همه اعضای دولت، آقای قالیباف، تمام نمایندگان مجلس یازدهم و ۹۰ درصد نمایندگان خبرگان خواهد بود چراکه اعتبار سیاسی بیشتری دارد.

دیگر خبرها

  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟
  • فرار کانون سردفتران از شفاف‌سازی عملکرد مالی
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟
  • واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی