Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ این وزارتخانه روز یکشنبه در اطلاعیه ای به برخی شبهه های ایجاد شده پیرامون نرخ رشد اقتصادی کشور در سالهای مزبور پاسخ داد .
براساس این اطلاعیه، وزارتخانه یادشده آورده است ، «دولت یازدهم از زمان آغاز بکار خود، مهمترین هدف اقتصادی را دستیابی به رشد اقتصادی مثبت و کاهش تورم قرار داد»، پیش از آغاز فعالیت دولت، رشد اقتصادی منفی (رشد اقتصادی در سال های 1391 و 1392 به ترتیب برابر با 7.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

7- درصد و 0.3 - درصد بوده است) و تورم بالای 30 درصدی در کشور وجود داشت که با اعمال سیاست‌های انضباط مالی دولت، در کنار بازپس‌گیری سهم ایران از بازار جهانی نفت در پی تصویب برجام و بهبود ریسک اعتباری کشور، رشد اقتصادی 12.5 درصدی در سال 1395 حاصل شد.
برپایه این اطلاعیه، « بیشترین سهم از رشد در بین گروه‌های اقتصادی در این سال به گروه نفت با سهم 9.8 درصدی اختصاص داشت، اما سایر گروه‌های اقتصادی نیز در این سال رشد اقتصادی مثبت را تجربه کردند بگونه‌ای که گروه‌‌های کشاورزی، صنایع و معادن و خدمات در سال 1395 به ترتیب رشد 4.2، 2.2 و 3.6 درصدی را به خود اختصاص داده‌اند».
این اطلاعیه تصریح دارد: دولت دوازدهم نیز با هدف رشد اقتصادی مثبت و ایجاد رونق در اقتصاد اهتمام ورزید، بگونه‎‏ای که این روند در سال 1396 (به عنوان سال نخست برنامه ششم) نیز تداوم داشت و در این سال اقتصاد ایران باردیگر رشد اقتصادی مثبت را تجربه کرد.
اطلاعیه وزارت امور اقتصادی و دارایی، گزارش بانک مرکزی جمهوری اسلامی که رشد تولید ناخالص داخلی در سال 1396 را برابر با 3.7 درصد و رشد تولید ناخالص داخلی بدون نفت را برابر با 4.6 درصد اعلام می کند، یادآور و افزوده است: بازگویی این نکته ضرورت دارد که بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، اقتصاد ایران باید رشد متوسط سالانه هشت درصدی تا سال 1400 ثبت شود و به بیانی دیگر، بایستی بطور میانگین در طول پنج سال، رشد اقتصادی برابر با هشت درصد شود.
این اطلاعیه می افزاید: تصریح اصطلاح متوسط سالانه در این خصوص به علت ماهیت نوسانی‏بودن رشد اقتصادی است و بنابراین نمی ‏توان، یک سال را به عنوان عملکرد رشد اقتصادیِ موردنظر برنامه ششم درنظر گرفت.
وزارت امور اقتصادی و دارایی یکی از نکات مثبت رشد اقتصادی در سال 1396 را پیشی‏ گرفتن رقم رشد اقتصادی بدون نفت از رشد اقتصادی با نفت به مثابه نمادی از کاهش اتکای اقتصاد کشور به این ماده عنوان کرده و آورده است: گروه صنایع و معادن به عنوان اصلی‌ترین نماینده تولید در کشور در سال 1396 با رشد 5.1 درصدی بیشترین رشد را در میان گروه‌های اقتصادی به خود اختصاص داده و پس از آن، گروه‌های خدمات، کشاورزی و نفت به ترتیب با رشد 4.4، 3.2 و 0.9 درصدی بیشترین میزان را دارا بوده‌اند.
بخش دیگر این اطلاعیه حاکی است: پارسال سهم گروه صنایع و معادن از رشد اقتصادی 1.2 درصد بود و نسبت به سهم 0.6درصدی این گروه از رشد اقتصادی در سال 1395 رشد 2 برابر داشته و این در حالی است که سهم گروه خدمات از رشد اقتصادی با سه دهم واحد درصد افزایش از 1.9 درصد در سال 1395 به 2.2 درصد در سال 1396 رسیده است. بنابراین اهمیت گروه صنایع و معادن نسبت به گروه خدمات در این سال تقویت شد.
بخش پایانی اطلاعیه ضمن یادآوری این نکته ضروری که گروه خدمات در سالیان طولانی سهم بیشتری از رشد اقتصادی را نسبت به گروه صنایع و معادن در اختیار داشته و اصلاح این رویه فرآیندی زمانبر است، افزوده: سال 1396 گام بزرگی در این ارتباط برداشته شده و رشد گروه خدمات در سال 1395 برابر با 3.6 درصد ثبت شد.
وزارت امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: ارزیابی عملکرد رشد اقتصادی در سال‌های 1395 و 1396 در مجموع حاکی از عملکرد مطلوب این متغیر اقتصادی است، بگونه‏ای که متوسط رشد اقتصادی در این 2 سال 8.1 درصد بوده و ادامه روند جاری در رشد اقتصادی و تقویت سهم سایر گروه‌های اقتصادی، می‌تواند نوید بخش رونق تولید در کشور و به تبع افزایش اشتغال باشد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: رشد اقتصادی کشور وزارت امور اقتصادی و دارایی ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۵۹۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور

بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، در بازه زمانی ابتدای سال آبی تا هشتم اردیبهشت، ورودی آب به سدهای کشور نسبت به مدت زمان مشابه هشت درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، از ابتدای سال آبی تا هفتم اردیبهشت، ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۲۰۰.۱ میلی‌متر است، این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۲۱۵.۲ میلیمتر) ۷ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۸۳.۱) ۹ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

همچنین کمترین میزان بارش مربوط به استان بوشهر بوده که در این بازه زمانی ۱۵۲.۸ میلی‌متر بارندگی داشته است، این میزان نسبت به متوسط بلندمدت کاهش ۳۸ درصدی داشته است، استان اصفهان در این بازه زمانی ۱۴۳.۲ میلی‌متر بارش داشته است که نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است.

میزان بارش‌ها در استان تهران ۱۷۲.۸ میلی‌متر بوده است که نسبت به میانگین بلندمدت ۲۶ درصد کاهش یافته است.

کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور

میزان کل خروجی سدهای کشور در بازه زمانی ابتدای سال آبی تا هشتم اردیبهشت، ۱۶ میلیارد و ۶۹ میلیون متر مکعب ثبت شده و نسبت به سال گذشته یک درصد افزایش داشته است. در مدت زمان مشابه سال گذشته، میزان کل خروجی سدهای کشور ۱۶ میلیارد و ۵۲ میلیون متر مکعب بوده است.

میزان کل ورودی آب به سدهای کشور هشت درصد کاهش یافته و در این بازه زمانی ۲۶ میلیارد و ۵۷ میلیون مترمکعب است، همچنین حجم کنونی آب موجود در مخازن ۳۱.۵۶ میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به حجم ۳۱.۶۰ میلیارد متر مکعبی سال گذشته، تغییر چندانی نداشته است. با توجه به اینکه ظرفیت کل مخازن سدها ۶۰ میلیارد متر مکعب است، اکنون پُرشدگی سدها به ۶۴ درصد رسیده است.

کد خبر 748992

دیگر خبرها

  • مقایسه اقتصاد چین با ایالات متحده در بخش‌های مختلف
  • مقایسه اقتصاد چین با ایالات متحده در بخش های مختلف
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد
  • عکس | اعلام قیمت محصولات سبک تجاری زامیاد
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران
  • مرگ ۱۷۸ نفر در حوادث هفته گذشته در کشور/ بیش از ۱۳۰۰ تن مصدوم شدند
  • ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سه نوع برای تمام اقشار
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی