Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-30@10:56:34 GMT

نام درب هاي صحن مطهر حرم مطهر امام حسين (ع) +تصاوير

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۴۷۳۷۸۴

نام درب هاي صحن مطهر حرم مطهر امام حسين (ع) +تصاوير

خبرگزاری شبستان: بناي كنوني حرم مطهر امام حسين (ع) شامل صحني به مساحت پانزده هزار متر مربع است كه ضريح مقدس اباعبدالله الحسين (ع) را در رواقي به مساحت۶۰۰۰مترمربع در بر مي گيرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج؛‌ حرم مطهر امام حسين (ع) شامل۸درب داخلي (درب ورودي رواق ها به نام هاي قبله، علي اكبر(ع)، كرامت، ناصري، ابراهيم مجاب، رأس الحسين(ع) و حبيب بن مظاهر) و همچنين درب هاي ورودي حرم (درب هاي صحن) شامل ده درب است كه از خيابان هاي اطراف حرم مطهر جهت تشرف زائران به داخل صحن شريف قرار گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعداد زياد درب هاي حرم مطهر به دليل تسهيل در امر زيارت و كاهش ازدحام به ويژه در ايام زيارت هاي ميليوني مي باشد.

نام درب هاي صحن مطهر شامل:

1- "باب القبله" : قديمي ترين درب حرم مطهر است كه ورودي اصلي محسوب مي شود و وجه تسميۀ آن به دليل قرار گرفتن در راستاي قبله مي باشد.

2- "باب قاضي الحاجات" (درب برآورنده حاجت ها) : اين درب در مقابل بازار تجار قرار دارد و به نام امام مهدي (عج) نامگذاري شده است.

3- "باب الرجاء" (درب اميد) : بين باب القبله و باب قاضي الحاجات قراردارد.

4- "باب الشهداء" (درب شهدا) : اين درب در نيمۀ شرقي حرم واقع شده و زائران از اين درب به سوي حرم حضرت عباس(ع) مشرف مي شوند، وجه تسميۀ آن به ياد شهداي كربلا مي باشد.

5- "باب الكرامه" (درب كرامت) : اين درب در دورترين نقطه از ضلع شمال شرقي حرم و در مجاورت درب شهداء قرار دارد، وجه تسميۀ آن به سبب كرامات امام حسين(ع) مي باشد.

6- "باب السلام" (درب سلام) : اين درب در نيمۀ ضلع شمالي حرم واقع شده است و چون زائران از آن جا به امام حسين(ع) سلام مي دادند به اين نام معروف شد.

7- "باب السدره" (درب درخت سدر) : اين درب در دورترين نقطه از ضلع شمال غربي صحن واقع شده است، اين درب به ياد درخت سدري كه در قرن اول هجري نشان قبر شريف امام حسين(ع) بود به اين نام معروف شد.

8- "باب السلطانيه"(درب سلطانيه) : اين درب در قسمت غربي صحن مطهر واقع گرديده و چون توسط يكي از پادشاهان عثماني ساخته شد به اين نام معروف شد.

9- "باب الرأس الشريف"(درب سر مبارك) : در دورترين نقطه از ضلع غربي حرم است و مقابل موضع سر مبارك امام حسين(ع) مي باشد.

10- "باب الزينبيه"(درب زينبيه) : در جنوب غربي صحن مطهر و در مقابل تل زينبي قرار گرفته است.

گفتني است درب هاي داخلي و خارجي حرم مطهر با انواع نقش هاي اسلامي، آيات قرآن به خط كوفي و حكاكي روي چوب مزين مي باشند.

 

 

 

 

 

 

پایان پیام/49

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت جشن های دهه کرامت اقتصاد ارزانی جام جهانی روسیه شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت ترامپ اوقات فراغت تیم ملی ایران درب های حرم امام حسین کربلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۷۳۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) از تخصیص کرسی آینده‌پژوهشی یونسکو به این دانشگاه برای نخستین‌بار در کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، سیدعلی قاسم‌زاده امروز -دوشنبه دهم اردیبهشت- در نشست با محمدرضا حسنی آهنگر، رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) اظهار کرد: در حوزه‌های پژوهشی و علمی دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ٰره) رشد خوبی داشته و در آخرین رتبه‌بندی تایمز این دانشگاه رتبه سوم دانشگاه‌های جامع کشور و رتبه نهم دانشگاه‌های کل کشور را کسب کرده است.

وی افزود: در حوزه دانشگاه‌های قاره آسیا نیز دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ٰره) در رتبه‌های ۲۰۰ تا ۲۵۰ قرار دارد که رتبه‌بندی دقیق آن نیز به زودی اعلام خواهد شد و این رتبه در طول دوران فعالیت این دانشگاه کم‌نظیر بوده است.

نماینده عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در استان قزوین با بیان اینکه در حوزه بین‌المللی رشد خوبی در جذب دانشجویان خارجی و تنوع رشته‌ها داشتیم، خاطرنشان کرد: در حوزه فعالیت‌های بین‌المللی در اتحادیه مختلف علمی به ویژه شبکه آموزشی اروپایی اراسموس، کشورهای جاده ابریشم، اتحادیه خزر و اتحادیه کشورهای اسلامی فعال شدیم. برای نمونه بخش دانشجویی اتحادیه کشورهای خزر را به عهده گرفتیم.

قاسم‌زاده از تخصیص کرسی آینده‌پژوهشی یونسکو به دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) خبر داد و تاکید کرد: در حال حاضر ۱۱ نفر دانشمند یک‌درصدی (جزو یک‌درصد دانشمندان برتر جهان) در این دانشگاه داریم که چند نفر از مدیران نیز جزو همین دانشمندان یک‌درصدی هستند، همچنین در جایزه ملی ثریا در چهار رشته و حوزه جوایز به دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) رسید.

وی با اشاره به طراحی و اجرای برنامه تحول پژوهشی و علمی در این دانشگاه ادامه داد: در حوزه‌های توسعه کشاورزی کم‌آب‌بر، فلزات غیرکانی و شیشه، چشمه نور (شتابگرها)، ایران‌شناسی، هوش مصنوعی و فن‌آوری‌های نو مأموریت‌های ملی ویژه به دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی واگذار شده است.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) از کسب رتبه دوم کشوری توسط تیم رباتیک این دانشگاه خبر داد و گفت: از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم ۱۰ رشته آموزشی و علمی جدید در این دانشگاه راه‌اندازی شده که عمده آنها در سطح ارشد و دکتری قرار دارند. رشته‌های شتابگر ذرات و علم داده‌ها هم از رشته‌های انحصاری دانشگاه به حساب می‌آیند.

قاسم‌زاده با اشاره به توانمندی‌های دانشگاه جامع امام‌حسین (ع) اضافه کرد: دانشگاه امام‌حسین (ع) در رتبه‌بندی جایگاه دوم دانشگاه‌های کشور را به دست آورده که افتخار ارزشمندی برای دانشگاه امام‌حسین (ع) محسوب می‌شود که دانشگاه نمونه و تراز انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه دانشگاه امام‌حسین (ع) الگوی دانشگاه‌های حکمت‌بنیان به شمار می‌رود، گفت: بازدید از دانشگاه امام‌حسین (ع) و تماشای دستاوردهای این دانشگاه در دستور کار ما قرار دارد که یکی از اردوهای دیدنی راهیان پیشرفت ما خواهد بود.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) اجرای طرح بانوی اسوه را از طرح‌های فرهنگی مهم این دانشگاه دانست و تاکید کرد: این طرح برای نخستین بار در سه حوزه دانشجویی، کارمندی و استادی نخستین‌بار در دانشگاه ما طراحی و به وزارت علوم ابلاغ و در نهایت اجرا شد.

قاسم‌زاده ادامه داد: امسال هم برای نخستین‌بار از استادان بین‌المللی برتر تقدیر می‌کنیم که در این برنامه استاد برتر حوزه بین‌الملل را معرفی می‌کنیم تا انگیزه‌ای شود که اساتید با توجه به رسالت دانشگاه فعالیت داشته باشند.

وی از فعالیت ۴۰ استاد تمام در این دانشگاه خبر داد و گفت: در واقع ۱۸۰ نفر دانشیار داریم و بقیه اساتید ما استاد تمام به حساب می‌آیند. پیش از دولت سیزدهم ۱۳ مربی داشتیم که تعداد آنها به چهار نفر کاهش یافته است.

کد خبر 749049

دیگر خبرها

  • از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت رونمایی می‌شود
  • اهدای درب طلای حرم امام رضا(ع) از طرف حرم حضرت معصومه(س)
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا(ع) در دهه کرامت
  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد
  • برگزاری همایش حکمت مطهر در مراغه
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • تشییع دو شهید گمنام در ایام شهادت امام صادق (ع) در قم