Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-04@02:52:45 GMT

روستای زالی‌پای، سرزمین گل‌های نقاشی

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۴۷۹۵۶۰

روستای زالی‌پای، سرزمین گل‌های نقاشی

مردم در سراسر جهان عشق تزئین خانه‌های خود هستند، اما تعداد کمی‌مانند اهالی روستای زالی‌پای که دکور خانه‌اشان را با یک سنت صد ساله تزیین می‌کنند. زالی‌پای یک روستای دور‌افتاده در جنوب شرقی لهستان است.

زنان روستای زالی‌پای خانه‌های خود را با رنگ و طرح‌هایی از گل نقاشی می‌کنند. آن هم نه طرح‌های ساده بلکه با طرح‌های پیچیده، شاد و سنگین.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. این طرح‌های زیبا، زینت دیوار‌های خارجی به عبارتی نمای کلبه، درها، پل‌ها، چاه‌های آب، آشیانه سگ‌ها، پنجره‌ها و حتی سقف‌های خانه‌ها است. تمام روستا غرق در رنگ‌های زیبا و پر شور و نشاط است.

کاملا روشن نیست که این سنت دقیقا از چه زمانی آغاز شده است. ولی افسانه‌های محلی می‌گویند که آن زمانی که دود‌های اجاق‌های خانگی دیوار‌ها را سیاه و دوداندود می‌ساخت، زنان خانه سعی در تمیز ساختن آن به اشکال مختلف می‌کردند. تا اینکه متوجه شدند رنگ بهترین پوشاننده دوده و زیبایی خاصی به خانه آن‌ها می‌بخشد.

به همین دلیل آن‌ها شروع به نقاشی و طرح گل‌هایی روی دود‌ه‌های دیوار‌های داخلی و خارجی خانه کردند. زیبایی این کار باعث شد این روش در سراسر روستا همه‌گیر شود و این نقاشی به سایر قسمت‌های خانه‌هم راه پیدا کرد و در نهایت روستایی پر از گل‌های نقاشی از دل روستای دود زده بیرون آمد و چه زیبا...

اگر‌چه با پیشرفت تکنولوژی و لوازم مدرن آشپزخانه دیگر از دود اجاق‌های قدیمی خبری نیست، ولی این سنت زیبای نقاشی همچنان با مردمان این روستا نه تنها باقی ماند، بلکه به مرور زمان این طرح‌ها پیچیده‌تر و بزرگ‌تر هم شدند. اگر داخل این روستا شوید، چیزی نخواهید یافت که روی آن طرحی از گل نقاشی نشده باشد. از مرغداری‌ها و آشیانه‌سگ‌ها گرفته تا سطل آب، سطل زباله و ...

در زمان‌های قدیمی‌تر، زنان زالی‌پای قلمموی خود را با استفاده از موی دم گاو محلی می‌ساختند و رنگ‌های گیاهی بسار عالی بودند. تکنیک‌های رنگ‌سازی آن‌ها منحصر به خودشان بود و در جشن‌ها و مراسم‌ها از رنگ‌های خاص‌تری استفاده می‌کردند.

تمام کار‌های مربوط به زیبا‌سازی خانه تنها درزمان اوقات فراغت آن‌ها از کار‌های سنگین مزرعه، خانه و فرزندان بود! قدیمی‌ترین خانه نقاشی شده در این روستا متعلق به زنی به نام فلشیا کوریلوا بوده که اوایل قرن بیستم زندگی می‌کرده است. او طرح زیبا و پیچیده‌ای را با وسواس و دقت بسیار کشیده است. او بین طرح‌های دیوار، تابلو‌ها، پرده، لباس، روبالشی، رختخواب‌هاو...

هماهنگی خاصی بوجود آورده است که به همین دلیل به عنوان قدیمی‌ترین و زیباترین خانه با تمام وسایل به موزه این روستا تبدیل شده است.

امروزه در روستای زالی‌پای یک مسابقه سالانه به همراه جشن‌های سنتی برگزار می‌شود. در این مسابقه نقاشان محلی که شرکت کنندگان عمدتا زنان هستند با ایجاد طرح‌های زیبا و خلاق، پیچیده و نو که در راستای سنت‌های دیرینه روستا باشد به رقابت می‌پزدازند. در این میان گردشگران بیشماری از کشور‌های مختلف برای بازدید این روستا و سرزمین گل‌های نقاشی شده و نیز شرکت در جشن سنتی آنان به سوی زالی‌پای سرازیر می‌شوند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسینه گردشگری روستا لهستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۷۹۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب به روستای توانه در نهاوند رسید

به گزارش جام جم آنلاین همدان، فرهاد بختیاری‌فر، اظهار داشت: در راستای تأمین آب شرب این روستا؛ حفاری و تجهیز چاه به عمق 90 متر، ساخت اتاقک چاه، اجرای خط لوله انتقال آب به طول 1800 متر و تهیه و اجرای ۲۰ کیلوولت خط برق چاه، انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه آبرسانی به روستای توانه از پروژه‌های جهاد آبرسانی در استان همدان است، افزود: اقدامات مذکور با همکاری قرارگاه بسیج سازندگی امام حسن مجتبی(ع) اجرا شده است تا آب شرب سالم و کافی در اختیار مردم شریف این روستا قرار بگیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تجهیز، راه اندازی و وارد مدار کردن چاه مذکور با اعتباری بیش از 40 میلیارد ریال انجام شده و با وارد مدار شدن این چاه، مشکل آب روستا با جمعیتی حدود چهارهزار نفر برطرف شد.

دیگر خبرها

  • زیارت خانه خدا پس از ۹ سال وقفه
  • دو روی سکه باران در ایلام
  • رفع مشکل کمبود آب شرب روستای میرآباد مازول نیشابور
  • آب به روستای توانه در نهاوند رسید
  • روستای فهرج در مسیر جهانی شدن قرار گرفت
  • زائران آماده اعزام به سرزمین وحی / اعزام زائران خراسان شمالی اواخر اردیبهشت انجام می‌شود
  • غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه
  • بهره برداری از طرح‌های محرومیت زدایی در ۳۱ روستای استان یزد
  • اردیبهشت زمان سفر سرزمین لاله های سر به زیر
  • بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی