Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-20@04:04:53 GMT

شوکت شیان در تلالو طلای سرخ کردستان خودنمایی می کند

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۴۵۰۲۵۸

شوکت شیان در تلالو طلای سرخ کردستان خودنمایی می کند

به گزارش خبرنگارمهر، شهرستان سنندج دارای سه بخش شامل مرکزی، کلاترزان و سیروان است که از این بخش ها، سیروان دارای دو دهستان ژاورود و میانرود است، بخش سیروان  ۲۳ روستا را شامل می شود که همگی آنها دارای بافت تاریخی و منظر گردشگری ویژه خود هستند.

جمعیت بخش سیروان بالغ بر ۱۲ هزار نفر است که شغل مردمان روستاهای این بخش باغداری و دامداری است و در تولید بسیاری از محصولات باغی هم چون توت فرنگی در سطح کشور شناخته شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیان یکی از روستاهای بخش سیروان است که در دهستان ژاورد واقع شده و از یک  دهه گذشته به عنوان روستای هدف گردشگری در استان کردستان معرفی شده و از سال گذشته هم در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

برای رسیدن به روستای شیان باید مسافت ۴۶ کیلومتری را از سنندج به طرف این روستا طی و در طول این مسیر هم از چندین روستای دیگر هم چون درویشان، توریورعبورکنیم، مسیری که  در هر فصلی زیبایی خاص خود را دارد و مسافران با دیدن مناظر زیبا و چشم نواز آن، گرمای تابستان و سرمای زمستان منطقه را از یاد خواهند برد.

علاوه بر بافت و معماری این روستا از دیگر پتانسیل های گردشگری این روستا می توان به خاک حاصلخیز، آب فراوان به گونه ای که به گفته اهالی روستا حدود ۲۵۰ چشمه آب در این روستا وجود دارد، تولید محصولات کشاورزی و مهم تر از همه خلق و خوی گرم و مهمان نوازی مردم  اشاره کرد.

بیشترین سطح زیرکشت اراضی کشاورزی در شیان به کشت توت فرنگی اختصاص پیدا کرده است که وجود آب و خاک مناسب این منطقه منجر شده تولید این محصول به نام شیان آوازه ای در سطح کشور برای خود پیدا کند.

شیان زادگاه فرهیختگان و عالمان زیادی هم چون شیخ جمیل مردوخی شیان بوده و علاوه براین شهید ابراهیم بلندی نخستین فرمانده ارتش توپخانه کردستان هم از اهالی این روستا بوده است.

امروز هم جوانان این روستا علاقه فراوانی به کسب علم ودانش دارند و هم اکنون ۲۵۰ نفر از دختران و پسران شیانی دارای مدارک دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی هستند.

کشاورزان کمترین بهره را از تولیدات خود می برند

بیشتر جوانان مشغول به تحصیل این روستا ایام تعطیلات را برای کمک به والدین خود در باغات و مزارع سپری می کنند، آزاد سعداللهی یکی از جوانان روستا و دانشجوی رشته مهندسی ساخت وتولید است که در ارتباط با وضعیت کشاورزی شیان به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه همیشه در زمان برداشت محصول کمترین بهره نصیب کشاورزان می شود و سود تولید همواره در جیب دلالان می رود.

وی عنوان کرد: علی رغم اینکه در چند ماه اخیر شاهد گرانی و افزایش قیمت بسیاری از محصولات و تولیدات مختلف در سطح بازار بودیم ولی این شامل حال تولیدات کشاورزی منطقه ما نشد.

وی اظهارداشت: محصول توت فرنگی را با قیمت هر کیلو ۳ الی ۴ هزار تومان از باغداران ما خریداری کردند و این دلالان هستند که آن را به چند برابر قیمتی که به کشاورزان پرداخت کردند در بازار به فروش رساندند.

این جوان اهل روستای شیان افزود: توت فرنگی که در شیان تولید می شود به دلیل اینکه از آب سالم و خاک مناسب برخوردار است بسیار خوش طعم بوده و ظاهری زیبا و مطلوب و بازارپسند دارد و همین ویژگی ها باعث شده که روستاهای مجاور هم محصول خود را به نام شیان در بازار عرضه کنند.

سعداللهی با اشاره به اینکه ارقام اصلاح شده توت فرنگی که در روستای شیان کشت شده پاروس و کویین الیزا است، گفت: علی رغم ماندگاری بالا و درشت بودن این ارقام ولی هنوز بیشترین رقمی که در این روستا کشت می شود رقم توت فرنگی محلی است.

اختصاص غرفه ای به عرضه محصولات باغی شیان در تهران

وی یکی از خواسته های اهالی این روستا را اختصاص غرفه ای در بازار میوه و تره بار تهران به عرضه محصولات باغی شیان ذکر کرد و اظهارداشت: این خواسته را پیگیری کردیم و امیدواریم که محقق شود.

وی ادامه داد: علاوه بر توت فرنگی، انگور، آلبالو و گردو هم در شیان تولید می شود که این محصولات هم از مرغوبیت بالایی برخوردارند.

این جوان روستای شیان عنوان کرد: متاسفانه تولید محصولات کشاورزی درآمد آنچنانی برای کشاورزان ندارد و اگر دانشجو نبودم قطعا کار کشاورزی را انجام نمی دادم چون صرفه اقتصادی ندارد ومی طلبد مسئولان برای قطع دست دلالان چاره ای بیاندیشند تا از مهاجرت روستاییان به شهرها جلوگیری شود.

بخشدار سیروان هم در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه این بخش دارای ظرفیت های فراوان گردشگری است، گفت: روستاهای این بخش پیشینه تاریخی دارند و روستای شیان از هر نظر کمتر از روستای ماسوله در شمال کشورنیست.

 ایرج محمدی فرد با بیان اینکه شیان یکی از روستاهای ثبت ملی شده استان کردستان است، بیان کرد: ثبت ملی به معنای شناسنامه دار کردن روستا ها است و قطعا مسئولان نمی توانند فرهنگ ایجاد کنند چرا که فرهنگ ریشه در تاریخ مناطق مختلف ما دارد.

وی یکی از رسالت های مسئولان را ایجاد زیرساخت مناسب برای توسعه گردشگری خواند و اظهارداشت: امروزه صنعت توریسم و گردشگری به عنوان صنعت پایداری در توسعه روستاها به شمار می رود که این مهم مقدمه ای برای توسعه شهرها نیز محسوب می شود.

وی با بیان اینکه رسانه ها هم در قبال مردم مسئولیت هایی دارند، افزود: انتظار می رود اهالی رسانه در معرفی روستاهای گردشگری به آحاد مردم تلاش مضاعفی داشته باشند.

بخشدار سیروان به برگزاری جشن ها وبرنامه های مختلف در روستای شیان اشاره کرد و گفت: یکی از جشن هایی که از سالیان گذشته در این روستا برگزار می شود جشن نوروز است که مردم زیادی از اقصی نقاط کشور و حتی کشورهای خارجی هم در آن شرکت می کنندو

محمدی فرد اضافه کرد: در این جشن مردم منطقه براساس رسم و آیینی کهن ستایش خود را از خالق یکتا به دلیل ارازانی کردن بهار را بجا می آورند.

نابسامانی در بازار عرضه توت فرنگی مشکل اساسی توت فرنگی کاران

دهیار روستای شیان هم به برگزاری نخستین جشنواره برداشت توت فرنگی دراین روستا اشاره کرد و گفت: این جشنواره به همت تعدادی از دستگاه های اجرایی استان و بخشداری سیروان و انجمن شاه نشین شیان به مدت سه روز در تاریخ ۶ الی ۸ تیرماه برگزار شد.

محمد کاظمی عنوان کرد: این جشنواره می بایست اوایل خرداد برگزار شود ولی به دلیل تقارن با ماه مبارک رمضان به تیرماه موکول شد.

وی اظهارداشت: امیدواریم برگزاری چنین جشن هایی زمینه عمران و آبادانی هرچه بیشتر این روستا ودیگر روستاهای موجود در بخش سیروان را فراهم کند.

وی طبیعت بکر، بافت ومعماری تاریخی، محصولات کشاورزی و چشمه های آب فراوان را از پتانسیل های گردشگری روستای شیان خواند و افزود: این روستا در بحث گردشگری کشاورزی هم با تولید محصول ارزشمند توت فرنگی زمینه توسعه را دارد.

دهیار روستای شیان به مهمترین مشکلات این روستا هم اشاره کرد و گفت: اراضی کشاورزی این روستا فاقد سند مالکیت هستند به همین دلیل امکان بهره مندی از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی برای روستاییان ما وجود ندارد.

وی اضافه کرد: نابسامانی در بازار عرضه و فروش توت فرنگی و نبود صنایع تبدیلی در این خصوص هم به دیگر مشکلات روستاییان شیان افزوده شده است.

باغات شیان مهمترین جاذبه گردشگری دراین روستا است

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه بخش کشاورزی یکی از محورهای مهم توسعه کردستان است، عنوان کرد: نمونه این پتانسیل توسعه را می توان در روستای شیان مشاهده کرد که کشت و تولید توت فرنگی منجر به ایجاد اشتغال ودرآمد برای مردم این روستا شده است.

خالد جعفری با بیان اینکه منبع درآمد ۶۵۰ نفر از جمعیت ساکن در روستای شیان باغداری و دامداری است، بیان کرد: باغات ومحیط دست نخورده این روستا یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری است.

وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد تولید توت فرنگی کشور مربوط به استان کردستان است، اضافه کرد: در حال حاضر ۳ هزار و ۲۰۰ هکتار در استان به کشت توت فرنگی اختصاص یافته که از این میزان ۲۰ درصد آن مربوط به شهرستان سنندج است.

وی تولید سالانه توت فرنگی دراستان را ۴۵ هزار تن ذکر کرد و ادامه داد: قسمت اعظم این تولید مربوط به شهرستان سنندج است که روستای شیان هم یکی از روستاهایی است که بیشترین تولید وسطح زیرکشت توت فرنگی را دارد.

اطراف روستای شیان را کوه های شاه نشین، کوچکه ره ش، هنه ژال احاطه کرده و اراضی وباغات موجود در دامنه این کوه ها جلوه زیبایی به این روستا بخشیده است و در طول سال علاوه بر گردشگران کوهنوردان زیادی هم از اقصی نقاط ایران برای کوهنوردی به این روستا می آیند.

شیان ودیگر روستاهای منطقه هورامان کردستان دارای ظرفیت های زیادی برای توسعه گردشگری اعم از گردشگری فرهنگی، طبیعی و کشاورزی هستند و باید دست اندرکاران هم همت لازم را در راستای ایجاد زیرساخت های لازم در این منطقه و نیازهای اساسی گردشگران فراهم کنند تا شاهد حضور بیشتر گردشگران در این روستاها باشیم.

کد خبر 4334337

منبع: مهر

کلیدواژه: توت فرنگی گردشگری بوشهر گرگان خبرگزاری مهر کرمانشاه خرم آباد شیراز شهرکرد مشهد مواد مخدر بیرجند هفته قوه قضاییه یاسوج تبریز خطبه های نماز جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۵۰۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره «رود و ریل» در روستای بیشه لرستان برگزار شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان در جشنواره «رود و ریل» گفت: این رویداد به دلیل دو عنصر مهم و حیاتی رودخانه و آبشار بیشه و همجواری با راه‌آهن سراسری برای ثبت جهانی روستای هدف گردشگری بیشه برگزار شده است.

عطا حسن پور با اشاره به تدوین نهایی پرونده برای ارسال به یونسکو اظهارداشت: مسیر راه‌آهن سراسری در کنار این آبشار نیز ثبت جهانی شده که همجواری آبشار و ریل به جاذبه‌های این روستای گردشگری افزوده است.

وی در ادامه ساکنان روستای بیشه را مردمانی سخاوتمند در میان کوه‌های زاگرس دانست و افزود: پرونده ثبت جهانی روستای بیشه در بین ۵۰۰ روستای کشور انتخاب و در میان هشت روستای گردشگری کشور برای ثبت جهانی تدوین شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان ادامه داد: در صورت نهایی شدن ثبت جهانی روستای بیشه، به عنوان دومین روستای ایران پس از ماسوله، در فهرست جهانی قرار خواهد گرفت.

جشنواره رود و ریل با اجرای موسیقی محلی، آئین باران خواهی، آئین بومی و محلی و اجرای رقص آئینی و سنتی با حضور اقشار مختلف مردم در روستای گردشگری بیشه برگزار شد.

روستای هدف گردشگری بیشه در حاشیه راه آهن سراسری تهران به جنوب و در کنار آبشاری زیبا به این نام در ۷۰ کیلومتری خرم آباد قرار گرفته است.

 

دیگر خبرها

  • خودنمایی طبیعت بهاری روستای سراب رود از لنز دوربین شهروند خبرنگار
  • صدای آرامش بخش رودخانه در میان کوه‌های روستای بهرام آباد + فیلم
  • جشنواره «رود و ریل» در روستای بیشه لرستان برگزار شد
  • جزئیات رقابت‌های بین‌المللی کشتی فرنگی در مریوان
  • ثبت جهانی پالنگان نیازمند همت جمعی است
  • ورود روان آب به روستای زین آباد داراب
  • پالنگان کردستان در رویای جهانی شدن
  • رونق صنعت کشاورزی و گردشگری روستای کرد علیا
  • سودای جهانی شدن ابیانه چه زمانی محقق می‌شود؟
  • «ابیانه» یاقوت فلات مرکزی ایران/ سودای جهانی شدن محقق می‌شود؟