Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، همایون‌حائری در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در حال‌حاضر ۸۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی در کشور وجود دارد اظهار داشت: با توجه به کاهش نزولات آسمانی استفاده از ظرفیت ۳۰ درصدی نیروگاه‌های برق‌آبی نسبت به سال گذشته کاهش یافته و نمی‌توانیم به طور کامل از این پتانسیل استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سال گذشته ۹۶۰۰ مگاوات از نیروگاه‌های برق آبی استفاده کردیم اما امسال به دلیل کاهش بارندگی ۵ هزار مگاوات از نیروگاه‌های برق آبی کمبود داریم.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه ۸۰ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده نیروگاهی می‌تواند پاسخگوی مصارف ما باشد یادآور شد: اما کمبود بارش‌ها باعث می‌شود که نتوانیم به طور کامل از ظرفیت نیروگاه‌های آبی استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: طبق آنچه در انتهای سال گذشسته برنامه‌ریزی کردیم چنانچه برای سال جاری هر مشترک ۱۰ درصد صرفه‌جویی می‌کرد تابستان را بدون خاموشی عبور می‌کردیم اکنون نیز امیدواریم با صرفه‌جویی بدون مشکل فصل گرما را سپری کنیم.

حائری افزود: البته تا هفته گذشته مشکلی به لحاظ تامین برق نداشتیم و تمامی نیروگاه‌های حرارتی آمادگی لازم را داشتند و تعمیرات اساسی نیز در زمان مصرف کمتر انجام شده بود اما هفته گذشته با افزایش ناگهانی مصرف به خاطر بالا رفتن درجه حرارت چند روز به مشکل برخوردیم بنابراین خاموشی‌ها برنامه‌ریزی شده نبود. ما نمی‌خواستیم در زمان پیک مصرف هدررفت آب را داشته باشیم بنابراین کمتر از نیروگاه‌های برق آبی استفاده کردیم ضمن اینکه در برخی مواقع تجهیزات ما نیز جواب نمی‌داد.

وی یادآور شد: مصرف تابعی از درجه حرارت است به طوری که هر یک درجه افزایش حرارت منجر به افزایش مصرف ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ مگاوات می‌شود. ضمن اینکه در سال جاری درجه حرارت وزنی نیز نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. البته مشکل فیگر و ترانس را نیز نباید فراموش کرد.

معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه در تابستان سال جاری استان‌های جنوبی به خاطر صرفه‌جویی‌هایی که داشتند مشکلی برای شبکه به وجود نیامد خاطرنشان کرد: در این استان‌ها در زمان پیک مصرف وسایل سرمایشی خود را خاموش کردند که منجر به کاهش خاموشی‌ها در سطح استانی مثل خوزستان شد.

وی با بیان اینکه امسال با توجه به شرایط اقلیمی به جای واحدهای آبی روی واحدهای حرارتی برای تامین برق متمرکز شده‌ایم تصریح کرد: برنامه ما افزایش ظرفیت سالانه ۲ تا ۳ هزار مگاوات نیروگاه است که در صورت تامین بودجه اجرایی خواهد شد البته در کنار احداث نیروگاه صرفه‌جویی نیز نباید فراموش شود.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۵۵ هزار مگاوات مصرف برق داشتیم که بیش از ۲۱ هزار مگاوات آن مربوط به سیستم‌های سرمایشی بوده است اظهار داشت: این رقم ۲۱ هزار مگاوات کل مصرف چهار کشور همسایه است بنابراین وقتی مدیریت مصرف و تقاضا نداشته باشیم احداث نیروگاه به تنهایی پاسخگوی نیازهای ما نخواهد بود.

حائری با بیان اینکه مدیریت تقاضا، زیرساخت رفاه مردم و توسعه ملی است گفت: اگر درست مصرف کنیم یک سوم ظرفیت نصب شده نیروگاهی هم اضافه است.

وی با اشاره به برنامه وزارت نیرو در بخش انرژی‌های نو تصریح کرد: طبق برنامه ما باید بتوانیم نصب انرژی‌های نو را سالانه دو برابر کنیم به طوری که سال گذشته ما ۵۲۷ مگاوات انرژی‌های نو نصب کردیم که قرار است امسال به هزار مگاوات و در پایان سال ۹۸ به دو هزار مگاوات و تا پایان به سقف چهار هزار مگاوات برسیم.

معاون وزیر نیرو درباره برنامه افزایش تعرفه برق مشترکین پرمصرف توضیح داد: افزایش تعرفه بر اساس الگوی مصرف خواهد بود و مشترکینی که بالاتر از الگو، مصرف کنند باید قیمت واقعی برق را بپردازند.

وی با بیان اینکه ما همیشه هزار مگاوات ذخیره برق در شبکه داریم خاطرنشان کرد: در قراردادی که با صنایع و بخش کشاورزی منعقد کرده‌ایم قرار بر این است که این دو بخش به ما کمک کنند در زمان پیک مصرف ۱۳۰۰ مگاوات صرفه‌جویی شود.

وی با اشاره به تشویق‌های در نظر گرفته برای نیروگاه‌های تولید پراکنده اظهار داشت: نیروگاه‌هایی که راندمان ۵۰ تا ۶۰ درصد داشته باشند قیمت سوخت نیروگاهی و برای کمتر از این میزان راندمان نرخ سوخت صنایع در نظر گرفته می‌شود.

حائری درباره تکلیف قرارداد با شرکت‌های خارجی برای تولید انرژی‌های نو با توجه به خروج آمریکا از برجام تصریح کرد: کشورهای اروپایی تکلیف خود را به طور مشخص اعلام نکرد‌ه‌اند اما در حال حاضر ۶۵۰ مگاوات توسط بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری خارجی در حال احداث نیروگاه بادی و خورشیدی هستیم.

حائری در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر لزوم توجه بیشتر به صادرات برق به جای انرژی‌های دیگر مثل نفت و گاز در شرایط تحریم با توجه به امنیت ارزآوری این انرژی اظهار داشت: ما در حال حاضر برای تمام کشورهایی که با آنها مرز خاکی داریم مثل افغانستان، پاکستان، ترکیه و عراق صادرات برق داریم و با آذربایجان نیز تبادل برق داریم.

وی افزود: ما در حال حاضر ۱۶۰ تا ۱۸۰ مگاوات برق از ارمنستان و ترکمنستان وارد می‌کنیم و در کل ۷۰۰ مگاوات واردات داریم.

وی تاکید کرد: موضوع صادرات برق ویژگی‌های خوبی برای کشور ایجاد می‌کند و به لحاظ پایداری شبکه و همچنین صادرات خدمات فنی و مهندسی و استفاده از ظرفیت منابع انسانی در دیگر کشورها ما به خوبی می‌توانیم بهره‌برداری کنیم.

وی یادآور شد: برنامه ما افزایش صادرات برق به پاکستان و افغانستان است البته در تابستان با توجه به مصرف بالا نمی‌توانیم صادرات داشته باشیم اما در فصول دیگر ظرفیت اضافی را صادر می‌کنیم البته اگر صرفه‌جویی صورت گیرد در تابستان نیز امکان صادرات را داریم.

وی افزود: در زمان پیک مصرف برق میزان صادرات به صفر رسیده و بیشتر وارد می‌شود.

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: افغانستان برق پاکستان وزارت نیرو برنامه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۷۱۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تور منطقه‌ای «جان بس» برای رایزنی درباره افغانستان

سرپرست معاونت سیاسی وزارت خارجه آمریکا برای رایزنی درباره افغانستان عازم قطر و پاکستان شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «جان بس» سرپرست معاونت سیاسی وزارت خارجه آمریکا روز گذشته سفر 4 روزه منطقه‌ای خود به قطر و پاکستان جهت رایزنی درباره افغانستان را آغاز کرده است.

آخرین سفیر آمریکا در افغانستان قرار است در تور منطقه‌ای خود در دیدار با مقامات ارشد دولت قطر و سایر هیئت‌های دیپلماتیک در این کشور درباره «حمایت از افغانستان و منافع مشترک امنیتی در منطقه» گفتگو کند.

 بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط وزارت خارجه آمریکا، جان بس در اسلام‌آباد نیز با مقامات ارشد پاکستان دیدار خواهد کرد تا در مورد طیف وسیعی از مسائل منطقه‌ای و دوجانبه گفتگو کند.

جان بس پیش از این و از سال 2017 تا 2020 سفیر آمریکا در کابل بود.

رایزنی توماس وست درباره تعیین نماینده ویژه افغانستان در دبیرایزنی‌های نماینده ویژه آمریکا با برخی مقامات اروپایی و آسیایی درباره افغانستانافغانستان محور رایزنی‌های مخفیانه مقامات ارتش پاکستان با آمریکایی‌ها

این نخستین سفر یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا درباره افغانستان در سطح معاون سیاسی این وزارت به منطقه، پس از خروج مفتضحانه آمریکا از افغانستان است.

پیش از این رایزنی‌ها و دیدارهای منطقه‌ای توسط «تام وست» نماینده ویژه آمریکا برای افغانستان صورت می‌گرفت.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار به ٥ هزار مگاوات
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع
  • تور منطقه‌ای «جان بس» برای رایزنی درباره افغانستان
  • توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای کاهش مصرف سوخت