Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-20@01:43:48 GMT

چرا هنوز خبری از سفیدبالک‌ها نیست؟

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۴۶۶۷۴۶

چرا هنوز خبری از سفیدبالک‌ها نیست؟

به گزارش جهان نيوز به نقل از ایسنا، روزهای پایانی بهار در تهران طی چند سال اخیر همواره با حضور سفیدبالک‌ها در سطح شهر و نصب برچسب‌های زرد رنگ روی درختان همراه بوده اما امسال با وجود گذشت بیش از ۱۰ روز از اولین ماه تابستان خوشبختانه هنوز خبری از حضور سفیدبالک‌ها نیست و به نظر می‌رسد جمعیت این حشرات مزاحم نسبت به سال‌های قبل کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یک استاد زیست‌شناسی و حشره‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی معتقد است کاهش آلودگی‌های محیطی و بارش‌های بهاری سبب شده  مراحل رشد سفیدبالک‌ها به تعویق بیفتد.

دکتر شاهرخ پاشایی‌راد با اشاره به اینکه میزبان سفیدبالک‌ها که همان درختان توت هستند در سطح شهر همچنان وجود دارند، اظهار کرد: از این رو با توجه به حضور میزبان این حشرات نمی‌توان گفت که سفیدبالک‌ها از بین رفته‌اند و تابستان امسال در سطح شهر با مزاحمت آن‌ها روبه‌رو نخواهیم شد.

وی ادامه داد: سفید بالک‌ها مراحل رشد خاصی با توجه به شرایط محیطی از جمله دما، رطوبت و آلودگی‌های آن دارند که در هر مرحله از رشد باید تمام این شرایط مهیا باشد. در واقع می‌توان گفت که علت کاهش جمعیت سفیدبالک‌ها و اینکه هنوز سبب ایجاد مزاحمت در سطح شهر نشده‌اند، شرایط نامساعد محیطی برای تخم‌گذاری یا بیرون آمدن از تخم است.
این استاد زیست‌شناسی و حشره‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه کاهش آلودگی‌های محیطی از جمله دلایلی است که سبب کاهش جمعیت سفیدبالک‌ها در این موقع از سال شده است، تصریح کرد: آلودگی‌های محیطی شامل آب راکد، زباله‌ها، مواد غذایی، میوه‌ها و سبزی‌جات مانده است که می‌توانند سبب رشد و افزایش و جمعیت حشرات از جمله سفید بالک‌ها شوند. اقدامات شهرداری تهران برای کاهش آلودگی‌های محیطی و پاکیزه نگه داشتن شهر از جمله عوامل کاهش جمعیت سفیدبالک‌ها است.

پاشایی‌راد با تاکید بر اینکه بارش‌های بهاری به‌ویژه در خرداد ماه نیز بر کاهش تخم‌گذاری و به تعویق انداختن خروج لارو از تخم اثرگذار بوده است، گفت: طی سال‌های گذشته نبود بارش‌های بهاری و گرمای زود هنگام سبب حضور سفیدبالک‌ها در سطح شهر با سرعت بیشتری شد.

وی ادامه داد: محققان اخیرا روی چند گونه حشره مختلف اثر دما، رطوبت و ارتفاع را اندازه‌گیری کرده‌ و انواع مختلف برخی حشرات را شناسایی کرده‌اند. برای مثال تاکنون ۶۰۰۰ گونه مورچه شناسایی شده است که هر کدام از انواع آن در منطقه خاصی با توجه به شرایط محیطی رشد می‌کنند.

این استاد زیست‌شناسی و حشره‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه لازم است که این نوع تحقیقات روی سفیدبالک‌ها نیز انجام شود، تصریح کرد: سفیدبالک‌ها انواع گوناگونی دارند که هر نوع از انواع آن در مناطق مختلفی زیست می‌کنند. برای مثال مناطق اطراف دریاچه چیتگر به دلیل رطوبت بیشتر و وجود آب سبب رشد نوع متفاوتی از سفیدبالک‌ها شده است. شناسایی انواع این حشرات و شرایطی که در آن رشد می‌کنند می‌تواند در کنترل جمعیت آن‌ها تاثیرگذار باشد.

پاشایی‌راد در پایان تاکید کرد: بهترین راه مبارزه با سفیدبالک‌ها شناسایی میزبان این گونه حشرات و روش سازگاری آن‌ها است بنابراین باید سازمان‌های مسئول برای انجام تحقیقات و شناسایی این عوامل دست به کار شوند. 
 

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۶۶۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۲۰ برنامه در هفته زمین پاک استان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ یوسفی گفت: برگزاری کارگروه مدیریت پسماند، افتتاح چند طرح زیست محیطی، تبلیغات محیطی، حضور در منابر نماز جمعه، سخنرانی در مدارس و دانشگاه‌ها، برگزاری کلاس‌های آموزشی، پاکسازی جاده‌ها و بازدید علمی دانش آموزان از موزه حیات وحش، قسمتی از این برنامه‌هاست.
او افزود: ۶۸ خانه محیط زیست در استان مرکزی وجود دارد که در طول هفته زمین پاک برنامه‌های ویژه‌ای در راستای مباحث زیست محیطی در این خانه‌ها برگزار می‌شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: جشنواره ملی «نامه‌ای از طبیعت» به صورت مشترک با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست در حال برگزاری است.
یوسفی افزود: ۲۰ درصد پسماند‌های خانگی کشور و استان مرکزی پلاستیک‌ها هستند که این آمار بالاست.
او با اشاره به اینکه دستورالعمل نحوه استفاده از پلاستیک ابلاغ شده گفت: امید است این دستورالعمل هرچه زودتر اجرایی شود و «نه به مصرف کیسه‌های پلاستیک» مورد توجه جدی باشد.
یوسفی عنوان کرد: ۹۰۰ تُن پسماند شهری و خانگی روزانه در استان مرکزی تولید می‌شود که ۷۰ درصد آنها قابل بازیافت در منازل هستند.

دیگر خبرها

  • بررسی آخرین راهکارهای رفع مشکلات زیست‌محیطی اصفهان در جلسه مشترک شهرداری و استانداری
  • ۱۴۴ متخلف زیست محیطی دستگیر شدند
  • اقدامات غلط شهرداری برای از بین بردن سفید بالک‌ها؛ از آبشویی تا نصب کارت‌های زرد روی درختان
  • کم آبی و کاهش رشد جمعیت از چالش‌های اصلی استان سمنان هستند
  • آمادگی ایران برای جلوگیری از فجایع زیست محیطی
  • ثبت بیش از ۵۰۰ مورد آلودگی زیست محیطی در لرستان
  • چرا قانون حمایت از فرزندآوری منجر به کاهش جمعیت شد؟
  • باغ‌های قصردشت نیازمند بازنگری اقتصادی و زیست محیطی است
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در سال گذشته
  • اجرای ۲۰ برنامه در هفته زمین پاک استان