Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر،  این در حالی است که چندی پیش حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، از عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی به سبب عدم حمایت لازم این وزارتخانه به عنوان اصلی ترین مصرف کننده خطوط ریلی از تولید ریل ملی و در عین حال استمرار واردات، طرح سوال کرده بود.

در همین ارتباط، معاون فنی شرکت راه اهن در گفتگو با خبرنگار مهر خبر داد که اولین محموله ریل ملی به حجم ۵۰۰ تن، چهارشنبه ۲۳ خرداد از سوی شرکت راه آهن خریداری و به انبارهای راه آهن برای پروژه های ریل گذاری و زیربنایی منتقل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولیدکننده داخلی از دو دهه پیش پیگیر تولید ریل ملی بود

این نماینده مجلس دهم در گفت وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه شرکت تولیدکننده ریل از حدود دو دهه پیش تلاش هایی برای تولید ریل ملی داشت و نمونه هایی هم تولید کرد، افزود: متأسفانه این نمونه ها از نظر کیفی مورد قبول شرکت راه آهن واقع نشد. در نتیجه شرکت سازنده ریل سرانجام به خرید از کارخانه تولید ریل از آلمان که سطح تکنولوژی قابل قبولی دارد اقدام کرد؛ ریل های تولید شده نیز مورد قبول بازرس فرانسوی راه آهن واقع شد و نهایتا ۵۰۰ تن ریل که از حدود یک سال پیش به تولید رسیده بود، چهارشنبه به شرکت راه آهن تحویل داده شد.

طرح سوال از آخوندی به خاطر عدم حمایت کافی وزارت راه از ریل ملی بود

وی در پاسخ به خبرنگار مهر درباره جزئیات طرح سؤال وی از وزیر راه و شهرسازی درباره عدم حمایت این وزارتخانه از ریل ملی اظهار داشت: طبق ماده ۵۴ قانون برنامه ششم توسعه، دولت باید از سازندگان تجهیزات داخلی مورد نیاز صنعت حمل و نقل، به نحوی حمایت کند که تا پایان برنامه، حداقل ۸۵ درصد دانش طراحی و ساخت تجهیزات، بومی شود.

نماینده مردم شاهین شهر در مجلس ادامه داد: یکی از نکاتی که باعث شد از وزیر راه و شهرسازی طرح سوال کنیم این بود که متاسفانه وزارت راه  و شهرسازی حمایت لازم را از این تولیدکننده به عمل نمی آورد، در صورتی که ریل های تولید شده به گواه کارشناسان از کیفیت بالایی برخوردار بوده و حتی می تواند صادر شود. با این حال وزارت راه و شهرسازی که مشتری اصلی به حساب می آید، به شرکت تولیدکننده ریل تضمین خرید نمی دهد.

به گفته حاجی دلیگانی در مساله حمایت از ریل ملی، توقع این است که زیرمجموعه های وزارت راه و شهرسازی شامل شرکت های راه آهن و ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل، قرارداد های بلندمدت مطابق با نیاز واقعی کشور به ریل منعقد کنند تا انگیزه و پشتوانه ای برای تولیدکننده ریل بشود.

تداوم واردات باعث خروج سالانه ارز معادل هزار میلیارد تومان خواهد شد

عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: مطلب دیگر این است که متاسفانه واردات ریل نیز همچنان ادامه دارد. در حال حاضر ما ریل وارداتی را عمدتا از دو کشور چین و هند و به جای پول نفت وارد می کنیم. با قیمت های امروز، اگر بنا بر واردات باشد به زودی لازم است سالانه حدود هزار میلیارد تومان صرف واردات ریل بشود. در شرایط فعلی اقتصاد کشور آیا سزاوار است تولیدکننده داخلی که سرمایه گذاری کرده و نتیجه هم گرفته، حمایت نشود و این میزان ارز از کشور خارج شود؟

ریل داخلی کیفیت بالایی دارد

حاجی دلیگانی تأکید کرد: طبق گزارشات رسیده، ریل های تولید داخل از کیفیت بالاتری نسبت به ریل های وارداتی برخوردار است.

توصیه به تولیدکننده: هزینه تولید را کاهش دهید

این نماینده مجلس همچنین به شرکت تولیدکننده ریل ملی توصیه کرد: با توجه به اینکه کیفیت این محصول مورد تأیید کارشناسان بین المللی واقع شده، روند کیفی سازی ریل داخلی را ادامه دهد به خصوص در شرایطی که کشورهای منطقه در حال احداث خطوط ریلی هستند  ما می توانیم بازارهای صادراتی ریل را نیز به دست بیاوریم.

وی ادامه داد: از سوی دیگر شرکت تولیدکننده باید با کاهش هزینه های تولید به کاهش قیمت تمام شده ریل ملی کمک کند تا فضای رقابتی میان خرید از داخل و واردات ریل به سود تولید داخلی تسهیل شود.

معاون فنی راه آهن: متعهد به ادامه خرید ریل ملی هستیم

در همین خصوص مازیار یزدانی معاون فنی و زیربنایی شرکت راه آهن در گفت وگو با خبرنگار مهر در خصوص کیفیت ریل تولید شرکت داخلی اظهار داشت: بازرس خارجی و مورد تأیید بین المللی، کیفیت ریل ملی را تأیید کرده است اما با توجه به اینکه هنوز این ریل از نظر میدانی مورد استفاده قرار نگرفته است، باید بررسی های فنی و کیفی میان مدت و حتی بلندمدتی هم پس از استفاده در خطوط از آن داشته باشیم.

وی درباره گران بودن تولید ریل در داخل و اقتصادی نبودن آن نسبت به مشابه خارجی یادآور شد: به هر حال هر محصولی که به صورت پایلوت و نمونه تولید می شود از آنجایی که تیراژ آن نسبت به تولیدات کشورهای اصلی تولیدکنند این محصول که در حجم بالا تولید می کنند، کمی گرانتر خواهد بود.

تیراژ تولید ریلی ملی بالا برود، هزینه تمام شده کاهش می یابد

این مقام مسئول در شرکت راه آهن خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ما قول داده ایم تا محصول ریلی ملی شرکت ایرانی تولیدکننده ریل را به تیراژ بالا تبدیل کنیم، با این شرکت همکاری می کنیم و به تعهد خود در این زمینه پایبندیم. به خصوص که قرارداد ما هنوز ادامه دارد و از نظر قانونی امکان لغو یا تغییر قرارداد وجود ندارد.

یزدانی تأکید کرد: ۴ شرکت راه آهن، ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل، عمران شهرهای جدید و مترو خریداران ریل ملی هستند و این ۴ شرکت به افزایش تولید داخل این شرکت ایرانی و درنتیجه کاهش قیمت تمام شده آن با یکدیگر همکاری خواهند داشت.

وی با اشاره به امکان صادرات ریل ملی به دلیل کیفیت بالای آن درباره زمان تحویل محموله دوم ریلی ملی به شرکت راه آهن گفت: شرکت تولیدکننده باید به ما زمان ارسال محموله دوم را اعلام کند؛ شرکت راه آهن به محض اینکه تولیدکننده از آماده شدن محموله ۵۰۰ تنی اول خبر داد، واگن باری برای حمل آنها به انبارهای راه آهن اعزام کرد.

معاون فنی و زیربنایی راه آهن تصریح کرد: هر چه قدر تولید شود ما استفاده خواهیم کرد. قرار است محموله های اول در مسیرهای آنتنی، خطوط فرعی و خطوط خاص استفاده شود.

کد خبر 4333744 برهان محمودی

منبع: مهر

کلیدواژه: حسینعلی حاجی دلیگانی حمل و نقل ریلی راه آهن سال حمایت از کالای ایرانی شرکت راه آهن جمهوری اسلامی مجلس شورای اسلامی اوپک بانک مرکزی ایران تولید نفت قیمت نفت تحریم اقتصادی ایران نشست 174 اوپک وزارت صنعت معدن و تجارت قیمت دلار صادرات نفت تعرفه واردات گمرک بیژن نامدار زنگنه غیر اوپک ایالات متحده آمریکا بازار ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۴۷۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده های واردات وسایل نقلیه عمومی عملی می شود؟

تین نیوز

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران گفت: در مورد واردات وسایل حمل و نقل عمومی وعده های زیادی شنیدیم و عملا اتفاق خاصی نیفتاد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، نرجس سلیمانی در دویست و سی و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در تذکری با بیان اینکه باعث تأثر است که پس از گذشت نزدیک به سه سال از دوره مدیریت شهری به اندازه هزینه های سفر به چین، وسایل حمل و نقل عمومی اضافه نشده است، گفت: شرکت ها در تمام دنیا انواع مختلفی دارند. به طوری که یا تک نفره یا سهامی عام، یا سهامی خاص، یا تعاونی و یا زیر مجموعه دولت هستند. شهرداری با یک شرکت قرارداد بسته که زیرمجموعه یک شرکت خصوصی است.

سلیمانی ادامه داد: اولین امضاء کننده قرارداد معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری است و با توجه به سند امضاء شده، گاهی اوقات قرارداد و گاهی تفاهم نامه، گاهی موافقت نامه و گاهی قرارداد تکمیلی عنوان شده است. به نظر می رسد این مسیر صعب العبور است.

وی با بیان اینکه نکته دوم در قرارداد در مورد تأمین کننده مالی است، افزود: چرا از میان این همه تأمین کننده منابع مالی در چین، شرکتی با مسئولیتی محدود در جایگاه تأمین کننده مالی در نظر گرفته می شود؟ عدم توجه به نکات بدیهی در اصول حقوقی همچون مکان انعقاد قرارداد را شاهد هستیم. در بررسی ها چه به عنوان عضو شورا و چه به عنوان عضو کمیسیون از شهردار سوال کردیم و قانع کننده نبوده است.

سلیمانی با اشاره به نامه بانک مرکزی به تاریخ ۱۴ فوریه ۲۰۲۴ در خصوص رقم مالی قرارداد، گفت: با این حجم از موضوع مالی ابهاماتی وجود دارد که باید به آن پاسخ داده شود. نرخی به عنوان مبنا در نظر گرفته شده و پنج درصد انتفاع و ضرر را تا پنج سال به دلیل نوسانات مالی برای طرفین ایجاد خواهد کرد. تهاتر نیاز به کارشناسی دقیق دارد تا آنچه تحویل داده می شود و آنچه که می گیریم در تعادل باشند.

سلیمانی تاکید کرد: در مورد واردات وسایل حمل و نقل عمومی وعده های زیادی شنیدیم و عملا اتفاق خاصی نیفتاد. مدیریت شهری در حوزه اجرایی با تک ماده نیز به نمره حداقلی نمی رسد البته زمان محدودی باقی مانده است. با مصاحبه های متعدد نتیجه ای حاصل نخواهد شد و باید کار جهادی برای ماندگار کردن مدیریت شهری دوره ششم صورت بگیرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ظرفیت داخلی تولید لوکوموتیو برای پاسخ به نیاز کشور کافی است
  • خودروسازان به ازای هر ۱ میلیون دلار ارز تخصیصی، چه تعداد خودروی نو تولید کردند؟
  • حضور بیش از ۲۰۰ شرکت تولیدکننده و دانش بنیان در کنگره ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • همراه پرخرج
  • شوآف «خودرو‌های برقی» در ایران
  • وعده های واردات وسایل نقلیه عمومی عملی می شود؟
  • بازديدهای ميدانی و بررسی عملكرد شركت‌ها و دفاتر تاكسيرانی/ توجه ویژه به مشکلات و مسائل تاکسیرانان
  • تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!