Web Analytics Made Easy - Statcounter

زرگران مسئول بهره‌برداری محصولات مرتعی و جنگلی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد از ممنوعیت برداشت انغوزه در این استان خبر داد و گفت: در سال جاری به دلیل خشکسالی‌های پی‌درپی برداشت گیاه انغوزه در کل استان ممنوع شده و قرارداد جدیدی با بهره‌برداران بسته نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



زرگران با بیان اینکه یکی از کار‌های این نهاد را حمایت از شرکت تعاونی‌ها دانست وافزود:در سال گذشته در شهرستان‌های مهریز، بافق وبهاباد قرارداد‌هایی در رابطه با برداشت گیاه انغوزه صورت گرفته و از طریق مزایده به افراد و شرکت‌های حقیقی و حقوقی واگذار شده است.

وی با اشاره به صدورپروانه بهره برداری شرکت‌های بهاباد و مهریز خاطر نشان کرد: در شهرستان بافق انعقاد قرار داد دیر صورت گرفته و فصل بهره برداری به اتمام رسیده است.

مسئول بهره‌برداری محصولات مرتعی و جنگلی یزد افزود: طبق قرارداد و با مجوز کمیته فنی یک دوره پروانه بهره برداری به تعویق افتاده که عملا در منطقه خودیان بافق به میزان ۲۰۰ هکتار توسط یکی از شرکت‌های تعاونی برداشت انغوزه صورت گرفته است.

زرگران با اشاره به حذف برخی مناطق بهره برداری از این گیاه در منطقه خودیان بافق تصریح کرد: با اعزام کارشناسان منابع طبیعی به محل، مناطقی که قابلیت گردشگری دارند مشخص و از چرخه بهره برداری حذف می‌شوند.

وی سطح مراتع کل استان را ۴۰ هزارهکتار عنوان کرد و گفت:بهره برداری از گیاهان انغوزه و آویشن یک طرح محسوب شده و براساس طرح سالانه میزان بهره برداری و مساحت مفید طرح‌ها اعلام می‌شود.

مسئول بهره‌برداری محصولات مرتعی و جنگلی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد یکی از اقدامات این طرح را عملیات احیایی و اصلاحی بیان کرد و افزود:مناطقی که برداشت این گیاه صورت می‌گیرد عملیات بذرپاشی و کپه کاری انجام می‌شود.

زرگران بر لزوم نوشتن طرحی در رابطه با این گیاه تاکید کرد و اظهار داشت: این گیاه با توجه به اینکه جزء اقلام مجاز مشروط است، قطعاً باید طرح آن از جمله عملیات احیایی و اصلاحی نوشته شود و در آبان و آذرماه که فصل مساعد کار است عملیات کپه کاری و بذرپاشی انغوزه انجام شود.

زرگران به تشریح ویژگی‌های این گیاه دارویی صنعتی پرداخت و خاطر نشان کرد:انغوزه محصولی به دوگونه شیرین و تلخ است که بیشتر در این مناطق انغوزه تلخ که مصرف صنعتی و دارویی دارد برداشت می‌شود.

وی با بیان اینکه انغوزه شیرین کاربرد انگل کشی دارد که اغلب به هندوستان صادر می‌شود گفت:از این گیاه برای تثبیت رنگ نیز استفاده می‌شود که اغلب به کشور‌های چین و فرانسه به صورت محدود صادر می‌شود.

مسئول بهره‌برداری محصولات مرتعی و جنگلی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد بیشترین تولیدات استان را انغوزه شیرین عنوان کرد و اظهار داشت: گیاه انغوزه در شهرستان‌های اشکذر، اردکان، یزد، تفت، بهاباد، بافق، خاتم و مهریز رویش دارد.

وی عمده‌ترین منطقه رویش انغوزه تلخ را در شهرستان‌های خاتم، بهاباد و بافق بیان کرد و گفت:در بهاباد با توجه به مساحت ۲ هزارهکتاری حدود ۲ هزارو ۹۲ کیلوگرم انغوزه شیرین به صورت خشک شده و شیره برداشت شده و در مهریز نیز در ۵ هزارهکتار مفید میزان ۳ تن و نیم انغوزه برداشت شده است.

انتهای پیام/ ا

برداشت انغوزه در خودیان بافق کنترل می شود

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گیاه انغوزه منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۸۶۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ جدید عوارض آزادراه خرم آباد - پل زال اعلام شد

 بر اساس اعلام شرکت مادرتخصصی ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور به شرکت احداث، نگهداری و بهره برداری آزادراه خرم آباد – پل زال، عوارض خودروی سواری ۳۴۵ هزار ریال اعلام شده است.

همچنین عوارض تردد مینی بوس ۵۲۰ هزار ریال، کامیونت ۷۳۵ هزار ریال، اتوبوس ۶۰۵ هزار ریال و کامیون ۲ محور ۸۱۵ هزار ریال ابلاغ شد و برای تردد کامیون سه محور نیز عوارضی معادل یک میلیون و ۶۰ هزار ریال در نظر گرفته شده است.

عوارض جدید خودروی تریلی یک میلیون و ۲۷۰ هزار و نفت کش نیز یک میلیون و ۳۰۰ هزار ریال می‌باشد.

تاکنون نرخ عوارض خودرو‌های سواری درآزادراه خرم آباد – پل زال ۲۶۵ هزار ریال، وانت ۵۰۰ هزار ریال، مینی بوس ۴۰۰ هزار ریال، کامیونت ۵۶۵ هزار ریال، اتوبوس۴۶۵ هزار ریال، کامیون ۲ محور۶۲۵ هزار ریال، کامیون سه محور ۸۱۵ هزار ریال، تریلی ۹۷۵ هزار ریال و تانکر یک میلیون ریال بود.

آزادراه خرم آباد پل زال در حد فاصل ۲ شهر خرم آباد و اندیمشک به طول ۱۰۴ کیلومتر قرار گرفته که با هدف کاهش تصادف و زمان سفر، صرفه جویی سالانه ۴۰۰ میلیارد ریال در مصرف سوخت در زمان بهره برداری، کاهش ۶۰ کیلومتری طول مسیر نسبت به مسیر قدیمی خرم آباد - پلدختر - اندیمشک، کاهش بار ترافیکی و افزایش سرعت مطمئن در این مسیر احداث شد و در ۱۱ آبان سال ۸۹ به بهره برداری رسید.

ساخت این آزادراه حدود هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال هزینه داشته که ۵۰ درصد آن توسط دولت و بقیه توسط بخش خصوصی تامین شده که گفته می‌شود سهم دولت پس از پنج سال از محل صرفه‌جویی در مصرف سوخت خودرو‌ها برگشت داده شده و در اظهار نظر‌هایی عوارض دریافتی از خودرو‌ها در این آزادراه از ۱۸ سال تا ۳۰ سال پس از بهره برداری به بخش خصوصی تعلق خواهد گرفت.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • بهره برداری از خانه بهداشت خوزنان آبیک
  • نرخ جدید عوارض آزادراه خرم آباد - پل زال اعلام شد
  • بهره‌برداری از یکی از بزرگترین طرح‌های صادرات خدمات فنی-مهندسی ایران
  • بهره برداری از ۱۰ پروژه حیاتی برق گیلان برای عبور موفق از تابستان
  • بهره برداری از سه طرح بهداشتی، درمانی در فیروزکوه
  • کاشت هل در گلدان به آسان ترین روش در خانه
  • ۱۴ جایگاه عرضه سوخت مایع در منطقه فارس به بهره‌برداری رسید
  • بهره برداری از آب‌های انتقالی به دریاچه ارومیه ممنوع است
  • برداشت ۲۲ میلیون مترمکعب آب غیرمجاز از چاه‌های غیرمجاز در قم
  • برداشت گیاه دارویی گل گاو زبان از باغ های آبیز