Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سهراب سپهری در صدر قیمت های پیشنهادی است و دست آخر ٥ میلیارد تومان فروش می رود. تابلویی که از دیوار خانه خانواده گلستان پایین آمده است و همین شاخص ارزش آن را بیشتر کرده است. سهراب سپهری، شاعر معاصری است که همیشه برای ایرانی ها نوستالژی و خاطره داشته است، به ویژه این که نقاشی اخیر را به سفارش مادر لیلی گلستان کشیده و در آن خانه نصب شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر اثر هنری البته در ابتدا وامدار امضای هنرمند است اما در وهله بعدی مهم است که از کدام گنجینه به حراج گذاشته شده است. به همین دلیل است که وقتی دو تابلوی آخر سهراب سپهری به خانواده گلستان گره می خورد، یکی یک میلیارد و نهصد میلیون تومان و دیگری ٥ میلیارد تومان فروش می رود در حالی که همیشه تابلوهای سهراب سپهری در«سری درختان» جزو پرفروش‌ترین ها است اما این دو تابلو در ردیف «انتزاعی منظره نگاری» قرار می‌گیرد اما خوب چکش می خورد. بازار فروش تابلوهای این شاعر معاصر اگرچه در حراج های بین الملی خیلی خوب نیست اما در میان ایرانی ها طرفداران زیادی دارد. حالا در روزهای پر تب و تاب اقتصادی نهمین حراج تهران با رکورد گران قیمت ترین نقاشی تاریخ هنر ایران همه را شگفت زده کرده است.

چه گذشت؟

شامگاه هشتم تیر در نهمین حراج تهران ٨٠ اثر ارایه شد که همان ابتدا اعلام شد دو اثر علی اکبر صادقی و بهجت صدر به این دلیل که به دلیل افزایش قیمت دلار خواهان تصحیح قیمت شده بودند، از دور حراج خارج شده است. در این میان ٧٦اثر با ارقامی حیرت‌انگیز به فروش رسیدند تا یک بار دیگر ثابت شود اقتصاد هنر می‌تواند زمینه‌ای مطمئن برای سرمایه‌گذاری شاغلانی باشد که خسته از فضای دلالی دنبال فضایی مناسب برای فعالیت می‌گردند. در این بین تنها آثاری که فروش نرفتند، دو اثر از حسین زنده رودی و کوروش شیشه گران بودند.

مهمترین اتفاق شب حراج تهران اما شکسته شدن رکورد گرانقیمت‌ترین نقاشی تاریخ هنر ایران و ثبت آن به نام سهراب سپهری بود؛ و البته فروش پنج اثر بالای یک‌میلیارد تومان و نیز چکش خوردن ٦٣ اثر بالای یکصد‌میلیون تومان؛ که مجموعا فروشی ۳۱‌میلیارد و ۳۷۸‌میلیون تومانی را به بار آورده و این دوره حراج تهران را رونقی آشکار بخشید.

گران‌ترین‌ها

گران‌ترین اثری که در حراج نهم چکش خورد، همان‌گونه که گفته شد اثری از سهراب سپهری بود. تابلوی بزرگ و استثنایی سهراب که از سوی خانواده گلستان به این حراج ارایه شده بود و درنهایت هم ٥‌میلیارد و یکصد‌میلیون تومان چکش خورد. دیگر گران‌های شب حراج، اثری از حسین زنده رودی بود که ٢‌میلیارد و ٣٠٠‌میلیون تومان چکش خورد و البته کاری دیگر از سهراب سپهری که یک‌میلیارد و ٩٠٠‌میلیون تومان فروخته شد. نقاشی یک‌میلیارد و ٣٠٠‌میلیون تومانی منصور قندریز و اثر یک‌میلیارد و ١٠٠‌میلیون تومانی رضا مافی دیگر آثار گران شب حراج بودند.

دیگر گران‌ها

در نهمین حراجی تهران نقاشی مینیاتور پیدایش از محمود فرشچیان به قیمت ٩٠٠‌میلیون تومان؛ اثری بدون عنوان از منوچهر یکتایی به مبلغ ٨٠٠‌میلیون تومان؛ و آثاری چون اثر با آینه منیر فرمانفرماییان، مجسمه پرنده بهمن محصص و نقاشی فریده لاشایی هر یک ٧٥٠‌میلیون تومان چکش خوردند. پرتره‌ای از رجال دوران کمال الملک ٧٠٠‌میلیون تومان، نقاشی دو قطعه‌ای از آیدین آغداشلو ٦٥٠‌میلیون تومان، آثاری از پرویز تناولی و سید محمد احصایی هر یک ٦٠٠‌میلیون تومان، دو اثر از کوروش شیشه‌گران و سیراک ملکونیان هر یک ٥٥٠‌میلیون تومان و اثر آیینه کاری از منیر فرمانفرماییان ٥٢٠‌میلیون تومان حایز رتبه‌های بعدی فروش حراج تهران شدند.

ارزان‌ترین‌ها

در شب حراج جالب این‌که از بین ٨٠ اثر ارایه شده فقط سیزده اثر زیر یکصد‌میلیون تومان به فروش رسیدند؛ که رکوردی حیرت انگیز برای حراجی بود که به نظر می‌رسید در شرایط فعلی رونقی نخواهد داشت، اما رکوردشکن هم شد؛ و این اتفاق مهمی بود.

منبع:شهروند

انتهای پیام/

جزئیاتی از حراج بزرگ تهران

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خواندنی اخبار اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۶۹۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معمای کیفیت سکه های حراجی بانک مرکزی/ شایعه ناخالصی سکه از کجا آغاز شد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین - بانک مرکزی از ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ تا ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ اقدام به برگزاری ۱۰ دوره حراج سکه طلا در بستر مرکز مبادله کرده است. هدف بانک ‌مرکزی جهت برگزاری این سلسله حراج‌ها، ساماندهی وضعیت بازار طلا و سکه، مدیریت تقاضا در بازار سکه و جمع‌آوری بخشی از نقدینگی عنوان شده است.


به گزارش تجارت‌نیوز،با گذشت نزدیک به دو ماه از این اقدام، اکنون سکه‌ فروشان می‌گویند کیفیت سکه‌های حراج با سایر سکه‌های موجود در بازار تفاوت دارد. در همین راستا سهراب اشرفی کارشناس بازار طلا به تجارت‌نیوز گفت: «عیار تعیین‌شده برای تمام قطعات سکه‌ از سال ۱۳۰۸ که توسط بانک ملی ضرب می‌شد با عیار ۹۰۰ بود. تا سال ۱۳۳۹ که بانک مرکزی تاسیس شد این عیار حفظ شد و تا الان و در همه مقاطع، عیار سکه ۹۰۰ بوده است.»

وی تاکید کرد: «عیار تمام سکه‌های ضرب‌شده که در حراج عرضه شده نیز ۹۰۰ است و تفاوتی با سایر قطعات سکه ندارد، اما کیفیت ضرب سکه‌های جدید مقداری با سکه‌های قبل تفاوت دارد.»

اشرفی افزود: «این تفاوت کیفیت نیز احتمالا به خاطر مدل ضرب و یا دستگاه‌هایی که سکه‌های با آن ضرب شده است.»

اشرفی با بیان اینکه سکه‌فروشان خیلی راحت عیار پایین را تشخیص می‌دهند، خاطرنشان کرد: «کیفیت ضرب سکه‌های جدید مانند سکه‌های قبلی نیست، اما در خلوص طلا هیچ مشکلی وجود ندارد. تنها در کیفیت ضرب مقداری تفاوت وجود دارد که باید بانک مرکزی در این خصوص پاسخگو باشد.»

این کارشناس بازار طلا گفت: «این تفاوت کیفیت باعث شده است قیمت سکه‌های حراج‌شده مقداری از قیمت سایر سکه‌ها پایین‌تر باشد، زیرا وقتی سکه‌فروش خریدار نباشد، قیمت این نوع سکه‌ها پایین می‌آید.»

گفتنی است اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ایران نیز تاکید کرده است: «سکه‌های ضرب‌شده و تحویل‌شده بانک مرکزی در حراج سکه مرکز مبادله ارز و طلای ایران، شامل تمام‌سکه، نیم‌سکه و ربع سکه بهار آزادی ضرب بانک مرکزی هستند و همگی این سکه‌ها از استانداردهای بانک مرکزی برخوردارند و ایجاد شائبه در خصوص مشخصات آنها از سوی کسانی صورت می‌گیرد که از این حواشی سود می‌برند.»

وی افزوده است: «سکه تمام بهار آزادی عرضه‌شده در مرکز مبادله ایران، ۸.۱۳۶ گرم است. دارندگان توجه داشته باشند که عیار آن ۹۰۰ در هزار بوده و طرح روی سکه تمام بهار آزادی ضرب بانک مرکزی نیز تصویر امام خمینی (ره) و بارگاه امام رضا(ع) است.»

به گفته بالسینی، طرح دو طرف سکه ربع و نیم بهار آزادی نام مبارک امام علی (ع) و بارگاه امام رضا(ع) است؛ عیار هر دو سکه ۹۰۰ در هزار است. وزن نیم‌سکه ۴.۰۶۸ گرم است و این عدد برای ربع سکه ۲.۰۳۴ گرم است.

بر این اساس، عیار هر سه نوع سکه تحویل‌داده‌شده در مرکز مبادله ایران، ۹۰۰ در هزار و معادل ۲۱.۶ است.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900868

دیگر خبرها

  • کمک ۱۳ میلیاردی تومانی خیران برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد
  • فروش ۳ تن طلا در ۲۲ حراج/امروز چقدر شمش فروش رفت؟+قیمت
  • قیمت سکه ۱۱ اردیبهشت چقدر گران شد
  • سهراب سپهری و سیمین دانشور مهمانان امسال نشر فیل در نمایشگاه کتاب
  • گران فروشی در نمایندگی فروش خودرو، گران تمام شد
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۱ اردیبهشت؛ سکه ۸۰۰ هزار تومان گران شد
  • حراج نفت ایران به قیمت مال‌دزدی است؟
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ طلا و سکه باز هم گران شد
  • معمای کیفیت سکه های حراجی بانک مرکزی
  • معمای کیفیت سکه های حراجی بانک مرکزی/ شایعه ناخالصی سکه از کجا آغاز شد؟