Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه کانون های تفکر ایران با ارسال نامه ای به رئیس مجلس با اشاره به ضروت اجرای اخذ مالیات از خانه های خالی و ایجاد سامانه ملی املاک و اسکان کشور و اجرایی نشدن این موضوع علی رغم گذشت بیش از ۲ سال از پایان مهلت قانونی آن، از مجلس درخواست کرد که پیگیر اجرای آن توسط دولت شود.

 متن کامل نامه به این شرح است: 

جناب آقای دکتر علی لاریجانی

رئیس محترم مجلس شورای اسلامی

با سلام و احترام؛

چنانچه مستحضرید یکی از مطالبات رهبر معظم انقلاب از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دیدار اخیر خود در ۳۰ خرداد سال جاری، پیگیری عدم اجرای قوانین مصوب توسط دستگاه های اجرایی کشور بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخذ مالیات از خانه های خالی و ایجاد سامانه ملی املاک و اسکان کشور یکی از قوانین کلیدی بخش مسکن است که در سال ۹۴ به عنوان بخشی از قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم به تصویب مجلس رسید اما تا کنون اجرایی نشده است. مطابق سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۳۸۵ تعداد واحدهای مسکونی خالی کشور۶۵۰ هزار واحد و در سال ۱۳۹۰، ۱.۶ میلیون واحد بوده است. در آخرین سرشماری کشور در سال ۱۳۹۵ تعداد این واحدها به بیش از ۲.۵۸ میلیون واحد رسیدکه نشان از افزایش چشمگیر این واحدها دارد. اخذ مالیات بر خانه های خالی راهبرد اساسی برای مقابله با احتکار واحدهای مسکونی است و در ماه‌های اخیر که کشور با افزایش شدید قیمت خرید و اجاره مسکن مواجه شده است، جای خالی اجرای این قانون کاملا احساس می‌شود.

بر اساس ماده ۵۴ مکرر قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم، واحدهای مسکونی واقع در شهرهای با جمعیت بیش از ۱۰۰ هزار نفر که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور به عنوان واحد خالی شناسایی شوند، از سال دوم به بعد مشمول این مالیات خواهند شد. لازمه اجرای این ماده از قانون، ایجاد سامانه ملی املاک و اسکان کشور است. طی تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر همین قانون، وزارت راه و شهرسازی موظف شد حداکثر تا بهمن ۹۴  این سامانه را ایجاد کند. با این وجود هنوز اتفاق قابل توجهی برای اجرای این موارد قانونی رخ نداده است.

در این شرایط و با توجه به مطالبه رهبری از مجلس شورای اسلامی، لازم است نمایندگان مجلس هرچه سریعتر وظیفه قانونی خود برای پیگیری اجرای ایجاد سامانه ملی املاک و اسکان کشور و اخذ مالیات از خانه های خالی را انجام دهند.

کد خبر 4337117

منبع: مهر

کلیدواژه: علی لاریجانی مالیات بر خانه های خالی مجلس شورای اسلامی وزارت راه و شهرسازی اوپک بانک مرکزی ایران تولید نفت تحریم اقتصادی ایران قیمت نفت وزارت صنعت معدن و تجارت نشست 174 اوپک قیمت دلار صادرات نفت بیژن نامدار زنگنه بازار ارز وزارت جهاد کشاورزی تعرفه واردات گمرک دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۸۷۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم

مسلم صالحی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و کاهش مالیات تولیدکننده که در این لایحه هدف قرار گرفته است، گفت: با توجه به اینکه یکی از سیاست‌های دولت بحث عدالت‌محوری در بحث اخذ مالیات است هر کس که درآمد بیشتری دارد باید به همان نسبت مالیات بیشتری هم پرداخت کند.

وی بیان کرد: در حال حاضر عدالت مالیاتی در کشور ما محقق نشده است و خیلی از افراد با درآمد‌های بالا وجود دارند که از کارمند و کارگر مالیات کمتری پرداخت می‌کنند.

صالحی افزود: این امر باعث نوعی نارضایتی در بین عموم مردم به‌خصوص بخش شفاف اقتصاد شده است. کارمند و کارگر قبل از اینکه حقوق خود را دریافت کنند مالیات آن را می‌پردازند، اما برخی از افرادی که درآمد بالایی دارند مالیاتی پرداخت نمی‌کنند و یا به میزان خیلی کمی این مالیات‌ها را پرداخت می‌کنند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: دولت به همین دلیل لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم را به مجلس ارسال کرده تا به وضعیت مالیات‌ستانی در کشور سروسامانی بدهد و هم اینکه شفافیت و عدالت مالیاتی که دو حلقه مفقوده سیستم مالیات‌ستانی هستند، محقق شود.

نماینده مردم اقلید در مجلس بیان کرد: اگر با توجه به وضعیت تورمی موجود میزان مالیات با توجه به سطح توانایی افراد اخذ شود قطعا می‌تواند سطح رضایتمندی بیشتری ایجاد کند.

وی ادامه داد: در شیوه مالیات‌های مستقیم که در کشور‌های پیشرفته دنیا در حال اجرا است شرایط مالیاتدهندگان مثل خانوار، تعداد اعضای خانواده، هزینه‌های تحصیلی و ... لحاظ می‌شود.

صالحی ضمن انتقاد از اینکه در سیستم مالیات‌ستانی فعلی این مسائل لحاظ نمی‌شود، گفت: از سوی دیگر باید سطح معافیت مالیاتی را افزایش دهیم که در لایحه معافیت مالیاتی تولید از ۱۵ درصد به ۲۵ درصد کاهش یافته است از سوی دیگر می‌توانیم مودیان جدید مالیاتی و پایه‌های جدید مالیاتی را شناسایی کنیم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه ما به دنبال کاهش درآمد‌های مالیاتی دولت نیستیم بلکه به دنبال این هستیم که به صورت عادلانه مالیات اخذ کنیم، اظهار کرد: هدف از این لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم است. وقتی بر اساس مجموع درآمد افراد از آنها مالیات اخذ شود خود به خود می‌تواند شرایط مردم را در وضعیت تورمی فعلی بهبود ببخشد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • گلایه کارکنان از متوقف شدن اجرای طرح عقد قرارداد مستقیم با نیرو‌ها در برخی از شرکت‌ها
  • اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر، منصوب و معرفی شدند
  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم
  • اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر معرفی شدند
  • قانون مدیریت یکپارچه شهری توسط مجلس پیگیری شود
  • رئیس کمیسیون حقوقی مجلس: بعید است بررسی قانون مهریه به مجلس یازدهم برسد
  • معرفی اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر
  • جلوگیری از درج آگهی جعلی مسکن/ کنترل بازار با مالیات
  • ماجرای مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟/ ببینید وقتی قانون تصویب شود چقدر باید مالیات بدهید؟ (فیلم)