Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@20:52:30 GMT

کاهش تشدید علائم سفتی مخاط با مصرف آنتی اکسیدان ها

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۴۷۳۲۱۸

کاهش تشدید علائم سفتی مخاط با مصرف آنتی اکسیدان ها

تهران-ایرنا- نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد که یک ویتامین غنی از آنتی اکسیدان می تواند از وخامت علائم تنفسی در افراد مبتلا به فیبروز کیستیک یا سفتی مخاط بکاهد.

به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی یورک الرت، فیبروز کیستیک ( Cystic fibrosis ) یا تارفزونی کیسه‌ای یا سفتی مخاط نوعی بیماری دگرگشتی (سوخت‌وساز) بدن است که بر اثر آن ترشحات در بخش ‌های از بدن سفت و چسبنده می ‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محققان بخش فیبروز کیستیک دانشگاه کلرادو در آمریکا در این مطالعه 16 هفته ای، 73 بیمار را مورد بررسی قرار دادند؛ 36 نفر از این بیماران آنتی اکسیدان های مکمل دریافت کردند.
محققان مشاهده کردند که 53 درصد از بیمارانی که آنتی اکسیدان مصرف کرده بودند با 28 مورد تشدید علائم فیبروز کیستیک مواجعه شدند درحالیکه 68 درصد از بیمارنی که در گروه کنترل قرار داشتند (آنتی اکسیدان مصرف نکرده بودند) 39 مورد تشدید علائم این بیماری را تجربه کردند.
محققان همچنین متوجه شدند که آنتی اکسیدان های مکمل چرخش غلظت های بتا کاروتن، coenzyme Q10، گاما توکوفرول (نوعی ویتامین E) و لوتئین را در خون افزایش و التهاب را در 16 هفته کاهش دادند. این کاهش التهاب با اندازه گیری دو نشانگر زیستی التهاب به نام های کالپروتکتین و میلروپوکسیداز در خون مشخص شد.
افراد مبتلا به فیبروز کیستیک معمولا به عفونت های باکتریایی مزمن مبتلا می شوند که به التهاب و آزاد سازی مقادیر زیاد گونه های اکسیژن فعال در راه های هوایی منجر می شود.
محققان افزودند: معمولا بدن برای خنثی کردن این استرس اکسیدانی، یک دفاع آنتی اکسیدانی به راه می اندازد اما فیبروز کیستیک با کمبودهای آنتی اکسیدان در رژیم غذایی مشخص می شود. این موضوع به بهم خوردن توازن اکسیدان- آنتی اکسیدان و التهاب بیشتر کمک می کند که به آسیب ریه و کاهش پیشرونده عملکرد ریه منجر می شود.
محققان تاکید کردند که تقویت وضعیت آنتی اکسیدان در موارد ابتلا به فیبروز کیستیک یک هدف مهم بالینی است و می تواند تاثیر مثبتی بر سلامت داشته باشد. این تحقیق در مجله آمریکایی Respiratory and Critical Care Medicine منتشر شده است.
علمی** 2038**1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي آنتي اكسيدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۷۳۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمومیت تعدادی از مردم به دلیل مصرف قارچ‌های سمی در لرستان

به گزارش خبرنگار مهر، پیمان آسترکی امروز پنج‌شنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها، اظهار داشت: طی هفته گذشته تا به امروز و به دنبال بارندگی‌های اخیر و گرم‌شدن هوا و افزایش رویش قارچ‌ها در طبیعت شاهد افزایش مصرف خوراکی قارچ و بروز مسمومیت حاد در تعداد قابل‌توجهی از بیماران مراجعه‌کننده به مرکز مسمومیت‌های بالینی بیمارستان شهید رحیمی هستیم.

وی گفت: متأسفانه تعداد مسمومیت افزایش صعودی داشته و اکثراً با علائم گوارشی شدید، لرز و تعریق و تاری دید مراجعه می‌کنند.

دانشیار مسمومیت‌های بالینی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، تأکید کرد: تشخیص قطعی غیرسمی بودن قارچ‌ها به‌صرف شکل ظاهری میسر نیست.

آسترکی، گفت: به علت شیوع قابل‌توجه موارد مسمومیت و تهدید سلامت افراد توصیه می‌شود از مصرف این‌گونه قارچ‌ها اکیداً خودداری شود.

بنابراین گزارش، مسمومیت ناشی از قارچ‌ها می‌تواند منجر به عوارض جدی نارسایی کبد و کلیه منتهی به پیوند و حتی مرگ در بیماران شود، لذا توصیه می‌شود از مصرف قارچ‌های محلی خودداری کرده و در صورت بروز علائم سریعاً به مراکز درمانی مراجعه تا اقدامات درمانی و تشخصی در زمان مناسب صورت پذیرد و تأکید می‌شود از خوددرمانی پرهیز کنند.

کد خبر 6088433

دیگر خبرها

  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • مسمومیت تعدادی از مردم به دلیل مصرف قارچ‌های سمی در لرستان
  • علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا
  • نظارت‌های صنفی در چهارمحال و بختیاری تشدید می‌شود
  • یافته محققان نشان داد؛ نقش پیوند مدفوع در بهبود علائم حرکتی پارکینسون
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه