Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از ابلاغ ماموریت تدوین کتب درسی متناسب با شرایط بومی کشور به معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد.

به گزارش ایسنا، فرهاد رهبر در جلسه شورای هماهنگی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با اعلام این خبر، گفت: محتوای دروس در مقاطع مختلف باید به این سمت برود که دانشجو در وهله اول بداند چگونه مسئله‌یابی کند و دوم اینکه چگونه به حل مسئله بپردازد؛ این در حالی است که محتواهای درسی دانشگاهی در حال حاضر حافظه‌محور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: واحد علوم و تحقیقات می‌تواند در پیشبرد برنامه تدوین کتب درسی متناسب با شرایط بومی کشور نقش تاثیرگذاری داشته باشد که این برنامه، نقطه آغازینی برای مسئله‌محوری محسوب می‌شود. به عنوان مثال یک گروه از اساتید در یک حوزه تخصصی تشکیل شود و هر کدام یک فصل از یک کتاب درسی را متناسب با تجارب و وضعیت بومی کشور تدوین کنند.

رهبر تاکید کرد: اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با تقویت روحیه کار گروهی در نوشتن کتاب، جهاد تدوین کتب درسی بومی را با تکیه بر مسائل بومی کشور و متناسب با جهتی که برای متحول شدن آموزش‌ها می‌رویم به سمت مسئله‌محوری سوق دهند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از دلایل شکل‌گیری بازار «پایان‌نامه فروشی» را عدم آشنایی و تسلط برخی دانشجویان به فرآیند مسئله‌یابی و حل مسئله دانست و با یادآوری استراتژی کلان دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر مسئله‌محوری و حل مسائل جامعه و کشور، گفت: علمی که توسط استاد و محقق ایرانی تولید می‌شود باید به ثروت و ارزش‌افزوده تبدیل و مشکلی از مشکلات کشور را حل کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه بر ضرورت تغییر معیارهای موثر در ارتقای اعضای هیئت علمی تاکید کرد و گفت: از طریق تغییر آئین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی و ارزشگذاری بر روی خدمات و فعالیت‌هایی که در زمینه ارتباط با صنعت انجام می‌دهند، می‌توان حساسیت اعضای هیئت علمی نسبت به حل مسئله را افزایش داد.

وی با تاکید بر ضرورت شکل‌گیری همکاری‌های مشترک تحقیقاتی بین واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: انتظار می‌رود واحدهای دانشگاهی، دانشگاه آزاد اسلامی را یکپارچه ببینند و هر واحدی که در زمینه تحقیقاتی تبدیل به هاب می‌شود، امکانات و پژوهش‌های مرتبط صورت گرفته در سایر واحدها را به کمک بگیرد.

 رهبر خاطرنشان کرد: واحدهای دانشگاهی در انجام پروژه‌های ملی و بزرگ، امکانات و ظرفیت‌های واحدهای مختلف دانشگاه را به کمک بگیرند؛ به عنوان مثال هنگام تعریف یک طرح تحقیقاتی، ابتدا به جستجو در عناوین تحقیقات صورت گرفته در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی بپردازند.

وی کار جهادی دانشگاهیان را تضمین‌کننده افزایش اعتماد صنعت به دانشگاه دانست و افزود: واحدهای دانشگاهی باید به مرکز اتصال اعضای هیئت علمی به صنعت تبدیل شوند؛ از این رو مدیران دانشگاهی باید اعضای هیئت علمی را در حوزه ارتباط با صنعت حمایت کنند تا به هدایت فعالیت‌هایشان در مسیر پژوهش‌محوری و حل مسئله بپردازند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: در صورتی که اساتید به صورت جهادی به پیگیری پروژه‌های ارتباط با صنعت بپردازند و پروژه‌ها با سرعت و کیفیت به پایان برسند، سرمایه اجتماعی و اعتماد صنعت به دانشگاه احیا شده و ارزش افزوده پایدار برای دانشگاه ایجاد می‌شود.

 رهبر، جرات علمی را لازمه حرکت با اقتدار و رو به جلو در دانشگاه و کشور دانست و واحد علوم و تحقیقات را مأمور تدوین شیوه‌نامه «فرصت مطالعاتی اساتید در صنعت» با بهره‌گیری از تجربه‌های موجود کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، وی در این نشست همچنین بر سرعت‌بخشی به امور استادان و دانشجویان، کوتاه شدن فرآیندها در واحدهای دانشگاهی، کنترل پروژه و رصد مصوبات و برنامه‌های مصوب دانشگاه نیز تاکید کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام دانشگاه آزاد اسلامي فرهاد رهبر كتب درسي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۸۷۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه آزاد یزد ۳۰۰ دانشجوی بورسیه در صنعت کاشی دارد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا دهقانی اشکذری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در جمع تشکل‌های دانشجویی گفت: گروه‌های دانشجویی محلی برای تمرین مدیریت و آماده شدن برای تصدی پست‌های بالاتر است و دانشجویان، جوان و دارای ذهن خلّاق و نقد منصفانه هستند و می‌توانند، ایرادات مجموعه را به مدیریت‌های بالاتر انتقال دهید.

وی، هدف‌ها را در دو نوع بلندمدت و کوتاه‌مدت برشمرد و افزود: از چند سال قبل در چله دوم انقلاب، برنامه پنج ساله با ۳۰۰ شاخص در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی را شروع و سعی داریم امسال این برنامه‌ها را با جدیت بیشتر پیگیری کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد، سیاست این دانشگاه را در کاهش تصدی‌گری دانست و متذکر شد: حضور در تشکل‌های دانشجویی فرصت مغتنمی است تا دانشجویان در نوآوری پیشقدم باشند و اگر امسال را مانند سال گذشته فعالیت داشته باشند، مطمئن باشند درجا زده و به جایی نخواهند رسید.

دهقانی اشکذری با اشاره به اهمیت هم‌افزایی بین دانشجویان تبیین کرد: بسیج، هیئت‌ها و انجمن‌های فرهنگی و علمی با ساختار وحدتی که داشتند، بسیار موفق بوده‌اند. مبنا یکی شدن نیست، بلکه کثرت در عین وحدت و وحدت در عین کثرت است و دانشجویان با رقابت سالم می‌توانند حرکت کرده و به جایگاه مطلوبی برسند.

وی افزود: دانشگاهی اثرگذار است که در مسیر رفع مشکلات مجموعه خود، پویا و اثرگذار باشد و تنها با داشتن دانش‌نظری نمی‌توان رسالت خویش را انجام داد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد تبیین کرد: در حوزه تربیت نیروی ماهر توانستیم با ۳۰۰ دانشجوی بورسیه صنعت کاشی، در کنار یادگیری دروس تئوری، انتقال مهارت را داشته باشیم. امسال جشن فارغ‌التحصیلی دانشجویانی که ۷۰ درصد واحد خود را در صنعت گذرانده‌اند در مجتمع کاشی ایفا سرام خواهیم داشت.

کارآفرین برتر استان یزد، حجم فعالیت‌های دانشجویی در سال گذشته را خوب برشمرد و یادآور شد: با فضای سنگین حاکم در کشور، انتخابات و تبلیغات در فضای مجازی، دانشجویان مشارکت خوبی را در انتخابات مجلس شورای اسلامی رقم زدند.

وی افزود: در حوزه درآمدها، دنبال کاهش وابستگی به شهریه دانشجو هستیم و در سال قبل، استخر پرورش ماهی و نیروگاه برق خورشیدی در اشکذر، مجتمع گردشگری علمی در واحد تفت و کارگاه دوخت لباس در دانشگاه آزاد اسلامی خاتم را ایجاد کردیم و طرح‌های درآمدزایی دیگری را در سال پیش رو افتتاح خواهیم کرد.

هادی حیدری‌نیا معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد هم سیاست دانشگاه در دوره معاونت فرهنگی دانشجویی دکتر فرزاد جهان‌بین را کاهش تصدی‌گری و حمایت از تشکل‌های دانشجویی بسیج، انجمن علمی و انجمن دانشجویی و هیئت‌ها دانست و متذکر شد: در دانشگاه آزاد اسلامی، اگر حوزه‌ای خود عملگرا باشد، ضعف برای مجموعه تلقی خواهد شد و باید در بسیاری از موارد کار‌ها را به دانشجویان واگذار کرد.

در ادامه این نشست، جمعی از نمایندگان تشکل‌های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی یزد به ارائه نظرات و مطالبات خود پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • در مراکز رشد و واحدهای فناور حامی تیم های ربوکاپ هستیم/ در حوزه رقابتی باقی نمی مانیم و فضای علمی را تقویت می کنیم
  • شرکت بیش از ۵۰ شرکت صنعتی در رویداد صدرا
  • برتری نشریات دانشجویی واحد رودهن میان سایر واحد‌های دانشگاهی
  • لزوم استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه آزاد برای پویایی و شکوفایی کشور
  • اشتغال دانشجویان در واحدهای بزرگ تولیدی بر مبنای توانایی/ پایان‌نامه‌ها را کاربردی کردیم
  • ۳۰۰ دانشجوی دانشگاه آزاد یزد بورسیه صنعت کاشی شدند
  • مجله علمی «روانشناسی ارتباطات» دانشگاه آزاد میاندوآب مجوز انتشار گرفت
  • تدوین دانشنامه دفاع مقدس در دانشگاه آزاد استان فارس
  • دانشگاه آزاد یزد ۳۰۰ دانشجوی بورسیه در صنعت کاشی دارد
  • بهره‌گیری از ظرفیت پژوهشی دانشگاه آزاد برای توسعه و تعالی چابهار و سواحل مکران