Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-27@20:42:07 GMT

کدام خواننده ها ممنوع الکار ابدی هستند؟

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۴۹۰۰۸۰

علی ترابی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع خبرنگاران با اشاره به تسهیلات جدید دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه صدور مجوز  توضیح داد: باید این را پذیرفت که وقتی حجم تقاضا بالا می رود سرعت پاسخگویی نیز کاهش پیدا می کند، اگر چه به همین نسبت خروجی نیز افزایش می کند. به هر ترتیب ما تسهیلاتی را برای تسریع در بررسی مجوزها در نظر گرفته ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره انتقادها از طولانی تر شدن روند صدور مجوزها توضیح داد: وقتی حجم ورودی تا این اندازه بالا رفته پس باید به این نکته نیز توجه کنیم که به همان اندازه خروجی بیشتر شده است. من موافق این هستم که نگوییم سرعت کاهش پیدا کرده، بلکه بگوییم امکان ارایه اشعار بیشتری فراهم شده که همین فضا موجب شده همه با هم کارهایشان بررسی شود. شما مطمئن باشید ما فشار بسیار بیشتری را روی شورای شعر گذاشتیم تا تعداد کارهای بررسی شده افزایش پیدا کند.

منظور شما از ممنوع الکار ابدی چیست؟

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسش درباره «ممنوع الکارهای ابدی» توضیح داد: من واقعا نمی دانم منظور شما از ممنوع الکار ابدی چیست؟ تعداد زیادی از هنرمندان ممنوعیتشان در سال های اخیر برطرف شده و برای تعدادی هم هنوز این اتفاق نیفتاده است. این افراد عمدتا کسانی هستند که در رسانه های فارسی زبان خارج از کشور کارهای زیادی را ارایه دادند که امیدوارم بتوانیم با حمایت و همراهی نهادهای خارج از وزارت ارشاد مشکلاتمان را تا حدود زیادی رفع کنیم.

ترابی افزود: این موضوعی که شما به آن اشاره کردید یک داستان ادامه دار است و تا زمانی که کسانی ترجیح بدهند در رسانه های خارجی از کشور فعالیت کرده و از این طریق به شهرت برسند این چرخه ادامه پیدا خواهد کرد. ما در هر صورت  امیدواریم موضوع روشن تر شده و ابعاد کار از سلیقه و روابط خاص بیرون بیاید و چارچوب مشخص پیدا کند.

ترویج موسیقی پاپ ترک در دستور کار نیست

وی در جواب به سوال یکی دیگر از خبرنگاران درباره حاشیه های پیش آمده برای حضور الیاس یالتین تاش خواننده معروف ترکیه ای در ایران برای برگزاری کنسرت بیان کرد: درخواستی که از سوی برگزارکنندگان کنسرت یالتین تاش به دفتر موسیقی ارسال شده بود، مربوط به اجرای تهران بود که با آن موافقت نشد. برای برگزاری کنسرت این خواننده در کیش با سازمان منطقه آزاد ارتباط گرفتند که طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی همه اختیارات مربوط به به این مناطق بر عهده سازمان منطقه آزاد است. دفتر موسیقی وزارت ارشاد پس از بررسی تقاضا برای برگزاری کنسرت در تهران مخالفت خود را اعلام کرد اما درباره منطقه آزاد از ما استعلامی نشده بود.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد اظهار کرد: سیاست‌های فرهنگی ما با ترویج موسیقی پاپ ترک سازگاری ندارد زیرا بازار فرهنگی ما به اندازه کافی از ثبات برخوردار نبوده و تعادلی بین داد و ستد فرهنگی برقرار نیست. من معتقدم در چنین فضایی نمی توانیم  بدون فکر کردن یک باره فضا را باز کنیم و اگر هم باز کردیم  نمی‌توانیم  این موضوع را محدود به یک گروه یا یک شرکت کنیم به همین جهت لازم است در طول زمان بیشتر باید روی چنین موضوعاتی فکر کرد.

وی درباره موضوعات مشابهی چون نحوه حضور گروهی موسوم به چیپیسی کینگز در ایران برای برگزاری کنسرت و احتمال قلابی بودن این مجموعه موسیقایی تصریح کرد: دفتر موسیقی وزارت ارشاد درباره قلابی بودن یا نبودن گروه هیچ ورودی ندارد. ما به اصالت جیپسی‌کینگز بودن مجوز ندادیم بلکه آنها نمونه موسیقی ارایه داده و مجوز گرفتند. البته موسیقی آنها بافتی از موسیقی فولکلور آن منطقه است و ما احساس می‌کنیم آن موسیقی چیزی نیست که جریان موسیقی ما را تحت‌الشعاع قرار بدهد.

واکنش به فهرست هنرمندانی که نیازی به دریافت مجوز ندارند

ترابی در بخش دیگری از صحبت های خود در واکنش به انتشار اظهاراتی مبنی بر اینکه فهرستی از هنرمندان حوزه موسیقی وجود دارد که نیازی به دریافت مجوز از دفتر موسیقی ندارند، گفت: من بارها مواردی درباره آن لیست در دوره‌های مختلف شنیدم اما در عمل  فهرست خاصی به عنوان مستند به دست من نرسیده است. در عین حال ما خیلی فراتر از آن رفتیم یعنی تصمیم گرفتیم کسانی که فقط دوبار در حوزه کلاسیک، سنتی و نواحی از دفتر موسیقی مجوز گرفته باشند، نیازی به حضور اثرشان در شورا نباشد و آثار این هنرمندان فقط در زمینه استعلام و شعر بررسی می‌شود بنابراین وقتی اثر آهنگساز یا یک گروه، دو مرتبه در شورای موسیقی دفتر در حوزه کلاسیک، نواحی و سنتی بررسی شده باشد، بار سوم به شورا نخواهد رفت و فقط شعر آن اثر بررسی می‌شود. درباره نوازنده ها نیز باید گفت اگر ترکیب همان گروهی باشد که در دفتر موسیقی ثبت شده باشد، دیگر کار نوازنده‌ها نیز بررسی نمی‌شود اما اگر ترکیب گروه تغییر پیدا کرده باشد قاعدتا گروه جدیدی محسوب می‌شود.

 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: موسیقی فرهنگ و ارشاد اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد شعر وزارت فرهنگ و ارشاد رسانه وزارت ارشاد موسیقی پاپ ترکیه ایران قانون مجلس شورای اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موسیقی ایرانی مدیرکل دفتر موسیقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۹۰۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا رهبری درباره گشت ارشاد و طرح نور تذکر داده بودند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، چند روز پیش بود که مهدی فضائلی عضو دفتر رهبری از تذکر به برخی مسئولان در مساله حجاب و بعد از حواشی پیش آمده بر سر برخوردهای گشت ارشاد، خبر داد. توئیتی که با هجمه ها و حملات زیاد به این عضو دفتر رهبری همراه شد و حامیان گشت ارشاد و لایحه عفاف و حجاب همزمان او را در فضای رسانه ای و مجازی زیر بار سنگین حملات خود بردند.

روز گذشته اما سردار جعفری، مسئول قرارگاه فرهنگی و اجتماعی بقیه الله سپاه این تذکر را تایید کرد و گفت؛« یک اشتباهی از جانب عوامل اجرایی طرح نور صورت گرفته و از جانب آقای فضائلی گفته می‌شود که حضرت آقا تذکری داده‌اند و این امر طبیعی است زیرا یا گزارشات به محضر رهبر انقلاب می‌رسد و یا ایشان در فضای مجازی رؤیت می‌کنند.»

وی بیان کرد: «این تذکر در مورد انجام همه مأموریت‌های امنیتی، فرهنگی و اجتماعی یک امر طبیعی است زیرا ممکن در اجرا یک مأموری اشتباهی کند و با آن تذکر این اشتباه اصلاح شود، بنابراین با این تذکر اصل مأموریت زیر سوال نمی‌رود و باید مأموریت به‌درستی اجرا شود.»

سرلشکر جعفری عنوان کرد: «آن مطالبی که در فضای مجازی در خصوص آقای فضائلی گفته شده و گزارش دروغی که نسبت به ایشان داده شده باید گفت که خلاف این امر انجام نشده و ایشان هم در صحبت دوم خود مجددا تاکید کرده است و دفتر رهبر انقلاب هم تکذیبی نکرده و این نشان دهنده واقعیت آن است، بنابراین حضرت آقا بر انجام این امر تأکید دارند اما تذکر هم داده‌اند که کار درست انجام شود.»

اما در میان آنها که فضائلی را زیر بار نقد برده بودند، حسین شریعتمداری نیز حضور داشت. او در یادداشتی نوشته بود؛« این پرسش از برادر عزیزمان آقای فضائلی در میان است که جناب ایشان از کدام جایگاه می‌فرمایند: «‌بتازگی برخی مسئولان به‌دلیل کارهای بی‌قاعده تذکر دریافت کرده‌اند»؟! چرا که با توجه به عضویت ایشان در دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، این تذکر به حضرت آقا نسبت داده می‌شود و شده است؟!برادر فضائلی عزیز! بیت رهبر معظم انقلاب «‌سخنگو» ندارد و چنانچه تذکری ضرورت داشته باشد، مستقیماً و با ذکر مأخذ از سوی دفتر معظم‌له (آقایان گلپایگانی و حجازی‌) به اطلاع مخاطبان آن، اعم از مسئولان و یا مردم می‌رسد.»

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899323

دیگر خبرها

  • سفر مدیر کل دفتر موسیقی به بوشهر و شیراز
  • فارس و بوشهر زیر ذره‌بین دفتر موسیقی رفتند
  • سفر مدیرکل دفتر موسیقی برای تعیین تکلیف کنسرت‌های موسیقی
  • مشکلات موسیقی استان‌های فارس و بوشهر بررسی می‌شود
  • کدام کشورها تیک‌تاک را ممنوع کرده‌اند؟
  • کدام برخورد گشت ارشاد با زنان تذکر رهبری را در پی داشت؟
  • جزئیات تذکر رهبری درباره گشت ارشاد
  • تذکر رهبری درباره گشت ارشاد چه بود؟
  • واردات سازهای لاکچری آزاد می‌شود؟
  • چرا رهبری درباره گشت ارشاد و طرح نور تذکر داده بودند؟