Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-30@00:51:49 GMT

سه هدف تور اروپایی روحانی

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۴۸۶۰۴۵

سه هدف تور اروپایی روحانی

براساس برنامه طراحی شده، روحانی ابتدا در سفری دو روزه در برن با همتای سوئیسی خود دیدار خواهد کرد و پس از آن عازم وین پایتخت اتریش می‌شود. دو سال پیش نیز قرار بود حسن روحانی به اتریش سفر کند که این سفر به دلایل امنیتی لغو شد. اما سفر این‌بار او به اتریش با توجه به اینکه این کشور از روز دوشنبه ریاست اتحادیه اروپا را برعهده گرفته است در این مقطع اهمیت بسیاری دارد؛ چراکه روحانی در این مقطع با مقامات اتریش به‌عنوان رئیس اتحادیه اروپا گفت‌وگو خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین وین همان شهری است که توافق هسته‌ای با ایران در سال 2015 میلادی در هتل کوبورگ؛ یکی از قدیمی‌ترین کاخ‌های این شهر امضا شد. در واقع برن و وین نخستین پایتخت‌های اروپایی هستند که پس از خروج آمریکا از برجام و سیاست‌های ضد‌ایرانی دونالد ترامپ میزبان رئیس‌جمهوری ایران خواهند بود.

سوئیس و اتریش طی مذاکرات هسته‌ای ایران با کشورهای 1+5 پایگاه این مذاکرات بودند و از این منظر گفت‌وگو با مقامات آنها می‌تواند نقش موثری در آینده برجام داشته باشد. از همین رو حسن روحانی روز گذشته در اولین مرحله از سفرش، به دعوت رسمی «یوهان اشنایدر آمان»، رئیس‌جمهوری وقت سوئیس در سال 2016، عازم زوریخ شد تا با توجه به خروج یک‌طرفه آمریکا از برجام و تلاش اروپا برای حفظ برجام با مقامات دو کشور سوئیس و اتریش گفت‌وگو کند. خصوصا که قرار است به‌زودی اتحادیه اروپا بسته پیشنهادی‌اش را برای تداوم برجام به ایران ارائه کند.

احتمالا این بسته پس از پایان سفر رئیس‌جمهوری به این دو کشور اروپایی و رایرنی‌های نهایی در این مورد به تهران تحویل داده خواهد شد. حسن روحانی، رئیس‌جمهوری نیز روز گذشته پیش از ترک تهران و آغاز سفر خود به دو کشور اروپایی سوئیس و اتریش اعلام کرد قرار است در روزهای آینده اروپایی‌ها بسته پیشنهادی خود را برای تداوم برجام ارائه کنند که در مورد آن با سران اتریش به‌عنوان رئیس اتحادیه اروپا گفت‌وگو خواهیم کرد.

او همچنین پیش از عزیمت به سوئیس با تاکید بر اینکه در جریان این سفر در زمینه برجام و توافقات با اتحادیه اروپا مذاکره خواهیم کرد، گفت: سفر پیش‌رو فرصتی است که در زمینه آینده برجام و نیز توافقات با اتحادیه اروپا مذاکره کنیم. همچنین با توجه به اینکه از روز دوشنبه ریاست اتحادیه اروپا برعهده اتریش قرار گرفته به‌عنوان رئیس اتحادیه اروپا در این مقطع با آنها صحبت خواهیم کرد. همچنین قرار است راجع به بسته‌ای که اتحادیه اروپا ارائه می‌کند، صحبت کنیم.

به گزارش «ایسنا» رئیس‌جمهوری تاکید کرد: مسائل دیگری همچون مسائل منطقه‌ای و جهانی وجود دارد که ما از گذشته با اروپا و دیگران درباره آنها مذاکره کرده‌ایم و به این مذاکرات ادامه خواهیم داد. این مسائل راجع به سوریه و یمن و مسوولیتی که همه جهان در این مسائل دارند و نقشی که ایران می‌تواند در ثبات و امنیت خاورمیانه داشته باشد، است. وی با اشاره به مذاکره و دیدارهای چندجانبه میان هیات‌های ایرانی و کشورهای اروپایی در این سفر گفت: در این سفر اسنادی در زمینه‌های روابط صنعتی و تجاری، بهداشت و درمان و در زمینه‌های مربوط به فناوری‌های نوین و مدیریت منابع آب امضا خواهیم کرد و درباره این مسائل گفت‌وگو‌هایی انجام خواهد شد.

** روابط ایران با اتحادیه اروپا
روحانی در ادامه با بیان اینکه این سفرها به دعوت روسای جمهور دو کشور و در پاسخ به سفر‌های آنها به تهران در سال‌های قبل انجام می‌شود، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران برای روابط با کل اروپا و اتحادیه اروپا به‌ویژه کشورهایی که با آنها روابط دوستانه‌ای داشته‌ایم، اهمیت قائل است. وی گفت: روابط سیاسی ما با اتریش به 160 سال قبل بازمی‌گردد و این روابط برای هر دو طرف اهمیت دارد. همچنین دو کشور ظرفیت‌های فراوانی برای روابط اقتصادی،‌ تجاری، علمی و فرهنگی دارند، اما متاسفانه تاکنون از همه این ظرفیت‌ها استفاده نشده است.

رئیس‌جمهوری همچنین با بیان اینکه ‌شرایط امروز ما با اروپا مقداری با گذشته متفاوت است، اظهار کرد: اروپا امروز با صدای بلندتری با یکجانبه‌گرایی مخالفت می‌کند و با لحن صریح‌تری اعلام آمادگی می‌کند تا در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی با ایران و کشورهای تاثیرگذار همکاری کند.

وی افزود: توافق هسته‌ای میان ایران و 1+5 عمدتا به میزبانی دو کشور سوئیس واتریش صورت گرفت و محل مذاکرات یا در سوئیس بود یا در اتریش، بر همین اساس هر دو کشور تلاش‌های فراوانی انجام داده‌اند تا فضای مناسب برای مذاکرات ایجاد شود. امروز که آمریکایی‌ها بر خلاف مقررات بین‌المللی از برجام خارج شده‌اند، ارتباط و مذاکره با اروپا جایگاه خود را دارد و به همین دلیل هر پنج کشور و کل اتحادیه اروپا تلاش می‌کنند، برجام بدون آمریکا باقی بماند.

همه احساس می‌کنند که بقای برجام به نفع منطقه و جهان است و همه یک‌صدا آمریکا را محکوم می‌کنند؛ چراکه از قطعنامه 2231که کشورها را ملزم به همکاری می‌کند، خارج شده‌اند. وی با اشاره به همراهی نمایندگان بخش‌های اقتصادی کشور در این سفر اظهار کرد: هم در وین وهم در برن جلسه‌ای با حضور تجار و کارآفرینان دو کشور برگزار خواهد شد، همچنین در این دو پایتخت دیداری با ایرانیان مقیم سوئیس و اتریش خواهیم داشت.

رئیس‌جمهوری را در این تور اروپایی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، حسن هاشمی وزیر بهداشت، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، حسام‌الدین آشنا مشاور رئیس‌جمهوری و محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهوری همراهی می‌کنند. همچنین جمعی از کارآفرینان و فعالان بخش خصوصی رئیس‌جمهوری را در این سفر همراهی می‌کنند. مذاکرات رسمی میان مقامات ایران و سوئیس امروز پس از مراسم استقبال با حضورالن برست، رئیس‌جمهوری سوئیس و سیمونتا سوماروگا وزیر دادگستری و «یوهان اشنایدر آمان» وزیر اقتصاد و عضو شورای فدرال سوئیس برگزار می‌شود. روحانی چهارشنبه13 تیرماه نیز با « الکساندر فن در بلن» همتای اتریشی خود و «سباستین کورتس» صدر اعظم اتریش در وین دیدار می‌کند.

منبع: دنیای اقتصاد

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۸۶۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تردد معلولان در اروپا آسان‌تر می‌شود

کمیسیون اروپا در آخرین روزهای پیش از انتخابات خود، ضمن تأیید کارت ناتوانی اروپایی برای توان‌خواهان، استانداردهایی را نیز برای کارت پارکینگ اروپایی برای این قشر از جامعه تعیین کرد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، کمیسیون اروپا در نهمین دوره خود قرار دارد و اروپا در حال ساماندهی انتخابات برای دوره جدید است. قانون‌گذاران پارلمان در آخرین جلسه عمومی خود قوانین جدید مربوط به کارت ناتوانی اتحادیه و کارت پارکینگ اروپایی برای افراد دارای معلولیت را تصویب کردند. نسخه دیجیتال کارت‌های ناتوانی اروپایی نیز در حال حاضر در دسترس است.

هدف از این کارت‌ها که سال گذشته توسط کمیسیون اروپا پیشنهاد شد، تضمین آزادی تردد برای افراد دارای معلولیت به‌عنوان یکی از اصول اصلی اتحادیه اروپا است. هر دو کارت به دارندگان خود و همراهان آن‌ها اکثر شرایط مشابه با دارندگان کارت ملی را خواهد داد و قوانین جدید به استثنای دارندگان کارت معلولیت که برای یک برنامه جابه‌جایی به کشور عضو دیگری نقل‌مکان می‌کنند، تنها برای اقامت‌های کوتاه‌مدت اعمال خواهد شد.

کارت‌های ناتوانی اروپایی به افراد دارای معلولیت این اطمینان را می‌دهد که حتی به‌عنوان بازدیدکننده بتوانند از حقوقی مانند دسترسی رایگان یا اولویت‌دار به مکان‌های پارک رزرو شده برخوردار شوند. قوانین مربوط به کارت‌ها تقریباً به اتفاق آرا توسط نمایندگان پارلمان اروپا با تنها هفت رأی مخالف و یازده رأی ممتنع به تصویب رسید و در انتظار تأیید رسمی شورای اتحادیه اروپا است.

این کارت‌ها نه‌تنها در قالب فیزیکی، بلکه در قالب دیجیتال نیز در هر مکان مشخص‌شده در دسترس خواهند بود. در واقع کشورهای اتحادیه اروپا تشویق شده‌اند که کارت‌ها را در قالب دیجیتال صادر کنند و خدمات تمدید کارت‌ها پس از پایان تاریخ انقضا به‌صورت رایگان انجام شود. با این حال اعلام شده است که کارت پارک معلولان به احتمال زیاد پس از پرداخت هزینه‌های اداری صادر خواهد شد.

کارت ناتوانی اروپایی همانند بسیاری از دیگر نوآوری‌ها، ابتدا به‌عنوان یک پروژه آزمایشی به‌منظور بررسی قابلیت‌های آن آغاز شد و سال ۲۰۱۷ در بلژیک، قبرس، استونی، فنلاند، ایتالیا، مالت، اسلوونی و رومانی مورد آزمایش قرار گرفت.

کد خبر 748377

دیگر خبرها

  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل : چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • تردد معلولان در اروپا آسان‌تر می‌شود