Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@14:27:00 GMT

بهترین نوع گردشگری برای کودکان چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۴۷۱۶۳۳

بهترین نوع گردشگری برای کودکان چیست؟

یک کارشناس گردشگری کودک معتقد است که بهترین نوع گردشگری برای کودکان، اکوتوریسم است، زیرا تحقیقات ثابت کرده است که کودکان هیچ چیز را به اندازه طبیعت دوست ندارند.

ملیحه نامنی که اولین پژوهش پیرامون اکوتوریسم کودک را انجام داده است در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: یونسکو افراد دارای نیازهای ویژه را به 4 دسته تقسیم بندی کرده است که یکی از افراد با نیازهای ویژه، کودکان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید اشاره کرد که در کشورهای پیشرفته، کودکان محور ِ توسعه به‌شمار می‌روند، در حالی که ما برای کودکان خود حتی جایگاهی در محیط‌های اجتماعی تعریف نکردیم.

این کارشناس ارشد اکوتوریسم کودک به مفاهیم اصلی اکوتوریسم اشاره و بیان کرد: حفاظت از مردم بومی و جامعه محلی، حفاظت از حیات وحش و گونه های جانوری و گیاهی که از سوی ما تحت تاثیر قرار می‌گیرند، حفاظت از فرهنگ مردم و یادگیری از اصلی‌ترین مفاهیم آن هستند.

وی با اشاره به این که یادگیری کودکان بر اساس تجربه است، افزود: اگر این تجربه همراه با لذت باشد، منجر به یادگیری می شود و در واقع ما در سنین کودکی خود چیزی را یاد گرفتیم که از آن لذت بردیم و در واقع، اکوتوریسم نیز بر پایه تجربه از طبیعت است که این دو مقوله بسیار با یکدیگر همپوشانی دارند.

نامنی گفت: بهترین نوع گردشگری برای کودکان، اکوتوریسم است، زیرا تحقیقات ثابت کرده است که کودکان هیچ چیز را به اندازه طبیعت دوست ندارند و نوعی طبیعت‌دوستی همراه با ترس در آن ها وجود دارد و این عشق درونی کودک، موجب شناخت و لذت او می‌شود. علاقه به محیط زیست و حیات وحش در کودکی موجب می‌شود که آن‌ها در سنین نوجوانی نسبت به مسایل محیط زیستی دغدغه‌مند شوند و نسبت به طبیعت و حیوانات حساس‌تر باشند.

کارشناس اکوتوریسم کودک گفت: پژوهش ها نشان داده است که کسانی می‌توانند طبیعت‌گردی با رویکرد پایدار داشته باشند که در کودکی تجربه آزادانه سفر به مناطق بکر را همراه با حفاظت و مراقبت از محیط زیست داشته باشند.

وی با تاکید بر این که باید زیرساخت‌های آن فراهم شود که  کودک به راحتی بتواند با محیط ارتباط برقرار کند، افزود: متاسفانه کودکان تاکنون خیلی نادیده گرفته شدند، چنانکه می‌بینیم در نگرش های علمی در زمینه اکوتوریسم و کودک به گروه‌هایی مانند زنان، معلولان، سالمندان و ... توجه شده است، اما سهم کودکان، از این پژوهش‌ها بسیار اندک است.

نامنی با بیان اینکه ارتباط مستقیمی بین مدرسه طبیعت با اکوتوریسم وجود دارد، تصریح کرد: در مدرسه طبیعت، آموزش و معلم معنایی ندارد، نام آن، مدرسه طبیعت است اما کودکان در آن آموزش نمی‌بینند و صرفا بر اساس تجربه شخصی خودشان چیزی را از طبیعت، حیوانات و کودکان دیگر یاد می‌گیرند.

وی با بیان این که در مشهد و اطراف آن سه مدرسه طبیعت فعال هستند، گفت: معمولا کودکان در سنین سه تا 11 سال در شیفت صبح به مدرسه طبیعت می‌روند.

کارشناس ارشد اکوتوریسم کودک با اشاره به این که کودکانی که در کودکی با حیوانات بازی می‌کنند ارتباط اجتماعی قوی‌تری در بزرگسالی خواهند داشت، بیان کرد: در مدرسه طبیعت باید و نبایدی وجود ندارد و کودکان بر اساس تجربه خود و وجود ایمنی و امنیت موجود در محیط به مراحل رشدی خود دست خواهند یافت.

وی تاکید کرد: برگزاری تورهای اکوتوریسمی برای کودکان می تواند بستر مناسبی برای رشد کودکان و زیر ساختی برای آینده اکوتوریسم باشد که باعث می شود این کودکان در بزرگسالی به عنوان گردشگران پایدار، فعالان اکوتوریسم و حافظان میراث طبیعی و .... علاوه بر لذت بردن از مواهب و میراث ملموس و ناملموس بتوانند به عنوان حافظان آن و اکوتوریست هایی دغدغه‌مند در جامعه موثر باشند.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام منطقه خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۷۱۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش مسیر سبز ایران پاک

به گزارش خبرگزاری مهر، یوسف یوسفی اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست، به عنوان متولی حفاظت از طبیعت، اجرای طرح ملی «مسیر سبز - ایران پاک» را با هدف اجرای طرح‌های پاکسازی طبیعت، به ویژه حاشیه محورهای مواصلاتی شهری، روستایی و تفرجگاه‌ها راه‌اندازی و اجرای آن را به تمام استانداران ۳۱ استان کشور ابلاغ کرد.

یوسفی تاکید کرد: ابلاغ این طرح راهکاری برای کاهش پخش و پراکنش انواع پسماندها از جمله پلاستیک، کاغذ، ضایعات و نخاله‌های ساختمانی و تخلیه غیرمجاز پسماندهای صنعتی و ویژه در حاشیه محورهای مواصلاتی، مناطق ساحلی، دریایی و سایر زیستگاه‌های طبیعی کشور است تا علاوه بر کاهش آلودگی‌های بهداشتی و تخریب محیط زیست، گستره وسیعی از طبیعت از وجود زباله در امان بماند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: در بازه زمانی یک ماهه با مشارکت دستگاه‌های متولی و گروه‌های خودجوش مردمی، در طرح ملی مسیر سبز- ایران پاک در استان در ۴۸۰ هکتار از اراضی استان به میزان حدود ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی جمع آوری و به محل دفن بهداشتی و مجاز منتقل شد.

وی بیان کرد: طبق ماده ۷ قانون مدیریت پسماندها (‌مصوب ۱۳۸۳/۰۲/۲۰ مجلس شورای اسلامی) مدیریت اجرایی تمام پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها، روستاها و حریم آنها به عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، و در غیر این صورت بر عهده بخشداری‌ها است.

کد خبر 6094959

دیگر خبرها

  • تلنگری جامعه‌شناختی به بحران آب
  • تجربه حضور «رویاباف و قاضی» در کانادا/ ماجرای خانم قاضی چیست؟
  • آموزش سواد محیط زیستی به کودکان
  • تصاویر | طبیعت بهاری کردستان
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • رهاسازی ۵ پرنده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش مسیر سبز ایران پاک
  • آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی
  • ۹۰ تُن پسماند و نخاله ساختمانی در استان مرکزی جمع‌آوری شد
  • ساماندهی ۹۰ تن نخاله ساختمانی با اجرای یک پویش در استان مرکزی