Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@04:04:57 GMT

«آقا محمد خان» یک گالری است

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۴۵۱۰۰۴

«آقا محمد خان» یک گالری است

کارگردان نمایش «آقا محمد خان» معتقد است: این نمایش به جهت شیوه جدیدی که برای اجرا انتخاب کرده است، مانند یک گالری است و می‌تواند مبحث جدید و نویی را در تئاتر باز کند.

نوید معمار در گفتگو با ایسنا در ارتباط با شیوه خاص اجرایی این نمایش که بدون کلام  است گفت: نمایش «آقا محمد خان» بیش از آن که یک نمایش باشد یک گالری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سبک‌هایی از این دست بیشتر دارای قاب‌هایی هستند که باید آنها را دید، این نکته باعث می‌شود مخاطب بیندیشد و بنابراین از دیدن درست این نمایش و فکر کردن می‌توان به درام رسید. افرادی که به گالری می‌روند هر نوع نقاشی که ببینند به آن فکر می‌کنند آن هم بدون اینکه گارد داشته باشند اما مخاطب تئاتر اینطور نیست آنها علاقه دارند تئاتر روزمره را که در سایر تماشاخانه‌ها و سالن‌ها اجرا می‌شود، ببینند. اما «آقا محمد خان» به عنوان یک گالری می‌تواند مبحث جدید و نویی را در تئاتر برای شان باز کند. آن‌ها در واقع به دیدن یک گالری می‌آیند نه یک نمایش.

وی در ادامه درباره استقبال مخاطبین و واکنش‌های آنها خاطرنشان کرد: واقعا مبحثم این نیست که برنامه‌ریزی داشته باشم تا در اینجا به صورت فراگیر به دنبال مخاطب بگردم. یکی از دلایلش این است که باید اجرای عموم داشته باشم تا بتوانم اثرم را در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر شرکت دهم. ولی بیش از هر چیزی به اجراهای بین‌المللی نمایش «آقا محمد خان» فکر می‌کنم. می‌دانم اینجا مخاطب زیادی نخواهم داشت البته نیازی هم ندارم چرا که اگر اینطور بود، مانند دیگران طوری کار می‌کردم که نمایشم دارای مخاطب گسترده باشد.

او همچنین در ادامه درباره شیوه اجرایی این نمایش، گفت: درست است که موضوع نمایش «آقا محمد خان» بومی است اما فرم و شیوه پرداختی که برایش در نظر گرفته شده است باعث شده تا اجرای بین‌الملل برایم اهمیت بیشتری پیدا کند. در جشنواره‌های خارجی بیش از هر چیزی فرم مسئله است تا محتوا، چرا که درکی از این فضا ندارند. به همین دلیل عموما از سوی جشنواره‌های خارجی با استقبال خوبی مواجه شدیم.

معمار درباره پست مدرن بودن این اثر نمایشی و شیوه اجرای بدون کلام آن که شاید باعث می‌شود انتقادات زیادی را به همراه خود داشته باشد گفت: نمایش «آقا محمد خان» مقدمه‌ای است برای شکل‌گیری یک جریان که نمونه خارجی ندارد و واقعیتش این است که سبکی که خودم برای خودم به دنبالش هستم شکل بگیرد. البته دومین نمایش خود را با نام «شیر خشک» آماده کرده‌ام که هنوز به اجرا نرسیده است، آن هم ادامه دهنده همین سبک است اما بومی نیست.

این کارگردان جوان گفت: اگر تاریخ تئاتر مورد مطالعه قرار بگیرد، شاهد افرادی هستیم که مسئله شان جریان سازی بوده است در ابتدا مخاطب برایشان تبدیل به مسئله نبوده و خودشان و تفکرشان در اولویت قرار داشته است. شاید در همان دوره‌ای که هنرمند زیست می‌کند اتفاقی نیفتد اما باید پا فشاری کرد و بر اساس نگاه و اعتقادی که وجود دارد پیش رفت. از یک اجرای فرمی جدید تئوری‌هایی ممکن است استخراج شود که ماندگار شود و این موضوع به تلاش و ممارست بسیار زیادی نیاز دارد.

معمار در پایان خاطر نشان کرد: همه سبک‌هایی که در دنیا شکل گرفته به نوعی از دیگر سبک‌ها گرفته شده است، من هم وام دار برخی از سبک‌ها هستم اما آن را بسیار شخصی کردم و به لحاظ فرمی به گونه ای که مد نظر خودم بوده از آن استفاده کرده‌ام. همه این اجراها می‌تواند تجربه‌ای برای شکل‌گیری تئاتر پست دراماتیکی که مد نظرم است، باشد و می‌خواهم آن را شخصی‌سازی کنم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۵۱۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد

علی‌محمد رادمنش گفت: این دوره از تئاتر خیابانی رضوی به محتوا و شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیک‌تر شده و به لحاظ کیفی در آثار اجرایی هم ارتقا داشته‌ایم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، علی‌محمد رادمنش دبیر سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی با بیان اینکه پیشنهاد غیرمتمرکز برگزار شدن جشنواره امسال بسیار ارزشمند بود، اظهارکرد: در حال حاضر شاهد نتایج بسیار خوب و هدفمند این تصمیم در اجرا‌های عمومی خصوصا در بخش خیابانی هستیم.

وی با بیان اینکه تاکنون چهار نمایش در بخش خیابانی به اجرای عموم رفته، به بازخورد بسیار خوب نمایش "لکه‌های پاک " و استقبال شایان توجه مردمی از این اثر در استان زنجان اشاره کرد.

دبیر سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی با بیان اینکه در این دوره هر گروه شانزده اجرا در استان خودش یا استانی که اثر را به میزبانی پذیرفته است، خواهد داشت به پایان اجرای عموم نمایش دلتنگی به کارگردانی آرزو کریمی زند اشاره کرد و در این رابطه گفت: در برخی سانس‌های این نمایش استقبال خوبی را شاهد بود، اما با توجه به اینکه اطراف محوطه تئاتر شهر در حال بازسازی بوده و حصارکشی شده در برخی زمان‌ها آن استقبالی را که انتظار می‌رفت، نداشت.

وی به اقبال عمومی نمایش وصیت به کارگردانی سید سوران حسینی در استان البرز شهر کرج به میزبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان نیز اشاره و تصریح کرد: این نمایش بازخورد عالی از سوی مخاطبان داشته است به گونه‌ای که حتی مردم برای این اجرا صف می‌کشیدند.

به گفته رادمنش در دوره قبل این جشنواره ۱۴۰ طرح ارسال شده بود، اما امسال ۱۶۹ طرح پذیرفته شده که اعضای انتخاب طرح و ایده نیز از تسلط کافی و وافی در این حوزه برخوردار بودند و تجربه و تحصیلات عالیه در زمینه هنر‌های نمایشی داشتند؛ لذا اشراف این گروه سبب انتخاب آثاری موثر و محتوایی شده است

به تصریح وی، در این دوره از تئاتر خیابانی رضوی به محتوا و شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیک‌تر شده و به لحاظ کیفی در آثار اجرایی هم ارتقا داشته‌ایم.

دبیر سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی با بیان اینکه در دوره قبل تنوع آثار از شکل و شیوه مورد توجه بود، خاطرنشان کرد:اما امسال ما کاملا تنوع اجرایی را در نمایش‌های خیابانی شاهد هستیم یعنی اثر آوانگارد و حتی پررفورمنس داریم و در حقیقت انواعی از نمایش‌های خیابانی تعاملی و مشارکتی را به اجرا‌های عموم برده‌ایم که از منظر محتوایی و شکل اجرا دارای تنوع و نوآوری هستند.

وی در پایان سخنانش ابراز کرد: علاوه بر این تنوع، در آثار امسال شاهد مضامین و داستان‌های واقعی هستیم که هم از امروز ما و هم از دوره‌های تاریخ رضوی برگرفته شده‌اند که کاملا مستند و بر اساس سیره رضوی و شخصیت امام رضا (ع) هستند.

دیگر خبرها

  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • بازگویی مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه اولویتم در اجرای نمایش است
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد
  • تماشای «العهد الأبدی» در کارون
  • رجوع و روایت آتش بلاگری و سلبریتی شدن در روابط زن و شوهری
  • در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی
  • «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» روی صحنه رفت/ تئاتر نیازمند حمایت
  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند