Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرج - مدیر دفتر مطالعات آب منطقه ای استان البرز با بیان اینکه کماکان با بحران کم آبی روبرو هستیم، گفت: پربودن سد کرج مبنای درستی برای ارزیابی میزان منابع آبی نیست.

سعید نقدی درگفتگو با خبرنگار قدس آنلاین اظهار کرد: بخشی از حجم مخزن و حوزه آبگیر سد کرج با توجه به عمر بالای آن از رسوبات تشکیل شده واین در حالی است که کل میزان حق آبه سدها برای استان البرز فقط ۳۵ میلیون مکعب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به میزان کنونی آب سد طالقان گفت: ۸۰ درصد از حجم سد طالقان پر است که نسبت به سال مدت مشابه سال قبل که ۹۰ درصد بود با کاهش ۱۹ درصدی روبرو است.

مدیر دفتر مطالعات آب منطقه ای استان البرز افزود: به علت افزایش دما آب های آزاد در معرض تبخیر هستند بنابراین یکی از مشکلاتی است که باید مصرف آب سدها را مدیریت کرد.

نقدی با اشاره به اینکه بارش های زمستان سال گذشته بسیار کم بود، گفت: به لطف بارش های بهاری سال جاری بخشی از این کم آبی جبران شد اما کماکان میزان بارش نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد کاهش نشان می دهد.

مدیر دفتر مطالعات آب منطقه ای استان البرز با تاکید براینکه منابع آب سد های استان باید کنترل شود، گفت: حداقل تا آذر سال جاری نیاز به ذخیره آبی سدها داریم تا بارش ها شروع شود.

وی باتوجه به اینکه دمای هوا امسال بالا بوده و با روند کاهشی آب سدها روبرو خواهیم بود، افزود: برخی از نیازهای آبی استان از منابع زیر زمینی تامین می شود و آب سد کرج برای مصارف آب شرب تهران است.

نقدی با اشاره به اینکه از سد کرج و طالقان در قیاس با استان تهران و قزوین آبی برای مصارف استان گرفته نمی شود، خاطرنشان کرد: کل میزان حق آبه سدها برای البرز فقط ۳۵ میلیون مکعب است.

این مسئول با تاکید براینکه نباید پربودن سد کرج را ملاک قرار داد، گفت: تمام بار مصرف آب استان بر عهده آب های زیرزمینی است و هر ساله به علت خشک شدن چاه ها با کف شکنی چاه ها روبرو هستیم. 

نقدی با اشاره به اینکه با خشکی آب چاه ها امسال قطعی آب نیز خواهیم داشت، تصریح کرد: مردم تا جایی که امکان دارد در مصرف آب بایستی صرفه جویی کنند چراکه میزان مخازن داخل شهری نیز پایین است.

وی تامین آب شرب از سدها را اولویت اول دانست و گفت: تولید برق از آب سدها در اولویت دوم قرارمی گیرد و سد کرج تا چندماه دیگر به علت دمای بالای هوا حجم ذخایرآن کاهش می یابد بنابرین مشکل برق نیز خواهیم داشت.

مدیر دفتر مطالعات آب منطقه ای استان البرزبا اشاره به اینکه ۹۰ درصد از آب سد کرج پر است اما دلیل بر بحران کم آبی نیست، گفت: ۵۰ سال از عمر سد کرج می گذرد ودر پشت سد بخشی از رسوبات فرا گرفته و در واقع این میزان حجم واقعی آب سد نیست.

نقدی در پایان گفت : تا حدی می توان آب سد را رها کرد وبا توجه به سطح هشداری که در مصرف آب سدها است بایستی تا آغاز سال آبی امسال میزان آب سدها را کنترل کنیم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سد کرج کرج مدیریت منابع آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۷۳۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهروندان از شنا در آب‌های جمع شده ناشی از رواناب‌ها و سدهای خاکی خودداری کنند

ایسنا/کرمان دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زرند با اعلام هشدار خطر غرق شدگی، به شهروندان توصیه کرد: از نزدیک شدن به تالاب‌های به وجود آمده ناشی از سیل و محل‌هایی که سیلاب در آن جمع شده خودداری نمایند چرا که ممنوعیت شنا در سدهای خاکی به علت تهدیدات بهداشتی و مهم‌تر از آن خطر غرق‌شدگی به واسطه رسوبی بودن تالاب‌ها و چسبندگی ناشی از گل و لای است.

رضا یعقوبی عصر هشتم اردیبهشت ماه در بازدید از مناطق آسیب دیده از سیلاب اخیر در شهرستان زرند با مثبت ارزیابی کردن اقدامات انجام شده در مدیریت بحران خواستار تحلیل علمی علل ورود سیلاب به شهر زرند و حل دائمی آن شد.

وی گفت: صبوری و همکاری عموم مردم و همچنین زحمات بی‌شائبه و طاقت فرسای مجموعه عوامل دخیل در کنترل و مدیریت بحران در کنترل سیل اخیر بسیار موثر بود.

یعقوبی با اشاره به همراهی تمامی ارگان‌ها در دفع خطر و کاهش خسارات، بر لزوم حفظ آمادگی نهادهای ذیربط تاکید کرد و گفت: باید این سطح از وفاق و همکاری بین بخشی در  آینده هم تداوم یابد و با بهره‌گیری از تجارب میدانی به دست آمده و نیز دعوت از کارشناسان و صاحب نظران در ستاد مدیریت بحران، در خصوص کاهش آسیب پذیری شهرستان تصمیم‌گیری شود و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود در شهرستان و نیز پیگیری در سطح استانی و کشوری برای تامین بودجه و امکانات پیشگیری از حوادث مشابه در آینده اقدام شود.

دادستان زرند با تاکید بر اینکه ترک فعل‌ها می‌تواند شامل قصور و اشتباهات در گذشته و اهمال در زمان حاضر باشد، تصریح کرد: زحمات شبانه روزی دستگاه‌های مجری و خدمات رسان از جمله مدیران و کارمندان این مجموعه‌ها در کاهش خسارات احتمالی نباید نادیده گرفته شود و دستگاه قضایی از افراد دلسوزی که به صورت جهادی و با وجود کمبود امکانات برای رفع مشکلات مردم تلاش می کنند حمایت قاطع خواهد داشت.

وی با بیان اینکه مهم ترین اصل مدیریت بحران جلوگیری از وقوع و تکرار حوادث است، گفت: وقوع سیل و تکرار حوادث مشابه در چند سال اخیر انتظار به حق مردم برای رفع نواقص و کنترل بارش‌ها و سیلاب ها را به دنبال داشته و بنابراین در این خصوص هیچگونه کوتاهی پذیرفته نیست.

دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان زرند در پایان با اعلام هشدار خطر غرق شدگی، به شهروندان توصیه کرد: از نزدیک شدن به تالاب‌های به وجود آمده ناشی از سیل و محل‌هایی که سیلاب در آن جمع شده خودداری کنند چرا که ممنوعیت شنا در سدهای خاکی به علت تهدیدات بهداشتی و مهم‌تر از آن خطر غرق‌شدگی به واسطه رسوبی بودن تالاب‌ها و چسبندگی ناشی از گل و لای است که این موضوع به دفعات در شهرستان رخ داده و خانواده‌های بسیاری شاهد از دست دادن جوانان خود به علت شنا در سدهای خاکی بوده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد
  • احداث مخزن ۱۶۰ هزار مترمکعبی سیل‌بند پارک کوهستان در یزد + فیلم
  • وضعیت دریاچه ارومیه برخلاف خوش‌بینی‌ها بحرانی است!
  • پرشدگی کامل ۱۱ سد کشور در پی بارش‌های بهاره+جدول
  • شهروندان از شنا در آب‌های جمع شده ناشی از رواناب‌ها و سدهای خاکی خودداری کنند
  • سه میلیون متر مکعب روان آب در سدهای خراسان جنوبی ذخیره‌ شد
  • افزایش ۵۰۰۰ مترمکعبی مخازن آب روستاهای کردستان
  • 42.5 درصد حجم مخازن سدهای استان گلستان آب دارند
  • برداشته شدن سدهای صخره‌ای هتل صخره‌ای