Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست مرکز بهداشت شهرستان بجنورد گفت: کاهش وزن به میزان پنج کیلوگرم، احتمال به وجود آمدن آرتروز علامت‌دار زانو را 50 درصد کاهش می‌دهد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ابراهیم بازخانه‌ای با بیان این‌که میزان بروز آرتروز با مسائل ژنتیکی و نژادی ارتباط دارد و در زنان بیشتر از مردان است، اظهار کرد: سن بالا بزرگترین عامل خطرساز برای آرتروز است به طوری‌که در زنان با سن کمتر از 45 سال فقط دو درصد، در سنین بین 45 تا 64 سال میزان شیوع 30 درصد و بالای 65 سال این میزان 68 درصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: بیماری آرتروز می‌تواند هر یک از 150 مفصل بدن را مبتلا کند، اما به طور عمده در مفاصلی که فشار زیاد بر آن‌ها وارد می‌شود ایجاد می‌گردد بنابراین مفاصل زانو و لگن که فشار و وزن بیشتری را تحمل می‌کنند و بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز هستند.

به گفته وی، به طور کلی در سن 40 سالگی تقریباً همه افراد تغییرات آرتروز را در مفاصل خود دارند اما بیشتر آن‌ها علامت خاصی احساس نمی‌کنند و تعداد نسبتاً کمی دچار علائم آرتروز هستند.

وی ادامه داد: آرتروز غالباً به صورت دردی عمق در مفصل مبتلا توصیف می‌شود که این درد با کارکرد مفصل تشدید می‌شود و با استراحت بر طرف می‌شود اما با پیشرفت بیماری ممکن است درد دائمی باشد.

بازخانه‌ای اظهار کرد: سفتی و خشکی مفصل مبتلا در هنگام بیدار شدن از خواب یا بعد از مدتی بی‌فعالیتی و بی‌تحرکی ممکن است بارز باشد اما پس از تقریباً 30 دقیقه تسکین پیدا می‌کند و بیمار ممکن است برای حرکت مفاصل خود با مشکل مواجه شود و قادر نباشد آن‌ها را خم و راست کند.

وی توصیه کرد: برای پیشگیری از آرتروز از خوردن غذاهای چرب پرهیز کنید و به جای آن مصرف فراوان میوه و سبزی را در برنامه غذایی بگنجانید، از اضطراب و استرس دوری کنید، هنگام کار مثلاً کار با کامپیوتر سعی کنید گردن خود را صاف نگه دارید و شانه را عقب دهید، چون قوز کردن هنگام کار طولانی با کامپیوتر سبب دردهای گردن و شانه می‌شود.

وی به اقدامات غیر دارویی زیربنایی درمان آرتروز نیز اشاره و اظهار کرد: آموزش اصول مراقبت از مفاصل، تمرین برای تقویت عضلات اطراف مفصل، کاهش وزن در افراد چاق و پرهیز از اعمال بار اضافی به مفصل ران یا زانو می‌تواند برای درمان غیر دارویی آرتروز موثر واقع شود.

وی توصیه کرد: بیماران مبتلا به آرتروز زانو یا مفصل ران باید از ایستادن طولانی، زانو زدن و چمباتمه زدن خودداری کنند و بیماران چاق باید وزن خود را کاهش دهند.

وی به عوامل بروز آرتروز اشاره کرد و گفت: ضربه‌های شدید و استفاده مکرر از مفصل نیز عوامل خطرساز مهم در بروز آرتروز هستند اگر چه آسیب غضروف مفصل ممکن است در هر زمان طی آسیب یا بعد از آن به وجود آید و در صورت استفاده از مفصل مبتلا، حتی غضروف طبیعی نیز در صورت ناپایدار بودن مفصل از بین می‌رود.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۸۲۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی

تحقیقات نشان می‌دهد مردانی که رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل دارند، در مقایسه با مردانی که کمترین میزان سبزیجات را در برنامه غذایی خود مصرف می‌کنند، ۵۲ درصد کمتر در معرض خطر پیشرفت سرطان قرار دارند و خطر عود بیماری ۵۳ درصد در آن‌ها کمتر است.

به گزارش خبرآنلاین، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رعایت یک رژیم غذایی گیاهی سالم (پس از تشخیص سرطان پروستات) در افراد می‌تواند به جلوگیری از پیشرفت یا عود بیماری کمک کند.

به گفته ویویان لیو، محقق ارشد این مطالعه، تغییر روند معمول سرطان پروستات به درجه‌ی پیشرفته آن، یکی از نگرانی‌های اساسی در میان بیماران مبتلا، خانواده و پزشکان آن‌ها است.

رژیم‌های غذایی حاوی گوشت قرمز، لبنیات و چربی‌های حیوانی اغلب با پیشرفت سرطان پروستات همراه هستند.

لیو می‌گوید: «یافته‌های جدید پیرامون رعایت رژیم غذایی گیاهی با هدف بهبود سرطان پروستات و پیشگیری از پیشرفت آن، به حفظ سلامت و کاهش عوارض شایع‌ترین سرطانی که مردان با آن مواجه هستند، کمک می‌کند. عمل به این دستورالعمل غذایی، علاوه بر داشتن دیگر فوایدی که برای سلامتی دارد، در پیشگیری از ابتلا به سایر بیماری‌های مزمن نیز مؤثر است.»

همچین میوه‌ها و سبزیجات موجود در یک رژیم غذایی گیاهی، حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و عناصر ضد التهابی و فیبر رژیمی هستند که کنترل گلوکز را بهبود می‌بخشد و التهاب را کاهش می‌دهد.

رژیم‌های غذایی حاوی گوشت قرمز، لبنیات و چربی‌های حیوانی اغلب با پیشرفت سرطان پروستات همراه هستند. گوشت قرمز (مانند گوشت گاو و گوسفند) سرطان پروستات را به سمت تهاجمی شدن سوق می‌دهند. علاوه بر این، رژیم‌های غذایی سرشار از پروتئین حیوانی ممکن است مقاومت به انسولین را نیز افزایش دهند.

داده‌های مورداستفاده در این مطالعه، حاصل جمع‌آوری اطلاعات پزشکی بیش از ۲۰۰۰ مرد مبتلا به سرطان پروستات است. طی یک بازه زمانی هفت‌ساله، محققان دریافتند آقایانی که در برنامه غذایی خود، بیشترین مقدار سبزیجات و میوه‌ها را گنجانده‌اند، در مقایسه با مردانی که کمترین مقدار سبزیجات را مصرف کرده‌اند، خطر پیشرفت و عود کمترِ بیماری را دارند.

گفتنی است که متغیرهایی، چون سن افراد، شدت سرطان، استعمال دخانیات و ... بر نتایج تجزیه و تحلیلِ ارتباط میان رژیم غذایی گیاهی و کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات تأثیری نداشتند.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، علاوه بر اینکه در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند، دارای فواید متعددی از جمله کاهش دیابت، کاهش بیماری‌های قلبی عروقی و کمتر شدن نرخ مرگ و میر هستند. افزون بر این، شواهد بیولوژیکی نشان می‌دهد رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهخواری، سالم‌تر هستند و می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.

دکتر آنتونی دامیکو، رئیس بخش انکولوژی تشعشعات ادراری تناسلی در مؤسسه سرطان دانا-فاربر در بوستون، در همین راستا می‌گوید که اگرچه یافته‌های فوق امیدوارکننده هستند، اما نمی‌توانند ثابت کنند که رژیم غذایی گیاهی باعث بهبود نتایج سرطان پروستات می‌شود؛ فقط ارتباطی بین این دو وجود دارد. او می‌گوید: «توصیه من این است که افراد پیرو یک سبک زندگی سالم باشند تا از انواع بیماری‌ها دور باشند؛ ورزش کنند، سیگار نکشند، غذا‌های سالم و مفید مصرف کنند و استرس خود را کنترل کنند. سبک زندگی سالم به طور کلی خطر عود و پیشرفت سرطان را کاهش می‌دهد.»

دیگر خبرها

  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • دلیل مهم خشکی زانو پس از مدتی نشستن
  • علایم هشداردهنده‌ «آرتریت پسوریاتیک»
  • علایم هشداردهنده «آرتریت پسوریاتیک»
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو