Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

پیروزی رجب طیب اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری همچنان موضوع داغ و بحث روز ترکیه است و کارشناسان سیاسی و رسانه ای به تشریح مهمترین دلایل موفقیت وی می پردازند.

انتخابات همزمان مجلس و ریاست جمهوری ترکیه در روز 24 ژوئن 2018(3 تیرماه 1397) برگزار شد و بر اساس اعلام شورای عالی انتخابات ترکیه، از میان تعداد 59 میلیون و 354 هزار نفر واجد شرایط در داخل و خارج از این کشور 51 میلیون و 183 هزار و 729 نفر پای صندوق های رای رفتند و میزان مشارکت در این انتخابات 86.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 درصد بود.

در این انتخابات رجب طیب اردوغان رییس جمهوری کنونی و نامزد حزب عدالت و توسعه با کسب 26 میلیون و 325 هزار و 188 رای که معادل 52.59 درصد مجموع آرای انتخاباتی بود، به عنوان رییس جمهوری جدید ترکیه انتخاب شد.

همچنین، محرم اینجه نزدیک ترین رقیب وی با کسب 15 میلیون و 336 هزار و 861 هزار رای معادل 30.64 درصد مجموع آرا نتوانست اردوغان را شکست بدهد.

حسین آلپتکین تحلیلگر سیاسی و پژوهشگر رفتار استراتژیک با انتشار مقاله ای تحت عنوان اردوغان چرا پیروز شد؟ در روزنامه صباح نوشت: رفتار اردوغان به عنوان یک شخصیت سیاسی در نگاه مردم مغرورانه نیست به طوری که پس از اقامه هر نماز جمعه می توانیم رفتار صمیمی وی را با مردم عادی مشاهده کنیم و به طور کامل عدم وجود فاصله و پرده میان او و مخاطبان را آشکارا حس کنیم.

وی روحیه مبارزه طلبی و گام به عقب نگذاشتن اردوغان را رمز دیگری از موفقیت وی در انتخابات دانست و نوشت: رییس جمهوری ترکیه در مبارزه با گروه گولن، نیروهای حزب کارگران کردستان(پ.ک.ک) و مقابله با حمایت های بی دریغ غرب از افراطیون کوتاه نیامد به طوری که امروز شاهدیم کمر گروه گولن و پ.ک.ک شکسته شده است.

آلپتکین، هوش سیاسی، شناحت تهدیدها و فرصت ها و هنر سخنوری را از دیگر ویژگی های اردوغان برشمرد که تاثیر بسزایی در جلب آرای مردمی داشته است.

ابراهیم کالین پژوهشگر تاریخ، دیپلمات ارشد و سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه نیز با انتشار یادداشتی در روزنامه دیلی صباح به تشریح رموز پیروزی اردوغان در انتخابات پرداخت و نوشت: رمز موفقیت اردوغان، در اولویت دادن به مردم نهفته است به طوری که ورای مبارزات پایان ناپذیر سیاستی و حزبی، وی در راستای افزایش سطح استاندارد زندگی میلیونها خانواده کم درآمد، متوسط ترکیه کوشیده و در زمینه سرمایه گذاری در عرصه های آموزشی، بهداشت، زیرساخت ها، فرودگاهها و مجتمع های مسکونی، بدون احساس خستگی فعالیت کرده است. 

وی اضافه کرد: موفقیت اردوغان تنها به سیاست خدمت ربطی ندارد بلکه اردوغان عرصه اجتماعی و سیاسی کشور را بر روی هویت های مختلفی چون قشر دیندار و اقلیتهای غیرمسلم مانند کردها، یهودیان، جماعت ارتدوکس رومی، ارامنه و سریانی ها باز کرد و همچنین با جدا کردن سازمان تروریستی پ.ک.ک و کردها از یکدیگر، کردها را از ظلم و ستم این شبکه تروریستی آزاد کرد.

سینان برهان روزنامه نگار و کارشناس سیاسی ترک با انتشار مقاله ای تحت عنوان پیروزی اردوغان و عدم کسب اکثریت آراء توسط حزب حاکم در روزنامه ینی آکیت نوشت: مبارزه دامنه دار اردوغان با پ.ک.ک در طول 2 سال اخیر توانست تشکیلات این گروه تروریستی را تا حدود زیادی متلاشی کند به طوری که آنها دیگر توانایی انجام اقدامات تروریستی در شهرهای ترکیه را از دست داده اند که این موضوع از چشم مردم دور نمانده و رضایت آنها را جلب کرده است.

عبدالله شانلی داغ روزنامه نگار و کارشناس سیاسی ترک نیز با انتشار مقاله ای تحت عنوان تحلیل انتخابات در روزنامه ینی آکیت به بررسی نتایج انتخابات پرداخت و در این بین نیز اشاره ای به رمز پیروزی اردوغان کرد.

وی نوشت: وضعیت بد اقتصادی در ماه های اخیر می توانست به پاشنه آشیل اردوغان در انتخابات بدل شود اما وی با اتخاذ روش هایی منطقی، دلیل این شرایط به وجود آمده اقتصادی را ترفند غرب توصیف و به درستی این برداشت را به مردم منتقل کرد.

به باور این کارشناس سیاسی ترک، نبود یک برنامه مشخص و عملی از سوی رقبای اردوغان در انتخابات برای حل مشکلات اقتصادی نیز موجب شد تا در این شرایط شکننده نیز مردم از اعتماد به رقیب اردوغان خودداری کنند.

دکتر مراد دمیروز کارشناس اقتصاد سیاسی و استاد اقتصاد دانشگاه استانبول ترکیه نیز با انتشار یادداشتی تحت عنوان مردم به چه دلیل رای می دهند؟ در روزنامه ینی بیرلیک نوشت: امنیت اجتماعی و اقتصاد دو فاکتور بسیار مهم در اکثر جوامع و کشورهای جهان است و نقش اساسی در اعتماد مردم به نامزدهای انتخاباتی دارد.

وی بیان کرد: تضعیف هر یک از عوامل اقتصادی و امنیتی می تواند تعادل یک جامعه را بر هم زده و در ادامه موجب شکست حزب حاکم و یا کل حاکمیت یک کشور شود.

به نوشته این استاد دانشگاه، بررسی وضعیت امنیتی ـ اقتصادی چند ماه اخیر ترکیه حاکی از ارتقای سطح امنیتی جامعه دارد که حاصل مبارزه بی وقفه دولت در مبارزه با تروریست ها در داخل و خارج است.

به باور دمیروز، حزب حاکم به رهبری اردوغان به درستی اهمیت مبارزه با تروریست های پ.ک.ک از نگاه مردم را درک کرده و در این راه روز به روز گامی به جلو برداشته است.

این کارشناس ترک به وضعیت اقتصادی جامعه اشاره ای کرد و نوشت: بی ثباتی در بازار ارز، تورم و کاهش قدرت خرید مردم ترکیه در ماه های اخیر، اگر چه تاثیر خود را در کاهش آرای حزب حاکم در این دوره انتخابات بر جای گذاشت اما فهم دقیق مردم از فتنه خارجی در اقتصاد کشور باعث شد تا بار دیگر سکان هدایت کشور را به دستان اردوغان بسپارند.

به گزارش ایرنا، بینالی یلدریم نخست وزیر ترکیه اعلام کرد که کابینه جدید این کشور کمتر از 10 روز آینده از سوی رجب طیب اردوغان رییس جمهوری منتخب معرفی می شود.

رییس جمهوری جدید برای آغاز کار خود و اعضای کابینه جدید در نظام ریاستی، نیاز به رای اعتماد مجلس ندارد و فعالیت دولت جدید پس از سوگند رییس جمهوری در مجلس و معرفی کابینه آغاز می شود.

زمان آغاز به کار مجلس جدید ترکیه، روز هفتم جولای(16 تیرماه 1397) و زمان تحلیف ریاست جمهوری روز هشتم جولای(17 تیرماه) تعیین شده است. 

سعدی گوون رییس شورای عالی انتخابات ترکیه اعلام کرد که نتایج قطعی انتخابات ریاست جمهوری و مجلس ترکیه پس از بررسی شکایت ها در تاریخ پنجم جولای 2018 برابر با 14 تیرماه 1397 اعلام می شود.

انتخابات همزمان ریاست جمهوری با حضور 6 نامزد و مجلس ترکیه با حضور هشت حزب در روز سوم تیرماه 1397 و با مشارکت گسترده نزدیک 86.2 درصدی مردم ترکیه برگزار شد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: رجب طیب اردوغان انتخابات ریاست جمهوری رسانه ریاست جمهوری رییس جمهوری محرم نماز جمعه استاندارد خانواده سرمایه گذاری اجتماعی و سیاسی مشکلات اقتصادی اقتصاد کشورهای جهان جامعه ارتقای سطح دولت تورم فتنه اقتصاد کشور نخست وزیر ترکیه اقتصاد کشور انتخابات ترکیه تورم ریاست جمهوری پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۶۵۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوغان: هدفمان مجبور کردن نتانیاهو به آتش بس است

رئیس جمهور ترکیه گفت: ما(از تعلیق روابط تجاری با رژیم صهیونیستی )فقط یک هدف داریم و آن اینکه دولت نتانیاهو را که با حمایت نظامی و دیپلماتیک غرب خارج از کنترل است، مجبور به آتش بس کنیم. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین  الملل خبرگزاری تسنیم، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه طی سخنانی در جمع اعضای هیئت مدیره انجمن مستقل صنعتگران و بازرگانان ترکیه «موسیاد» ترکیه درباره توقف تجارت ترکیه با رژیم اسرائیل گفت: ما با هیچ کشوری در منطقه خود به دنبال خصومت و درگیری نیستیم و نمی‌خواهیم در جغرافیای خود شاهد درگیری، خون و اشک باشیم.

اردوغان ادامه داد: عواقب این اقدام را با هماهنگی و مشورت با دنیای تجاری خود دنبال خواهیم کرد.

وی افزود: ما در اینجا فقط یک هدف داریم و آن اینکه دولت نتانیاهو را که با حمایت نظامی و دیپلماتیک غرب خارج از کنترل است، مجبور به آتش بس کنیم.

روز جمعه اردوغان اعلام کرد که ترکیه واردات و صادرات با رژیم صهیونیستی را به طور کامل به حالت تعلیق درآورده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • اردوغان: هدفمان مجبور کردن نتانیاهو به آتش بس است
  • اردوغان : دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • اردوغان: تعلیق مبادلات تجاری با اسرائیل ضروری بود
  • اردوغان سیاست ترکیه را «نرم» می‌کند
  • همه سلایق سیاسی در مجلس دوازدهم حضور دارند
  • تصاویر جنجالی بی‌احترامی اردوغان به نخست وزیر هلند
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • اردوغان از دست دادن با مارک روته اجتناب کرد+ فیلم