Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوالقاسم عربیون ( استاد دانشگاه و کارشناس اقتصاد کشاورزی) در گفت‌وگو با ایلنا در مورد عدم استفاده از علم روز در این بخش گفت: متاسفانه بخش کشاورزی ایران به روش سنتی اداره می‌شود و تا زمانی که از علم و تکنولوژی روز دنیا در این بخش بهره‌مند نشویم، تولید بخش کشاورزی صرفه اقتصادی ندارد یا فعالیت این بخش به صلاح نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: هنوز در کشور ما استانداردهایی مانند الگوی کشت، تناوب زراعی، میزان برداشت و استحصال منابع و تراکم مزرعه رعایت نمی‌شود در حالی که در تمام دنیا از اقلام پر بازده یا اصلاح شده استفاده می‌شود، در کشور ما از اقلام سنتی در کشت محصولات استفاده می‌شود که فاجعه بار است.

استاد دانشگاه تهران در مورد ساختار بخش کشاورزی کشور گفت:  هر اندازه ساختار بخش کشاورزی به استانداردهای جهانی نزدیک باشد، ساختار ما مجاب به استفاده از تکنولوژی روز دنیا می‌شود  که می‌تواند بازده کشت و ارزش افزوده این بخش را افزایش دهد.

وی ادامه داد: اگر ارزش افزوده را افزایش ارزش‌های مشتریان و کاهش هزینه‌ها تعریف کنیم متوجه می‌شویم که افزایش آن در گرو استفاده از فناوری و علم روز دنیا است و این قابلیت را ایجاد می‌کند که ستانده را افزایش و هزینه‌ها را کاهش دهیم.

وی در مورد مشکل آب بخش کشاورزی و هدر رفت آن گفت: در حالی که چهل سال از عمر انقلاب اسلامی می‌گذرد، در همه این سال ها شاهد اعلام مشکل آب از سوی مسئولین هستیم در حالی که هیچ اقدام فوری در راستای برطرف کردن این مشکل مشاهده نمی شود.

عربیون یادآورشد: در حالی که ادعا می کنیم مشکل آب داریم، هنوز بسیاری از محصولات مانند هندوانه و خربزه به روش سنتی و آبیاری باغچه‌ای کشت می‌شوند، علاوه بر آن کارشناسان سال‌ها است که نسبت به کهولت سن افراد در این بخش هشدار می‌دهند اما هیچ اقدامی برای تربیت نیروی کار جدید صورت نمی‌گیرد.

وی با اشاره به بحث خودکفایی در برخی محصولات کشاورزی گفت: هیچ کس مخالف خودکفایی، خود بسندگی و استقلال در تولید نیست اما باید عقلانیت در تولید و کشاورزی را پیاده‌سازی کنیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استاندارد اقتصاد دانشگاه تهران نیروی کار گفتگو با ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۶۶۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید هسته‌های اولیه بذر غلات گامی برای تحقق شعار سال

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان گفت: فعالیت‌های مهم این مرکز در زمینه افزایش بهره‌وری کشاورزی و کمک به جهش تولید با مشارکت مردم، تولید هسته‌های اولیه بذر‌های غلات است.


 محسن دادار  افزود: هسته‌های اولیه بذر‌ها اولین قدم در تولید محصولات با کیفیت و سالم، افزایش بهره‌وری زمین، صرفه جویی در مصرف آب، افزایش بازدهی اقتصادی و در نتیجه کمک به جهش تولید است.

 
او گفت: گفت: سال گذشته برای اولین بار استان اصفهان از واردات هسته‌های اولیه بذر‌های غلات گندم و جو بی نیاز شد و به خودکفایی رسید که تداوم آن تاثیر مثبتی بر جهش تولید استان دارد و نیازمند برخی حمایت‌ها است.

 
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان با اشاره به یکی دیگر از فعالیت‌های مرکز برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم گفت: پایگاه تولید نهاده‌های ژنتیکی گاو هلشتاین، سالانه حدود ۲۰۰هزار اسپرم از برترین گاو‌های نر وارداتی از کشور آلمان تولید می‌کند.


او خاطر نشان کرد: این پایگاه با هدف افزایش مشارکت مردم توسط بخش خصوصی و با حمایت مرکز ایجاد شده است.


 تولید هسته‌های اولیه بذر‌های غلات در ۵ مرحله صورت می‌گیرد که شامل بذر پرورش یک، بذر پرورش دو، بذر پرورش سه، بذر مادری و بذر گواهی شده است.


استاندار اصفهان، فرماندار، جمعی از مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان  در بازدید از ایستگاه تحقیقاتی کبوترآباد با فعالیت‌ها و دستاورد‌های این مرکز به ویژه در زمینه تولید هسته‌های اولیه بذر‌های غلات از نزدیک آشنا شدند و در جریان نیاز‌های ایستگاه برای جهش تولید قرار گرفتند.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • مشکل تورم با افزایش تولید از بن بست خارج می‌شود
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • طرح‌های اقتصادی در سواحل توسعه می‌یابد/ ایجاد شهرهای مولد کشاورزی
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • صرفه جویی ۸۰۰ هزار متر مکعب آب با انجام اقدامات حفاظتی در بافق و بهاباد 
  • تولید هسته‌های اولیه بذر غلات گامی برای تحقق شعار سال
  • صرفه جویی آب در شهرستان بافق و بهاباد
  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان